- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uchimata
tag
AZ ÚJ TOPIK, várok mindenkit szeretettel
-
Uchimata
tag
Hege, ezt én máshogyan látom . Nekem sem az lesz a nagy segítség, hogy mások megmondják, mit vegyek és mit ne, hiszen a saját lehetőségeimet és szándékaimat csak én ismerem igazán. A lényeg a saját összeállításhoz vezető útban van. Nekem egyelőre halvány lila fing*m sincs, hogy mit kell nézni. Csak elvétve jártam MédiaCenteres és távirányítós fórumokban, de minden hozzászólás számomra egy merőben új világot tár fel (s amelyekben nem kívánok elveszni).
Szóval azért kezdtem el ezt a témát (lehet, hogy át is költözök minnyá egy új topikba), mert sokan vannak hozám hasonló cipőben, hogy anélkül, hogy az egyes komponensek gurujává akarnánk válni, másoknál bevált gyakorlatot vehetünk alapul, vagy épp az elrettentő példák tereljenek minket a helyes mederbe.
A szempontjaid tetszenek, és még ha nem is akartam az albérletembe 5.1-es hangszórószettet, azért jó olvasni, hogy az adott helyzetben milyen megoldáshoz folyamodtál, és hogy annak milyen előnyeit és hátrányait "élveztél". Ettől leszek okosabb.
Sz'al köszi a hozzászólásokat.
-
mzh
csendes tag
Haho,
par eszrevetel, meglatas:
- tevezes: ehhez elvileg boven jo a szolgaltatotol "kapott" kutyu, tovabbiak nem kellenek hozza.
- zene, film: akar mediaplayer, akar pc, a legfontosabb tenyezo a zene es kep minosegeben maga a forrasanyag, erre illik figyelni. Ezen felul pedig, mint oly sok minden mas, penztarca, priorizalas, es kompromisszumkeszseg fuggvenye a dolog. Nem biztos, hogy erdemes kihagyni az 5.1-et, regota lehet mar jo aron elfogadhato tudasu keszulekeket kapni, akar kompakt szettek formajaban is (ertem ezalatt, hogy az erosito egybe van epitve az optikai egyseggel).- ha nem akarsz kettonel tobb taviranyitot, akkor mindenkeppen be kell fektetned egy komolyabba, teszem azt valamelyik Logitech, vagy Philips verzioba.
- Ha nem pc-zel, akkor altalaban a celgepek hamar felkelnek. Nalam a mediaplayer, es az ip-tv set-top-boxa is felall ennyi ido alatt. Ha htpc-zel, az sem teljesen megoldhatatlan. (szemely szerint nalam a "kis" gep 7/24-ben megy, mert tobbek kozt arrol torrentelek)
- A hibak gondolom minden keszuleknel elofordulhatnak, bar valoszinuleg itt a pc lehet a leggyengebb lancszem. Viszont egy egyszeru, csak a legszuksegesebb szoftverekkel telepitett xp mar eleg stabilan el tud futni, minden problema nelkul akar honapokig is, sajat tapasztalataim szerint.- Osszeallitasnal nem art, ha konkret elkepzeleseid vannak, mit akarsz, es hova. Termeszetesen ez a kabelezesnel kap hangsulyt, foleg, ha draga cuccal dolgozol, es nem akarsz ugy jarni, mint en... (Juteszembe, van egy elado, 10m-es 1.3-as hdmi kabelem, olcson... ;) )
Mielott valamit megveszel, minden keppen probald ki ha tudod, ha mediaplayerrol van szo vigyel a boldba sample-eket, hogy lasd, hogy birkozik meg veluk. stb.- ami nalam nem valt be, az a Thomson. Volt ket kulonbozu tipusu kompakt hazimozi-rendszerem, es egy sima erositom hangfalszettel, mindharom javithatalanul megfekudt. Mondjuk ezek 3-4-5 eves temak, a jelenlegi felhozatalukrol nincs fogalmam.
- ami viszont bevalt: Sharp Aquos 46XD1E, ket eves kb a tv, kapja is rendesen, de hangyanyi gondom sics vele. Az erolkodom egy kozepkomoly Onkyo, mondjuk attol el is varom, hogy jo legyen.. Nem emlekszem, hogy lattam volna otthon anno Teufel hangfalakat, ha van, ajanlani tudom csak, megfizetheto aron kozel high-end minoseguek es teljesitmenyuek. A Shuttle gepeirol csak odakat tudok zengeni, az elmult par evben osszeraktam jonehany darabot - csaladnak, ismerosoknek, magamnak : halk, kicsi, dizajnos, normal alkatreszekbol tudsz bele epitkezni. Akar hasznalt volt, akar uj, soha semmi gondom nem volt veluk - mondjuk buherelasnal nogyogyaszok elonyben ;) Tetszett a Freecom MediaPlayer 350 , mondjuk nem eszi meg az mkv-t, es a kepek kozott lassan valt, de egyebkent minden masban tokeletes.Most igy hirtelen ennyi.
Udv, mz
"I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?"
-
Hege
tag
Hú, lehet, hogy akkor már nem vagyunk valami jó topicban
De azért még leteszek ide egy post-ot.Azt nem gondolom, hogy sikerülne valami általánosan elfogadott konfigot/módszert megalkotni. Nem vagyunk egyformák, a lehetőségeink sem azok és az igényeink sem.
Amíg albérletben laktam, volt egy szatali gépen. Kellően erős volt. Volt benne egy tuner kártya és rá volt kötve egy 5.1-es cuccra. Így 2 távirányítóval meg volt oldva minden. 1 a hangszórókat kapcsolta ki-be és a hangerőt szabályozta. A másik, a tuner távirányítója, vezérelte a TV-t, a rádiót és a számítógép egyéb alkalmazásait. Tökéletesen be lehetett programozni, Winamp-hoz, média playerhez, PowerDVd-hez ... mindenhez. Ha hibernáltam a gépet, nem kellett egy perc sem, már mindet tudtam használni. Igazából ez talán szerintem a legjobb megoldás. Ha htpc-be sikerül ezt összesűríteni, akkor még jobb.
Ami miatt ma már nem emellett döntenék, az az, hogy munkahelyen is egész nap gép előtt ülök. Már nem akarok op. rendszert telepíteni, karban-tartani, vírus ellenőrizni, nem akarok nagy gépet a nappaliba, nem akarok pár év múlva HW-t cserélni, arra megint mindent telepíteni, beállítani, ... Az asszony meg mégúgye akar ezzel foglalkozni. Van egy laptopunk, elég azt használni.
Az albérletben volt egy szobám. Suli miatt kellett a gép, akkoriban sokkal többet foglalkoztam ilyen dolgokkal. Most a nappalinkba nem akarok gépet, csak egy TV-t, egy rádiós erőssítőt, és egy média lejátszót, ami esténként néha megnézünk valamit.
Szóval szerintem ez teljesen egyedi kérdés, mert mindenkinek mások az igényei és a lehetőségei.
Hege
-
Uchimata
tag
Igen-igen! Hege, mzh, nagyon jókat írtok, köszi a válaszokat! Szerencsére időben vagyok (2-3 hónap múlva szeretném összepakolni), így lesz alkalmunk ezt a témát még jobban körbejárni, s úgy látom, hogy a segítségetekkel menni fog
Most egy-két plusz gondolat, aztán majd néhány napnyi hozzászólást követően összefoglalom a dolgokat. Tágítanám az eddig is végtelennek tűnő teret, így az alábbi lista áll össze:
Megemlített készülékek:
- LCD / Plazma TV + táv.
- Set-Top-Box HDD-vel (az előfizuhoz) + táv.
- Asztali DVD-lejátszó (esetleg HDD-vel) + táv.
- vagy asztali Blueray Disc-lejátszó (esetleg HDD-vel) + táv.
- MédiaCenter HDD és WiFi/g + táv.
- Hangfalerősítő, FM-tuner + táv.
- HTPC (home-made v. "dobozos") + táv. esetleg
- Hangfalszett
- PC, általános gamer-munka-levelezés (erősebb-zajosabb)
- WiFi/g router
- Programozható távirányítóSzolgáltatások:
- IP-TV előfizetés (+HD csomagok esetleg)
- Internet előfizetés (szélessáv)Extrák:
- Tonnányi kábel a mindenkit mindenkivel való összekötéshez (RCA, optikai, jack, HDMI, DVI stb.)
- Megfelelő mennyiségű elektromos alljzat, elosztó és hosszabbító
- LAN kiállások, ahol nem WiFi-n akarjuk az igazságotA cél:
- TV-zés: Átlagos v. kevesebb. Néhány kimaradt műsor visszanézése, 1-2 HD csatorna (pl. Nat.Geogr.)
- Zenehallgatás: Mindenféle stíl: jazz, elektro... Letöltött, CD, DVD . Igényes, de nem érzékeny füleknek.
- Filmek: Sokat... letöltött (DivX, Xvid, mkv, ...), DVD lemez, esetleg Blueray. Feliratok, SD, HD. Nem fontos az 5.1-es hang, inkább az összhatás.Kizárva:
- 2-nél több szükséges távirányító
- High-end megoldások szintén kizárva, csak az ár-/teljesítmény számít
- Fél percnél hosszabb bekapcsolási idő bármely komponens esetében
- Betanulandó ki- és bekapcsolási procedúra
- Nem bemutatótermet szeretnék összeállítani (sznobok kilőve )
- Gyakori fagyás, bosszantó viselkedés.Irányelvek:
- Egy nehéz munkanap után 1-2 gombnyomás, és pár másodperc múlva már szól is az egyik kedvenc albumom.
- Magyar nyelvű menü nem kötelező, az Angol + Német megteszi
- Előny az aktív közösség és a jó support (hamar megjelenő hibajavító firmware-ek)
- Nem kötelező mindent az első pillanattól tudnia az összeállításnak, ha valaminek még nincs itt az ideje, akkor nincs itt (pl. BlueRay?).Mit várok az egész témától:
- Összeállítási praktikák, egyéni szempontok, választási javaslatok
- Bevált termékmodellek neve, típusszáma
- Kerülendő terméksorozatok, típusok és gyártók megnevezése
- Majd legvégül kedvenc beszerzési helyek, konkrét személyek, cégek, ahova érdemes bekukkantani, ahol nem a vevő az okosabb
- Mindez linkek, webcímek, postai címek, saját tapasznyalatok leírásábólHa ez összejönne, akkor egy nálamnál kevésbé laikus fórumozó egy logout-os cikkre is beformázhatná majd a legvégső összefoglalást 1-2 hónap múlva, learatva a sokunk által megtermelt babért (na most vajh' hányan küldenek el engem melegebb éghajlatra, hogy "még mi nem kéne" ).
Üdv népek!
[ Szerkesztve ]
-
mzh
csendes tag
Haho,
nem vagyok profi, ellenben a felsoroltakbol az asztali lejatszo kivetelevel mindegyiket hasznalom, igy le tudom irni, hogyan, mit, mire hasznalok, mi praktikus (szerintem), mit csesztem el, hol dobtam ki penzt, es megprobalom mindezt az eredeti hozzaszolas formajaba szedni. (Kiegeszito info, hogy nem Magyarorszagon elek, igy egy-ket dolgot konnyebben (ebay, stb.) be tudtam szerezni.)
Tehat, van:
- Telekomos ip-tv
- egy gyors DSL-kapcsolat
- egy wifi-s (g) router (plussz nehany switch)
- egy eros "asztali" gep jatszani
- egy kicsi, "gyenge" es halk, kulso vinyohazas (mondjuk) Shuttle a TV ala - HTPC-kent, tobbek kozt az asztali DVD/BD lejatszot kivaltani, torrentelni, egyebek...
- egy hazimozi-erosito, hozza a hangfalszett
- egy nagyobb, HDMI-s LCD TV
- egy normal TV egy masik szobaban (halo), ala pedig
- egy kozepes, WIFI-s medialejatszoValaszok:
1. Ahogy nezem a listad, szerintem nem zar ki semmi semmit, legfeljebb az ip-tv-s set-top vinyojahoz nem tudsz majd hozzaferni kulso kutyuvel, hacsak szenne nem hackeled. Bar gyanitom, ez erosen keszulek-fuggo.
2. A taviranyito kerdeskor bizony eleg nagy szivas... Lassan kezdek foglalkozni a gondolattal, hogy nezni kene egy komolyabb tanithatot (pl logitech), ha az tenyleg mindent hibatlanul visz. Viszont itt en is tanacstalan vagyok, es ugyanugy szivesen fogadom az otleteket... ;)
3. Passz
4. Amivel szivtam: kezdetben az egyetlen, "nagy" pc-m volt rakotve az erositore, majd az a tv-re. A pc es az erosito marhara nem egymas mellett van (hiba #1), igy befektettem egy 10m-es 1.3a-s hdmi-kabelbe. Nem volt olcso, majdnem sirtam, mikor kifizettem. Kevessel kesobb olvastam PH-n egy Freecom mediaplayer-rol, mondom marha jo, nem kell tovabb "kerulgetni" a meregdraga, serulekeny HDMI kabelt, amugy is megy az ip-tv miatt a tv kornyekere ethernet, tolok meg oda egy switchet, aztan kalap-kabat. Igy is lett, mediaplayer megvesz, beallit tv ala, osszedug, orul - mindaddig, amig ra nem jottem, hogy ez biza nem tolja le az mkv-s cuccokat (Bar sajat hulyesegembol, de hiba #2). Ezutan "kukaztam" ebay-en ket mukodeskeptelen Shuttle-t, majd ezekbol es egy regi gepem cuccaibol osszeraktam egy HTPC-t, fillerekert. Ez be a tv ala, erositovel osszekot, mediaplayer atdob haloba sima tevehez - nem mkv-s tartalmat wifizni elalvashoz jo.
Summa summarum, nem art tudni mit hova, egymastol milyen tavolsagba teszel, foleg ha nem filleres kabelekkel, hanem mondjuk meregdraga hdmi-vel dolgozol, valamint megeri merlegelni, hogy a megleveo cuccaidbol, illetve egy kis kreativitassal, utanajarassal mit tudsz osszerakni, mert igen komoly osszegeket lehet sporolni. (Ha nem kovetem el a fentebb emlitett hibakat, nagyonsok tizezer forintnyi osszeget megfoghattam volna.)Amire hasznalod:
- Internetrol letoltott filmek megtekintese: mivel a kimarado "1-2 formatum" altalaban pont a hd illetve hd-rip tartalmakra jellemzo, ami miatt az ember megveszi a nagy, draga tv-t,
ezert igen lenyeges dolog. Innentol kezdve pedig priorizalas kerdese: megveszed a tuti mediaplayert, ami visz mindent hiba nelkul, dragan (semmi veszodseg, idoraforditas), vagy joval kevesebb penzbol, meglevo, innen-onnan felhajtott alkatreszekbol osszeraksz egy celgepet (sok melo, ido, esetleg csunya es/vagy hangos).
- CD, radio, DVD: tuner az erositokben altalaban van (meg a viszonlyag magasabb kategoriaknal is). HTPC eseten ugye a CD es DVD tema nem gond, ha mediaplayert hasznalsz, marad az asztali lejatszo, vagy felpakolod a gyujtemenyedet vinyora, imige-ben.
- ip-tv, timeshift: Nem tudom mashol milyen, de nalam az ip-tv sima, SD adasai nagy kepernyon semmivel sem jobbak, mint a hagyomanyos adas, ezert folosleges ilyet fizetni. Ami viszont nagyon jo, az az -egyelore keveske- HD adas, valamint az OnDemand videoteka. Felvetelt, timeshiftet szerintem a szolgaltato altal biztositott keszuleknek tudni kell, amivel meg is vagyok elegedve, teljesen jol muxik minden, van bebbe egy 80GB-s vinyo, sorozatzni, filmezni boven sok. Arra nem tudok egyelore megoldast, hogy hogyan is ferhetnek hozza a vinyon tarolt adatokhoz. Bar ez a resze gondolom erosen szolgaltato es keszulekfuggo.
- Taviranyitora meg nem talaltam megoldast, a "bucsus" 1-2k forintos cuccok nem igazan visznek mindent megbizhatoan, a legaprobb funkciokkal egyetemben, ugyhogy valoszinuleg ott be kell ruhazni egy komolyabb darabra. foleg sajat epitesu HTPC-nel ezen kivul meg szamitasba illik venni az eger-billentyuzet kombo szuksegesseget is. (Konkretan en egy Logitech DiNovo Edge-el oldottam meg, nagyon jo, a beepitett tapipaddal is kenyelmesen el lehet videozgatni, torrentelni a kanaperol - viszont eleg draga.)
- bekapcs, boot, zaj: a mediaplayerek altalaban eleg hamar bekapcsolnak, es a leghangosabb komponensuk a vinyo, bar a jobb darabok azert tisztessegesen vannak szigetelve. A HTPC-ben az a jo, hogy nem kell hozza bika hardver, igy (talan a tapon kivul) mindent meg lehet oldani passziv hutessel, egyedul a procira kellhet egy nem tul nagy, de halk venti. (Alapveto elem a megjelenites, de egy gyengebb videokari eziranyu hardveres felkeszitettseggel a frissebb generacikbol pont tokeletesen megoldja a feladatot. Nalam egy hd 2400 (passziv hutes) dolgozik, es siman, akadozas es hiba nelkul jatszik le a letoltott 1080p-tol kezdve a gyari HDDVD es BD lemezekig mindent.) Szoval a zajszint is priorizalas, illetve penztarca kerdese.Huhh, kicsit hosszu lett, de azert remelem nem felejtettem ki semmit, nem irtam baromsagokat, es valamennyit azert talan segiteni is tudtam... ;)
Udv, mz
"I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?"
-
Hege
tag
Nagy tetszik ez a post, ezért nem hagyhatom reagálás nélkül. Teljesen jól összefoglaltad a problémát. Sajnos a megoldást nem nem tudom, de leírom a saját tapasztalataimat.
Nem nézek tv-t. Minimális tudományos illetve sport csatornát néha. Ehhez nem kell IP-tv, meg time-shifting.
Megszüntettem a DVD és CD gyűjteményem. Ami nem kellett kidobtam, ami kellett, az ment mp3-ba, divx-be. Tervbe van véve egy Popcorn, vagy valami más és arról szeretném ezeket lejátszani.
Erőssitő (rádiós) és hangfal volt régről. Igaz sztereo, de nem villanyoz fel az 5.1.
Adott egy laptop (3 éves), egy 32-es LCD tv, egy router és egy net előfizetés.
A filmek/zenék egyelőre laptopról mennek. Ha meglesz a PCH, akkor arról.
Amúgy van olyan TV, amiben van HDD és képes rögzíteni az adást, meg tud time-shiftet.
A Technics erőssítőm távja képes volt vezérelni a régi Pana CRT-t és a Pana divx-es DVD playát. Ez a dolog szerintem ma is működik, ha egy gyártótól vásárolsz.
Hege
-
Uchimata
tag
Üdv,
Annyira nem vágom még ezeket a technikai cuccokat, hogy hogyan férnek el egymás mellett . Na nem fizikailag értem, hanem a konfigurációra gondoltam...
Teszem azt, van
o egy T-Home-os v. más IP-TV-s előfizetés, amivel jár egy vmilyen Set-Top-Box
o egy egyszerű DivX-es asztali DVD lejátszó
o egy közepes-jobb médiacenter, pl. Popcorn Hour
o egy alap erősítő 5.1-es hangzáshoz
o egy HDMI-s 40" LCD TV
o egy 5.1 hangfalszett (nem a tesco gazdaságos, de nem is audiofil, olyan Yamo kategória)
o egy erősebb asztali PC
o egy internetes kapcsolat (4 Mbit, kábel v. adsl)
o egy wifi-s (g) routerEzer a kérdésem a fentiekre vonatkozólag:
1. Valaki elmondaná, hogy ezekből mi válik feleslegessé, ha a másik már rendelkezésre áll? Mi az ami nem fér meg a másik mellett, mert mondjuk nem összeköthető, vagy nehézkessé tenné a használatot?
2. A fenti lista legalább első 5 eleméhez jár távirányító is. Melyiket nem lehet kihagyni, hogyan érdemes az egészet összelőni? Esetleg egy méregdrága Logitech-es programozható távkapcs. segít a dolgon?
3. Van olyan hely, értékesítés, ahova bemegyek, és egy értelmesnek tűnő ember (esetleg egy kedves fórumtársam) szívesen segít abban, hogy a magam kis házimozi rendszerét összeállítsam?
4. Mire érdemes még odafigyelni, hogy ne dobjon ki az ember fölöslegesen sok pénzt az ablakon?
A fenti listából nekem sajnos még szinte semmi sincs meg (csak a PC), hiszen egy ilyen konfiguráció beszerzése egy vagyon, és nem igazán engedhettem meg magamnak, ám így legalább abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tiszta lappal indulhatok. Nem vagyok se sznob, se "techbuzi", csak a színtiszta ár-/teljesítményarány motivál a keresgélésben. Sokkal fontosabb a szívásmentes, üzembiztos működés, mint a feature-ök végeláthatatlan (és főleg kiaknázatlan) sora.
A következőkre használnám:
o Internetről letöltött különböző filmek megtekintése. Ha 1-2 formátum kimarad, az nem gond, de azért a legnépszerűbbeket (HD is) támogassa.
o AudioCD, DVD és rádió-s zenehallgatás.
o Időzített felvétel TV-s műsorokból és/vagy időeltolásos TV-nézés (ha lemaradnék a Szökés első negyedórájáról ).
o Lehetőleg 1, de maximum 2 állandóan használandó távirányító.
o Ne kelljen fél órán keresztül bekapcsolgatni mindent, megvárni míg bebootol, meg "élvezni" az állandó, gépekből jövő háttérmorajlást egy lájtos Jazz-rádió-hallgatás miatt .Ha tudtok ilyen helyről, ahol ezeknek részletesebben utána tudnék járni, vagy ti magatok tudjátok a válaszokat, akkor azt sokunk nevében megköszönném.
-
tothbe
addikt
lehet, hogy drágák a tvix-ek, de cserébe mindent visznek és folyamatos támogatás is van hozzájuk. Haver régebbi tvix-et vett (4ezres széria) és már az is kifejezetten tuti, a 6500-ast még csak boltban próbáltam, de nem tudtam olyat vinni, amit ne kezelt volna ráadásul nagyon jó a menüje is.
By(e) Tothbe
-
Borisz76
veterán
Annó mikor a Divx-es dvd lejátszómat vettem pont az volt a lényeg ,hogy minden elterjettebb fájltipust lejátszon.
Azóta eltelt 3 év és most is így vásárolnék :
Stabil ,1080p-t ismerje akár avi akár mkv a konténer, támogassa a DTS-t is...stb.
Ezen feltételek ha teljesülnek akkor meg mélyebben a zsebbe kell nyúlni !!!
Ennyi.
Várok még vele....és addig is itt a PC-m......MINDENT VISZ !!!
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BRinyo
aktív tag
1-2 évet érdemes még várni ezzel. Addig is marad a PC....
-
eddie17
addikt
Szerintem 200dollár nem vészes ár(tudom itthon több). Nekem tetszik, vennék is, ha lenne LCD tv-m
-
rankesz
veterán
itt a sigma design 8635 cgipes lejátszó, ráadásul már jó ideje piacon van. egyszer felnéztem a gyártó fórumára, hát élnek a topikok is rendesen, van support meg wishlist. Szerintem ez a legjobb választás ma a piacon. Aki tud jobbat szóljon, de a torrent kliens fontos, és ebben benne van(sokat eszik a quadom)
-
törölt tag
válasz foregister #2 üzenetére
az avik is tartalmaznak ac3-at...nem?
-
LSL1337
őstag
avi is konténer, de attol még támogatnia kell a lejátszónak
-
LSL1337
őstag
azért mert ottvan hogy mpeg4 ne gondolod hogy bluray.1080p.x264-rip-ek kb 40% ha elmegy ilyen cuccokon
pl hdbits fórumán van topic ahol leírják meyik fileok (RLS) mennek ilyen és iylen chip-ű cuccal
amúgy ha ac3-t nem tud akkor az egy elég nagy baki lenne, dts-ről nem is veszélve
aki olyat akar nézni ahova mkv kell az használjon PC-t, olcsot, de akkor nem fogja meglepetés érni...
-
szab.tam
nagyúr
hát igen, jó kérdés.
egyébként mostanra kezd létjogosultságuk lenni. a 40k körüli ár reális. amíg 100-ba kerültek, értelmetlen volt, hiszen annyiból össze lehetett rakni eg tágabb felhasználási terültettel rendelkező, halk htpc-t is.
az ilyen kis médialejátszókra már többen panaszkodtak, hogy hd filmeknél befagynak. kérdés, hogy ez bírja-e?
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Hege
tag
Hát ez a 8621-es Sigma chip nem mai gyerek. Már a 8623 is újabb, de abban sincs hardveres mkv. 8635 alatt már nem vennék Sigma chip-es lejátszót. Persze meg lehet nézni azoknak az árait
Különben meg egy dolog a vas. Az, hogy mennyire felhasználóbarát, a kezelőfelület, milyen stabil a lejátszó, milyen a támogatás, ...
Hege
-
foregister
tag
tudomásom szerint (bocs ha nem íg van) az mkv egy konténer. Tehát mivel mpeg4-et támogatja a lejátszó. De mivel az mkv ac3-at is tartalmazhat ezért kérdéses, hogy a hangot játsza le.
Ha viszi az mkv-t akkor máris találtak maguknak egy vevőt. Ennyiért egy vezeték nélküli FULL HD megoldás megéri.
Az igen az nem nem
-
szab.tam
nagyúr
szokásos kérdésem:
mkv-t megint elvitte a cica?
"...TP/TS/TRP családot" - ez mi is? (tudom, gugli, de ott sem látom igazán, mi is az...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Path of Exile 2
- Interactive Brokers társalgó
- Androidos tablet topic
- Kuponkunyeráló
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...