Új hozzászólás Aktív témák

• Hege

tag

válasz Uchimata #20 üzenetére

Hú, lehet, hogy akkor már nem vagyunk valami jó topicban :)
    De azért még leteszek ide egy post-ot.

Azt nem gondolom, hogy sikerülne valami általánosan elfogadott konfigot/módszert megalkotni. Nem vagyunk egyformák, a lehetőségeink sem azok és az igényeink sem.

Amíg albérletben laktam, volt egy szatali gépen. Kellően erős volt. Volt benne egy tuner kártya és rá volt kötve egy 5.1-es cuccra. Így 2 távirányítóval meg volt oldva minden. 1 a hangszórókat kapcsolta ki-be és a hangerőt szabályozta. A másik, a tuner távirányítója, vezérelte a TV-t, a rádiót és a számítógép egyéb alkalmazásait. Tökéletesen be lehetett programozni, Winamp-hoz, média playerhez, PowerDVd-hez ... mindenhez. Ha hibernáltam a gépet, nem kellett egy perc sem, már mindet tudtam használni. Igazából ez talán szerintem a legjobb megoldás. Ha htpc-be sikerül ezt összesűríteni, akkor még jobb.

Ami miatt ma már nem emellett döntenék, az az, hogy munkahelyen is egész nap gép előtt ülök. Már nem akarok op. rendszert telepíteni, karban-tartani, vírus ellenőrizni, nem akarok nagy gépet a nappaliba, nem akarok pár év múlva HW-t cserélni, arra megint mindent telepíteni, beállítani, ... Az asszony meg mégúgye akar ezzel foglalkozni. Van egy laptopunk, elég azt használni.

Az albérletben volt egy szobám. Suli miatt kellett a gép, akkoriban sokkal többet foglalkoztam ilyen dolgokkal. Most a nappalinkba nem akarok gépet, csak egy TV-t, egy rádiós erőssítőt, és egy média lejátszót, ami esténként néha megnézünk valamit.

Szóval szerintem ez teljesen egyedi kérdés, mert mindenkinek mások az igényei és a lehetőségei.

Hege

Új hozzászólás Aktív témák