Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
nem ez, hanem az honnan van hogy nincsenek meg a számok és ezért égetni kell a pénzt.
mert hogy ilyen infód hivatalos forrásból nincs az biztos...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
vagy jósolgatsz tovább, de majd ne válts erre a pályára mert hamar éhen halsz.
A store működőképes, a 12 % meg csábító .
az hogy nem tudják hozni a számokat, honnan van, erre vagyok kíváncsi."A fejlesztők mondták" ne már...
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
tényleg könnyű azt gondolod? pénz meg leesett a fáról rá?
Írd már meg nekem honnan vannak ezek az infóid neked vagy meghint meg a gyanúsítgatás sztorimód? nem gondolod hogy a Fortnite által hozott hatalmas nyereséget forgatták vissza az áruházba nem pedig veszteséget termeltek? mert az elemzői oldalak pontosan ezt írják, nem a kínai befektetőknek kellett elégetniük a pénzüket...Nem, fel kell hogy világosítsalak, a felhasználók nem hülyék és nem fog egy olyan szolgáltatás életben maradni ami lehúzás és kizsákmányolásra épül, minta Stadia, nem véletlenül döglődik és hagyja ott a sok user....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
hatalmas veszteséggel [link]
és mire mész vele ha meghagyják a Stadiát, ha nem kell a felhasználóknak? nekik olyan felület kell ami felhasználóbarát, lás GF now. Sweeney is azt írja le.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Gondolhattam volna hogy ide lyukadunk ki.
A szürke zóna tisztázásról beszél mindenki hetek óta. tudod ez mit jelent ugye? hogy pénzt akarnak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezzel csak az a gond, hogy azt gondolod, hogy az Nvidia nem értelmezte a saját jogi köreiben és nem látta úgy hogy ez így nem törvénysértő dolog. ?nem hülyék gyülekezete van náluk egy elég nagy cégről beszélünk..... még elég friss ez a dolog, várd ki a végét mi lesz...
Magyarázzátok csak, nyomjátok, hoyg ehhez joguk van.
Microsoft is ezt mondta a Windowsra anno, hogy vedd meg másik gépre aztán jött egy EU bizottság és keresztbe tette az egészet.
Azóta eladhatod értékesítheted.. remélem ebből is majd lesz egy hasonló per amiben a felhasználó jogai legalább olyan fontosak lesznek, mint a kiadóé és egy tisztán haverbérlésre kihegyezett szolgáltatás nem fog egy ligába kerülni egy Ps Now, Stadia, Xcloud szolgáltatással, mert nem is egy.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Google-nak aztán eladhatják,a Stadia már a megszületése pillanatában halott volt ezzel az üzleti modellel.
az nvidának nem kell egy játék sem, nem Stadia a GF NOw aminek a felületén megveheted a játékot.
megvett játékokat futtatnak a felhazsnálók nem Cluod gaming a la PS now.[ Szerkesztve ]
-
félisten
nem szerződést hanem pénzt.... A szerződés egy papír ami mögötte van az a lényeg....
Gondolhatod, hogy nem egy kis papírmunka jelent gondot....[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
"Gaben pedig bármikor gondolhatja azt, hogy szétrúgja a seggüket"
Ez már szerintem fantáziálás. Ha másra nem, a GFN-be beregisztrált sok százezernyi Steam-userre tekintettel kell lennie. Egy játékcég nem cseszegetheti a saját törzsközönségét, az összes eddigi ilyen eset véres kapitulációval végződött.
Azt sem hinném, hogy az NV elmenne teljesen hardver-hosting irányba. A mostani helyzet egy kényszer, mert valahonnan jönnie kell a kezdeti időszakban a tartalomnak. Ha minden jól alakul és a rendszer "beindul", akkor a GFN elkezdhet közvetlenül játékokat kapni a kiadóktól, a Steam kihagyásával. De előbb még el kell érniük egy bizonyos gazdaságossági méretet.
-
nagyúr
A Steam egy csomó dolgot támogat linkelésből. Azt is, hogy mennyit játszol egy játékkal. Nem nagy kunszt megvalósítani. De nem ez az elsődleges probléma...
Az az elsődleges probléma itt és most az, hogy nagy vehemenciával állítasz valamit, ami nem úgy van. Szórakoztam vele még fél órát, tök egyértelmű, hogy egy komplett Steam kliens fut, amikor a Steamet elindítom a GFN-en. Az install promptok lefutása alapján még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a Steam kliens egyáltalán nincs moddolva, csak az install könyvtár írási kísérleteket kapja el az OS, és az alapján tiltja a játékot (not supported), odalinkel saját filesetet (supported), vagy továbbengedi a letöltést (not fully supported vagy ilyesmi).
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Az NVIDIA csak linkelést használ a Steamből. Annyi kell nekik, hogy megtudják milyen játékokkal rendelkezek. A többit a saját platformjuk csinálja.
Nahát, de kis huncutok, és leprogramozták hozzá az egész steam klienst, hogy megmaradjon az illúzió? Olyannyira, hogy a Still Life-fal töltött játékidő megjelenik a gépemen is a Steam kliensben? Micsoda szorgalom...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Male
nagyúr
Erről van hivatalos infó valahol, hogy nincs szerződésük a Steam-mel?
(A Steam-et el nem tudom képzelni miért zavarná, meg miért emlegeted ezt a Gaben szétrúgja a seggüket dolgot állandóan... a Steam-nek a játék eladás hoz profitot, nem az, hogy te most az otthoni wines gépeden futtatod a steam klienst, és abból indítod el a játékot.... az eladásaikon csak növelhet a GFN... pont az zavarhatná őket, ha az nVidia saját boltot nyitna, na az okozhatna kiesést nekik, nem a mostani helyzet.) -
Male
nagyúr
Tehát most azt állítod, hogy a Steam-mel nincs szerződése a GFN-nek, csak fogta magát az nVidia és felrakta rá? Ezt valahogy nehéz elhinni, főleg hogyha még most is megy rajta... ( eddig az ment, hogy a kiadókkal nem szerződött külön )
Igen, értem, hogy erre gondoltál, csak amit írtál: "Vagy ha nem akarnak kereskedelmi szerződést, akkor át lehet az egészet hárítani a felhasználókra. Ilyenkor megmaradhatna a rendszer, de mindenki maga telepítene fel mindent a bérelt VM-re. Emiatt a felhasználó állná a Windows cloud licencét"
...azt a verziót miért hagyod ki, hogy a win marad, de azt raksz rá amit akarsz? A kiadókkal nem sikerül megegyezni után miért lenne az a lépés, hogy akkor a win is repül... ez nem következik belőle szerintem. -
félisten
csak te is tudod hogy ez a szerződés nem lenne ingyen, fizetni kellene érte mert pénzt várnak el olyan dologért, ami pont az ő érdekeiket szolgálná.
ha pedig pénzt kérnek akkor az ár nem 5$ hanem 10 vagy 15 és máris mi fizetjük ki a kapzsiságukat..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Male
nagyúr
"Elsődlegesen azt kellene tisztázni, hogy a GFN esetében kié a kompenzációs felelősség, ha például Gaben nekimegy."
A Steammel nyilván van szerződésük, nem csak feltették meg belehekkeltek a kliensbe... ha ezt dobja a Steam, annak nyilván vannak következményei az nVidia felé, de a GFN felhasználók felé miért lenne ezért az nVidiának vagy a játék kiadóknak? Ennyire nem hinném, hogy hülyék írják a szerződést a felhasználóknak, hogy felelősséget vállalnak olyanért, ami nem rajtuk múlik. (de ha lenne is, max visszaadják a hátralévő időre az előfizetési díjadat)
Win licence... kezdesz mindent belekeverni, elég biztos, hogy az nVidia szerződött erre az MS-sel, és ehhez aztán semmi köze a játék kiadókkal való szerződésnek, és hogy ezt hogyan oldják meg.
-
dabadab
titán
Most komolyan, szerinted tényleg azt csinálják, hogy beszerzik az eredeti játék komplett forráskódját (mert azt nyilván csak úgy megkapják), a hozzávaló fejlesztőkörnyezetet, mindenféle 3rd party libraryt, miegyebet, megkeresik a sokmillió soros kódban azt, ami nekik kell, ami nyilván a gyakorlatban véletlenül sem olyan egyszerűen van megoldva, mint a D3D mintakódban, átírják, lefordítját, tesztelik, aztán ugyanezt végigcsinálják ha jön egy új verzió, mindezt hetente ötször.
Vagy.
A drivert faragják, hogy automatikusan más swap chaint használjon és a játékokat csak tesztelik és ha kell, akkor a driveren állítanak valamit.
Szerinted?DRM is theft
-
félisten
"Nagyjából 1500 játékot támogat a GFN. Ennyit sikerült portolni a Steam 30000+ játékából. Minden héten 5-öt portolnak."
Hihetetlen , vissza tért a király...stadia the best... vajon miért ez a negatív felhang.Ja megvan.
Amúgy ezek szerint ha minden héten 5 darabot portolnak, akkor 300 hete kezdték el portolni a játékokat, 2013-14 körül. or what...
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Te próbáltad, láttad, hogy működik a GFN ?
Vagy ha valaki nézte mostanában az mondja már meg, hogy most már nem így megy mint pld ebben a videóban ?Tehát nem a Steam-en keresztül megvett játékainkat lehet pld játszani úgy, hogy ugyan úgy elindítjuk egy steam kliensben ami egy virtuális gépen fut ?
Mert egyszerűen nem értem, hogy van példának pld. a Valve felhozva mint akit ez zavarna ...
Mert viszont ha így van akkor azt magyarázza meg valaki, hogy miben más ez mintha a nappaliba streameli valaki az egy szinttel fentebb lévő játékra alkalmas gépéről a játékot ?
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
OKs, így már értem. (...és végülis benne volt a cikkben is, csak annyit bonyolítottad ezzel a másik platform, meg nem átvihető a Steam - GoG között és hasonló dolgokkal, hogy a lényeg elveszett: az eddigi szerződés már nem érvényes, most megy a vita a folytatásról, és amíg nem rendeződik, addig ezek a címek nem elérhetőek.)
-
félisten
de nem értem miért nevezed így.. Ez nem egy másik áruház, Steam vagy Epic store. Ez egy hardver,amiért fizetsz, fizikailag létező dolog, amit online kapcsolaton át érsz el. Nvidiának nem a platfromért fizetsz, hanem a hardverért , amit biztosít. A játék futtatása az adott kiadói storeon át megy..
rohadtul nem látom át mi köze mondjuk a Blizzardnak ahhoz , hogy én mit veszek az Nvidiától és milyen hardveren futtatom a játékot amit tőlük vettem.
Ha ott ülök egy Nvidiás szerverterembe és feltelepítem a játékot arra gépre amihez legálisan jogosultságom van akkor arról letilt az Epic mondjuk? mert itt semmi másról nincs szó csak egy rohadt nagy hatótávú vezeték nélküli egérről és billentyűzetről. Az a hardver amin fut az én részemre van bocsájtva pénzért, amíg játszok rajt..de egyébként lehet , hogy valóban felesleges a rugózás és csak formalitásról van szó, Már persze ha naív vagyok ezt gondolom, de mivel ismerjük a kiadókat nagyon jól tudjuk valójában mi áll mögötte.
lenox : nem látom át az összefüggést.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Ahogy látom, a többiek erősen vitatják, hogy bármit is módosítottak a kiadók ezeken a játékokon ehhez. Ha tényleg kellett nekik módosítani, akkor oké, de erre előbb kellett volna szerződni, nem megcsinálni, aztán ha kezd beindulni, akkor előállni a követeléssel. (Ha meg nem kellett, akkor ezt nagyon nehéz megmagyarázni.)
-
félisten
a tartalmaik elérhetővé tétele az adott áruházon át történik, ehhez semmi köze annak, hogy én milyen hardveren nyitom meg a Steamet vagy a z Epic storet. Megvettem a játékot, ha egy Fujitsu laptopon nyomom vagy egy asztali PC-n vagy egy szerveren a felhőbe pont nem lenne hozzá semmi közük mert a hardverért én fizetek nem ők, mint ahogy a játékért is fizettem nekik amit ráadásul azon a felületen át használok amit ők biztosítanak nekem, azaz az Epic storon át a Steamen át stb...
Mondjuk rátettem volna a házamat melyik oldal mellett fogod letenni a voksot látva a címet,és kinek a jogait tartod fontosnak. Mert mi itt páran a felhasználókét, amik sérülnek ezzel a húzással.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
ezt az nvidia csinalta... az ms es a sony mennyi jatekot portolt a sajat konzoljara? meg barcsak ennyire lenne komplikalt a pc-konzol port.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Male
nagyúr
Ebben az esetben mit takar akkor a platform? Másik gépre átvihetem magammal... és átruházás sem történik, hiszen:
- eddig a saját gépén játszott vele, most egy bérelt hardveren játszik vele... ugyan az az ember.
- ...és ha eddig nem is játszott vele? Megvette Steamen, de nincs is érdemi gépe, így eleve csak a GFN-en teszi fel.(Persze mióta a konzolok is egyre közelebb vannak a PC-khez, egyre nehezebb lesz azokra is ráhúzni, hogy egy másik platform.... legalábbis az én értelmezésemben.)
-
arn
félisten
-
dabadab
titán
"dabadab: Nem kötelező megvenni, a gépet sem kötelező bekapcsolni."
Azt azért gondolom látod, hogy itt a játékkiadók a nagy büdös semmiért akarnak pénzt szedni, nem? Tipikus járulékszedői magatartás, ami társadalmilag káros.
Ha meg a userek megfogadják a jótanácsodat, és azt mondják, hogy nekik ez így nem hiányzik, akkor meg a kiadók sírnak majd a legjobban.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
tom_tol
addikt
Nincsenek ismereteim a témában ezért csak kérdeznék. Azt olvastam, a konzolokon nincs haszon a játékok hozzák a pénzt. Ha MS, Sony "fizet" a tartalom elérhetőségért mi is az ő hasznuk?
Másik. A kiadók kiadnak direkt konzolokra tartalmat. Még nem hallottam hogy GFN-re is adtak volna ki valamit. -
arn
félisten
teljesen mas a ket uzleti modell... ott a hw mas szolgaltatasok eladasara van, itt meg maga a hw a szolgaltatas. olyan, mintha a videokartya gyartonak minden fejlesztonek fizetnie kellene. miert is?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Egon
nagyúr
Olyan ez, mintha az Epic egyszer úgy döntene, hogy ami neked Steamen megvan, azt összekapcsolással játszhatod holnaptól Epic Store-on is. Technikailag meg tudnák csinálni, csak azonnal szétcsapnának a kiadók, mert ez kereskedelmi szerződés nélkül tilos.
Rendkívül erőltetett, mi több ostoba példa. Az óriási különbség a GFN és mondjuk a Steam vs. Steam és Epic viszonylatában az, hogy utóbbiak valódi konkurensei egymásnak. Ugyanis ha a népek tudnák futtatni a Steam-es játékaikat az Epic kliensből is, akkor nyilván több esély lenne arra, hogy mondjuk a következő Doom-ot ott veszik meg, ha az 10 fillérrel olcsóbb, és nem a Steam-en. Ellenben a GFN-en nem lehet megvenni a játékot, azt továbbra is kénytelenek az adott store-ból megvenni (Blizzard-nál nincs is alternatíva ugyebár), ezáltal nem konkurenciái egymásnak (sőt: a GFN elvileg egy plusz lehetőség a kiadóknak, hogy az adott játék futtatására megfelelő hardverrel nem rendelkező rétegnek is eladják a szarjaikat).Nem, a valóság az, hogy a kapzsi kiadóknak nem elég a csillió rókabőr (kieg, DLC, skin meg a tökömtudja mivel szednek pénzt), a futószalagon megjelenő, az előzőtől alig különböző éves kiadások stb., hanem még le akarnak húzni egy újabb rókabőrt arról, akiről lehet. Ha lehetne, akkor azért is fizettetnének, ha egy családtagod játszik a "te" játékoddal, sőt: azt gondolom, hogy ha a haverok/családtagok csak nézik ahogy játszol, az után is szeretnének egy kis aprót - de hát az kivitelezhetetlen, a legnagyobb bánatukra. Az nV-t viszont meg lehet fogni, mert vélhetőleg rá van szorulva a kiadókra - most még.
Nagyon remélem, hogy hamarosan lesz mondjuk olyan lehetőség, hogy a GFN-t csak felmappeled hálózati meghajtóként, oda rakod a Steam-es (és a többi) könyvtáradat, a Blizzard és társai pedig bő nyállal..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Sinesol
veterán
Ez igencsak gázos hozzáállás, ezzel kb. pontot is tesznek a cloud gaming végére, senki se fogja 2-3 szor megvenni ugyanazt a játékot. Annak az alapját se értem, hogy megis milyen alapon akarnak beleszólni abba, hogy ki hol jatszik a megvasarolt játékával, szerintem simán támadható a gyakorlatuk.
Amugy ilyen alapon a konzolgyártóknak is fizetniük kéne a játékokért, nem? Azok is biztositanak ugyanigy egy hardvert, amin a cégek játékait lehet futtatni..[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Övék a tartalom joga, ők döntik el, hogy kinek mennyiért engedik az elérhetőséget."
Az a helyzet, hogy onnan kezdve, hogy eladták a jogot a mű adott példányára, már nem, lásd First Sale Doctrine (amit a USA szerzői jogában neveznek így, de az elv pont így megvan az EU-s jogban is).
DRM is theft
-
gyugyo79
addikt
Amikor én néztem Shielden akkor volt olyan opció ami úgy nézett ki, hogy kaptam kb egy virtuális gépet (felhő) ahol elindította a saját Steam kliensemet amibe be kellet jelentkeznem. Ezután kb amikor indítottam láttam az ott megvett játékaimat amit oda fel tudtam telepíteni majd el tudtam indítani. Ez tök ugyan az volt mintha VPN -en hazalépve játszanék a steam remote play -el csak ott pld az otthoni "erős" gépen fut a játék és egy akármilyen laptopon (vagy steam link) meg lehet játszani csak ebben az esetben a játékot futtató gép az az Amazon felhőjében futó virtuális gép volt ami a Shield TV- kliensének küldte a játék streamjét.
Amúgy Amazon [azonosito] -> néven jelent meg a Nvidia által használt gép ezért gondolom, hogy az Amazon felhőt használták de aztán lehetett ez saját is hülyén elnevezve ....A lényege ha jól értettem kb ugyan ez a GFN -nak is és kb ugye ugyan az mint amit a Steam is nyújt a remote play és amihez árulták is a Steam Link klienseket + most ugye ott van az androidra tölthető app is.
Ha szigorúan nézzük az NV az kb pénzt kér a szerver biztosításért ami futtattatja a játékot ...
Biztos van olyan aki futott már bele amúgy leírásokba, hogy lehet felhőbe futtatni játékra alkalmas gépet amire a Steam -et felrakva utána saját magának meg tudta ezt csinálni (pld) ...Ezért nem értem, hogy a kiadók mégis miért szólhatnak bele abba, hogy az amúgy megvett játékokat, hogy használjuk. Hol a határ amit már szerintük nem léphetünk át a valamilyen szinten megvett játékainkkal mert akkor az analógia mentén a következő a Steam remote play funkciója lehet ha rájönnek, hogy az nem csak lokális hálózaton működik (ha a vpn-t nem vesszük annak ilyen szinten) akkor kötelezik, pld a Steam -et, hogy korlátozzák a játékuk használatát azon keresztül is...
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
Képzeljük el azt az esetet is, hogy az NV tiltaná drájverből az adott kiadók jövőben megjelenő játékait. Persze az NV-nek is hátránya keletkezne belőle, mert piacot veszítene, de a kiadók mennyi játékot adnának el? A harmadát? Ha csak nem fizetnek az NV-nek, hogy futhasson a hardverén a játékuk. Szóval egy f@szság amit kitaláltak.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
nagyúr
De jure természetesen igen. De ha valaki de jure zöldben van, attól még lehet orbitális f***kalap - pont ahogy most ez a két kiadó viselkedik (feltéve persze, hogy helyes a spekulációd).
-
nonsen5e
veterán
De a Geforce Now-n nem tud és nem is vesz meg az ember semmi játékot, és nincs összekapcsolásra sem lehetőség (tudtommal), hogy ha megvan a játék máshol, akkor megkapod ott is.
Belépek a GFN-be, és megnyílik az Uplay kliens és kéri a belépési adataimat. Megadom a Uplay adataimat, és egy távoli gépen belépek az Ubi launcherébe, és az Ubi launcherében nyitom meg az általam az Ubinál megvett Ubis játékom. Amikor kilépek egy játékból, sokszor meg is jelenik még egy rövid időre a Uplay.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
nagyúr
Lehet ezt bárhová tekerni, az egész akkor sem szól másról, mint a kiadók pénzéhességéről.
(#8) Alogonomus: ne viccelj. Ez olyan, mint ha én játszanék a Steames játékommal egy másik gépen. Amit pl. külföldi utazáskor szoktam is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest