- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #220 üzenetére
Igen, a plusz kettőért, viszont a régit könnyebb lemondani így.
Nyilván nem fogsz előfizetni rá, ha nem érdekel eléggé, ahogy most sem veszed meg, ha nem érdekel eléggé.
Filmnél azért ott vannak a kevésbé legális letöltések... a kiadó saját stream szolgáltatása esetén, viszont vagy fizetsz vagy nem játszol vele. Szóval itt jó játékok esetén sokkal jobbak az esélyek a sikerre.
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #217 üzenetére
A sajátjait mért ne tehetné elérhetővé pluszban? Ettől még a régi helyen is elérhető marad, hiszen megvetted ott, de a kiadó a saját szoftverét akkor adja oda a saját felhasználóinak, amikor csak akarja. (kivéve ha lenne valami kizárólagossági szerződés, de ilyen nem hinném, hogy van) Tehát nem az a kettő lesz ott, hanem az a kettő plusz az eddig kiadott párszáz/ezer.
A másikra: "Nevet változtat a cég? Beolvad egy másikba? Bocsi, az összes licensznek annyi, mert nem átruházható."
Nem ez az, amit az EU felülírt, hogy márpedig ilyen nem lehet, hiába van beleírva, nem érvényes, és igenis átruházható? (Tudtommal pont ettől indulhatott be a Windows/Office használt piac rendesen.) -
Male
nagyúr
"Másik, nem vagyok hajlandó olyan játékért fizetni, amihez kötelező az internet."
Oké, de innentől te egyáltalán nem vagy célcsoportja az egésznek. Tehát a stream szolgáltatásokért folyó harcba nem szólsz majd bele, mert mindegyikhez kötelező az internet, függetlenül attól, hogy a kiadó vagy egy független cég a szolgáltató. -
Male
nagyúr
válasz
MeszesKPT #200 üzenetére
Igen, lehet, hogy kb ugyan arra gondolunk.
Jaja, nagy üzlet az árusítás is. Ez már gazdasági dolog, hogy mi az előnyösebb, az egész láncból mekkorát végezni. Elsőre jó ötletnek tűnhet minél többet és többet, mert mégiscsak profitot termel minden láncszem, de sokszor valójában nem az.
Hogy informatika és aktuális példa legyen, ott az Intel, ami tervezi és le is gyártja a procit... egy ideig ez komoly előny volt, de ahogy bonyolódik mindkét lépés (egyre több hibalehetőség, egyre költségesebb az újabb előrelépés), egyre inkább hátránnyá válik, és kezd jobb lenni az a modell, hogy ők csak megtervezik a chipet, a gyártást más végzi.
Ezért is gondolom, hogy a kiadók, ha abba az irányba mennek el, hogy ők maguk streamelik a saját játékaikat, az a teljes kontroll miatt éri meg nekik leginkább (meg a közös világ szimulálása egy helyen miatt megvalósítható extrák, és teljesítmény spórolások), de ehhez a hátteret nem saját maguknak kell létrehozni, és folyamatosan fejleszteni, hanem bérelni fogják azoktól, akiknek meg ez a szakterülete. -
Male
nagyúr
Igen, csak a végét olvasva nem volt egyértelmű amire gondoltam, láttam utána
Szerintem a stream ott lehet nyerő, ahol egyetlen játéktérbe kerül az összes játékos. Itt azért már komoly előnyei is vannak, a netkapcsolat miatti hátrányok meg jelenleg is megvannak részben (ezért is mondtam, hogy direkt streamelésre készített játékkal lépheti meg a kiadó). Egy single playernél könnyen lehet, hogy maradni fog a külön megvásárlós modell. (de akár egy autóversenynél is, ahol csak pár játékos kerül egybe). Simán lehet, hogy nem leváltani fog, hanem párhuzamosan él, és kiadó és persze játékstílus függően lesz itt vagy ott.
Amit felvázoltam, abban az esetben semmi gond nincs akkor, az MS játékai ott mennek majd.
-
Male
nagyúr
Persze, amíg ennek hátránya van, addig felesleges... de várjál, nem a mostról beszélek, ha visszanézed honnan indult amire reagáltam, az volt, hogy megerősödik a GFN meg sok alternatív stream szolgáltató, és akkor majd a kiadók nem tudnak átváltani arra, hogy ők legyenek a stream szolgáltatók már, és ezért kéne már most a sok szerződés külön... erre mondtam, hogy de, simán megtehetik akkor. Tehát az egész lépés akkor következik, amikor már amúgy is streamelve lenne a játék, már nincsenek problémák ezzel.
Az átmeneti időszak meg pont ezért nem gond szerintem, mert addig meg úgyis eladják a játékot, és mindegy lenne, hogy az hol fut, a pénzüket megkapják.Tehát szerintem:
- amíg a stream megoldása nem tökéletes, addig a kiadót nem kéne, hogy izgassa, hogy a megvett játék most GFN-en fut vagy a játékos saját gépén, ígyis-úgyis megkapják a pénzüket
- amikor a stream megoldás már megfelelő, akkor meg a kiadó simán meglépheti, hogy csak stream van az új játék esetén, nála előfizetve, totál mindegy, mennyire erős akkor a GFN és társai, simán kinyírják, ha nem adnak ki rá új játékot a kiadók (persze ekkor megpróbálkozhatnak saját játék gyártással, ahogy a Netflix a sorozatokkal, filmekkel)... de valójában más a tippem hosszútávon, csak az már MeszesKPT-nek is...MeszesKPT: A tippem, hogy valójában mit akarhatnak a kiadók, és az nVidia hosszútávon: A GFN egy demó project, ha megoldják a gondokat, akkortól a kiadó béreli a kapacitást az nVidától, a userek meg a kiadónak fizetnek havidíjat a játékokért... tehát a hátteret az nV adja, a szoftvert meg a kiadók rá, és ők intézik az előfizetőket is. Az izmozás meg azon megy, hogy a Stadi-ával a kiadók extra bevételhez jutnak addig is, ami nekik tetszene, ezzel próbált a gugli keresztbe tenni az nV-nek (nV saját hardver miatt előnyben, de anyagilag meg a gugli van komoly előnyben, így ott próbálnak szúrni, ahol az nV-nek leginkább fájhat, tehát az anyagi oldalon)... mert a tippem, hogy a gugli is ugyan ezt akarja valójában hosszútávon, tehát hogy az infrastruktúrát a kiadók béreljék tőle, nem azt, hogy a játékokat árulgassák (így kiszolgáltatva lenni a usereknek IS és a kiadóknak IS), és így a konkurencia az nV szolgáltatása lenne utána is, csak már a kiadókért folytatandó harcban.
-
Male
nagyúr
Az újat hozza ki azon, nem a meglévőket teszi át. (nyilván egy eleve streamelésre készültet, ami ott jól működik)
Nem hinném... szerintem a felhasználóknak totál mindegy, hogy a Steamben nyom rá a vétel gombra, vagy a kiadó oldalán... ( amiért nehezebb mondjuk egy Epic store indulás, és úgy kell átcsábítgatni az embereket, annak az oka, hogy az adott játék elérhető a megszokott helyen is, amit akar... de ha csak a kiadó oldalán van, akkor viszont megveszi/előfizet ott is )
Csak gondolj bele, hogy a te döntésednél... azért veszel meg egy játékot, mert mondjuk Steamen kapható, vagy azért veszed meg, mert azzal akarsz játszani?
Vagy ha kijön egy játék, de nem kapható a Steamen, csak a kiadó oldalán veheted meg, akkor ez befolyásol bármennyire a döntésben? (Utoljára épp nem játékot vettem, hanem Paint Shop Pro-t. Igen, megnéztem először a Steamen, mert láttam vannak egyéb programok is ott, de ez nem volt... felmentem a Corel oldalára, és megvettem ott... semmit sem számított a döntésemben, hogy épp melyik bolt árulja.) -
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #191 üzenetére
"Lesz ugyanis egy legalább 5-8 évig tartó időszak, amikor a teljes piac eléréséhez benne kell lenni a streamelésben és a hagyományos terjesztésben is."
Ez az, amiben nem értünk egyet alapvetően. Szerintem egy komoly kiadó, akinek van pénze saját stream szolgáltatást indítani, az el tudja érni a teljes piacot ezzel.... a kicsiknek meg, akiknek nincs erőforrásuk rá, nekik mindegy, mert ők úgysem fognak sajátot csinálni.
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #187 üzenetére
"Na de éppen ez az, hogy ha a streaming szolgáltatást a kiadók beleegyezésével elkönyvelik hardver bérlésnek, akkor bárki streamelhet bármit, amire a userek legálisan licenszet vásároltak"
Ha egy játékot nem adnak ki, csak a kiadó által üzemeltetett rendszeren stream van, havidíjért, akkor azt sehogy nem tudja más stremelni, bárminek is minősíti a szolgáltatását....és anyagilag sem mond le semmiről azzal, hogy csak oda adja ki... akik játszani akarnak az adott játékkal, azok elő fognak rá fizetni. Akkor mondanának le, ha területi korlátok lennének, mert így bizonyos vásárlók kiesnek.
-
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #184 üzenetére
Szerintem nagyban eltér a zenétől és a videótól is. A példádban annyit tesz, hogy az új részt már csak a saját szolgáltatásán adja ki... nyilván nem túl magas összegért, dehát egyetlen játék, és a bevétel 100%-a hozzájuk folyik be.
VAAAGY az újat ott adja csak ki, de mellette az előfizetők a régebbi részekkel is játszhatnak nála... vagy akár az adott kiadó összes régebbi játékával ( mivel biztosan nincs olyan szerződésük a GFN-nel, ami ezt megakadályozná, hiszen jelenleg semmilyen sincs ).
A user meg, ha a kiadók a saját streamre állnak át, akkor úgyis kénytelen lesz sok előfizetést tartani párhuzamosan... közben lassan a függetlenek pedig lemorzsolódnak, mert oda már új játék nem kerül fel. -
Male
nagyúr
válasz
#54625216 #182 üzenetére
"A kiadók azért rugóznak a jogi szabályozáson, mert ha a jövőben az nvidia továbblép a GFN-en és elkezdi nagyban teríteni a stream hardvereit, akkor bárki indíthatna stream szolgáltatást a kiadók megkerülésével mondván, hogy ő csak hardvert szolgáltat, a lincesz a user és a kiadó magánügye.
Így viszont a játékipar nem tudná idővel átültetni a jelenlegi "online boltból letöltöm" üzleti modelljét a "direktben streamelem a kiadótól" modellre, márpedig az egész streamelős kísérletnek ez lenne a célja."Ha a kiadók célja, hogy stream alapra álljanak át, és ezt kizárólag ők szolgáltassák, akkor azt bármikor megtehetik, függetlenül attól, hogy a GFN-en mi van... egyszerűen ha nem adják ki a játékot megvásárolható formában, csak elő lehet rá fizetni náluk, náluk streamelve, akkor annyi, ezzel az alternatív szolgáltatók nem tudnak mit kezdeni, max a régebbi játékok mennek náluk tovább.
-
Male
nagyúr
válasz
MeszesKPT #177 üzenetére
Mert most is abból él? Vagy mert ha megveszel valamit (igazából használati jogot veszel), azután meg még használat után díjat szedni "fura" stratégia lenne?
Ennyi erővel a pék is miért elégszik meg azzal, hogy csak megveszem a kenyeret tőle, és nem fizetek utána még minden szelet elfogyasztásánál is...Abu85: Az első két mondat alapján csak feltételezed, hogy nincs.
"A GOG Connect hasonló, amit az NV megvalósít. Az úgy viszi át a tartalmat a GOG-ra, hogy a Valve kompenzációt kap érte."
Nem, ott egy másik áruházba kerül át, ott lesz elérhető, ezért nyilván kérhet pénzt a Steam. (és így akár két példányban is játszható lehet egyszerre) Itt nem ezt történik, a játék továbbra is a Steamben lesz meg a usernek."Ellenben, ha erről nincs megállapodás, akkor a Valve meg tudja támadni a kiadókat, hogy nekik bizony arra nincs joguk, hogy Steam licencre vásárolt tulajdont elvigyenek máshova. Ezért lépnek most le a kiadók."
A kiadók nem visznek semmilyen tulajdont sehová ebben az esetben. ( semmilyen tulajdonjog nem kerül a GFN-hez attól, hogy a user belép rajta a steam kliensbe és feltelepít belőle egy játékot.... szép is lenne, akkor az MS is micsoda tulajdonjogokat szerezne ahogy feltelepítem az winre a Steamből a játékot a gépemen )A Gabenes rész megint csak teljes fantáziálás, ha majd esetleg ezt csinálják, akkor lehet, hogy majd azt csinálják.
-
Male
nagyúr
Erről van hivatalos infó valahol, hogy nincs szerződésük a Steam-mel?
(A Steam-et el nem tudom képzelni miért zavarná, meg miért emlegeted ezt a Gaben szétrúgja a seggüket dolgot állandóan... a Steam-nek a játék eladás hoz profitot, nem az, hogy te most az otthoni wines gépeden futtatod a steam klienst, és abból indítod el a játékot.... az eladásaikon csak növelhet a GFN... pont az zavarhatná őket, ha az nVidia saját boltot nyitna, na az okozhatna kiesést nekik, nem a mostani helyzet.) -
Male
nagyúr
Tehát most azt állítod, hogy a Steam-mel nincs szerződése a GFN-nek, csak fogta magát az nVidia és felrakta rá? Ezt valahogy nehéz elhinni, főleg hogyha még most is megy rajta... ( eddig az ment, hogy a kiadókkal nem szerződött külön )
Igen, értem, hogy erre gondoltál, csak amit írtál: "Vagy ha nem akarnak kereskedelmi szerződést, akkor át lehet az egészet hárítani a felhasználókra. Ilyenkor megmaradhatna a rendszer, de mindenki maga telepítene fel mindent a bérelt VM-re. Emiatt a felhasználó állná a Windows cloud licencét"
...azt a verziót miért hagyod ki, hogy a win marad, de azt raksz rá amit akarsz? A kiadókkal nem sikerül megegyezni után miért lenne az a lépés, hogy akkor a win is repül... ez nem következik belőle szerintem. -
Male
nagyúr
"Elsődlegesen azt kellene tisztázni, hogy a GFN esetében kié a kompenzációs felelősség, ha például Gaben nekimegy."
A Steammel nyilván van szerződésük, nem csak feltették meg belehekkeltek a kliensbe... ha ezt dobja a Steam, annak nyilván vannak következményei az nVidia felé, de a GFN felhasználók felé miért lenne ezért az nVidiának vagy a játék kiadóknak? Ennyire nem hinném, hogy hülyék írják a szerződést a felhasználóknak, hogy felelősséget vállalnak olyanért, ami nem rajtuk múlik. (de ha lenne is, max visszaadják a hátralévő időre az előfizetési díjadat)
Win licence... kezdesz mindent belekeverni, elég biztos, hogy az nVidia szerződött erre az MS-sel, és ehhez aztán semmi köze a játék kiadókkal való szerződésnek, és hogy ezt hogyan oldják meg.
-
Male
nagyúr
Majd a statisztikákból meglátjuk... de szerintem ez erősen benne van a mostani GFN helyzetben, abból látnak plusz eladásokat a kiadók, ebből meg nem*. Szóval meglátták a lehetőséget, mert ennek most két kimenetel van:
- nem egyeznek meg, GFN kuka, az a játékos meg aki ilyesmit akar, megy át oda ahonnan kapnak pénzt
- megegyeznek, jön a pénz innen
...szóval részükről ők csak nyerhetnek sajnos, némi negatív reklám árán.
(A "mi a jó a játékosoknak", az meg részükről kimerül a cég missziója marketing szöveg megfogalmazásában.)*: Itt is lehet végül, mert most pl nem veszi meg a játékot, mert nincs megfelelő gépe, de így meg megveszi. Ezzel biztosan számolnak, de az egyenletben a másik két opciónak az eredménye nagyobbra jöhetett ki, ezért lépik ezt.
-
Male
nagyúr
OKs, így már értem. (...és végülis benne volt a cikkben is, csak annyit bonyolítottad ezzel a másik platform, meg nem átvihető a Steam - GoG között és hasonló dolgokkal, hogy a lényeg elveszett: az eddigi szerződés már nem érvényes, most megy a vita a folytatásról, és amíg nem rendeződik, addig ezek a címek nem elérhetőek.)
-
Male
nagyúr
Ahogy látom, a többiek erősen vitatják, hogy bármit is módosítottak a kiadók ezeken a játékokon ehhez. Ha tényleg kellett nekik módosítani, akkor oké, de erre előbb kellett volna szerződni, nem megcsinálni, aztán ha kezd beindulni, akkor előállni a követeléssel. (Ha meg nem kellett, akkor ezt nagyon nehéz megmagyarázni.)
-
Male
nagyúr
Ebben az esetben mit takar akkor a platform? Másik gépre átvihetem magammal... és átruházás sem történik, hiszen:
- eddig a saját gépén játszott vele, most egy bérelt hardveren játszik vele... ugyan az az ember.
- ...és ha eddig nem is játszott vele? Megvette Steamen, de nincs is érdemi gépe, így eleve csak a GFN-en teszi fel.(Persze mióta a konzolok is egyre közelebb vannak a PC-khez, egyre nehezebb lesz azokra is ráhúzni, hogy egy másik platform.... legalábbis az én értelmezésemben.)
-
Male
nagyúr
"Egyrészt tessék tudomásul venni, hogy az NV valakiknek a szellemi termékeire húz fel egy bevételt jelentő szolgáltatást, amelyek használatáért nem akar fizetni."
Ennyi erővel a netszolgáltatóm is fizessen a weboldalak tulajdonosainak? Hiszen az ő szellemi termékükre húz fel egy bevételt jelentő szolgáltatást...
"Ha csak hardvert ad kölcsönbe, akkor hajrá mindenki bérelhet tőlük hardvert, játék nélkül."
Őőő... pont ezt teszi... kibéreled a HW-t, feltelepíted rá a játékodat, és játszol vele."Jogilag ugyanaz, mint a kereskedelmi rádiók. Ha neked megvan otthon egy zene CD-n és azt hallgatod a rádión, akkor a rádióadónak nem kell fizetnie a jogdíjat?"
Ez az eset inkább az, mintha a rádión csak neked hallgatható módon leadnák kizárólag azokat a számokat, amiket megvettél CD-n. (Amit te írsz, az az lenne, hogy bárki beléphet, és játszhat bármivel, mert eleve fent van egy rakás játék, amit az emberek nem vettek meg... csak a GFN nagyon nem így működik.)
-
Male
nagyúr
Na igen... ez kb olyan, mintha a gépedhez kötnék, és ha új gépet veszel, akkor vedd meg újra az összes játékot. (persze van ilyen a szoftvereknél, de játékoknál nem tudok róla)
Abu: "Olyan ez, mintha az Epic egyszer úgy döntene, hogy ami neked Steamen megvan, azt összekapcsolással játszhatod holnaptól Epic Store-on is"
...hát nem tudom, én még nem játszottam sem a Steamen, sem az Epic storeon semmivel... csak a saját gépemen az ezeken megvett, majd ezekről letöltött játékokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Activision Blizzard és a Bethesda a lelépés mellett döntött. De mi állhat a háttérben?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- One mobilszolgáltatások
- Robotporszívók
- Xbox Series X|S
- One UI zápor esett a hétvégén
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Gamer - MSI Z890 Tomahawk + Intel Ultra 9 285K + Kingston Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Félkonfig: Gigabyte GA-MA770t-UD3 + AMD Athlon II X4 640 3GHz + 5Gb DDR3 1333
- Intel Core i5 10400F / NVIDIA GeForce RTX 4060 / 32GB DDR4 Ram / 500GB SSD konfig eladó
- Dell 3030 All-in-One PC 2 év garanciával + INGYEN SZÁLLÍTÁS!
- I7-s 2066-s platform, 16Gb 3200Mhz RAM, GTX 1070 8Gb
- i7-es DDR4-es Játèkos pc eladó ! POSTA NINCS!!! AZ ÁR FIX
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest