- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Acer notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Vigilante #110 üzenetére
Ebben a legjobb az, hogy a 12. kerületnek is csak bizonyos részein, amit valahogy elfelejtenek közölni... Oké, én abszolút a kerület szélén-csücskében lakom (kinézek az ablakon, Vérmező kb 30 méter, és az már 1. kerület, illetve 4-5 perc séta a Széll Kálmán tér, ami meg már 2. kerület), szóval bármennyire is fáj ezt mondani, az még megmagyarázható, hogy nálam nincs Digi... De nézegettem a "melyik utcában érhető el" listát, és azt kell mondjam, a környéken igen sok utcában nincsenek még, vagy ha igen akkor hiányosan. Meg ahogy látom most visszább is vonultak, pár hete a "velem párhuzamos utcában" már fellelhetőek voltak (hiányosan, de akkor is), erre most az az utca megint nincs feltüntetve, még a legkisebb csomaghoz se, nemhogy a gigabitre... Szóval ez meg már a "false advertising" kategória lehet.
De amúgy igen, én is sok sok évig 10/0,5-ös nettel szenvedtem, már ez a 30/5 is nagy fellélegzés volt... Aztán nemrég voltunk "LANozni" egy jóbarátomnál, ahol 49 mb/s-el töltöttem le (és azért "csak" ennyivel, mert mindhárman töltögettünk egyszerre), majdnem elsírtam magam. (30 megabit az nem egész 4 mb/s)
Te merrefele laksz a kerületen belül, ha szabad kérdezni? Nem konkrét utcaházszám értelemszerűen, csak úgy nagyjából "környék szinten"
-
xPraetoriaNx
senior tag
Hát megértem hogy ez se túl vicces, de ugyanakkor "a vidék" nem egy egység, szóval innentől ha felmerül a kérdés hogy hol legyen fejlesztés, persze hogy Pest lesz a választott. A lakótelepekkel rendelkező kerületek külön-külön is nagyobb népességgel rendelkeznek, mint a Pesten kívüli települések 95%-a. Hogy konkrét legyek, a 3., 11., 13., 16. kerületek 110.000 fölötti népességgel bírnak, tehát külön-külön is benne lennének a top 10 legnépesebb település listában... Tudod, pénz beszél...
Meg mondjuk szerinted az mennyire idegőrlő, amikor te ott szívsz 10-20 megabites (adott esetben rohadtul instabil) nettel, és aztán adott esetben szó szerint az út túloldalán, vagy a szomszéd háztömbben többszáz megabites, vagy konkrétan gigabites net van, hozzád meg évek óta nem jönnek át?
-
xPraetoriaNx
senior tag
Hát én nagyon remélem hogy összekapják magukat... Mi 1,5 éve köttettük be a 30/5-öt, ami amúgy hivatalosan csak 20/1 lehetett volna (cím szerint 12. kerület, de amúgy az 1. a 2. és a 12. találkozásánál, Széll Kálmán tér - Déli pályaudvar közt), de "volt kapcsolatunk" aki vette a fáradtságot hogy testközelből megnézze a dolgokat, és mondta hogy még ki tudja szuszakolni a Netmánia L csomagot (amit egyébként szépen hoz is, tehát gyakorlatilag is 30/5, nem csak elvileg). És nincs választási lehetőség. Illetve van, csak szarabb. Datanetről váltottunk, atomstabilak voltak (a nem is tudom hány év alatt nem volt annyi probléma velük, mint Telekommal 1,5 év alatt), de náluk meg 10/0,5 volt a max amit kérni lehetett. Digi elkezdett terjedni ebben a kerületben is, de még mindig "pár utcával arrébb járnak csak", sőt, most vonultak vissza kicsit, úgyhogy abban annyira sajna nem lehet bízni.. Szóval vagy elköltözök, vagy imádkozok, hogy Telekom errefele is fejlesszen (ha már állítólag "az elmúlt pár évben hatalmas összegeket ölt a vezetékes infrastruktúra modernizálásába is."). Illetve valamit csinál, mert ELVILEG már az 50/5-ös csomag is elérhető lenne nálunk, (de rákérdezni még nem mertem) de ez még mindig kevéske.
Eközben külpesten, meg Mucsaröcsögén pancsolnak a gigabites netben az emberek.
Nem túlzok, egyszer mérgemben közelebbről megnézegettem a Digi "hol érhető el a szolgáltatás" listáját, és több, alig párezer lélekfős település is fel volt sorolva... Nemhogy a kerületben, de kb a háztömbömben több ügyfél lehetne, csak hát ugye felosztották a területetek egymás közt a szolgáltatók, a plebsz meg cumedárézza a brokit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Horgász topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest