- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Intelnek az előző generációs(775-ös) Itx-es lapjait lehurrogták mert csak 667-es ddr2-es memóriát kezeltek, miközben a specifikációban 800Mhz-szerepelt...
a két egyforma színű foglalat nem garantálja azt, hogy tényleg két csatornán kezeli a memóriákat.
ami nekem nagyon negatív: vékony a PCB!
Akinek konkrét tapasztalata van az írja le ha tévedek!
[ Szerkesztve ]
-
konyok
tag
Elnézést javítok. Q7-re gondoltam az előbbi problémával.
[ Szerkesztve ]
-
konyok
tag
Én is ezt a Lian-Li PC-Q8 házat néztem ki magamnak, de picit félek tőle, hogy a meleg levegő, hogy jut ki a házból? Perce az ok, hogy felfele "száll" a meleg levegő, de nincs ami kiszívja. A táp is kintről szív magának friss zoxigént és magán keresztül nyomatja kifelé. Mi lenne ha fordítva szerelném be a tápot, hogy bentről szívja ki a meleget mint egy normál ATX házban. Szerintetek?
-
Osibaa
senior tag
Azzal nem tudok egyetérteni, hogy alulfeszelt Core i5-öt rakjunk ITX gépbe, akkor vegyen az illető másik lapot/procit, szerintem az alulfeszelésnek és alultuningolásnak ilyen széles kínálat mellett semmi értelme. Tuningolásról pedig egy szóval sem beszéltem, de mivel egy ITX gépben sokszor a proci hűtő az egyetlen szélkeltő, annak kell szellőztetnie a merevlemezt, chipsetet, RAM-ot is, így a Shuriken szerintem abszolút jó választás - alacsony is, csendes is. (Nekem ION+Atom gépem van, de én is 10 cm-es ventit szereltem be, így vannak az alkatrészek 40 fokon tartós használat esetén is, emellettn14 dBA szemben a gyári 4 cm-es hűtő 40 dBA-jával.)
Linkelek pár képet, ami mutatja, hogy vannak "másfajta" felhasználói is a mini-ITX kategóriának és ezt a gyártók is elismerik:
Silverstone SG05 (dupla kártyahely a 2 slotos VGA-nak)
Lian-Li PC-Q08 (ATX táppal, hogy legyen elég kraft és kiemeli a honlap, hogy beférnek a teljes hosszúságú VGA-k is)
Scythe Shuriken (mini-ITX lapon)
Scythe Big Shuriken (mini-ITX lapon, gyári scythe kép!)
ECS H55 lap (tuning funkciók a BIOS-ban)A vicces az, hogy az ördög ügyvédjét játszom, mert ITX gépbe én nem raknék semmilyen lapot, amibe asztali proci való (erre ott a mATX vagy a Shuttle barebone-ok), de a mini-ITX topikban (és a neten) bőven vannak olyanok, akik igen. Ha mégis ilyen lapot gyárt valaki, az viszont csinálja már meg értelmesen.
Komcsi: Aki pedig csak netezni akar, az vegyen Atomot.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
zsigus
őstag
sztem egy htpc-be egy Arctic Freezer 7 bőven elegendő annak meg videókarival is bőven elegendő hely van a lapon bár a magassága miatt lehet, hogy nem férne el a legtöbb mini-ITX-es házban.
De inkább ebben a kategóriában gondolkodnék ha HTPC-t építenék 10e Ft-os hűtőt biztos nem vennék, ráadásul ahogy előttem szóltak alulfeszelve lenne a proci azt még sztem a gyári is elvinné ami igaz h nem a legfantasztikusabb hűtő de itt nem is a tunning számít vagyis de csak inkább lefelé[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Kellemes kritikák, nekem holnap érkezik ez a lapocska
Lehet, hogy elkapkodtam
Na mindegy, majd beszámolok a szerelhetőségéről, ha már meg lesz mindenem hozzá (hónapok kérdése)Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Komcsi
tag
Ezt a lapot szerintem vasárnapi internetezőknek találták ki, aki egyszer egy héten bekapcsolja a gépet azt szvsz!!
C:\Privátot előbb észreveszem!...
-
-
törölt tag
Ugyanaz a cég hozza be az intelt és az amd-t? Akkor van verseny az országban?
-
Osibaa
senior tag
Hogy tervezték ezt az alaplapot? Sata portok bal fent? Tápcsati jobb fent? Proci hűtő belelóg a vidikártyába? OMG
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
ádikácska
aktív tag
Jó ötlet ez a termékgarancia!
"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- Samsung 8GB DDR3 1600MHz M471B1G73DB0-YK0D0
- Garanciális ASUS ProArt X870E-CREATOR WIFI Alaplap
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!