- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, hogy nem váltaná ki teljesen. Csak GPU-GPU kommunikációra, írtam fent is, hogy esetleg SLI hídon keresztül is lehetne NVLink, s szerintem lesz is.
A lassúság relatív. Az eddigi megoldásokhoz képest megváltás, hogy nem az eddigi SLI hídon (valami vicc 1 GBps körüli sebessége van) vagy a nagy késleltetésű PCIE-n keresztül kell kommunikálniuk. Szerintem a késleltetés a kulcs, nem a sávszél.
-
PCIE 3.0 x16 meg csak 16GBps. Nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a késleltetés, bár a programokat direkt úgy írják, hogy ez ne legyen baj. Az NVLink viszont ennél sokkal gyorsabb minden szempontból, ráadásul a GPU-k címezheti k közvetlenül egymás memóriáját, új lehetőségeket nyitva.
(#29) Parano1d: No offense, csak megemlíteném, hogy a PCI-X az más.
-
Hát az kemény lenne, ha az interposert is 16nm-en gyártanák.
Úgy tudom 65nm-en megy ez is, ami nem véletlen. Az interposer tény, hogy kb "csak" egy több rétegű nyák, csak hát a gigahertzes jelek ilyen sűrűségben ekkora méretben már nagyon nem úgy viselkednek, mint egy mezei nyákon, pedig utóbbi se egyszerű.
-
Az interposer meg mindössze kétszer akkora, mint a GPU; még annál is nagyobb, mint ami a Fiji alatt van. Nem mondom azt, hogy a GPU-t könnyű gyártani, de most gondolj már bele, hogy két hatalmas lapkát kell legyártani jól külön, aztán még együtt is hibátlanul kell működniük.
Ja, hát ebben a formában nem is, ezért írtam hogy VGA, s még az se biztos, hogy lesz.
-
válasz
#06658560 #15 üzenetére
A előző GPU-k nem így kerültek bevezetésre, hogy a megjelenés után csak fél év után kerül a boltokba önálló VGA formájában, amiről még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán jó lesz-e desktopra. De persze úgy is lehet nézni, hogy nem késik, hisz 2016-ban megjelenik, csak nem érhető el tömegesen.
-
Sejthető volt, hogy a HBM miatt késik ennyit az OEM elérhetőség. Ez az NVLink meg érdekes cucc, ha jól tűri a távolságot az interfész, akkor jöhet az NV-linkes SLI-híd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A TSMC már szállítja a Tesla P100-hoz szükséges interposer mintáit.
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest