Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
AMD signs up 40 development studios for private mantle sdk
"AMD said Thursday that the company has signed up 40 developer studios wishing to use its Mantle technology, and is issuing another round of invitations for others to access a new portal."
-
regener
veterán
Abu85 vagy valaki überszaki:
A játékosokra kihat az hogy Mantle-t vagy DirectX-et használ? Mármint attól lehetnek szinkronizációs hibák a két API között, jelen esetben a BF4-ben?
Vagy ezektől független a karakter- és mozgásszimuláció?
-
dergander
addikt
válasz
Dark KillerX #510 üzenetére
Egyenlőre ott tartunk hogy a mantle csak azoknak jó akiknek a cpu nemtudja maximumon hajtani a vgat. Ahogy elnéztem a mantle inkább csak a kaverinek kedvez.
-
Dark KillerX
addikt
Egyenlőre úgy tűnik,hogy a Mantle csak a felső kategóriás,minimum 3GB-os kártyáknak szól,mert nálam a 270-el és előtte a 7850-el,is voltak brutális lagjaim,szóval remélem majd vmikor ezt is orvosolni fogják,hogy kevesebb Vram is elég legyen,az azonos grafikai szinthez,de addig is elvagyok a DX-el a 2db Mantle-s játék alatt,szóval..
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #506 üzenetére
Sokkal jobb lett Mantle alatt az új bétával a 280X,lekopogom,megszűntek a drasztikus fps droppok,talán még kiegyensúlyozottabb is lett ,mint dx alatt ( csak el ne kiabáljam ) Ezennel megszűntek a nyűgjeim,lehet Mantle alatt bf4 ezni,illetve a hangpattogás is javítva lett.Így kell ezt csinálni és elégedett lesz és nem morog a mezei user
-
törölt tag
Pirkó pont az AMD nek,tudom nem ide való téma,de ha már itt panaszkodtam,hogy pattog a hang TV vagy házimozi összeköttetésnél HDMI vel,akkor jeleznem kell,hogy a 14.4 bétával javították a hibát.
Mantle-t még nem próbáltam BF4 multival,kíváncsi vagyok lesz e változás. -
kovsol
titán
válasz
Picturemaker #500 üzenetére
Nekem a 3570k 4800-t viszi gyári kupakkal. 4670k ha viszi már a 4300-4400-t akkor az amd-t meg már 5ghz re kellene húzni ellene. Ha van alaplap aminek a vrm hűtése kibírja az fx-t ilyen órajelen akkor még mindig egy batár hűtés kell rá. Ellenben az intelhez elég egy átlagos hűtő és egy 25-30k s lap, mert nem robban fel a vrm az erölködéstől, a hőt meg nem adja át az a gond, szóval a batár hűtés felesleges.
Egy olyan alkatrésznél amit évekre vesz az ember ott nem érdemes pár ezer forintokon sporolni.
Amd majd akkor lesz megint nyeregbe, ha az igp erőt is kihasználja egy átlagos program is. Amíg csak egy pár normálisan megírt program van, és a többaég jó ha 2-4 cpu magra értelmesen skálázódik, addig az intel lesz a nyerő, mert kiegyensújozottabb teljesitményt tud. Cserében van némi gelár, de szerintm most az i5 a nyerő választás, és mire ez kevés lesz addigra kiderül mire lesz érdemes váltani. Egy biztos, hogy nem fx -re, mert addigra már ki is hal az am3+ fogllaat, és csak apu-t fog gyártani az amd.
Mobikról irtam, szóval bocsi az elgépelésekért.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Picturemaker #500 üzenetére
Az alapórajeles eredményekre gondoltam. 4,6 GHz-en már gyorsabb, mint az AMD 4,8-on. Egész biztos, hogy az AMD-t sem lehetne lehűteni 4,8-on, hogyha 100 százalékra ki lennének hajtva. Egy komolyabb alaplap, amely bírja tuningot AMD esetében is drágább.
-
bayarena
aktív tag
Tud valaki mutatni grafikont, hogy a bf4 multi alatt milyen fps-eket szolgálnak a procik?
Lehetőleg erős vga mellett. -
Picturemaker
őstag
válasz
FLATRONW #496 üzenetére
Egy 4670K-t 4,6GHz kupaktalanítás nélkül az életben nem hűtesz le, ha egy program "véletlenül" használ AVX-et. A másik, hogy kevés olyan proci van ezek között ami megy 4,6-on (de ez más téma). Árkülönbözetre még dobj rá , mert a lap is jóval drágább tuningos proci alá intel esetében.
Nem akarok én kardoskodni az AMD mellett, mert lehetett volna az FX sokkal jobb is, de messze nem olyan gyenge, mint azt az intelesek beállítják.
Van amire jobb egy FX, mert gyorsabb és olcsóbb (Pl. AES titkosítás).
Játékra, meg totál elég egy FX6300 is, tény, hogy tuningolni kell, de ez is egy külön szórakozás. -
Jack@l
veterán
válasz
Picturemaker #494 üzenetére
Lehet keresni a fogóckodókat, de se most se a jövőben nem lesz több olyan progi, ami 100%-osan párhuzamosítható és kihassználná a magokat. (jelenleg pár százalékukra tippelek)
Nekem egy több évre vett procinál nem számít a "sokkal drágább" 5e ft-os plussz. Inkább azt nézem melyik lesz jobb nekem hossszú távra.
Már írtam, amennyit gyorsít fx-eken a mantle, annyit fog dobni inteléknél is. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ez csak a megjelenítésen segít, egy játékban meg van AI, fizika, particle system, net. Szóval van hova elszórni a felszabadult proci erőforrásokat... -
FLATRONW
őstag
válasz
Picturemaker #494 üzenetére
Igazad van, ellent mondtam magamnak.
Például egy i5 4670k 30-35 euróval drágább, mint egy 8350.
Hogyha egy program száz százalékra kihajtaná a CPU-kat, akkor kemény 8 százalékos előnye lenne az AMD-nek. Ilyen pedig valós alkalmazásokban ahogy írtam még nagyon jó optimalizáció mellett sem lesz soha az életben. Azt azért még meg kell jegyeznem, hogy ez az előny is csak a dupla annyi magnak és a magasabb órajelnek köszönhető. Ezek után nem hiszem azt, hogy ezt a 35 eurós árkülönbséget fel lehet róni az intelnek, mivel 4 vs. 4 mag ellenében dupla olyan gyors, mint az AMD. Hogyha egy program képes kihajtani 4 magot közel teljesen az szerintem már jó optimalizációnak számít, figyelembe véve a jelenlegi helyzetet. -
dergander
addikt
válasz
FLATRONW #491 üzenetére
Ez az egész Mantle mizéria végülis az AMD CPUknak fog kedvezni,mint tudjuk a high-end kategóriás VGAkkal nemtudnak megbírkózni. Ahogy az eddigi tesztek igazolták,az FXeken is szépen muzsikál az a 2 játék(BF4,Thief) De még mindig az a baj hogy a legtöbb játék még nemfog erre építeni,valamint a DX12 is majd csak 2015be érkezik. Mire elkezd valami kialakulni akkor már 2016 írunk.
-
Picturemaker
őstag
válasz
FLATRONW #491 üzenetére
A Te gondolatmeneteddel az következhet be, hogy a 6 és 8 magos (inkább 3 és 4 modulos) FX-ek behozzák, lehagyják a sokkal drágább i5-ös procikat. A 8 szálon dolgozó i7 valószínűleg akkor is gyorsabb marad.
Cinebench: az FX8xxx gyorsabb benne, mint az i5. Most mondtál magadnak ellent. (Mert ugye intel nem egyenlő i7.)
-
FLATRONW
őstag
válasz
#52815360 #492 üzenetére
Itt arról van szó, hogy a jelenlegi CPU-k mennyire fogják megállni a helyüket a jövőben, hogyha a programok jól lesznek optimalizálva több szálra. Szerintem pl. a Cinebench és hasonló teszt programok, amelyek szinte 100 százalékra kihasználják a CPU-t nagyon jól megmutatják, hogy milyen is lenne az erő sorrend, hogyha teljesen kivannak használva ez erőforrások. Ezek a tesztek pedig azt mutatják, hogy megmarad az Intel előny.
Azt pedig tudni kell, hogy ilyen szintű erőforrás kihasználás soha az életben nem lesz valós alkalmazásoknál. Több mint szemétség egy olyan hardvert ajánlani megvételre, ami a jelenben le van maradva, mert talán a jövőben jobban kihasználható lesz. -
kovsol
titán
válasz
atti_2010 #482 üzenetére
Mondjuk játékra bőven jó egy i5 is, ha már itelt akar venni az ember. Munka esetén ott ahol kijön a HT sebesség előnye megéri az i7, de egy átlag usernek tuti nem éri meg a felárat.
Máris rengeteget spórolhatunk ezzel is.
Sokan elfelejtik, hogy az intel nem csak i7 -t gyárt, és az i5 játékokban többnyire nem marad le. -
-
dergander
addikt
Eddigi mantle játékokból az jött le hogy a cpu kihasználtság nagyot csökkent,viszont még mindig sokan elfelejtik hogy multi alá meg kell az erős cpu,tehát nem minden ha gyenge cput veszel és erős vgat,a mantle csak a 3D terhet csökkenti viszont multiba az 50 főt valaminek mozgatni kell.
-
Jack@l
veterán
válasz
bayarena #481 üzenetére
Figymá, ha ennyire tudod mit vegyél, akkor mért kérdezed és kézzel lábbal hadakozol a másik ellen? (nem kell i7, egy használt jobb (esetleg lockmentes) i5 is megteszi bőven játékra)
Ha valami x%-al gyorsabban számol y mennyiségű cuccot, akkor y/2 mennyiségű cumót(mantle) is ugyanannyival gyorsabban számol ámUI: most is felesleges a szájkarate, mert egyelőre még amd egy épkézláb drivert se adott ki ami mantle-t támogat. Majd ha az első nem bétás driver kijön és mind a két játék is fut bugmentesen mantleval(nem csak 290-eseken), na akkor ven értelme elgondolkozni hogy mennyit is számít.
-
bayarena
aktív tag
válasz
Cobra652 #480 üzenetére
Ne haragudj, ez így szép meg jó, de írni azt lehet, amit csak akarsz.
Ezért is kértem, hogy ha tudtok, akkor linkeljetek be egy hiteles tesztet.
Eddig még senki nem tudott ilyet mutatni.Ismétlem, ahol FullHd mellett, maxon,a 8350 játszhatatlan fps-t ad, egy i7 meg játszhatót. Még mantle nélkül sem találni ilyet. ( A Thief bizonyos beállítások mellett nem releváns)
Ár, teljesítmény? 30 ezerrel drágább az i7, és azonos szolgáltatású lapok közt is van egy jó 10es az intel "kárára". -
bayarena
aktív tag
Szerintem mind1, ha nincsenek felcserélve, akkor is mind1...mert mondom, 1fsp nem oszt nem szoroz.
Meg számomra az 52 vs. 62 sem.
A tisztán látás véget, még mindig várok egy olyan tesztet, ahol fullhd-n, magas beállításnál 8350 mondjuk 30fps, i7 meg 50. Egy ilyenre azt mondom, hogy okés, érezhetően gyengébb. De még nem láttam ilyet normális játék esetén, plussz ha van Mantle, márpedig van, akkor meg végképp nem tudnak ilyet mutatni.Ennyit erről.
-
bayarena
aktív tag
Továbbra is várom azt a tesztet, ahol az amd elhasal akár Mantleval is, de az intel bőven játszhatót tud felmutatni.
Jah, és lehetőleg ne valami olyan játékot nézzünk, amit intelre írtak, dw a kutya nem játszik vele.
(off: bocsi, nem ismerem a Thief-t, de nem is érdekel) -
bayarena
aktív tag
válasz
Cobra652 #468 üzenetére
Érdekes, ugyan ennél a játénál ugyan ez a honlap egy ilyet is kihozott:
http://www.techspot.com/review/793-thief-battlefield-4-mantle-performance/page2.html
Másrészt a Thief intel kedvelő játék, személy szerint a BF4 miatt váltanék új gépre.
De még az álalad linkelt tesztben is, ha úgy nézem Mantle-vel a 8350 is bőven játszható szintet hoz fullhd-ban.
Szóval még ebben a legszélsőségesebben beállított helyzetben is tökéletesnek látszik. És olcsóbb. -
-
dergander
addikt
válasz
atti_2010 #457 üzenetére
A mantle csak addig viszi a prímet amig a dx12 nem fog befutni. A játékfejelsztőknek pedig csak az fog kelleni nem a mantle,utána meg itt sirjonak a nagy nv fanok. Jó dolog is a köztes út csak az a baj vele hogy megint ott leszünk ahol most,pl.az ubi játékok csakis nvidián mennek jól,értem én h pénzelni kell a játékfejlesztőket,de nincs az a pénz ami nem apadna.
Amikor VGA vásárlás előtt voltam,az volt előttem olyan kártya kell ami bőven elvan FHDba legalább 3 évet,de most hála a mantle még van benne még 2 év
-
Jack@l
veterán
válasz
atti_2010 #457 üzenetére
Ejj 2 modul, négy szál, de szép is lesz azzal hajtani a 290x-ek utódait a jövőben...
De most komolyan szivatnod kell másokat is, mert te beugrottál a hypenak?@bayarena: valamelyik játékban egy combosabb i3 hozza az fx-ek teljesítményét játékban. Van vagy 20% fps eltérés egy erőpsebb i5-i7 procihoz képest, persze játékfűggő, van ahol csak 10... (de gugli segít, elég sok proci benchmark van ugyanolyan vga-val)
-
bayarena
aktív tag
válasz
Cobra652 #454 üzenetére
Esetleg tudtok mutatni konkrét tesztet? Csak mert ilyet még nem láttam.
Grid, F1?? Ahogy látom ezek nem is annyira magas cpu igényesek. Mint mondtam, szerintem nem számít, hogy 88 vagy 98fps van.
Ha mutattok egy olyan tesztet, ahol egy felső kategóriás vga esetén, FHD felbontásnál, Mantle nélkül is akár a 8350 nem játszható fps-t ad, míg egy i7 4770 játszhatót, akkor meggyőztetek. -
bayarena
aktív tag
Hát nem tudom, nekem az jön le, hogy nagy felbontáson, magas beállításnál 290xnél mondjuk egy i7es meg egy csúcs amd közt max 1-2 fps különbség van, ergó ha kevés a 26, akkor a 29 is kevés, ha meg lemondunk élsimításokról, és egy-két effektről, és magasabb az fps, akkor meg azért tök mind1, hogy 61 vagy 64.
Félreértés ne essék, egyik gyártó pártfogója sem vagyok, csak leendő gépemet szeretném jól megválasztani, és egyelőre nekem az amd-s verzió tűnik jobb választásnak, nem csak a mantle miatt. -
válasz
bayarena #451 üzenetére
a játéktesztek többsége VGA-heavy beállításokat használ, akkor is, ha 20-30 fps-sel szalad a játék. ha 50-60 fps-t szeretnél, és ehhez kikapcsolsz egy-két VGA-zabáló effektet, akkor mindjárt jobban látszik a különbség a CPU-k között. és igen, ezen a mantle valóban sokat bír segíteni.
-
bayarena
aktív tag
Mégis milyen esetekre alapozzátok, hogy egy FX 8350 nem hajt ki egy 290es vga-t?
Miközben minden egyes játék tesztnél leírják, hogy vga limit van, és FHD vagy afölött nem a cpu-n múlik a dolog.Plussz igen, a Mantle segít gyengébb procis rendszerek esetén..
-
csak az a baj, hogy miközben megspórolod az FPU-k felét, aközben a teljesítményből is jócskán veszítesz. gondolom, ugyanez a helyzet az integer egységeknél is. nem tudom, mi a pontos oka a dolognak, de ha tényleg a pipeline első szakasza dugul be, akkor az az egész koncepciót kérdőjelessé teszi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
dergander #443 üzenetére
Nem szükséges. A HSA fut NV-n és Intelen is. Nem szükséges a direkt támogatás. Olyan ez mint a Java. Eléggé a user módból valósul meg az egész. Írsz rá programot és automatikusan a legjobb elérhető teljesítménnyel használja az adott gépet. Leginkább ez tolja a piacot a HSA felé, mert így nem kell dönteni, hogy kinek a hardverén fusson. Meg eleve az alapítvány nyílt. Ennél nyíltabb kezdeményezés erre a problémára sosem lesz. Ha valahova beállna az NV és az Intel az a HSA, mert nem éri őket hátrány. Mondjuk előny sem, de legalább ugyanazokat a jogokat kapják mint a többiek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A modulos megközelítés inkább marad az aktuális adatok szerint. Egy ilyen koncepcióval megspórolod a beépítendő FPU-k felét, és ez csak a legújabb ISA-t éri negatívan, míg a többit egyszerűen nem. Az meg világos, hogy a fejlesztők túl bonyolultnak tartják az AVX-et complier intrinsics mellett, míg az autóvektorizálásban messze a C++AMP a leghatékonyabb. A kettő közötti lehetőség az OpenCL, de azt még az Intel nyomására is kerülik a fejlesztők. Nincs értelme egy olyan ISA-ra hardvert építeni, aminek nincs meg a kellő mértékű támogatása.
Persze a fejlesztők előre gondolkodnak, és láthatják, hogy a beleölt munkához képest a legjobb AVX kihasználást HSA-val fogják kapni. És ezért nem kell igazából tenniük semmit, mert elintézi a munka nehéz részét a runtime. -
radi8tor
MODERÁTOR
Fejezzétek is be az AMD-Intel CPU vitát! Lehet átfáradni a megfelelő topicba, természetesen szakmai alapon: [link]
Esetleg a Processzor - VGA párválasztó topik is rendelkezésre áll ilyen kérdések szakmai megvitatására.
A további offok pedig törlésre és "jutalmazásra" kerülnek.
-
Mert hogy a Mantle csak azért van mert gyenge a procijuk. Meg hogy ennyit a Mantle-ről csak arra jó hogy eladhassák a procit.
hosszú távon nem csak ezért van, de rövid távon valóban ez az egyetlen üzleti mozgatórugója - Radeon VGA-t most már csak akkor vesz valaki a Mantle miatt, ha a megcélzott játékhoz gyenge CPU mellé lesz, ebben a halmazban pedig sokkal nagyobb az AMD procik aránya. van kivétel, de az pontosan az - kivétel.
amúgy már több elemző megfogalmazta azon sejtését, hogy az AMD modulos megközelítése az Excavatorral búcsúzik, azt pedig már mi is látjuk, hogy a Steamroller mikroarchitektúrára nem érkezik FX. egyik sem éppen arra utal, hogy egy egészséges, hosszú távon életképes koncepcióról van szó.
-
atti_2010
nagyúr
Mert hogy a Mantle csak azért van mert gyenge a procijuk. Meg hogy ennyit a Mantle-ről csak arra jó hogy eladhassák a procit. Etc.
És ha így van akkor mi van, még mindig tisztességes megoldás és nem úgy járnak el hogy megfenyegetik a gyártókat hogy csak Inteles cuccot lehet árulni, a másik hogy legalább munkára késztetik az MS -t a DX12 terén mert eddig csak ködösítés volt.
-
Laja333
őstag
Ha rész vettél volna a topic "beszélgetésében" rájöttél volna, hogy megint abból indult el az egész, hogy az Intel srácok kezdtél el szapulni az AMD-t. Mert hogy a Mantle csak azért van mert gyenge a procijuk. Meg hogy ennyit a Mantle-ről csak arra jó hogy eladhassák a procit. Etc.
Nem kellene kardoskodni, ha az Intelesek nem próbálnának minden helyen belekötni. És akkor az AMDsek a gonosz monsterek, amiért érvekkel próbálnak a védelmére kelni. Érdekes ez.
-
Aha, hogyne. Szerencsére a mai online naptáraknak köszönhetően kideríthető, kinek lesz igaza. 2016.04.13-án visszatérünk rá. Szerintem a Mantle sehol nem lesz, vagy maximum ott, ahol a PhysX.
Addig is BIZONYÍTÉK, nem ígéret. Majd csinálok kihasználtság tesztet is, de most nézzünk egy AIDA64 CPU tesztet a tied mellé.
-
mzso
veterán
Ennyi kamu hülyeséget...
A "szemétre való" az Intel IGP-je ami nélkül nem kapsz emberi árú processzort. Ugyanolyan áron veszel egy 60% sebességű intel procit egy AMD 8320-ashoz képest. És akkor ott van neked egy trágya IGP. Vagy veszel egy 6800k-t ami KB olyan gyors mint az intelek, csak használható IGP van benne."Intelnek elég egy olcsóbb, gyengébb tápellátású lap"
Az inteles lapok mindig drágábbak..."-Drágább CPU hűtő kell"
Frászt. Ott van a gyári hűtő, ami benne van az árban."-Nagyobb táp kell az FX prociknak, mert egész Paksra szükség van az etetésükhöz"
Extra f@szság... 125W vs. 95W. A harminc Watt különbség meg jelentkételen egy szokás 4-500W-os tápnál. Áramfogyasztásban"Drágább ház, jobb házhűtés, több venti kell"
Ez megint alaptalan. -
kovsol
titán
Mire te DX12 meg mantle játékokkal fogsz játszani addigra a kukában lesz az összes mostani proci, vagy valami netezős gépben.
Meg ez a sok kisebb erősségi maggal nem az FX -re gondoltak hidd el nekem. Intelnek van egy olyan előnye, hogy édes mind1 mantle vagy akármilyen játékot futtatsz a gépen, akkor is kiegyensúlyozott teljesítményt fog hozni, nem kell azon görcsölni, hogy jaj remélhetőleg most már végre lesz olyan programozó aki hajlandó optimalizálni rá."8350-el nekem sem kell nézni hányas pályára megyek, i5-el már meggondolnám, vagy egy képminőség downgrade-et."
Igen és ha te csökkented a képminőséget akkor hogyan azzal tehermentesíted a procit?
Amúgy meg vicces, hogy te azt gondolod az FX proci jobb, mint egy i5. Esetleg 10 játékból 1 ben, ott is hangyaf@sznyival. Ha annyira királyság ez az FX akkor nem értem miért kell ennyire kardoskodni mellette, és miért nem adja magát ez mindenkinek? Intel ellen meg az egy érv van csak általában, az hogy drága.
Amúgy meg intelnél aki játékra veszi a gépet az úgyis i5 -t fog venni, i7 az munkára van kitalálva, meg azoknak akik nem tudják hova rakni a pénztÉs mielőtt jön, hogy inteles vagyok nekem több AMD procim volt, mint intel eddig, és FX is volt már.
-
Laja333
őstag
válasz
Dark Archon #422 üzenetére
"Sajnos csak úgy, mint az AMD, te sem szolgálsz konkrét bizonyítékokkal, ha kifogytál az észérvekből, akkor mindenki más értelmetlen hülyeség, igaz?
"
Érdekes, úgy tapasztaltam egyedül én voltam rá hajlandó hogy mérjek is in-game és azt felmutassam, és nem gugliból linkeljek be x-y oldal grafikonját. Míg ti csak "az Intel jobb mert az Intel" meg mert "a barátom haverjának az élettársa azt mondta hogy az jobb".
Egyszerűen működöm: amit a saját szememmel látok, azt elhiszem. Látom azt, hogy a linkelt grafikonon az én konfigom jóval gyengébben szerepel, mint nálam. >>> conclusion
Látom azt, hogy a konfigom jobban teljesít, mint a konkurens procis >>> conclusion. -
dergander
addikt
Amiről te beszélsz az még bőven 2-3év múlva lesz,addigra már az FX semmit se fog érni,gyenge lesz. Én a jelennek veszem a gépem,most az a fontos hogy mivel tudok játszani,és játékra most igenis az intel a jobb.
Ezt lehet magyarázni meg nem akkor is a tények ezt mutatják. Nekem volt 8120 meg 8350 volt már kaveri 7850k is mindegyik hatalmas csalódás volt ha a PC játékokat nézzük. -
dergander
addikt
válasz
#52815360 #424 üzenetére
Egyátalán nem éri meg,egy 4770K ha letiltod az IGP-t elmegy 55wattal,a 9590 pedig 220w-al...csodás! Vegyél hozzá olyan alaplapot ami elbírja, és még a tápról ne ejtsünk szót,meg nemgyengén sok lesz a villany is,holott annyival több teljesítményt meg nemhoz
Ár / Teljesítmény mutatója nagyon rossz helyen van -
Laja333
őstag
válasz
Ugye tisztában vagy vele, hogy pont a jövőben lesz jobb az FX mint a 3770k/4770k?
Tehát ha az említett játékok dx12 vagy mantle-ön fognak futni, akkor a mostani előnyét is elveszti az intel. Ráadásul ha kilépnek a dx11 szabta határokból (amiben most van a Mantle, teszt jelleggel) akkor a jobb processzor mag skálázódás miatt jobban is jársz egy 6-8 magossal, mint a 4 magossal. És akkor vehetsz FX-et, vagy lga-2011-et.
Ha később esetleg nem lenne elég dx12 vagy mantle mellett, nem kell hopp 1 Ghz, elég csak ~300-400 Mhz.
Én elhiszem hogy a régebbi játékokban jobb az Intel... Mert jobb. De azokban is bőven 60 fölött megy az FX is. A most kiadott, jobban sikerült játékokban már nincs akkora különbség (még mindig 60+).
8350-el nekem sem kell nézni hányas pályára megyek, i5-el már meggondolnám, vagy egy képminőség downgrade-et. -
törölt tag
Megint az anyagiak...
Nézzük meg az AMD top prociját passmarkon
AMD FX-9590 Eight-Core (10,355 score) - 76.000 ft (220W TDP)
Intel Core i7-4770K (10,350 score ) - 84.000 ft (84W TDP)Teljesitményben megegyeznek, a 8.000 felár pedig hamar megtérül a fogyasztásban.
Ennyit a felárakról. -
deja vu
addikt
válasz
+1
Többen R9 290x-et használnak a több mint 3 éves i5 2500K-val és teljesen jól megy minden. Nincs ilyen amd proci ami ennyi ideig kiszolgálta volna a felső kategóriás kártyákat. -
válasz
atti_2010 #421 üzenetére
+20k azért, hogy ne kelljen néznem, hányas pályára megyek, valamint, hogy még 1-2 VGA generációt kiszolgáljon a CPU, valamint pusztán az íratlan szabályért, hogy inkább VGA limites legyen egy rendszer. Most. Valamint később sem kell aggódnunk, ha jön a BF5, Witcher 3, Watch Dogs, meg még úgy két évig legalább nem kell aggódnunk, ha igen, akkor is csak a VGA miatt, mert átpöckölök egy beállítást a BIOS-ban és hopsz, +1GHz-cel megugrott a CPU órajel. Tökmindegy, hogy a játék támogatja-e a Mantle-t vagy sem, ugyanúgy fog futni a játék, DX12-n szintén. Igen, bőven megérte, a dupláját is megérte volna.
Sajnos csak úgy, mint az AMD, te sem szolgálsz konkrét bizonyítékokkal, ha kifogytál az észérvekből, akkor mindenki más értelmetlen hülyeség, igaz?
-
Jack@l
veterán
válasz
Dark Archon #414 üzenetére
Az árnyékok úgyis csak bezavarnának a célzáskor...
-
válasz
atti_2010 #411 üzenetére
Ha a sok pénzem van azt jelenti, hogy nem vagyok skót a CPU-n spórolni egy amúgy is 150-200 ezres géphez, akkor ja. A "profi", aki azt mondja, hogy a Vsync nem kell, nem is annyira profi, inkább imádja a tearinget. Az eredményeim egyébként high beállításon voltak, gondoltam ez egyértelmű, mivel arra válaszoltam neked.
A többi "profi" nyugodtan játsszon AMD-vel, aztán fogja rá a funkciókra, hogy amit a gép nem tud, az neki tulajdonképpen nem is kell
-
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #412 üzenetére
Szerintem a Techpowerup -ra gondoltál, de le van írva, hogy hogyan teszteltek, és nem most találták ezt ki ők sem:
Peak: Metro: Last Light at 1920x1080, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption that can typically be reached only with stress-testing applications. We report the highest single reading after a short startup period. Initial bursts during startup are not included, as they are too short to be relevant. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Dark Archon #409 üzenetére
Ha te Vsync és Shadow mellett játszod az egyik legkeményebb Multi játékot akkor azt jelenti sok pénzed van, én amatőr vagyok BF 4 -ben de aki profi azzal kezdte a tanítást hogy a Vsync Shadow legyen kikapcsolva és ha lehet ne ultrára tegyed mert úgy sincs időd a tereptárgyakat nézni, ha nézelődni akarsz akkor tegyél mindent maxra és Single playeren toljad, és mennyire igaza volt.
Loha Bocsesz későre jár, a Tomhardver "szépítette" meg a tesztet.
-
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #406 üzenetére
Anandtechet az NV tutira megvette kilóra
,
be is jelöltem pirossal az árulkodó jeleket.
-
törölt tag
Ezek a grafikonok csak "játék a számokkal" kategória. Éppen ezért jó lenne, ha atti_2010 bemutatná nekünk a mantle tudását az aláirásában szereplő 2 PC bármelyikén a thief vagy a bf4 segitségével. Ha tudja a high beállitást 1080p@60fps, akkor le a kalappal előtte. Ha nem, akkor meg úgy mindegy, drága gépen igy is, úgy is fut, legyen az amd, intel vagy bármi más.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cobra652 #405 üzenetére
Igen az Anandtech grafikonok mostanában elég trükkösek a legutóbbi 2 GPU-s Radeaonon minden ostobaságot össze vissza mértek ameddig kaptak+20 fokot a GPU-ra a többi tesztoldalhoz viszonyítva és hogy rátegyenek még egy lapáttal a hülyeségre furmark alatt mértek mindent amit ugye normál körülmények között sohasem érsz el.
-
atti_2010
nagyúr
-
Laja333
őstag
válasz
Cobra652 #394 üzenetére
Már megint jönnek a fake grafikonok a korábban Intel fanboy által bugosnak kikiáltott tesztből. Érdekes hogy egy teszt csak addig bugos vagy nem hiteles, amíg az AMDnek kedvez. Amint a kép bizonyítaná a AMD előnyét, már egyből fordul a kocka.
Úgyhogy meg is hagyom az Inteleseket abban a tudatban, hogy jól jártak egy dupla annyiba kerülő procival, amit csak játékra használnak...
Neked is csak ajánlani tudom az elején linkelt fx+290x tesztet Thiefről.. azt hasonlítsd össze a grafokonoddal, mert az tényleg real-life teszt.Csináltam tesztet 1680x1050@16AF-ről, most igényesség nélkül nem linkelem (de ha kéred, megkapod), de 74,2 átlag fps-t értem el, alap órajelen.
Innentől a hitbuzgókat békén hagyom, a valódi vallásos embereket sem lehetséges meggyőzni a realitás tényeivel. Miért gondoltam, hogy itt meg lehet... -
atti_2010
nagyúr
válasz
#52815360 #400 üzenetére
És mi a gond velük azon kívül hogy pár elvakult úgy alkot véleményt hogy ki sem próbálta, amúgy a játék motorra gondoltam nem maga a játékra, a motor a lényeges a játék rész már csak optimizálás de ha a motor csak félig használja ki a hardvert optimizálhatod a játékot 10 évig akkor sem lesz jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megnéztük, hogy mire képes jelenleg a gyakorlatban a papíron egyébként rendkívül ígéretes AMD API.
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest