- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OLED TV topic
- iPad topik
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bayarena
aktív tag
Szerintem mind1, ha nincsenek felcserélve, akkor is mind1...mert mondom, 1fsp nem oszt nem szoroz.
Meg számomra az 52 vs. 62 sem.
A tisztán látás véget, még mindig várok egy olyan tesztet, ahol fullhd-n, magas beállításnál 8350 mondjuk 30fps, i7 meg 50. Egy ilyenre azt mondom, hogy okés, érezhetően gyengébb. De még nem láttam ilyet normális játék esetén, plussz ha van Mantle, márpedig van, akkor meg végképp nem tudnak ilyet mutatni.Ennyit erről.
-
Mert hogy a Mantle csak azért van mert gyenge a procijuk. Meg hogy ennyit a Mantle-ről csak arra jó hogy eladhassák a procit.
hosszú távon nem csak ezért van, de rövid távon valóban ez az egyetlen üzleti mozgatórugója - Radeon VGA-t most már csak akkor vesz valaki a Mantle miatt, ha a megcélzott játékhoz gyenge CPU mellé lesz, ebben a halmazban pedig sokkal nagyobb az AMD procik aránya. van kivétel, de az pontosan az - kivétel.
amúgy már több elemző megfogalmazta azon sejtését, hogy az AMD modulos megközelítése az Excavatorral búcsúzik, azt pedig már mi is látjuk, hogy a Steamroller mikroarchitektúrára nem érkezik FX. egyik sem éppen arra utal, hogy egy egészséges, hosszú távon életképes koncepcióról van szó.
-
atti_2010
nagyúr
Mert hogy a Mantle csak azért van mert gyenge a procijuk. Meg hogy ennyit a Mantle-ről csak arra jó hogy eladhassák a procit. Etc.
És ha így van akkor mi van, még mindig tisztességes megoldás és nem úgy járnak el hogy megfenyegetik a gyártókat hogy csak Inteles cuccot lehet árulni, a másik hogy legalább munkára késztetik az MS -t a DX12 terén mert eddig csak ködösítés volt.
-
Aha, hogyne. Szerencsére a mai online naptáraknak köszönhetően kideríthető, kinek lesz igaza. 2016.04.13-án visszatérünk rá. Szerintem a Mantle sehol nem lesz, vagy maximum ott, ahol a PhysX.
Addig is BIZONYÍTÉK, nem ígéret. Majd csinálok kihasználtság tesztet is, de most nézzünk egy AIDA64 CPU tesztet a tied mellé.
-
kovsol
titán
Mire te DX12 meg mantle játékokkal fogsz játszani addigra a kukában lesz az összes mostani proci, vagy valami netezős gépben.
Meg ez a sok kisebb erősségi maggal nem az FX -re gondoltak hidd el nekem. Intelnek van egy olyan előnye, hogy édes mind1 mantle vagy akármilyen játékot futtatsz a gépen, akkor is kiegyensúlyozott teljesítményt fog hozni, nem kell azon görcsölni, hogy jaj remélhetőleg most már végre lesz olyan programozó aki hajlandó optimalizálni rá."8350-el nekem sem kell nézni hányas pályára megyek, i5-el már meggondolnám, vagy egy képminőség downgrade-et."
Igen és ha te csökkented a képminőséget akkor hogyan azzal tehermentesíted a procit?
Amúgy meg vicces, hogy te azt gondolod az FX proci jobb, mint egy i5. Esetleg 10 játékból 1 ben, ott is hangyaf@sznyival. Ha annyira királyság ez az FX akkor nem értem miért kell ennyire kardoskodni mellette, és miért nem adja magát ez mindenkinek? Intel ellen meg az egy érv van csak általában, az hogy drága.
Amúgy meg intelnél aki játékra veszi a gépet az úgyis i5 -t fog venni, i7 az munkára van kitalálva, meg azoknak akik nem tudják hova rakni a pénztÉs mielőtt jön, hogy inteles vagyok nekem több AMD procim volt, mint intel eddig, és FX is volt már.
-
dergander
addikt
Amiről te beszélsz az még bőven 2-3év múlva lesz,addigra már az FX semmit se fog érni,gyenge lesz. Én a jelennek veszem a gépem,most az a fontos hogy mivel tudok játszani,és játékra most igenis az intel a jobb.
Ezt lehet magyarázni meg nem akkor is a tények ezt mutatják. Nekem volt 8120 meg 8350 volt már kaveri 7850k is mindegyik hatalmas csalódás volt ha a PC játékokat nézzük. -
lowzor
veterán
"Nincs szükségem ilyen fortélyokra amíg hozza azt az eredményt, amit csak egy jóval drágább Intel tud."
Ja, megközelíti 2 játéknál a Mantle miatt
2015 végére talán lehet belőle valami, de akkor már a 290X is elavult lesz és még erősebb VGA-val kell megbirkóznia az FX-ednek és úgy már a Mantle sem fogja nagyon kihúzni a szarból.
"De mint mondtam, jelenleg nem nagyon van olyan játék, ami megfogná az FX-et."
Lépj be 64 fős BF3, BF4 multiba, elcsodálkozol majd
De a DX-es Thief eredményed is sejtet valamit. -
lowzor
veterán
Amit te beszúrtál, az egy szar, bugos benchmark eredmény.
Mérj ki ingame eredményeket Fraps-el.Te sem gondolod, hogy az FX 8320 valaha is jobb lesz, mint a 3770K
Még Mantle-val megtámogatva is valahol az i3, meg az i5 között lesz, de úgy már legalább valamit hoz a hátrányán.
Inkább magadat próbálod meggyőzni, hogy elég ez a CPU a VGA-dhoz szvsz. A DX-es eredményedből látszik, hogy nagyon nem. -
Loha
veterán
Ha megkereste volna az AMD a Mantle-lel az NV-t, akkor is az elutasítás az egyetlen ésszerű dolog részükről, azért mert zárt API. Egyedül az AMD tudja pontosan mi van benne. Ha az AMD bele akar tenni egy GeForce lassítót akkor bele teszi. Ha az AMD hirtelen ki akarja zárni belőle az NV-t, bármikor megteheti.
NV pont azért nem támogatni a Mantle-t, amiért az AMD nem támogatja a CUDA-t, mert zárt és van alternatíva.A GCN-re optimalizált Mantle hogyan képzelted optimálisan futtatni Kepleren? Az AMD optimalizálja majd esetleg Keplerre is?
-
Habugi
addikt
A vicc az, hogy úgy kapálózik az nvidia mintha meg akarna fulladni, holott közel se akkora a baj mint amit ennek a drivernek a grafikonjai arroganciában és az emberek komplett szellemi fogyatékosnak tartásában sejtetni engednek. Mondjuk bármennyire is elkeserítő, a "kellő hatást" még is elérik, mint ahogy azt Cobra652 reakciójából is leszürhetted!
-
törölt tag
Jó persze belátom,hogy béta driver és hogy bughalmaz a bf4,ennek ellenére én csak a tapasztaltak alapján tudom megítélni a Mantle-t,nekem sovány vigasz hogy másnál nincs ilyen gond.Sajnos a driverekkel hadilábon áll az AMD jó példa erre hogy hosszú hónapok óta nem tudták kijavítani,hogy TV-re,házimozira HDMI n direktbe kötve pattog a hang terheletlenül.Amint bármilyen jelet kap elmúlik.Roppant idegesítő,pedig tudnak a hibáról ,mert említették is,hogy javítva lesz ( úgy fél éve ) de semmi változás azóta se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megnéztük, hogy mire képes jelenleg a gyakorlatban a papíron egyébként rendkívül ígéretes AMD API.
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest