- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
parandroid
félisten
válasz lacos001 #4661 üzenetére
Az a Cube erre a célra nem rossz bringa. Én is egy nagyon hasonlóval járok, szintén 9 km-re (na jó, ez az év nem a biciklizésről szólt...). Te tudod, hogy mire van igényed, ha a szél rendszeres(en erős), és mindig szemből fúj, akkor érdemes lehet elgondolkozni a rásegítésen. Csodát ne várj tőle, nem 30-cal fogod megtenni a távot 17-20 helyett, de mondjuk 20-25 kmph-s átlag körülre feltolható a dolog, ha szorgalmasan pedálozol. Ugyanez a tempótartható lenne azzal a Cube-bal is, csak kicsit több energiát igényel tőled, szóval te döntöd el, mi a cél.
Nálunk két dolog miatt jött szóba a pedelec, egyrészt az emelkedők miatt (van 1-2 nagyobb is útközben), másrészt meg az, hogy egy hosszú munkanap végén tényleg csak laza átmozgatás legyen a haza bringázás, és ne kelljen már (annyi) erőt kifejteni.
Rollert én elvetném, 9 km azért sok ahhoz, meg szerintem kényelmetlen is. Ráadásul a kicsi kerekek azért elég nagy kompromisszumot jelentenek az útminőséget illetően. Párom rollerezett is egy jó ideig (néha még most is viszi, ha a városban valami elintéznivalója van), amíg vonattal járt be, de a mostani munkahelyénél tud parkolni is, így az autó is megoldható, és az röhejes módon olcsóbbra jön ki, mint a tömegközlekedés (nyilván az autó árát, meg a fenntartását nem számolva, csak útiköltség tekintetében), ráadásul a mostani úticéljához nagyon sok lenne az átszállás, meg a kerülő, az meg mind-mind késés-kockázat.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
lacos001
senior tag
válasz lacos001 #5544 üzenetére
Meg is jött. Jó, nem jó, napi 2x9kmre jó lesz, ha éppen nem autóval. [kép] [kép] [kép]
amiről váltottam [kép]
Na kis töltés, állítgatás, aztán hosszabb próbakör...mert az eddigi 1km kb nudli volt.Kell vmi fontosra, nem elhanyagolgató dologra figyelnem?
Attól most tekintsünk el, hogy nem vmi csúcskategória..[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz lacos001 #6984 üzenetére
Köszi !
Jó, hogy rákerestem, hogy van- e fóruma az E bringáknak.
Majd a jövő héten, átfutom az utolsó 1-200 hozzászólást.Amit nèztem biciklit, azon van sárvédő, ès vilagítás, alapvetően csak aszfalton használnám.
Ha jó idő van, melóba járni, meg hètvègèn túrázgatni.Mindenképpen veszek egyet, csak nem tudom, hogy mikor. Lassan megyek haza szabira, hosszabb időre.
Azt nem tudom, èrdemes- e október végén- időjárás miatt- biciklit venni, vagy várjak vele tavaszig.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
pècsimunkás
addikt
válasz lacos001 #6986 üzenetére
Jól nèz ki a bringád!
Kb mennyi kilométerre elèg az aksi?Ja... meg kollègám mondta, hogy mindkèt fèket használja egyszerre. Ez normális?
Règen- mikor rendszeresen bicikliztem, a hátsó fèket használtam. Kontrás biciklinèl is- ugye ott természetes volt, de a mountain bike- nál is a hátsót használtam.[ Szerkesztve ]
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
nagyúr
válasz lacos001 #6989 üzenetére
Az említett Gen3 motor eredetileg 65Nm-es volt, de SW-update-tel kapott +10Nm-t, úgyhogy tényleg 75 van neki. Nem hiszem, hogy bármi gyakorlati jelentősége lenne a további +10-nek egy trekking bringánál.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
pècsimunkás
addikt
válasz lacos001 #6989 üzenetére
Bacca meg...
Eszembe jutott valami: nem tudom, hogy le tudom - e vinni a bringát a pincèbe, mert máshol nincs helyem. Itt kellene levinni. A főbérlő fiának van egy Cube bringája, valamelyik nap megpróbálom levinni az övèt.
Ha megy, semmi gond, meg is veszem, ha nem, akkor szomorú leszek...Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Friczy
senior tag
-
pècsimunkás
addikt
válasz lacos001 #7326 üzenetére
Már emlékszem így, a "beszélgetésünkre".Figyelgetem majd mit tud hosszú távon a bringa, ha marad az 50 km körüli hatótáv, akkor jelzem a boltnak.
Nagyon remélem, hogy nem lesz gond!
Azèrt nem kevés pènzről van szó .Ráadásul Magyarországon vettem, a bicó meg itt van már Nèmetorszagban, szóval az esetleges gari sem lenne egyszerű.
Március végéig meglátom mit fog tudni hosszú távon.
Aztán, megírom az eredményt.
-
lacos001
senior tag
válasz lacos001 #7667 üzenetére
Ohhhh, ide az új lánc kevés lesz, most reggel vettem észre.
Megfáradt az alsó 2, szépen néznek ki. [kép] [kép] [kép]
6K km, megtéptem pár hete ha jól rémlik...Gondolom nem fogok mellé, ha a leirásban lévő kazettát rendelem.
(Shimano Deore CS-M4100, 11-42 Zähne, 10-fach)
A lánc holnap itt van, a KMC e10, aztán felfrissül....[ Szerkesztve ]
-
lacos001
senior tag
válasz lacos001 #7698 üzenetére
Feltettem új kazettát de hülye név... és a láncot is.
A láncokban van ekkora különbség?
KMC x10 vs KMC e10 [kép] Nyilván, a már 6230km megviselte.1 szemmel rövidebbre nyestem az újat.
Nem feszül, nem érezhető semmi tekerésnél/váltásnál sem. Nagy gond e ez?
persze, ha butaság, akkor van még..[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz lacos001 #8557 üzenetére
GPS szerint.
A 20 kmh az 20, a 25 az 25, a 27 az 27.Ráadásul mentem többször kollègámmal vagy a főnökömmel túrázni, szintèn mèrtük GPS- el a biciklijüket. Ott 25- nèl leszabályozott.
Ès sík úton mindig elmentem tőlük, vagy èppen utolèrtem őket.
Szóval a bicó 27kmh- ja az valóban 27kmh![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hobby rádiós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Villanyszerelés
- Crypto Trade
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Subaru topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 5O% OMEN by Hp / 15"iPS 144Hz 99% sRGB / RTX3070 // Ryzen7 /// 24DD4/512NVMe / GAR2025-0317 +SZLA
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Noctua U12S Chromax Black (LGA1700)
- Silverstone DA-850-G (GOLD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest