Új hozzászólás Aktív témák
-
Warzoz
senior tag
válasz
bluekoli #6799 üzenetére
BBS01B 36V 250W pedálszenzoros középmotor, SW102 kijelzővel, hidraulikus fékhez való szenzorral (ha ezt választod, adják hozzá a két fékkart is bowdenes fékhez) és 46T lánctányérral (ha ezt választod, adják hozzá a 44T lánctányért is.). Ez így 358 USD. A választott kiegészítők függvényében az ár még csökkenhet vagy nőhet kicsit.
HAILONG-PLUS 36V 20AH akkupakk. 230 USD.De például ugyanitt a tongsheng 36V 250W-os, nyomatékszenzoros középmotor 250 USD.
-
bluekoli
tag
Én is ugyanebben a 250W-os motorban gondolkodom. Azt tudod esetleg, hogy ez nyomatékszenzoros vagy pedelec? Remélem érthetően kérdezem, tehát attól függően segít be, hogy te mennyire taposod vagy csak azt nézi hogy tekersz-e?
Ill. én 85 kg vagyok, remélem elég lesz a 250W, bár a 80nm nyomaték nagyon impozásnak hangzik. Meg ha jól értettem meg az egész koncepciót, akkor a 250W az az állandó teljesítmény (continuous power), amit folyamatosan képes leadni, anélkül, hogy túlmelegedne. Szükség esetén, rövid ideig, ennél nagyobb teljesítményre is képes (peak output). Ez utóbbi ha jól számolom, akkor 540W ennél a motornál (36V-os akksi, 15A-as vezérlő). -
Atos23
senior tag
Abszolút baráti tanács: Megértem, hogy fontos, hogy 40k a zsebedben maradjon, és ezért inkább átépítésre áldozol. De ne lepődj meg, hogy innentől a bringád többet kíván majd: Lánccsere 800-1000 kilométerenként, gyakoribb hátsó sor csere (kb. minden második lánccsere után), gyakoribb fékbetét csere (főleg a hátsó). Az ebike, pedelec sokkal gyorsabban eszi ezeket, mint az analóg, attól függetlenül, hogy gyári, vagy átépített. Az akku és a motor sem örök életű.
Szóval bármelyik megoldás mellett is fogsz dönteni, az átépítés után az ebike viszi a pénzt, az élmény nincs ingyen. Ahol 40k megspórolása fontos, ott az ebike hozhat meglepetéseket.
-
llll
senior tag
Mint mondtam az átépítés első látásra nem tűnik 1 nagy ördöngősségnek. Másodikra meg még annyira sem. Én simán bevállalom,ha ezzel negyvenpárezer forint a zsebemben marad.
Az eladhatóság pedig azért nem volt szempont, mert ha úgy alakul hogy tovább is lépnék, akkor ezt a motort megkapja a feleségem, vagy az anyu bringája.
Akkuból pedig nekem vhogy kifejezetten szimpatikusabb a nem beépített. De hát nyilván kinek a pap, nem akarok én győzködni senkit semmiről.
Nálam nem életforma lesz a pedelec, csak szeretném kipróbálni. -
Apró információ: a MÁV egyes vonatain a kerékpárszállító kocsiban van pár 220-as konnektor, lehet tölteni az e-bike-ot. Hivatalos infot nem találtam róla, nem tudom, mennyire elterjedt, mindenesetre tegnap a G70-esen (Bp Nyugati - Szob) volt.
-
Warzoz
senior tag
pswpower.com oldalon most épp ~600 usd egy 250w-os bafang középmotor egy 720Wh akksival. Az megint egy százassal lenne olcsóbb, mint amit te néztél. Nekünk 2 motor és 3 akksi van innen. Múlt év augusztusa óta raktunk beléjük 3500 km-t. Rendszeresen letekerünk a XV. kerből a Velencei tóra és a Balatonra.
-
JoinR
őstag
Lehet, hogy most a duplája, de ha eladod a hagyományos bringád (gondolom nem 30 ezres bringára raksz 300-ért elektromosítást), meg figyelembe veszed a bafang vs gyári későbbi eladhatóságát, akkor lehet hogy nincs ekkora különbség..és mégiscsak Bosch, rendes beépített akksival (nyilván összességében több pénz áll benne, amire ha nincs keret, akkor nincs, de pár tízezer nyereségért biztos nem szívnék az átépítéssel).
-
llll
senior tag
Nem is azt mondtam, hogy hú mekkora deal. Hanem hogy nekem ennyit ér meg kipróbálni az ebike-ot. Ennél olcsóbban csak noname kínait találtam. Akkor már inkább talán az átépítés Bafang-gal és Samsung cellás aksival.
Egyébként az ~1800 eurós ár pedig már megint a duplája annak, amit én rászántam a próbára.
Nyilván 1 másfél millás összeállítás még jobb lenne. De basszus azért mégis csak BICIKLIKRŐL beszélünk...
(A motorom nem került másfél millába)
-
StLui
veterán
Kicsit nehéznek gondolom, és a középrész alatt a műanyagok nálam törnek mint a ropi, de olcsók legalább, nem ezzel kell gyakorolni a bunny hopp-ot. Ez szerintem amúgy egy jó ár érték arányú sorozat. Plusz nekem nem tetszik a bosch bazi nagy vezérlőgombja, pultja
ez is lett már kuka egy, a 750-es új rendszer csillagrombólója sem tetszik. Szerencsére már van olyan ami a felső vázcsőbe van integrálva nagyrészt, néhány márka használja. Amúgy meg tetszik a szoftver, de csak a gyárilag semmit nem tudó shimano van mellette, én nem telepitettem ahhoz semmi külső szoftvert..
-
llll
senior tag
válasz
bluekoli #6776 üzenetére
Szia.
Én is most ismerkedek ezzel az egész témával és első körben én sem akartam 1 használt autó/motor árát kifizetni 1 bicikliért. Úgyhogy én is az átalakításnál lyukadtam ki. Bafang 250W középmotor (maradok a legalitás talaján) + 504Wh-s aksi.
2 hazai kerékpár szerviz oldalán nézelődtem. Elvitték volna a hagyományos bicajomat és átalakítva kaptam volna vissza kb 420ezerért.
Ebből kb még 1 százast sikerült faragni azáltal, hogy a motort a Banggod-ról rendeltem (Csehországi raktárból jön, áfa nincs, minusz 50ezer), illetve én fogom felszerelni (mínusz 40x ezer). A youtube videók alapján nem 1 nagy ördöngösség.
Mondjuk a gari így gyakorlatilag ugrott, viszont 320ezerért lesz 1 Bafang motoros biciklim kb 40-50km-es hatótávval.
Ezt én így már abszolút elfogadható árnak érzem első lépésként. -
BB9000
senior tag
Sziasztok!
Pedelec -2020 pályázatban vettem egy elektromos kerékpárt, használom és közeleg a kétéves fenntartási időszak vége és a záró monitoring beszámoló beküldésének ideje is.
A pályázati kiírásban az szerepel, hogy a pályázati portálon keresztül kell beküldenem, de erre a pályázati portálra belépve nem találok lehetőséget.
Valaki küldött már be záró monitoring beszámolót ? Hogy kell? -
arcitec
addikt
Egy költő kérdés merült fel bennem, hogy ugyan miért nem a hátsó agyra fókuszálják a gyártók a motort, hiszen így a hajtáslánc, úgymond totál kímélve lenne ellentétben a középmotorossal. Amit tudok az érv a súlypont, bár ott az akku az alsó vázcsőben a min 4 kg-al, na meg maga az alsó vázcső is egy vaskos darab. Léteznek agymotoros viszonylag komoly országúti bringák és igaz kisebb az akku, de kb ha 15kg az egész cucc.
Szóval miért nem az agymotorra fókuszálnak? -
Atos23
senior tag
válasz
bluekoli #6776 üzenetére
Ugyan én tartok az olcsó E-bike megoldásoktól, és sohasem csináltatnék ilyen beavatkozást, de más jellegű szerviztapasztalat miatt őket szívesen ajánlom:
https://kerekvar.hu/bafang-kerekpar-atalakitas
Valószínűleg itt a munkadíj sem annyi lesz, mint a sarki Pistikénél, de ők nem fognak rosszul sikerült megoldást kiadni a kezükből.
-
bluekoli
tag
Sziasztok! Meglévő nem elektromos KTM kerékpáromat szeretném középmotoros elektromossá alakítani. Kicsit elvagyok azonban veszve az átalakító szettek tengerében (motorteljesítmény, akksi teljesítmény, kijelzőtípus , 38V vs 48V). Tudtok olyan megbízható szervizt ajánlani, aki tud tanácsot adni melyiket válasszam és át is tudja alakítani? Némi keresés után nekem eddig a BAFANG márka és a flybike cég, ami szembejött nekem, de nincsen egyikkel sem tapasztalatom.
Köszönöm! -
hdman
őstag
Hajt valaki Cube Stereo Hybridet?
-
Somatom
veterán
-
Nem biciklihez, de biciklizéshez kapcsolódó kérdés - Ti nyáron hová teszitek a kisebb tárgyakat? (lakáskulcs, igazolványok, kártya / készpénz, telefon) Nekem ilyen félmegoldásaim vannak (nyakba akasztós tok, kisméretű oldalszütyő), hosszabb távon nem igazán kényelmesek. Van valakinek valami zseniális egybe megoldása?
-
-
sebgutkopf
őstag
válasz
trialboj #6763 üzenetére
Mint pusztán motor a Bosch talán a legjobb, és még az is belefért nekik, hogy csak 2023-ra sikerült megoldaniuk a kis és védett helyen lévő kijelző témát a korábbi kormányon lévő csillagrombolók helyett. Tudták, hogy ebben le vannak maradva, most ezt behozták. A rendszer pedig jó, erős és megbízható, komplett szettben lehet csak venni, így a gyártók beépítik és kész.
Shimano egy nyitott rendszer, lehetőséget biztosít egyedi akksi alkalmazására (amit nem a shimano gyárt) és más perifériákkal is működik, az új már tudja a coasting alatti és az automata váltást is, valamint pusztán mint motor a full power kategóriában továbbra is ez a legkönnyebb (bár ebike-on az a pici súly nem hinném, hogy sokat számít). Amelyik gyártónak ezek közül valamelyik szempont, azok a márkák használják, mint:
Santa Cruz, Yeti, Canyon, YT, Nukeproof, Norco, Propain, Pivot, Evil, Vitus, Transition, Orbea (rise), Intense, Husqvarna, Ducati, Kellys, Focus, a már említett Merida, és még ki tudja hány. Csak gyorsan ezek jutottak eszembe és kizárólag a trail és enduro kategóriás ebike-okra gondolva.
Az tény, hogy nem az ep800-as Shimano motor a legerősebb a mezőnyben, ezért 2023-ra a Shimano is reagált ezen lemaradására és kiadták az ep801 verzióját az EP8-as motornak, amelyben már 600W maximális teljesítmény van engedélyezve (jobb hőmanagement), ami megegyezik a többiek értékével. A frissített motort a 2022-es versenyszezonban reszelték finomra az EWS-E sorozatban a Yeti gyári csapattal (Mick Hannah-val élesben tesztelve). -
llll
senior tag
Sima utcai használat során lehet értelme a váltó szenzornak? Vagy inkább csak terepen felfelé indokolt?
-
trialboj
őstag
válasz
sebgutkopf #6760 üzenetére
Shimano miben van? Én csak Meridaban láttam, elég sok gyártó otthagyta őket. Meridat sajnos csak Pesten láttam Romániában nem is forgalmaznak pedelecet. Ha jól értem most a Bosch a leg fapadosabb? Mégis az van minden második villanyszörnyben.
-
-
sebgutkopf
őstag
válasz
trialboj #6756 üzenetére
Shimano ep8-nál 2x3 profil van: eco, trail és turbo ez pedig duplázva profile 1 és 2. tehát karakterben gyorsan egyszerre 3 profilt érsz el, viszont a profilok között telefon nélkül is lehet váltani.
pl. Egyik egy terep használatú, a másikat inkább hatótáv optimalizált 3-asra állatod be.
Minden módban testre szabható a
- rágesítés intenzitása: ez a fő paraméter nagyjából olyan mintha azt állítanád be a te erődet mennyivel szorozza fel.
- maximum nyomaték: lehet a max 85-ön hagyni de lefelé is lehet korlátozni, amitől analógosabb a bringa érzete, cserébe alacsonyabb pedálforuldatokon kevesebbet segít, de pörgetve ugyan úgy elérhető a max rásegítés
- rásegítés megérkezésének az intenzitása: szépen lehet vele simítani az erő felépülését, erős rátekerésnél a hirtelen rántásokat és elkaparási hajlamot jól lehet vele csökkenteni, és simítani az erő felépülését. Nagyon hasznos, nekem sokat segített az elején, hogy megtanuljam az ebike-ot kezelni főleg meredek technikás mászásokon, most már tudok az aggresszívebb módokkal is mászni.Pár hónapja a Yamaha is kiadott egy olyan szoftvert a telefonhoz és a pw3-as motorhoz (ez van a Giant-okon), amik másolják a Shimano megoldását, így már a Yamaha is felzárkózott, szerintem nagyon jó lett.
Speci meg kísérletezzen nyugodtan, jó ha valaki húzza a fejlesztést, mert ezzel az egész iparágat inspirálja és erősíti a versenyt. Ami bejön azt úgyis lemásolják a többiek.
-
trialboj
őstag
válasz
sebgutkopf #6748 üzenetére
Én imádom az ilyen kis finom elegáns extrákat. Abban igazad van hogy ezt kb egy garmin is tudja, nekem eddig helyesen mutatta az ugrásokat, habár írja az appban hogy még kísérleti stádiumban van, pénteken megyek komolyabb pályára vele, kíváncsi vagyok ott is precíz marad-e.
Viszont sok olyan adatot is kiír ami tényleg érdekes, saccol hatótávot, tud viszonyítani az átlaghoz képest többet vagy kevesebbet fogyasztasz, mutatja az aktuális fogyasztást, hány wh használsz, milyen erősen tekersz. A mission controlban van rögzítési mód, én nem használom mert wahooval használom.
#6751jiliantrialboj
Köszi, ez nagyon okos dolog, jó hogy tudom.
---
Akinek volt szerencséje kipróbálni más márkákat is, shimi, bosch-ra gondolok, ott mi a helyzet szoftveres szinten? Sajnos egyikből sem volt még alattam új modell, csak shimo 8000 és a nagyon gagyi kijelzős bosch kb 2 évvel ezelőtti vezerlő.
Az érdekelne főleg hogy mindegyiknél testre lehet szabni a rásegítést? Pl boschnál 4 mód van, ami nekem nem tetszik, felesleges a touring, azt ki lehet szedni? Esetleg arról tud valaki infót, hogy bármelyik rendszer szinkroinálható lenne egy garminnal? -
llll
senior tag
...bocs a primitív kérdésekért, de vhol el kell kezdeni:
Mi a jelentősége annak hogy 24, vagy 36V-os az aksi?
(Az egyik kiszemelt 24V, 12.5Ah, 315Wh, 108.000Ft,
a másik pedig 36V, 14Ah, 504Wh 135000Ft.) -
jilian
addikt
válasz
Somatom #6740 üzenetére
Úgy értem, hogy igen valamit nem jól csinálsz.
Mondjuk látod írod, hogy "egyensúlyoznod kell" vagyis a sebességed kevés ezért kell figyelned arra jobban.
Ez nagyobb tempónál ami lehet akár caak 4-5kmh is már nem lenne akadály.
Jó persze ez nagyban függ a kondíciótól.Nekem még sosem volt az utolsó 3-4 (5) fogaskeréken a lánc egyszerűen nem tudom azt a pörgést tartani már analógon sem használtam itt meg pláne nem.
Nekem az átlag majdnem a 17kmh emelkedőkön (sőt turbóban simán 21kmh körül) de szerintem a brutál részeknél sem esek 10kmh alá, mindig is a temposabb haladást részesítettem előnyben.Lehet ezért is nem kapar el nekem mert szinte próbálok mindent lendületből is átvészelni meg persze az ülés pozíciót is változtatom.
-
dugo_
veterán
Nem ismerve a konkrét eszközt, ez simán lehetséges, ha belerakták a szükséges gyorsulásmérő szenzorokat.
-
jilian
addikt
válasz
trialboj #6744 üzenetére
Ezt az ugratásos mérést én is figyelem de egyszerűen nem tudom hova tenni.
Ezt miből számolja ki, hogy én épp a levegőben repülök, mikor hagyom el / érek földet?
Melyik szenzor nézi /érzékeli az ugratást?
Szerintem ez csak "kamu". Mivel nincs össze kötve semmi-semmivel.Amit állítasz azzal amit kérdeztél az a ràsegítés mértéke lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- DOOM - The Dark Ages
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- War Thunder - MMO Combat Game
- Politika
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest