Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #263 üzenetére
Igen, most már támogatja, ez rendjén is van. A többség a defaultat használja, és először az OOXML van kijelölve, ezt is tudjuk, még ezzel sincs baj. De az OOXML is egy szabvány lenne, mégsem sikerült még senkinek jól megjeleníteni, kivéve az MS-t. Ez például baj.
És olyan noname cégek állnak pl az LO (mögötti The Document Foundation) mögött, mint az Intel, AMD, Google, Red Hat...És addig lehet ezeket megnyinti, amíg a cég ad hozzá viewert. Nem azt akartam ezzel mondani, hogy jajj, mással nem lehet (pedig ugye az OOXML miatt amúgy kéne), hanem azért mert a gyártója gondolhatja át úgy, hogy ezentúl ez mennyibe fog kerülni neked. Ez nem mellébeszélés, hanem valós rizikó. Ez a baj, hogy te azt gondolod, hogy ami most van, az mindig lesz később is, én meg azt mondom, hogy a gyártó dönthet úgy, ahogy csak akar, most is, később is. Betehet egy időzítőt, ami azt mondja, hogy 10 év múlva semmi sem fog működni, senki nem fogja megtalálni, 10 év alatt már mindenki az újat fogja használni. És bumm. Aztán lehet sorbanállni a kasszánál, hogy a kis Viewer meglegyen hozzá, amiben nicns időzítő. De ez csak egyféle mód, amivel ez balul sülhet el. Ezért kellett az MSnek előállni egy szabvánnyal, egyébként az EU nem engedte volna. Az MS pedig csak látszólag tett eleget. Tehát nem őket kéne szeretni ennyire. Persze, mint mondtam, hacsak nem fizetnek érte.
Az igény továbbra is arra nagy, hogy mindenki tudjon a másikkal kommunikálni. Ez mindenkinek az igénye. De ezenfelül mindenki igénye az is, hogy ez minél olcsóbb legyen. Ehhez verseny kell, több gyártó, többféle termék. Mint ahogy többféle hardver közül választhatsz, mégsem különböznek a fő csatlakozók a hátulján. Többféle mobilod lehet, mégis mindegyikben ugyanaz a szabványos Wifi/BT akármi lesz.
Én megértem, hogy az MS-nek nem érdeke piacot veszítenie, viszont a fogyasztónak (így nektek) sem kéne, hogy igénye legyen a monopól helyzet. Megfelelő szoftverrel pedig a szabványos elemek használata (plusz kiegészítővel együtt is akár) piacot nyer.
Miközben persze így is folyamatosan veszíti a piacot, nem nonamek miatt, hanem mert sokan használják a felhőt pl a Google Apps-ot. Szerinted miért lett Office 365?Szerintem teljesen korrekt az a felállás, hogy ODF-et mindenki támogat, így átjárható mindegyikből mindegyik. A kicsiknek azért nincs saját formátumuk, mert pl. nincs rá erőforrás.
Innentől kezdve mondhatjuk, aki nem az OOXML (most tekintsük el attól, hogy ennek is mennie kéne, még mindig...) premium featureit akarja kihasználni, de ettől még ezt használja, és nem a széles körben használható ODF-et, az dilettáns. Mert ha mindenhol használható, akkor nincs ok arra, hogy ne legyen használva. Neked sincs rá okod, hogy ne abban küldd akárhova, akár az MSOval készítettet is, hiszen az MSO is nyitja, ez nem lehet kifogás. Tehát egyszerű usererror-ról beszélhetünk a következőkben.Részemről ezzel már bőven kitárgyaltuk a témát, ha nem értesz velem egyet a fő pontokban, miszerint:
- közös érdek a szabvány támogatása (mondjuk, hogy pipa)
- innentől közös érdek ennek használata, amíg lehetséges, akármelyik(!) szoftverrel
Akkor felesleges miről beszélnünk.Mert úgy látom, ti abban a hiszemben éltek, hogy az MSO használatával van bajom... miközben épp letojom, hogy ki mit használ. Nem az LO-ra akarok téríteni senkit, csak a szabványok figyelembevételére ezen szektorban is.
@Dr. Akula: Nem érted, de nem is érdekel már. A gyártó tette elérhetővé, a gyártó teheti elérhetetlenné.
Annyi a köze, hogy DP kábelt, átalakítót, és csatlakozóval rendelkező hardvert bárki gyárthat. De MSO-féle majdnem szabványt csak az MS. Remélem így már könnyen megérted. Ha nem, akkor ne válaszolj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus B85M-Plus + I3-4170 Processzor
- QNAP TS-932X - 10 gigabites NAS - 5x4TB HDD + 4x400G SSD
- SPIRIT OF GAMER Race Wheel PRO 2 kormány minden tartozékával mekgímélt állapotban eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest