Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
mrhitoshi #31 üzenetére
Utána olvastam azt jelenti hogy 1 évig lehet windows 10-re frissiteni. Tehát a kiadás után 1 évvel már ez a móka nemfog működni ha ujrakell telepiteni a windowst mert nem ad teljes körű kulcsot amit bármikor elfogad egy 10-es telepitő..
Elég szépen is hangzott de így már más a leányzó fekvése. -
törölt tag
válasz
szabonagyur #47 üzenetére
Mondjuk azért azt hozzá kell tenni, akinek bírja a gépe, pl nekem odaát van egy OEM Windows 7-es gép is, amire már a Windows 8.1 sem települ fel, mert
"Már a Windows 8-ra is jellemző volt egyfajta kettősség: ha a számítási teljesítményt és a memóriaigényt vesszük alapul, kevesebbel is beérte, mint elődje, a Windows 7 (sőt, ez a tendencia már a 7-essel elkezdődött), azonban mégis korszerűbb processzorokat követelt meg, mert a CPU-nak a PAE/NX/SSE2 utasításkészleteket is támogatnia kellett. A 8.1-es rendszer tovább szűkíti a kört, mert 64 bites változat esetében újabb kritériumoknak kell megfelelnie a központi feldolgozó egységeknek: a CMPXCHG16b, PrefetchW (AMD esetében ezt a 3DNowPrefetch helyettesíti) és LAHF/SAHF CPU utasításkészletek ismerete is alapkövetelmény lett, bár a Microsoft által hivatalosan listázott rendszerkövetelmények között ez nem szerepel. Az érintett processzorokról részletesen itt írtunk."
-
cattus
addikt
válasz
Fritz Teufel #43 üzenetére
Köszönjük jelenlétét, mutatom a kijáratot.
-
Már csak az a kérdés marad, hogy ha mondjuk volt egy OEM windows 7 licencem, pontosabban van ... akkor én is frissíthetek-e majd ingyenesen, vagy hogy lesz ? Történetesen a laptopomhoz, és az asztali gépemhez is OEM verzió van. Ha igen, és ezt mondjuk " clear install" ban megtehetem, tehát letöltöm az image-t, és akár a régi kóddal, vagy akárhogy aktiválhatom, akkor egy pohár pezsgőt meg iszok az egészségükre
( Utálom a pezsgőt ! )
-
babkukta
senior tag
Ez a frissítés dolog hogy működik?? Mert nekem van egy laptopom, amin gyárilag van Win7 HP. Most én akkor azt is frissíthetem ingyen Win10re??
-
Fritz Teufel
addikt
Nem is tudom... izé... ér ez annyit
-
r4z
nagyúr
Jé, végre a MS is bevezeti azt a gyakorlatot, amit az Apple már évek óta alkalmaz.
Hozzá kell tennem, hogy sikerrel, hiszen a legtöbb Macen a legfrissebb verziók valamelyike fut.
Perszagot érzek...
-
szabonagyur
félisten
Nekem mondod... Telenor függetlenül árulja a cuccait nagy részt, semmi módosítás nincs benne, erre még sem akkor engedik ki mint a független verziót. Többi szolgáltatóról ne is beszéljünk.... Jó lenne valami egységes dolog, bár így is jobban áll a dolog mint a droid oldalon...
(#28) Dr. Akula: elég egyértelmű. Ha frissíted Win7-ről mondjuk akkor megkapod a Win10 kulcsot, addig használod ameddig akarod, nem jár le.
(#29) C$abi: a platform támogatás elsősorban a gyártó feladat, OS el fog készülni. majd ha megjelenik akkor lehet váltani ingyen.
(#31) mrhitoshi: upgrade teljes értékű, frissítesz újra, régi licensz megszűnik, van új.
-
vlevi
nagyúr
"ez a platform megkapja még a Windows 10-et, vagy sem"
Az a gyártótól függ. Ha volt rá Win8-as driver támogatás, akkor nagyvalószínűséggel Win10-re is megoldható, de ez már nem a Microsofttól függ, ők csak azt biztosítják, hogy cserélheted a win7-et tizesre. Annak kell majd utánanézni, hogy a géped alkalmas lesz-e a Win10 futtatására, lesz-e driver támogatás, a CPU megfelel-e a követelményeknek (pl. a Win8.1-ben megjelent új hardverkövetelményeket tudja-e a Brazos E-450)? -
-
-
C$abi
aktív tag
Mivel nemrég eladtam aprón a Dellem, és visszakerült a Brazosos (E-450) notim, amin Win7 van, ezért nagyon érdekel, hogy ez a platform megkapja még a Windows 10-et, vagy sem. Mellesleg mikortól lehet ingyenesen váltani a 10-esre, csakmert a cikk ezt nem taglalja.
-
Dr. Akula
félisten
Ez jól hangzik, de a "licenc örökre szól, így a frissítés után a felhasználó a Windows 10 életciklusának végéig megkapja a szükséges terméktámogatást, ha rajta hagyja a rendszert az adott eszközön." pontosan mit jelent, nem lehet reinstallálni a cuccot, csak tákolgatni ha összeomlik? Mi van ha videokártyát, procit, stb. cserélek?
-
Воланд
titán
válasz
szabonagyur #26 üzenetére
en meg remenykedem, hogy valamit kezdeni fog az ms a telefonok frissitesi metodusaval, mert a mostani a szolgaltatok es a lusta oem-ek miatt nem valami jo.
-
ESP23
senior tag
válasz
eleminator #8 üzenetére
Ha a telefonok frissítéséért fizetni kellene egy év után, azzal az MS kinyírná az egész mobil platformját, ennyire azért nem hülyék.
-
Hurrá! Erre legalább most nem kell költenem..
-
Hav3l
tag
A licenc örökre szól, így a frissítés után a felhasználó a Windows 10 életciklusának végéig megkapja a szükséges terméktámogatást, ha rajta hagyja a rendszert az adott eszközön.
Kicsit furán hangzik számomra, hogy örökre szól a licenc de ha letörlöm akkor elveszik?
-
gretzky77
veterán
válasz
eleminator #8 üzenetére
Miből gondolod,hogy 1 év után fizetni kell? A megjelenéstől számítva van 1 éved,hogy ingyen lefrissitsd és onnantól mint írja a 10 kifutásáig kapod a frissítéseket,nem pedig fizetsz érte 1év múlva! Ha megjelenés után egy évvel nem frissitetted le akkor kell fizetni én így értelmezem ezt,de majd vki megmondja a tutit! woland? esetleg?
közbe meg is jött a válasz! szerintem úgy értelmezte,hogy frissithet használja egy évig majd fizetni kell de ez nem így van
-
nonsen5e
veterán
válasz
eleminator #8 üzenetére
Vajon ez csak a fogalmazás problémája, vagy írta is az MS, hogy egy év után FIZETŐS lesz-e a WP is ha nem váltott még át azalatt valaki rá? Mondjuk szerintem elég lényegtelen, ahogy itt fórumtárs is írta, 1 év kinek nem elég egy frissítés letöltésére amit úgyis a képembe fog vágni a telefon onnantól kezdve, hogy elérhető, új készülékek meg eleve azzal jönnek. Kötve hiszem, hogy fizetős lesz telefonra amúgy.
vlevi: Én is ezt sajnálom nagyon, hogy win7 mellett volt még 1-2 sima XP licenc is, simán lehetett volna azokat is upgradelnem.
-
cattus
addikt
válasz
eleminator #8 üzenetére
Telefonokra a 8.1 is ingyenes (9" alatti tabletekre is), hogy lenne a 10 fizetős?
(#11) macman507: Gondolom ott a 10 is elérhető lesz ugyanúgy, mint a 8.1 volt, szóval szerintem az nem igazán számít.
-
Воланд
titán
válasz
GeneraL_XTX #10 üzenetére
er.
-
Воланд
titán
válasz
eleminator #8 üzenetére
ezt te sem gondolod komolyan. egy ev alatt az osszes 8.1-es telefonra ki lehet tolni a frissitest, meg akkor is, hogy ha az oem, vagy a szolgaltato tokol... nehogy azt hidd, hogy fizetni kell majd erte.
-
HaZse
őstag
válasz
eleminator #8 üzenetére
Ha kijön a win 10 a telefonokra, akkor azok automatikusan figyeli a frissítéseket (ha nincs kikapcsolva) és figyelmeztet. 1 év meg szerintem elég sok, hogy az összes wp 8.1-es telefon tulaj frissítsen.
Nekem pont ma dobta fel a Lumia 930-asom a Denim frissítést.
-
macman507
aktív tag
Itt is kérdezek egy ilyet, hátha valaki tud pontos infót:
Mi a helyzet vajon az olyan Windows 8-cal, amit egyetemisták kapnak egyetem alatt, arról is lehet majd vajon ingyenesen frissíteni?
-
GeneraL_XTX
veterán
Nademost az is ér, ha valakinek 8-asa van és azt frissítette 8.1-re vagy csak az, akinek bolti 8.1-ese van?
-
King Unique
titán
7-esre is azért lesz ingyenes 1 évig, h ne legyen belőle XP # 2... jó kis taktika, még egy kis bevételkiesést is megér.
XP-ről nem lesz az ingyenes, az meg nem meglepő, hiszem már lejárt a terméktámogatása és legtöbb XP-s vas is alkalmatlan az újabb Windowsok futtatására.(#8) eleminator: 1 év nem elég talán a váltásra telóknál...? Aki meg újat vesz, azon meg eleve 10-es lesz.
-
eleminator
csendes tag
Nekem inkább, az veri ki a biztosítékot, hogy a telefonra is fizetős lesz 1 év után. Ez példátlan a telefonok világában szerintem. Nem igen hallottam arról, hogy egy telefonra kijön frissebb OS és azért fizetni kelljen. Még a megrágott alma sem csinál ilyet, ha jól tudom
-
vlevi
nagyúr
A nyócas volt 5ezer azoknak, akik a win8 megjelenése előtt nemsokkal vettek hetessel gépet.
És ha jól emlékszem, 9-10 körül volt az XP, Vista-ról váltás ára. Akkor gondolkodtam rajta, ogy be kéne sájzolni belőle, nem tettem, mostmár lehet, hogy kár volt elszalasztani, mert lenne a család másik gépén is lehetőség az XP-t cserélni.
Mert mostmár, hogy az XP támogatása lejárt, nemhiszem, hogy bármilyen akció is lenne majd az XP-10 váltására. -
margithid
veterán
Azt kéne tudni, hogy akinek nincs se 7, se 8 az mennyiért kapja meg?
Reméljük nem lesz túl drága, ilyen letölthető verzióért, amit magamnak írok ki nem sajnálnék 5000 Ft-ot se -
zzola
titán
EZ igazán nagylelkű a MS-tól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 17,3"HD+,core i5 8265(8x3,9Ghz),8-16GB RAM,256-512SSD,nagyon szép
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M4 Pro 12CPU/16GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad L590 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged