Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Kaptam ma az ertesitesi savba egy ikont, hogy regisztralhatok a windows 10 frissitesre. Raklikk. A felbukkano ablakon talalhato tovabbi informacios linkek halott oldalra visznek (gratula ms!
), mondom megnezem megis milyen adatokat ker az upgrade-hez, raklikkeltem az aljan a regisztracio gombra. No, ezzel az egyetlen gombnyomassal mar nyakamon is a hurok, opcionalisan megadhatok egy emailcimet, hogy kuldjenek egy visszaigazolast, de nincs egy vegso oke gomb, hogy igen, en ezt tenyleg akarom, azzal az elso egyetlen klikkel el lehet intezni, hogy ratoljak a frissitest a gepre. Szoval majd keresem, hogy mely registry erteket kell atirnom, hogy inkabb megse jojjon egyelore
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
szabonagyur #47 üzenetére
És hogy csekkolja le, hogy nem valami jó kis törés van rajta és valóban eredeti...?
-
-
draco31
veterán
Hogy fog ez működni? Nekem most egy Win7 Starterrel kijött Dell van, amire már Win8 drivereket sem csináltak. Letöltöm majd az iso-t, és arra telepitem amire akarom ugyanazzal a serillal, ami laptop alján van?
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
Vagyis ha most van egy 7-es kulcsom, akkor felrakom a 10-et, és kapok kulcsot hozzá? Ez a másik rendszerre ráfrissítek módszer nem igazán bejövős nekem. Vagy csak olyan módon fog menni?
-
"Igen, ez egy elég drága, de okos húzás.."
Annyira nem drága ez a húzás.
Az új gépekre nem lesz ingyenes. legalább is 9" fölött.
A brand gépek többsége nem kapna frissítést, ha fizetni kellene érte. Sok gép ezek közül még "ingyen" sem fog frissülni. (Hacsak a Microsoft izomból nem telepíti. Amit nehezen tud megtenni, ha nem 100% a Windows 7/8 driverek kompatibilitása.) -
Jeollam
aktív tag
sziasztok! nekem eredeti jogtiszta 8.1 core rendszerem van! akkor ingyenesen valthatok 10-re? vagy a klucls jo lesz a 10-hez is? Koszi.
-
zoli62
addikt
Azért ez az eset [link] is mutatja, hogy a frissítés nem mindig olyan egyszerű.
-
RudY
addikt
válasz
Archttila #247 üzenetére
Ahogy ez aktuális lenne, nyugodtan mehet a Win7 a PC-re. Az aktiválás nem fog sikerülni, de egy telefon vagy egy e-mail a hazai MS ügyfélszolgálatnak és kapsz egy új aktiválást. Nem szőröznek azzal, hogy mi lett a laptopoddal. Nálam is így ment, másnap még vissza is hívtak, hogy sikeres volt-e az aktiválás
Nyugodtan lehet hozzájuk fordulni a sokszor téves infóterjesztés elfogadása helyett, sok más szolgáltatóval ellentétben meglehetősen felkészültek és gyorsak is. -
Sanya
nagyúr
válasz
King Unique #265 üzenetére
mert most akinek windows 8 kulcsa van és 2 év múlva újrahúzza, akkor neki elszállt a windows 8.1 kulcsa? mert én nem vettem észre.
-
Secunda
csendes tag
"Sokan gondolják, hogy ezzel a lépéssel MS csődbe fog menni és hiszik azt, hogy barmok dolgoznak ott, de ez nem így van."
Igen, ez egy elég drága, de okos húzás (befektetés). Az XP-t, dacára a támogatás végleges lejáratának & társainak (elavultság, botnetekkel rémisztgetés stb), alig tudják kivakarni a felhasználók alól, még most is mérhető, sőt, a netmarketshare statja szerint 18% a részesedése, igaz, most már gyorsabban esik. A Win7 meg nemhogy mérhető, de egyenesen virul, 2020-ig, még 5 évig fog is, hiszen a kiterjeszett támogatás addig tart, szavuk sem lehet. Ezzel a lépéssel kihúzzák a Win7 méregfogát. Egy kis réteg úgysem fog váltani, és küzd a végsőkig, de a többség valószínűleg vált. Ügyes.
A driver-kérdésre leszek kíváncsi.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #265 üzenetére
Az utolsó két pont egyáltalán nem reális, csak fölöslegesen kavarsz vele. 1 évig ingyen kapsz egy upgrade licencet, kész. Windows 8-ból is volt egy időszak mikor kedvezményesen lehetett venni upgradet, az sem veszett el, most ingyen adják, ez sem fog elveszni. Minden másra ott a Ghost.
-
King Unique
titán
válasz
#32839680 #264 üzenetére
Tegyük fel, hogy megjelenik pl. 2015. október 12-én, akkor 2016. októberéig lehet rá ingyen frissíteni Win7/ 8.1-ről.
Ha már az 1 éves időtartamon belül frissítettél, de mondjuk 2 év múlva újra kell húzni, akkor jönnek a nagy kérdések...a.) elfogadja-e a később is W7 kulcsát, ami már előzőleg "regisztrálódott"?
b.) adnak/ kapsz-e frissítéskor külön W10 kulcsot, amivel később is akármikor újra tudod aktiválni?
c.) nem fogadja el, nem adnak hozzá külön, csak egyszeri frissítésre szól az akció, újratelepítés, másik gépre való átvitel nélkül?
d.) csak W7-re vonatkozik az 1 év, v 8.1-re is, mert utóbbinál mintha alapból ingyenes lenne a frissítés (gondolom Store-ból), v nem?Na, ezek azok, amik nekem, de gondolom másoknak se teljesen világosak és lehet csak az áprilisi nagy konferencián fog tisztázódni...Ha vki meg tudná pontosan válaszolni, megköszönném.
-
Mate
nagyúr
válasz
westcoastog #259 üzenetére
Gondoltam smiley nélkül is egyértelmű lesz az irónia
A 4 egyezés:
1. Mind a kettő ingyenes (Win 10 nem, de mindegy.)
2. Valóban mind a kettő tízes verziószámú (A kutya fáját.)
3. Win 10-ben van Cortana, egyszer OS X-ben is lesz (ennyi erőből androiddal is megegyezik)
4. Mágikus szavak. (Hihetetlen, de MS is használ szavakat, mondatokat a prezentációikhoz. Tyűha.)
+1 hasonlóság: Mindkét cég sajtóeseményein vannak újságírók?Elképesztő, mint két tojás
-
azopi74
addikt
válasz
Mandarinn #255 üzenetére
Elvileg lehet olcsóbb alsóbb kategóriás soc-okkal, de addig nem fognak az ARM-os windows iránt érdeklődni az OEM-ek, amíg az app ellátottság olyan, mint most. A fejlesztők meg addig nem érdeklődnek a WinRT API iránt, amíg ilyen alacsony a WinRT-t támogató eszközök aránya. Ezen akar a MS változtatni a Win10-el és az ingyenes upgrade-del. Ha a Win10 lesz az új Win7, akkor akár sikeres is lehet a dolog. De ez nem egyik napról a másikra fog megváltozni, a nagy kérdés az, hogy a fejlesztők bíznak-e ennek az amúgy logikus stratégiának a sikerében... Illetve az, hogy milyen lesz a MS részéről az "execution"
-
azopi74
addikt
válasz
Mandarinn #253 üzenetére
Igen, valamit félreértettél. Ha teljes értékű windows alatt azt érted, hogy win32 API-ra írt alkalmazások futtathatók lesznek-e ARM-os telefonokon/tableteken, akkor a válasz nem. Ami a még olcsóbb tableteket illeti: az OEM-eknek már most is ingyen van a Windows 9" alatt.
-
Mandarinn
senior tag
Ez most azt jelenti, hogy a telefonok teljes értékű windows 10-et kapnak csak más felülettel?
Jöhetnek a még olcsóbb Arm-os windows tabletek?
Vagy valamit félre értettem? -
válasz
szabonagyur #250 üzenetére
A laposon maradna a Linux. Itt csak annyi lenne a lenyeg, hogy nem kelljen teljes arat fizetni ujra akar a Win7-ert, hanem minimalis rafizetessel mukodjon az asztali gepen is az uj kulcs.
Az, hogy nem jogtiszta itthon nem igazan erdekel. Frissuljon, es ne kelljen torni -
szabonagyur
félisten
válasz
Archttila #249 üzenetére
Mivel nem ismerjük az upgrade feltételeit így nehéz ezekre válaszolni. Ha kapsz majd külön kulcsot valamilyen módon a Win7 kulcs után azzal fel fogod tudni rakni és aktiválni a másik gépen a Win10-et, eredeti lesz de nem jogtiszta.
Ha lenne olyan lehetőség amire te gondolsz az sem lesz jogtiszta ha egy időben fogod használni a laptopon a Win7-et meg asztalin a Win10-et. -
válasz
szabonagyur #248 üzenetére
De ettol fuggetlenul aktivanalni fogja nem? nekem lenyegeben az is eleg lenne.
Tervezem, hogy epitenek egy jatekos gepet amin Windows futna, es ha mar van egy ilyen kulcsom szeretnek vmifele kedvezmenyben reszesulni
mar ha megoldhato persze.
Esetleg maradhatna a a Win7 is ha lenne kedvezmenyes upgrade a teljes verziora. (ne csak a laposon lehessen aktivalni) Retail-nek hivjak aszem...
-
Bar Linuxot hasznalok a laptopomhoz jart egy aktivalo kulcs (win7 P 64) a kerdesem az lenne, ha en most szeretnek Win 10-et de majd csak az asztali gepemre (a laposon maradna a Linux) akkor upgradelhetek? Vagy csak a meglevo vasra? Esetleg ha nem akkor nemi felarral megoldhato?
-
Vistaboy
veterán
Köszi mindenkinek, aki megemlítette, de mint fentebb elmondtam, eddig még nem kellett újrarakni a rendszert, ergo nem foglalkoztam a témával különösebben. Egyébként sem szakadt össze a világ, hogy lépcsősen raktam, csak kicsit tovább tartott...
Legközelebb már mindenképp így fogok eljárni, de mivel SSD-n van a rendszer, nem fogom egy darabig újratenni, most is csak egy vírus miatt voltam kénytelen, amit a szintén legális ESET Smart Security 8 valahogy beengedett. De így is megdöntöm a rekordomat, két évnél tovább még nem bírta egy rendszer sem, egyedül a Windows 8.
MOD: Viszont azt nem értem, hogy ha valóban aktiválni lehet a feltelepített Windows 8.1-et a Win8 kulccsal, akkor a telepítőnél miért nem engedik azt beírni? Ja, mert hogy szerintük így akkor kevesebben veszik meg a 8.1-et? Pedig nem változtatna semmit. Akinek 8 van, nem fog pénzt adni a 8.1-ért, inkább felteszi és upgrade-el. Viszont a Win10 esetén ennek lehet létjogosultsága.
-
kengyel
nagyúr
Én inkább maradnék a tiszta telepítésnél !
-
LLKobe
veterán
válasz
Vistaboy #223 üzenetére
Jogtiszta Windows 8 kulcsom van, és épp a minap kellett újratelepítenem a rendszert. Szerettem volna tiszta telepítést végezni, de a 8.1 telepítője nem fogadta el a 8-as kulcsot, így hát kénytelen voltam előbb az eredeti lemezről feltenni a rendszert, majd az aktiválás után frissíteni 8.1-re.
Felesleges volt ennyit szopacsolni vele. Én is pont így vagyok mint te, de a win 8.1-et feltelepíted egy generic key-vel (teljesen legális, csak telepíteni tudsz vele, de nem aktiválja) majd ha fent van a rendszer, beaktiválod a kulcsoddal és voilá.
Nem kell szívni az upgrade-del....
-
asdf_
veterán
válasz
fornettisuti #242 üzenetére
Foleg olyan esetben, hogy a win7 amugy egy donwgrade-elt win8 prof, egy olyan win7 kulccsal, amivel legalabb 10 masik win8-at downgradeltem
-
fornettisuti
veterán
ezt a w7->w10-re upgradet megnézem magamnak
-
gyugyo79
addikt
Azt lehet tudni hogy Windows 10 -ből hány féle lesz? Értem ez alatt a sima / prof 32/64 stb. Mert nagyon nem mindegy, hogy miről mire lehet majd frissíteni főleg Win7 -ről amiből azért voltak különböző variációk . Lesz e megint a Windows Media Centerhez hasonló trükk, hogy pld azt csak ha Pro verziód van akkor tudod felrakni, vagy most már csak a pro -ban lesz ez benne stb.
-
Más környezetben mozgunk valószínűleg. Főleg otthoni felhasználásban segítek, és csak az számít, hogy minél olcsóbban, minél többet, mert a nagyobb/több a jobb elv alapján gondolkodnak, mint a vga memóriánál.
Én is az ssd és hdd kombóra próbálok mindenkit átállítani, de nem olyan egyszerű.
(#233) Lord Myn
De a fő gond még itt se a merevlemez, hanem a felhasználó. Amikor 6543 program indul a windowsal együtt és fut a háttérben akkor lehet akármilyen "gyors" szegény vinyó.
Amikor hívnak, hogy nem lehet már telepíteni semmit, a gépre, pedig nem rég lett építve és egy szar, akkor mit tudsz mondani amikor látod, hogy a gépben ott van egy 120-as ssd és egy 1Terás vinyó és az ssd tele van tökig, mert a torrent kliens is oda mentett mindent, a vinyó pedig totál üres.
Ilyeneknek nem lehet elmagyarázni semmit.
-
JasL
őstag
válasz
mefistofeles #232 üzenetére
Szerintem ne cseszd össze egy Preview miatt a bootloadered, tedd inkább Hyper-V-be vagy bootolj VHD-ről.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Vistaboy #223 üzenetére
Van beépített újratelepítő, amiben van clean install lehetőség is... ^^
Miért nem azt használtad?
Van erre tökéletes megoldás már.
Egyébként a 8->8.1 meg a 8.1->10 nem ugyanolyan frissítés. Az egyik egy új rendszer, a másik pedig csak egy sima service pack.
Nem ugyanaz a dolog. -
Pompi
nagyúr
válasz
Goblin12 #231 üzenetére
Aki hülye...
Azért ez nem ilyen egyszerű, de ha nem látsz tovább annál, hogy te mikor mit vettél, akkor kár magyarázni.antikomcsi: irodai környezetben nem cél az adatok kliensen tárolása (de legalábbis nem több száz gigányi, terrányi), ezért én sikeresen rá tudom beszélni a népeket az SSD-re való átállásra, mert a több száz gigányi merevelemez tárhelyeknek amúgy is csak a töredéke van kihasználva a legtöbb esetben. Nagyon egyszerű és hatékony upgrade egy SSD, többet lehet vele nyerni sok esetben, mint processzor vagy memória fejlesztéssel ezért hamar terítékre kerül ha gépgyorsítás igény felmerül. A home usereket pedig SSD+HDD kombóra lehet terelni ha cél az adatok tárolása. Szóval az én környezetemben, akár céges vagy magán elég sok az SSD, de hogy a 250-es SSD alap legyen az erős túlzás, igazából erre kaptam fel a fejemet virtuálisan.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
antikomcsi #230 üzenetére
Ja, csak az ilyen emberek pampognak utána a legjobban, hogy most vette az új gépet és olyan rohadt lassú mégis... (főleg, amikor az 1000 tárolóegységes csak 5400-et fordul percenként + 8MB cache van rajta).
-
Biztos kérdezték már....
Win 8.1 mellé dualba fel lehet telepíteni ezt a preview verziót? -
Ez így van szerintem is. Nem, hogy nem általános, de nem is lehet nagyon rábeszélni a PH világán kívül rekedt népeket, hogy ssd-t vegyenek. Semmit nem látnak, csak azt hogy 120 tárolóegység cirka 20.000.- Ft.és ezzel szemben 1000 tároló egység ~12.000.- Ft. Kicsit sem hatja meg őket, hogy az ssd gyorsabb, mert nekik van idejük.
-
bteebi
veterán
Igazán szimpatikus húzás az MS-től, ezzel igazából mindenki jól jár
. Pláne azok, akiknek Win 8-a van
.
-
BatchMan
senior tag
Egy Win7 Pro lejátszik DVD-t, XP komp mód van hozzá, remote elérés, titkosítás, felhasználó kezelés stb.
Egy Win10 akár ingyé biztos többet nyújt? -
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Előre is elnézést, ha korábban már volt róla szó, de nincs időm most ennyi hsz-t visszaolvasni. Engem személy szerint egyetlen kérdés foglalkoztat a Windows 10-re váltást illetően:
Jogtiszta Windows 8 kulcsom van, és épp a minap kellett újratelepítenem a rendszert. Szerettem volna tiszta telepítést végezni, de a 8.1 telepítője nem fogadta el a 8-as kulcsot, így hát kénytelen voltam előbb az eredeti lemezről feltenni a rendszert, majd az aktiválás után frissíteni 8.1-re.
Namost, ha én frissítek Windows 10-re, és tegyük fel, hogy pár hónapra rá újra kell azt telepíteni valami miatt, akkor ezután kénytelen leszek a Windows 8 -> Windows 8.1 -> Windows 10 lépcsőt végigjárni, vagy kapni fogunk egy OEM kulcsot, amit a Win10 telepítője is el fog fogadni?
Nem mintha ez számítana abban, hogy váltok-e vagy sem, de ha nem kapunk kulcsot, akkor az egy év lejárta után honnan fogják tudni, hogy korábban volt-e upgrade? Tudom, manapság már a gépem pontos összetételét meg tudják határozni, így elméletileg lehetséges, hogy megjegyzik egy adatbázisban azokat, akik váltanak. De valahogy jobb lenne egy OEM kulcs, mégha új gép vásárlásakor nem is élhetnénk vele.
(#221) Béééla: Bakker, ezt észre sem vettem.
Mondjuk nekem a kezdetektől fent volt a rendszer, megjelenése óta először kellett újratenni, de ha ezt tudom, megspóroltam volna magamnak némi időt.
-
Matada2.3
veterán
Ez azért nem semmi, jó gondolat, szinte az Apple stratégiáját látom vissza a kollektivizálásban és az ingyenes frissítésekben, ami nem hogy nem hátrány, hanem nagy előny
-
Béééla
őstag
válasz
#32839680 #42 üzenetére
Na egy hete csináltam 8->8.1 update->8.1 reinstallt.
Mivel 8.1 nem "adott" új serialt, ezért a Beállítások->Valaholeldugva->refresh/reinstall menüpontban megkértem hogy ugyanmár formázza le magát és telepítse újra az egészet. Nem kellett kulcsot beírni, csak a végén újult erővel köszönt tiszta telepítésként. Aktiválva. -
vzozo
senior tag
5 évvel ezelőtt 120-as SSD-vel jött a laptopom, a 2 évvel korábban vásároltban pedig 250-es van, mondjuk azt a modellt HDD-vel nem is szerelik. De ahogy ránézek az árakra, egy 250-es manapság nem tűnik nagy luxusnak, én most agyalok 500-asra váltáson.
De ez tényleg off.
A másik, hogy sok adat nem marad meg, ahogy programok sem. Csempés programok maradnak csak meg.
Nekem egy kanyi csempés programom nem volt a 8.1-en, annál több desktopos. Minden megmaradt a 10 TP-re való frissítéskor, este elindítottam az upgrade-et, reggel pedig már a 10-esbe jelentkeztem be, és ott folytattam a munkámat, ahol az előző napon abbahagytam, bármiféle extra telepítés vagy adatok visszatöltése nélkül.
-
Mate
nagyúr
válasz
FollowTheORI #218 üzenetére
Ja, én ezt másképp értelmeztem. Azt hittem, hogy csak simán a win 10-hez tervezett feature-öket adják majd folyamatosan. Finom utalásként, hogy nem biztos minden készen lesz a startra és jelezve, hogy amint elkészültek valamivel, tesztelték azt adják is ki. Nem várnak egy 8.1-hez hasonló dologra.
-
Hát azzal hogy azt mondják az új feature-ökkel amik jönnek nem várnak (az elkövetkező évek! során) majd hanem folyamatosan adagolják majd, és cserébe mindig frissen és egységesen tartják a platformot, mást igen nehéz elképzelni hogy oldanák meg.
Persze lehet jön majd windows 11 meg 12 valamikor, de akkor hogy lesz mindig egységes és univerzális?
(Ha meg ingyenes lesz akkor is az upgrade emiatt, ugyanott vagyunk nem?)Na de mindegy én erre a részre tényleg kíváncsi leszek.
Ha a konkurenciát másolják/követik ezzel, akkor ingyen kell adják mostantól...
Mert ugye az apple és a google is csak így tudta megoldani azt hogy egységes és gyorsan terjedő váltások legyenek. (Persze a nem támogatott régi eszközök elhagyásával mindig, ez a "lifetime of the device" ott is ugye.) -
Mate
nagyúr
Ja, 250 gigás SSD-k mászkálnak az utcán.... Felétek lehet, erre fele nem. Itt sok SSD-vel gyorsított gépben van 64 gigás, aminél baromira nem mindegy.
A másik, hogy sok adat nem marad meg, ahogy programok sem. Csempés programok maradnak csak meg.
(#215) NetTom: Lemaradtam valamiről? Nem lesz több fizetős windows? Aki megvette a win10-et, az ingyen kapja majd a win 11-et, win12-t stb?
-
Inkább a bevezetendő egységes felület miatt, szerintem a marketing és "rosszhír" részébe már beletörődtek.
Amiatt változtattak, ezt már letudták.De azt hogy a fejlesztőknek tényleg azt mondhassák, hogy univerzális alkalmazásokat írjanak mostantól, mert minden eszközön "ugyanaz" lesz... inkább ez itt a gyors terelés oka.
Ettől független az új üzleti modellre nagyon kíváncsi leszek ebben a mindig örökké friss windows világban.
Mert ugye ha rám gondoltál a csőddel, erről szó sem volt... csak hogy hány milliárd dollár bevételről mond le/dönt most az MS ezzel az ingyenes frissítéssel és annak "örökké" fenntartásával. -
Petyyyyy
addikt
Báz, a 98 óta nem használtam.
Köszi, rálesek kellően alapos-e, de ettől még nem változik az álláspontom.Szerk: A 250-es SSD max a mai gamer masinákban alap, egyébként még mindig nagyon nem az. És igen, óriási katasztrófa. Majd kimentem frissítés előtt az adataimat mondjuk USB-re vagy feltolom a felhőbe a beállításaimmal együtt. De ez persze csak saját vélemény.
-
Petyyyyy
addikt
Ez most igazán nagy dilemma.
Egyrészt remélem megtalálják a lehetőséget a tiszta telepítésre is, nem hiányzik a Windowsold mappa meg a többi hátramaradt "szemét".
Másrészt...az első év mindig egy sz.póroller, hiszen ezen intervallum alatt mutatkozik meg a legtöbb hiba és nem feltétlen óhajt minden user együtt élni ezzel. Ésszerűbb eltengeti azt az időt a korábbi rendszereken.
Másik végről megértem az MS-t, hiszen az akciónak köszönhetően rengetegen fogják frissíteni a rendszert, ami magával hozza, hogy több információt kapnak a visszajelzések során az esetleges hibákról, tehát könnyebb és gyorsabb lehet a javításuk is.Oh wait, mi van ha hibátlan lesz az új opre...
-
Mate
nagyúr
Elolvastam én is jó pár magyar cikket. Nem csodálom, hogy ekkora káosz van az emberek fejében. Újságírás, mint olyan brutálisan a béka feneke alatt van.
Amit én tudok:
Idén ősszel jön ki a Win 10. Semmivel se fog jobban kémkedni, mint bármilyen más rendszer. Mostani verzió "kémkedik", hisz erre való, tesztelésre.
Akinek Win7-e vagy Win 8-a van (Win 8.1 is beletartozik) az megjelenés után 1 évig ingyen megkapja majd a Win 10-et, ha kéri. Ha igényli és megkapja, akkor élete végéig megmarad. Az, hogy milyen formában lesz ez megoldva, még nem tudható.
Amit nem szabad elfelejteni, hogy trükközéssel igényelt win 10 kulcs (warez winről igényelt, innen-onnan szerzett win7-win8 kulccsal igényelt) nem lesz legális. Aktiválni lehet majd vele a windowst, de ez nem egyenlő a legálissal.
Sokan gondolják, hogy ezzel a lépéssel MS csődbe fog menni és hiszik azt, hogy barmok dolgoznak ott, de ez nem így van. Megnyugodhat mindenki, nagyon jól tudják, hogy mit csinálnak. Személy szerint nem csodálkoznék azon, ha win 8 tulajok 1 év után is ingyen válthatnának majd. MS mindent meg fog tenni, hogy köztudatból és gépekről is a lehető legrövidebb időn belül eltüntesse a win 8-at.
Egyfelől nagyon rossz marketing volt nekik, másfelől minél több aktív rendszerük van, annál több pénzt kell ráfordítani. Win 7-et nehéz lesz kiirtani, ugyan az lesz vele, mint XP-vel. Legtöbb cég nemrég váltott win7-re vagy fog az elkövetkező 1-2 évben. Ezzel szemben céges szinten a win8 nem terjedt úgy el, lakosságot meg ingyen könnyű átterelni win10-re. Így nem elképzelhetetlen, hogy pár év alatt csak wikipédia cikkben legyen fellelhető a win8.
-
asdf_
veterán
Socket 1156 asszem a legelso generacios i3-mal
Hangja nincs win8 alatt, az tuti, az IDE-t vezerlo bonusz chip-et szerintem tudja a Win8 fejbol, az valoszinu megy, de valoszinu, hogy voltak meg ismeretlen eszkozok az eszkozkezeloben (nem emlekszem mar), es az is, hogy lehet, hogy a gyarto oldalarol lehetett volna drivert loni az integralt hanghoz, de olyan szinten hanytam/ok a win8-tol, hogy kulonosebben hosszu idot nem toltott el a tesztkornyezet a hdd-men es tokre nem iztgatott, hogy megy vagy nem, mert ugysem fogok win8-azni, akkor meg kit erdekel, megy-e
@djculture: no igen, ezevi gyartasi 1150-es asus alaplap hozza egy haswell refresh cpu, aminek az asus szerint mennie kene benne, mar harom bios-szal ezelott is, aztan valahogy megis az van, hogy a legfrissebbel sem megy... A deszkabol van v2.0, azon biztos megy, de akkor az origi verzional nem kene hulyesegeket irni
-
westcoastog
veterán
válasz
mefistofeles #204 üzenetére
Semmi-nemide
-
vzozo
senior tag
válasz
Most őszintén nem tök mindegy? Látható, hogy work in progress az egész történet, várj és majd kiderül.
Eddig pl. nem lehetett beta verziókról RTM-re frissíteni, lehet most ez is változni fog. Teljesen új frissítése modellt akarnak bevezetni, ez talán az egyetlen infó, ami most is 100%-osan látható és tudható. Majd ha meglesz az RTM, akkor lehet okoskodni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Persze, hogy attól amikortól már lehet venni Win10-et.
-
Akkor ez most a hivatalos kész win 10 megjelenésétől lesz érvényes igaz?
Gondolom aki pl. most leszedi a Technical Preview-t az nem tud majd véglegesre frissíteni..... -
azopi74
addikt
válasz
bbkmachine #196 üzenetére
De ki az, aki technológiai témákban indexről, origo-ról, dörmögő dömötörből akar informálódni?
-
emmm
őstag
válasz
antikomcsi #166 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert én is megvettem a Microsoft hivatalos oldalán a dobozos 8.1 Pro-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Windows 7, 8.1 és Phone 8.1 rendszerekről engedélyezi a váltást a Microsoft. Így talán legyűrik a fragmentációt.
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest