- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Gaming notebook topik
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
-
-
Male
nagyúr
Az nVidia határozta meg a magasabbat.... akik eleve alacsonyabbal csinálták, azok tértek el a specifikációtól, ez benne van a cikkben.
("Az NVIDIA a GeForce GTX 590 esetében 963 mV-os feszültséget határozott meg" ... "egyes gyártók eleve felülbírálták a 963 mV-os referenciaértéket, és az új meghajtóban bevezetett 938 mV-ot alkalmazták alapból is") -
Male
nagyúr
Rosszul belőtt áramkorlát vs. alulméretezett táp kör... szerintem te is pontosan tudod a kettő közti összefüggést...
(Az előre meghatározott max. áramhoz tervezünk tápkört... ha a már meglévő táp miatt a specifikációt módosítjuk utólag, hogy csökkenjen a max áram, akkor bizony alul lett tervezve a táp.) -
Male
nagyúr
Gyenge alkatrész a Giga közleményben van, szóval azt nem az itteni fórumozók találták ki.
Ha jól sejtem, ez az a hír és hozzá a topic, ahol az AMD verzióról és a táprészen való spórolásról van szó... bár lehet, hogy valamelyik másik hír volt, ezt találtam elsőre.
Whysperer: Ne gondolod, hogy a többi lapgyártó nem spórolja le a lehető legtöbbet... most a giga futott bele az ebből következő "égésbe", legközelebb egy másik fog.
(A giga csak matricázza a tápokat, szóval ettől meg főleg nem kell azt lecserélned.)[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Nemrég a VGA-knál derült ki az alultervezett táprész... most ezeknél az alaplapoknál. Persze gondolom termékenként vagy fél dollárt spóroltak meg, amennyit minden vevőjük inkább kifizetne, csak jó legyen a cucc, dehát a csodás árverseny ezt nem engedi meg