- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TeeBee73 #111019 üzenetére
Nem éri meg furikázni, elég nagy csomópont mellett vagyok, 100-ból 99-en eljönnek simán, gyalogolni meg pláne nem fogok (nem lustaságból), erre is írtak többen is nagyon hamar, megjön tuti az a vevő aki nem úgy áll hozzá hogy kell nekem kenyér de én mondom meg hol veszem meg.
Pluszban a drága önkormányzat fizetős parkolási övezet politikájának köszönhetően, hétvégén meg a drága bútorbolt-látogatók miatt ha elmegyek autóval, képtelenség hazajönni és parkolót találni - de ez már az én bajom, tudom.
Az mondjuk vicc hogy szakadó esőben is inkább ide parkolnak a lakók helyére és sétálnak - áznak 5 percet csak hogy ne kelljen 300 Ft-ot vagy nem tudom mennyit fizetni a parkolásért -
-
TeeBee73
veterán
válasz
TeeBee73 #110285 üzenetére
Ez már aztán tényleg nem a témába vág.
Nálam itt ért véget a Disco korszak, sokaknál itt még el sem kezdődött.
'83-ban P.Mobil-on voltam, a Tőserdőben, '84-ben Iron Maiden-en a Sportcsarnok parkolójában. Az zene volt.
Szóval, aki azt mondja, hogy a RAP az zene, azt kupánvágom. A zenét hangszereken játsszák. Illetve éneklik. Pont. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #110057 üzenetére
2006 szintén?
Igen, ott az üzletelés mellé mindig jár kávé, tea, esetleg valami nasi, és sokszor a közös dohányzás valamilyen formája.Valószínűleg belehallottad, vagy már ő tanulta másik magyartól, mert inkább "aelmacsea". De fogékonyak a magyarra nagyon.
Engem az lepett meg, hogy ők a 150 éves török megszállást (van itthon is török haverom) úgy tanulták, hogy ismerkedni és kultúrát cserélni jöttek hozzánk, semmiféle megszállásról vagy háborúról szó sem volt -
válasz
TeeBee73 #109004 üzenetére
Szintén! A P35-ben olyan volt a Core2 (E6420) tuning, hogy beállítottad a kívánt órajelet, és ment magától
Asszony 'sus 965-ös csúcslapjában meg a Q6600-zal csomót szívtunk.
Mondjuk én úgy 2018? körül elpattintottam a Core2-t, de az a Q6600 a mai napig megy (ugyanazzal a tuninggal). Néha jó lenne, ha itt lenne, meg lenne oldva a fűtés -
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #103834 üzenetére
Pontosan, ez is azt mutatja, hogy milyen gyors fejlődés volt ott (sokkal gyorsabb mint szerintem ma a mobil telóknál).
Az 566-os meg 850MHZ-et tudott általában (sok-sok gépből tapasztalat) ami egy 433-as cerkához képest hatalmas fejlődés volt! Gyakorlatilag egyetlen év alatt duplázott teljesítmény órajelben, és akkor még nem is néztem, hogy az FCPGA Celeronoknak jobb volt az IPC-jük mint a PPGA modelleknek, így az órajelben közel dupla teljesítmény valójában többet is ért. (pláne a magasabb FSB miatt)Mint írtam ennek a gyors fejlődésnek az volt az előnye h tudtam 1 év múlva 2× gyorsabb gépet kapok ennyiért, vagy kevesebbért, a hátránya meg az, hogy talicskával hordtam a pénzt a gépfejlesztési alapba, mert viszont 1-2 évente kötelező is volt a kb teljes váltás*.
Léteztek ugyan olyan trükkök h pl 366-433-as Celeronokat megtömtek olcsón sok RAMmal (128-256MB is akár), meg erős VGAval (GeF2 MX400, de akár GeF3Ti 200 is), egyes 366-osok akár 550MHZ-en is mentek, a 433-as meg akár 650MHZ-en is, ami jelentősen javított rajtuk, de egy súlyosan elavult PPGA-s alap volt, amit onnantól nem nagyon lehetett javítani. (ezeket volt érdemes 2002-ben olcsó Tualatin Celeronos platformmal feljavítani, TUA támogató lap meg egy 1200-1400MHZ-es Tualatin, megküldve tuningal, igencsak komoly upgrade volt viszonylag olcsón, sokszor a dupla L2 és a magasabb FSB meg IPC miatt nagyobbat lépett mint amit a nyers órajel változásból sejteni lehetett - pedig mondjuk egy 366 --> 1300@1733MHZ is igen komoly előrelépésnek hangzik --- sok ilyet csináltam akkoriban).* marha nagy mázli, mert akkoriban, még otthon lakva, barátnő nélkül el is ment, hogy minden pénzem a gépbe öntöm, de ma már pl rohadtul csak lemaradnék ... A mostani gépem lassan 2,5 éves (10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB, 1.5TB SSD, 6TB HDD, Corsair CX550) és bőven megfelel a mai lelassult fejlődési tempo mellett. Mondhatni még most sem egy kimondott tetű.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #103077 üzenetére
Emlékszem, az internet eleinte az okos emberek gyűjtőhelye volt.
Két nagy hullám volt amikor nagyon felhígult : Az elsőt olyan 2006-2007-re teszem, akkor 1-2 év leforgása alatt rengeteg embernek lett internetje, de az ismerősi körömben is akkor terjedt el igazán. Akkor már lehetett tapasztalni egyfajta romlást.
A második nagy ilyen hullámot, a 2010-es évek első felére teszem (2011-2015), amikor a facebook, és a mobilinternet meg a mobilon való netezés kezdett elterjedni, akkor jöttek a hálóra az igazán analfabéták is... -
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #102910 üzenetére
Igen, ezért is bántam meg, hogy 1700-as Wilamette Celeront vettem 1300-as Tualatin Celeron helyett.
Haver 1300 @ 1733-as Tualatinja rommá verte az én 1700 @ 2266MZ-es Wilamette CeleronomatA Cedar MILL viszont tudott valamit, ami a C2D Előszobája volt és akkor mindent vitt miatta : Ment 4-5-6GHZ-en is.
Sőt, mai napig van egy haver, akinek van egy olyan Cedar-ja ai akár 8GHZ-et is megy. C2D ide vagy oda, egy magon adta rendesen ... -
Pikari
veterán
válasz
TeeBee73 #102910 üzenetére
A közhiedelemmel ellentétben a willamettet azért "verte rommá" a tualatin, mert:
1. a willamette 180nm, a tualatin 130nm
2. a willamette 42 millió tranyó, a tualatin 44 millió
3. a willamette 256k, a tualatin 512k l2 cachevel rendelkezikÍgy aztán nem nehéz belátni, hogy a tualatin egy horror áron gyártott, órajelben csak a csúcstechnológiás gyártósorokat elfoglalva skálázódni képes, alacsony profithozamú vagy akár veszteségeket is termelő megoldás volt, amelynek elkészültét nem piaci racionalitások, hanem presztizskérdések vezérelték.
-
válasz
TeeBee73 #102670 üzenetére
Van itthon egy Asus 9600XT amin 2.2ns ramok vannak de nem bírtam beálíltani rendesen hogy legalább ram specnek megfelelően menjen.
[link]
Elméletben 900mhz-et kellene vinnie de 800 felett elhasal (600-ra van belőve gyárilag). Viszont akár mi lehet, pl rossz időzítés, elégtelen fesz. Esetleg maga a gyártó rakott rá olyan ramot amely nem bírja a gyári órajelet viszont visszafogva meg éppen működik. Jó pesze ez egy rendes 9600-as ami új korában biztosan drágább volt mint egy 9550-es, de igen jó ramokat kapott ez is. -
-
bnorci71
addikt
válasz
TeeBee73 #100776 üzenetére
folyamatosan be vagyok lépve a mobilon és Pc-n is, de szerintem azt látod amikor belép ténylegesen valaki az oldalra, Ha nem így lenne akkor 04.03 nem azt láttam volna, hogy 03.31 volt utoljára itt illetve 04.04 már 04.03 volt az utolsó belépés.
Na mindegy is hívtam kiderült érdekli a haverját is. De így legalább törölte a hirdetést.Trailblazer
hát igen.
Néha úgy érzem nem eladni akar valaki valamit hanem én akarok venni mintha megfordulna a világ.hcl
van, hogy én se vagyok net közelbe meg bárki lehet így ezért is nézek rá ilyenkor arra mikor járt itt, ha félrészegen fetrengek egy fesztiválon vagy az előzetesben csücsülök akkor nem igazán ide járogatokNa ki írtam magamból a bánatom, meghallgattatok köszönöm.
-
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #100542 üzenetére
A hétszázát! Még lehet kapni normális gépházat?
És végre valaki, aki nem leugatm, hogy hülye vagyok, mert a modern héáz a menő, hanem keres az igényeimnek megfelelőt
Bár ő kelmét nem mostanában tervezem lecserélni. (csavarmentesen szerelhető, egyedi airbrush-al, 2008-as Gigabyte ház amúgy) -
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #100320 üzenetére
Az adatlapodon 21TB HDD van
ami nem kevés. (gondolom nincs mind a gépben).
De most nézem még a gépedben is több van mint nekem (1TB 1TB M2, 480GB SATA SSDm és 4+2TB HDD a gépben).Az "Összebeszéltünk?" érzés meg nekem is megvan a 10400F-el és Asrock B560 Pro4-el itt jó pár taggal a fórumon, de amikor épp gépet vettünk kb ez volt az optimális vétel. Gondolom nektek is így volt
-
CJ4567
nagyúr
válasz
TeeBee73 #100320 üzenetére
Nálam jelenleg rendszernek egy A2000 250GB, megmaradt egy HyperX Fury 120GB(SATA), HDD-kből pedig egy 1TB WD Blue és egy 500GB WD Blue van a gépben, de tervben van a tárhely bővítés, mert már elég kevés.
Meg az 500GB-os HDD már elég öreg
Nagyon megérte a Mortar Max annó 2019-ben az árát, kis túlzással már az egész gépet kicseréltem körülötte, de az alaplapot nincs okom cserélni.
-
-
tserrof77
őstag
válasz
TeeBee73 #99316 üzenetére
A CMI8330-asom is valahogy így kezdte, ha jól rémlik, ha már ISA hangkártya került szóba. Nem tudom, nekem ezekre az aranyszínű kártyákra fétisem volt, imádtam őket. Gyűjtöttem őket, mert a többi ESS1868 és társaihoz képest olcsóbb volt, nehezebb volt jól beállítani, de nekem volt igazán jó driverem hozzá, jó erősítőjük is volt. Imádtam őket, volt idő, hogy talán 6-7db is volt a szekrényben. Ismerősnek, akinek én raktam össze gépet és telepítettem, csak ilyenek mentek egy időben. Basszus, kb 25 éves sztori.... ááááááá....
-
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #98655 üzenetére
"szerencsére" 1660s szintű kártyákon nem kell kimaxolni a dolgokat :d
úgyhogy emiatt nem érinti túlzottan az ilyen vram igény
meg ilyen erővel mit ér egy 4gb-os 1650s, vagy a 6gb-os 5600xt...hát nem gombokért dobálják még mindig
és akarki' akármit mond, a vram kezelés nv-nél sztem sokkal jobb, a 1650-et forza4-nél kimaxoltam fhd-n amit lehetett, vram fullon, de semmi micro lag vagy képi anomália nem volt miközben vram végig fullon ment -
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #98551 üzenetére
Ez mikor történt?
Merthogy egy idő múlva elmúlhat.
ha pedig nem, akkor beszélni kell betegjogi képviselővel és be kell perelni őket.A másik, hogy ezek a plazmaközpontok általában jutalom helyek az EÜ-söknek, szinte mindegyik sokéves kórházi tapasztalattal kerül oda. Jobb, mert jobb a lóvé, és állandóan csak nappalosok, nem több műszakos. (és a vasárnap is szabad) Meg számos más dolog miatt is jobb mint egy kórházi nővér meló. Éppen ezért relative sokan jelentkeznek ilyen helyekre, emiatt a munkáltató is megszűri őket, eléggé alaposan. Szóval oda tényleg csak a jobbak kerülnek.
-
-
cof
veterán
válasz
TeeBee73 #98551 üzenetére
Nekem a bal csuklóm cseszték szét a CT-n, mikor a kontraszt anyagot akarták beadni. Igaz, 1* szúrt a nővérke, de nem a vénát találta el, forgatta a porcban, és tönkrevágta az idegeket is. Egy kávéscsészét még elbír a bal kezem, de egy tányér leves már nem fér bele, az már fáj, ha emelem.
Durva sztori, mennyire perelted be őket a "megnyomorításért"?
-
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #97473 üzenetére
Egyáltalán ne hidd. Még csak olyan játékot futtattam rajta, amit a 950-en is, és feltudja pörgetni ezt a kártyát is.
Igaz ami érdekes, hogy ugyanazok a játékok több VRAMot foglalnak el, sokszor ugyanazon a beállításon is (War Thunder 2GB VS 4GB --> feljebb véve a beállításokat is csak 5GB, JC3 2GB VS 6-8GB, Forza Horizon 4 2GB VS 4GB --> itt feljebb vett beállításoknál is csak 5GB).
Ami a GTX950-et illeti most csere előtt végeztem benchmarkokat, és meglepődtem, mert 2021 tavaszán tapasztaltam, hogy a 10400F mellett nagyon megtáltosodott, de azóta drivercsere és optimalizálások tovább növelték a sebességét, meg kapott némi tuningot is. Tegnapelőtt este akkorát lépett (Unigine Heaven benchmarkban és War Thunderben is), hogy majdnem s3ggreültem. A végén a GTX950 már egy végletekig kioptimalizált hegyesre tuningolt bestia volt.
Ettől még nyilván nagyon jelentős előrelépés az RTX3060. -
KROK640
nagyúr
válasz
TeeBee73 #97227 üzenetére
1. Nekem nagyon bejött, külön tetszik, hogy van egy mindenre érvényes screenshoot és videó mentő szoftverem is, ami nem külső program, hanem a rendszerrel együtt indul, és csednben mindenféle extra nélkül teszi a dolgát amikor kell. Ugyanezzel akár streamelni vagy sok más hasznos dolgot is tudok csinálni.
2. Én láttam működni, észrevehető, de annyira nem zavaró
3. Legalább alamit próbáltak tenni.
4. Szerintem pusztán a textúráktól nem lesz kevés a GPU, de persze nem lehet előre tudni. Mindenesetre kivételesen fontos feauture. A másik, hogy alternatívának mit tudok venni? 8GB-os 3060-ast? Az meg nem jobb mint a 3050, csak drágább. -
CJ4567
nagyúr
válasz
TeeBee73 #97227 üzenetére
Első kettőre reagálnék, 1070, majd 3070 felhasználóként:
1. A GFE nélkül nem működik a Shadowplay, az OBS pedig GPU igényesebb, mint a Shadowplay(A Shadowplay 1-2% FPS veszteség mellett képes felvenni, OBS-nél simán 5-10% teljesítmény veszteségről lehet szó), személy szerint csak a Shadowplay miatt van még fent a GFE, meg néha jót röhögök azon, ahogy be akarja állítani a játékokat.2. A DLSS van, hogy normálisabban tud kinézni, mint a játék natív TAA élsimítása, akár FHD-n is. CP2077, RDR2, HZD három példa erre, a CP2077-et DLSS-el játszottam, mert összességében szebb, élesebb volt a kép, mint DLSS nélkül, pedig csak 1080p-n játszom.
Hihetetlennek tűnik, de ez sajnos inkább a fejlesztők TAA-ját minősíti szerintem.
A RT egy kétélű kard, szerintem jelenleg nagyon kevés jó példa van arra, hogy na igen, ennek így kéne kinéznie, és működnie.
A Cyberpunk 2077-ben gyönyörűen néz ki, viszont DLSS nélkül atomerőmű kell hozzá, DLSS-el viszont már szépen beállítható. A Control a másik jó példa arra, hogy miként kéne kinéznie, és a Dying Light 2, Witcher 3 is nagyon jó példa, viszont számomra a "haszontalan" RT az amikor csak az árnyékokat javítja a RT, pl. Shadow of The Tomb Raider.
Ami a RT zászlóshajó teljesítmény, és kinézetben egyaránt, az a Metro Exodus: Enhanced Edition. Állejtős grafika, és AMD-n is játszható a játék. -
koby11h
őstag
válasz
TeeBee73 #96101 üzenetére
Már jegelve lett mondjuk, de akkor még elérhető volt:
https://hardverapro.hu/apro/samsung_pm991_256gb_nvme_ssd_mzvlq256hajd-000h1_2/friss.html
Kemény 10000 Ft...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest