- Forrmell.enn
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
Neil Watts #12 üzenetére
Persze, nem is célzottan neked szólt, csak úgy általánosságban.
Én elégszer elkaptam már, hogy az angol olyan modoros volt, mint Csányi magyarban, míg nekiadták valamelyik profi stúdióban valamelyik profi és jól választott magyar színművésznek, és szinte csodát tett vele.
-
válasz
Crystalheart #11 üzenetére
"Meg kell nézni így is, úgy is, mert néha a szinkron javít is rajta, vagy legalábbis nem rosszabb. De amyg nem láttuk mindkettőt, nem tudjuk eldönteni, melyik a jobb. "
Mint említettem én mindettőt láttam, s az angol eredeti jobban bejött.
Bár mondjuk mindenki más, más preferenciákkal.
Üdv. core2
-
Crystalheart
őstag
válasz
Neil Watts #10 üzenetére
Meg kell nézni így is, úgy is, mert néha a szinkron javít is rajta, vagy legalábbis nem rosszabb. De amyg nem láttuk mindkettőt, nem tudjuk eldönteni, melyik a jobb.
Na most A hobbit, a LotR-hoz hasonlóan eredetileg is utószinkronizált, tehát szinte tökéletes, addig mondták a színészek a saját játékuk alá a szöveget, amíg hiba nélküli nem lett. Ha ezt beéri egy magyar szinkron, akkor az is szinte tökéletes, mint A gyűrűk ura esetén is. Hát A hobbitban most csak félig jött össze, főleg a régi hangoknál, meg - a dalt leszámítva
- Széles Tamásnál.
-
válasz
Crystalheart #9 üzenetére
Totálisan egyetértek sajnos a kritikával.
Én azt hiszem itt fogadtam meg, hogy eddig is és ezután is eredetiben nézek mindent.Arra emlékszem nagyon amikor egyszer voltam moziban, s beadták a Hobbit eredeti nyelven készült trailerével. Majd utána egy másik alkalommal a magyart. Hát, már ott kezdtem érezni, hogy it bizony bajok lesznek.
Őszintén megmondom, ha másban nem is, de legalább a szinkronban olyat vártam volna mint a LotR-ben volt. Bács Ferenc viszont megint odatette magát rendesen.
Üdv. core2
-
Crystalheart
őstag
Három filmet készítettek egy könyvből, de még így sem mehet bele minden. Az a helyzet, hogy szerintem Peter Jackson eleve olyan kőgazdag a LotR után, hogy most már, ha már egyszer A hobbitot csinálja, eleve a rendezői változat bőségű verziót löki piacra - ami mellesleg a stúdiónak sem rossz anyagilag.
core2: A magyar szinkron leggyengébb láncszeme valóban a dal, és valóban nem találtak el minden szinkront. De azért még jó lett. Nem olyan remek, mint a LotR szinkronja, de azért egyáltalán nem rossz.
Bővebb szinkronkritika, amit jónak találtam, itt.
-
sztanozs
veterán
válasz
Neil Watts #6 üzenetére
Eddig sem tudtam magam rávenni, hogy megnézzem - de ezek után...
Az eredeti háromból is többször olvastam a könyvet, mint amennyiszer a filmeket láttam. -
Na igen, tudom, tekintve, hogy láttam már vagy 100-szor az elmúlt években mindhárom részt.
Sokan hatalmas csatajeleneteket vártak, meg hogy olyan lesz mint a LotR, de őket ki kellett, hogy ábrándítsam. Nagyon nem olyan, és ez nem is baj. Az egy dolog, hogy nem lehet 1 órásra csinálni a filmet, de azért volt dologa könyvben is nem kevés, szóval értelmesen ehetett volna játszani az idővel.Üdv. core2
-
Gergosz2
veterán
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
olyan érzésem volt néha mintha időt húznának. Sajnos itt is lekezdik a darabolást, hogy minél több pénzt sajtoljanak ki egy szériából .
A király visszatér is volt vagy 3 órás, de ott sokkal több történés volt,.
-
EczkE
veterán
Én magyarul néztem és nagyon tetszett, talán egy résznél éreztem, hogy az kicsit hosszú volt. Élveztem végig.
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
Neil Watts #1 üzenetére
szép , meg látványos a film de eléggé vontatatott, nem értem miért kellet majd' 3 óra hosszúra csinálni.
-
Edro!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest