Hird​e​tés​

2018. január 20., szombat

Hozzászólások

(#1) edward2


edward2
(PH! addikt)

Remélhetőleg EUba is gyorsan érkezik. Végre valami értelmes dolog.

(#2) wizzgeri


wizzgeri
(kvázi-tag)

vajon milyen teljesítményű lehet ez a gpu?

(#3) Lacok válasza wizzgeri (#2) üzenetére


Lacok
(őstag)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#4) GodGamer5


GodGamer5
(fanatikus tag)

Jó kis Vegás gép, csak sajnos az ára húzós.

"Komolyan, neha ugy erzem, az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszamitogepekkel szopnak..."

(#5) Rover623 válasza wizzgeri (#2) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

[link]

primus inter pares

(#6) Mirr Murr


Mirr Murr
(PH! félisten)

Eddig a húsfalók lenézték a vegásokat, talán most változik a helyzet. :D

A bánya nem póninak való hely.

(#7) Nartaas


Nartaas
(újonc)

Valaki mondja már el nekem, hogy miért jók az ilyen kialakítású gépek? Ez a 360as zsanér...ez nem 2in1 hanem esetleg 1.5in1, egy laptop nagyobb szögű zsanérrel. wow!
A sátor mód szerintem egy marketing hülyeség, ki használja úgy, minek használnám úgy? Miért jobb mint ha simán felnyitom a képernyőt?
A "tablet" mód sem igazán az. Hogy a frászba tudnám kényelmesen fogni ha hátul az ujjaimmal a billentyúzetet morzsolgatom közben? Vagy letenni billel lefelé egy asztalra...? Én nem tenném. A fölösleges súly ott marad és nem ergonomikus egyáltalán szerintem.
Az MS féle surface book meg hasonlók na az igazi 2in1, laptop vagy ha akarom tablet de ez meg a yoga sorozat es tarsai számomra érthetetlen hogy lehetnek sikeresek(?) illetve hogy maradhatnak meg a piacon.

Valaki fejtse már ki miért jók ezek a cuccok mert én nem tudok rájönni.

(#8) .mf


.mf
(PH! kedvence)

"tabletté alakítható XPS 15"

12~13" felett nem igazán látom az értelmét a tabletté alakíthatóságnak, ehhez képest tegnap is, ma is bejelentettek egy 15+"-es hajtogatós tepsit...

(#9) Thryash válasza Nartaas (#7) üzenetére


Thryash
(kvázi-tag)

Maga a noti "sima" módban nekem tetszik, de egyébként bennem is hasonló kérdések fogalmazódtak meg a többi használati módot illetően.

"A galaxis békéjének, és biztonságának megszilárdítása érdekében úniónkat új alapokra helyezzük! Neve mától Első Galaktikus Birodalom! A rend, és a biztonság birodalma!"

(#10) Ispy válasza Nartaas (#7) üzenetére


Ispy
(PH! addikt)

Megfejtem én neked: nem jók, parasztvakítás, jól néz ki, jól is hangzik, de igazából semmi funkciója, ha a kijelző kicsi, akkor használhatatlan a bill, ha kijelző nagy, akkor meg van egy asztal méretű tableted, ami meg szintén használhatatlan.

Szóval én sem értem miért is jó ez, pedig volt egy T100-as Asusom, igaz el is adtam. Ennél már csak az érintőképernyős notebookok zavarnak össze jobban.

[ Szerkesztve ]

"Semmi sem tesz boldogabbá, mint az, ha az egész napom a számítógépem egy olyan feladat automatikus elvégzésének programozásával tölthetem, amit amúgy kézzel 10 másodperc alatt megcsinálhatnék."

(#11) Dark Archon válasza Nartaas (#7) üzenetére


Dark Archon
(PH! addikt)

- azért jobb a sátor mód, mert a perifériás látásod nem zavarja a billentyűzetes rész filmnézés közben + kevesebb helyet foglal
- tablet módban a billentyűzet kikapcsol (gondolom)

Még valami? :DDD

Dark Archon | i5-2500K - GTX 970 - 8Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#12) -=RelakS=- válasza .mf (#8) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

15" UHD elég macerásan használható laptop üzemmódban. Tabletként szerintem jobb.

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#13) wizzgeri válasza Lacok (#3) üzenetére


wizzgeri
(kvázi-tag)

köszi az infót! :R

(#14) pepeno1


pepeno1
(lelkes újonc)

Nekem az tetszik benne, hogy nincs külön töltőcsatlakozó, hanem a Thunderbolt vagy a 3.1-es USB-C portokon keresztül lehet tölteni a gépet.

Azért mert a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye.

(#15) chipesz válasza Dark Archon (#11) üzenetére


chipesz
(senior tag)

De Stand módban sem zavarja. Ennek a sátor módnak én sem látom értelmét. Van egy Thinkpad Yogam, de sátor módban sosem használom, csak ebben:

Xiaomi Redmi 3S Prime

(#16) sirály69 válasza GodGamer5 (#4) üzenetére


sirály69
(őstag)

Te már tudod az árakat is?

Szerver Hosting Debrecenben

(#17) pengwin válasza Nartaas (#7) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Volt ilyen rendszerű gépem (Inspiron 7347).
A sátor mód pl. nagyon kényelmes ágyban filmnézéshez.
A billentyűzet 180° feletti zsanér nyílásszögnél lekapcsolt, a kijelző automatiksuan elfordul.

Még ha nem is használja ki az ember mind a 3 módot, akkor is van előnyük, legfőképpen az, hogy sokkal masszívabb az ilyen gépek zsanérja. Az enyém már több, mint 3 éves, és ugyanolyan feszesen jár a fedele, mint új korában.

Ennél az XPS-nél viszont szerintem nagyon hülye helyre tették a szellőzőnyílást, az Inspiron 13 7000 hátsó ki- és beszívó nyílása sokkal praktikusabb volt, sosem takartad el, és le lehetett tenni puhább felületekre is, ezt az XPS-t viszont csak az valami állványon lehet majd használni.
Arra is kíváncsi leszek, hogy kb. 80-100W hőt hogyan vezetnek majd el egy ilyen vastag házban... személy szerint biztos vagyok benne, hogy ez a gép majdnem folyamatosan throttlingolni fog.

(#15) chipesz
Sátor módban kevesebb helyet foglal, és puha felületen nem a billentyűzet nyomodík. Hiába kapcsol le, ezeknek a vékony laptopos billentyűzeteknek nem tesz jót a folyamatos nyomás.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dani

(#18) Nartaas válasza Dark Archon (#11) üzenetére


Nartaas
(újonc)

Igen az megvan hogy a bill kikapcsol. A probléma számomra simán az, hogy akkor is ott ropog az ujjaim alatt ha épp megmarkolom vagy alulról tartom a cuccot ami kellemetlen, nem biztos a fogása valamint a billnek se tesz jót szerintem ha folyamat nyomkodom/ nyírom jobbra balra.
Továbbá ha tablet módban akarom használni és úgy leteszem/felveszem asztalra ide oda, lehet egyenetlen felület is és akkor a bill megint csak kapja az áldást.
Ergonómiai zsákutca szerintem és nem értem hogyan tudott ez így ebben a formában elterjedni.
Ha már 2in1 kell akkor csak a leválasztható billentyűzeteseknek látom értelmét.
De ahogy látom aki veszi ezeket az inkább csak a laptopot nézi, ezt az átfordíthatóságot meg afféle bonusznak veszik.

(#19) Dark Archon válasza Nartaas (#18) üzenetére


Dark Archon
(PH! addikt)

Hát, ha úgy vesszük, maga a laptop már egy ergonómiai zsákutca... :))

Dark Archon | i5-2500K - GTX 970 - 8Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#20) Elijah Baley válasza Nartaas (#18) üzenetére


Elijah Baley
(tag)

Kedves Nartaas kolléga! Igyekszem leírni, hogy miért is hasznos egy ilyen gép..., a normálisabb gyártók megoldották az üzleti gépeknél, hogy a billentyűzet gombjai automatikusan visszahúzódjanak, így nemhogy "csak" kikapcsol a billentyűzet a gép kifordított módjaiban, hanem megnyomni sem lehet őket. Azaz a gombok besüllyednek a gép síkjába, így viszonylag egyenletes felületet keltenek azt tapintva. Ha van rá módod, valahol keress egy Lenovo Thinkpad Yoga P40-et megtekintésre. Az asszonynak ilyen gépe van, és nagyon szereti.
A kérdésre, hogy "miért jók az ilyen gépek?", a válaszom az, hogy olyan üzleti utaknál ahol a tulaj tervezőmérnök, és szüksége van a viszonylag kis súlyra, és a relatíve nagy kakaóra. Ugyanis Autocadben és egyéb grafikus programokban is kifejezetten jól jön a "Pen" ami nyomásérzékeny is. Így kiválóan van lehetőség skicceket készíteni a gépen kifordított módban - az ügyfél előtt és annak örömére, hogy épp mire gondolunk. Egy ilyen gép lehetőségei, hogy mindazonáltal kapsz egy 4K 15" méretű mobil rajztáblát és nem kell magaddal vinni a Wacom-odat plusz ballasztnak, hatalmas előny. S "gondolom", hogy azt, hogy miért jó egy laptop, azt nem kell bemutatnom.

Hogy érdemben is hozzászóljak a témához a fentiekhez köthetően, a Lenovo csipkedheti magát, mert a már lassan három éves hardverrel szerelt Thinkpad Yoga P40-et már ideje lenne upgradelni egy Quadro M500-nál erősebb grafikus vezérlővel, mert a cikkben említett masina valószínűleg megeszi ebédre ;)
Számomra ez az irány nagyon szimpatikus.., legyen csak verseny ebben a kategóriában is. S remélem egyre többen adnak majd ki ilyen többfunkciós gépet. Igaz nem mindenki tudja kihasználni minden funkcióját egy ilyen gépnek - tehát egy szűkebb rétegnek szól - de könyörgöm! Mikor jutottunk el oda, hogy lassan már a "több" is rossz? - ez költői kérdés volt természetesen!

"Anizotropikus szűrés? - ez az a ritka trópusi betegséget kimutató szűrő-vizsgálat??? - úgy hallottam nagyon veszélyes azaz anizo-tropik, de állítólag már van ellene védőoltás is..."

(#21) Barnuss


Barnuss
(tag)

Zsanérbetegség..

(#22) edward2 válasza Nartaas (#7) üzenetére


edward2
(PH! addikt)

Stand módot használom éjjel nappal: 2 monitorod van egy síkban úgy hogy tudsz normális billentyűzetet használni de a laptop képernyőjét nem kell messzire eltolni.(külső monitorral)

Ágyban is filmet nézni stand mód hasznos.

Tablet mód: magazinok olvasása vagy valami pdf olvasása.

Sima mód: amikor utazom és kell egy használható laptop.

Ezt a sátrat nem használtam soha.

Tehát lehet többen nem értik itt a 360as laptop értelmét de én 2 év használat után csak 360at vagyok hajlandó venni a jövőben.

(#23) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Vóv, a maglev technológia már a laposokban is megjelent? :Y :C
Még ha esetlegesen levitáló billentyűk lennének, aszondom oké, de ez így csak gagyi marketing. Meg ezt a hosszabb út-érzést el se tudom képzelni, max. azt, hogy a holtpontra éréshez erősebb leütés kell. Persze a pudling próbája az evés :U.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#24) proger82


proger82
(lelkes újonc)

De varhato valami Y cpus verzio is?
Sehol nem lattam meg a 8ik generacios passziv huteses laptopokat
keresek valami i7 Y 8gen 16b rammal 512 ssdvel 13 koruli ultrabookot de sehol semmi
Nem akarok semmi ventilator zajt a laptopbba

(#25) edward2 válasza proger82 (#24) üzenetére


edward2
(PH! addikt)

van egyáltalán 8. generáció?

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.