- Akciókamerák
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
phain
tag
válasz Elijah Baley #20 üzenetére
Én a munkám miatt pl megváltás a 2in1 laptopok.
Non-stop úton vagyok, munkám során rengeteg tervrajzot,alaprajzot kell készítenem és emellett sok óriási előny, hogy útközbe magammal tudom vinni és megírni az akármilyen adminisztrációs pluszt.
Nyilván aki irodában végez munkát egész nap annak semmi extra, de aki nem annak ez megváltás lehet (ha tökéletesen működik, nem volt még tapasztalatom vele, csak most tervezek beszerezni egyet)
-
proger82
csendes tag
De varhato valami Y cpus verzio is?
Sehol nem lattam meg a 8ik generacios passziv huteses laptopokat
keresek valami i7 Y 8gen 16b rammal 512 ssdvel 13 koruli ultrabookot de sehol semmi
Nem akarok semmi ventilator zajt a laptopbba -
bteebi
veterán
Vóv, a maglev technológia már a laposokban is megjelent?
Még ha esetlegesen levitáló billentyűk lennének, aszondom oké, de ez így csak gagyi marketing. Meg ezt a hosszabb út-érzést el se tudom képzelni, max. azt, hogy a holtpontra éréshez erősebb leütés kell. Persze a pudling próbája az evés .Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
edward2
addikt
Stand módot használom éjjel nappal: 2 monitorod van egy síkban úgy hogy tudsz normális billentyűzetet használni de a laptop képernyőjét nem kell messzire eltolni.(külső monitorral)
Ágyban is filmet nézni stand mód hasznos.
Tablet mód: magazinok olvasása vagy valami pdf olvasása.
Sima mód: amikor utazom és kell egy használható laptop.
Ezt a sátrat nem használtam soha.
Tehát lehet többen nem értik itt a 360as laptop értelmét de én 2 év használat után csak 360at vagyok hajlandó venni a jövőben.
-
Barnuss
tag
Zsanérbetegség..
-
Elijah Baley
tag
Kedves Nartaas kolléga! Igyekszem leírni, hogy miért is hasznos egy ilyen gép..., a normálisabb gyártók megoldották az üzleti gépeknél, hogy a billentyűzet gombjai automatikusan visszahúzódjanak, így nemhogy "csak" kikapcsol a billentyűzet a gép kifordított módjaiban, hanem megnyomni sem lehet őket. Azaz a gombok besüllyednek a gép síkjába, így viszonylag egyenletes felületet keltenek azt tapintva. Ha van rá módod, valahol keress egy Lenovo Thinkpad Yoga P40-et megtekintésre. Az asszonynak ilyen gépe van, és nagyon szereti.
A kérdésre, hogy "miért jók az ilyen gépek?", a válaszom az, hogy olyan üzleti utaknál ahol a tulaj tervezőmérnök, és szüksége van a viszonylag kis súlyra, és a relatíve nagy kakaóra. Ugyanis Autocadben és egyéb grafikus programokban is kifejezetten jól jön a "Pen" ami nyomásérzékeny is. Így kiválóan van lehetőség skicceket készíteni a gépen kifordított módban - az ügyfél előtt és annak örömére, hogy épp mire gondolunk. Egy ilyen gép lehetőségei, hogy mindazonáltal kapsz egy 4K 15" méretű mobil rajztáblát és nem kell magaddal vinni a Wacom-odat plusz ballasztnak, hatalmas előny. S "gondolom", hogy azt, hogy miért jó egy laptop, azt nem kell bemutatnom.Hogy érdemben is hozzászóljak a témához a fentiekhez köthetően, a Lenovo csipkedheti magát, mert a már lassan három éves hardverrel szerelt Thinkpad Yoga P40-et már ideje lenne upgradelni egy Quadro M500-nál erősebb grafikus vezérlővel, mert a cikkben említett masina valószínűleg megeszi ebédre
Számomra ez az irány nagyon szimpatikus.., legyen csak verseny ebben a kategóriában is. S remélem egyre többen adnak majd ki ilyen többfunkciós gépet. Igaz nem mindenki tudja kihasználni minden funkcióját egy ilyen gépnek - tehát egy szűkebb rétegnek szól - de könyörgöm! Mikor jutottunk el oda, hogy lassan már a "több" is rossz? - ez költői kérdés volt természetesen!"Anizotropikus szűrés? - ez az a ritka trópusi betegséget kimutató szűrő-vizsgálat??? - úgy hallottam nagyon veszélyes azaz anizo-tropik, de állítólag már van ellene védőoltás is..."
-
addikt
-
Nartaas
tag
válasz Dark Archon #11 üzenetére
Igen az megvan hogy a bill kikapcsol. A probléma számomra simán az, hogy akkor is ott ropog az ujjaim alatt ha épp megmarkolom vagy alulról tartom a cuccot ami kellemetlen, nem biztos a fogása valamint a billnek se tesz jót szerintem ha folyamat nyomkodom/ nyírom jobbra balra.
Továbbá ha tablet módban akarom használni és úgy leteszem/felveszem asztalra ide oda, lehet egyenetlen felület is és akkor a bill megint csak kapja az áldást.
Ergonómiai zsákutca szerintem és nem értem hogyan tudott ez így ebben a formában elterjedni.
Ha már 2in1 kell akkor csak a leválasztható billentyűzeteseknek látom értelmét.
De ahogy látom aki veszi ezeket az inkább csak a laptopot nézi, ezt az átfordíthatóságot meg afféle bonusznak veszik. -
Volt ilyen rendszerű gépem (Inspiron 7347).
A sátor mód pl. nagyon kényelmes ágyban filmnézéshez.
A billentyűzet 180° feletti zsanér nyílásszögnél lekapcsolt, a kijelző automatiksuan elfordul.Még ha nem is használja ki az ember mind a 3 módot, akkor is van előnyük, legfőképpen az, hogy sokkal masszívabb az ilyen gépek zsanérja. Az enyém már több, mint 3 éves, és ugyanolyan feszesen jár a fedele, mint új korában.
Ennél az XPS-nél viszont szerintem nagyon hülye helyre tették a szellőzőnyílást, az Inspiron 13 7000 hátsó ki- és beszívó nyílása sokkal praktikusabb volt, sosem takartad el, és le lehetett tenni puhább felületekre is, ezt az XPS-t viszont csak az valami állványon lehet majd használni.
Arra is kíváncsi leszek, hogy kb. 80-100W hőt hogyan vezetnek majd el egy ilyen vastag házban... személy szerint biztos vagyok benne, hogy ez a gép majdnem folyamatosan throttlingolni fog.(#15) chipesz
Sátor módban kevesebb helyet foglal, és puha felületen nem a billentyűzet nyomodík. Hiába kapcsol le, ezeknek a vékony laptopos billentyűzeteknek nem tesz jót a folyamatos nyomás.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
chipesz
őstag
válasz Dark Archon #11 üzenetére
De Stand módban sem zavarja. Ennek a sátor módnak én sem látom értelmét. Van egy Thinkpad Yogam, de sátor módban sosem használom, csak ebben:
Samsung Galaxy S24
-
pepeno1
tag
Nekem az tetszik benne, hogy nincs külön töltőcsatlakozó, hanem a Thunderbolt vagy a 3.1-es USB-C portokon keresztül lehet tölteni a gépet.
Azért mert a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye.
-
addikt
-
Ispy
veterán
Megfejtem én neked: nem jók, parasztvakítás, jól néz ki, jól is hangzik, de igazából semmi funkciója, ha a kijelző kicsi, akkor használhatatlan a bill, ha kijelző nagy, akkor meg van egy asztal méretű tableted, ami meg szintén használhatatlan.
Szóval én sem értem miért is jó ez, pedig volt egy T100-as Asusom, igaz el is adtam. Ennél már csak az érintőképernyős notebookok zavarnak össze jobban.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
.mf
veterán
"tabletté alakítható XPS 15"
12~13" felett nem igazán látom az értelmét a tabletté alakíthatóságnak, ehhez képest tegnap is, ma is bejelentettek egy 15+"-es hajtogatós tepsit...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Nartaas
tag
Valaki mondja már el nekem, hogy miért jók az ilyen kialakítású gépek? Ez a 360as zsanér...ez nem 2in1 hanem esetleg 1.5in1, egy laptop nagyobb szögű zsanérrel. wow!
A sátor mód szerintem egy marketing hülyeség, ki használja úgy, minek használnám úgy? Miért jobb mint ha simán felnyitom a képernyőt?
A "tablet" mód sem igazán az. Hogy a frászba tudnám kényelmesen fogni ha hátul az ujjaimmal a billentyúzetet morzsolgatom közben? Vagy letenni billel lefelé egy asztalra...? Én nem tenném. A fölösleges súly ott marad és nem ergonomikus egyáltalán szerintem.
Az MS féle surface book meg hasonlók na az igazi 2in1, laptop vagy ha akarom tablet de ez meg a yoga sorozat es tarsai számomra érthetetlen hogy lehetnek sikeresek(?) illetve hogy maradhatnak meg a piacon.Valaki fejtse már ki miért jók ezek a cuccok mert én nem tudok rájönni.
-
Dhampir
félisten
Eddig a húsfalók lenézték a vegásokat, talán most változik a helyzet.
-
GodGamer5
addikt
Jó kis Vegás gép, csak sajnos az ára húzós.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
wizzgeri
tag
vajon milyen teljesítményű lehet ez a gpu?
-
edward2
addikt
Remélhetőleg EUba is gyorsan érkezik. Végre valami értelmes dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ózongenerátor a háztartásban
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Milyen processzort vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!