Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tas
tag
Gyors valaszra lenne szuksegem!!
Ha +rw lemezre veszek fel a masinaval, akkor tutira le tudom jatszani egy asztali lejatszoban? 100%os mukodes kellene. -
3P
tag
A TV tunneren már régen megvan, azóta mindig azzal rögzítem a TV-s dolgokat. Az asztali felvevőben pedig valós hiány lehet a wincsi. Több okból is.
1. Pl ha rögzítek TV-s filmeket, stb.. és ezeket először wincsire mentem vele, akkor utólag könnyebb eldönteni, hogy mik kerüljenek később egy lemezre, helykihasználás, stílus, stb...
2. Emellett van olyan asztali felvevő, amelyben van wincsi és emelett meg lehet vágni vele a felvett anyagot. Igaz ezt csak key frame-nél engedi, de a semminél sokkal jobb. Azt meg ugye nem kell mondani, hogy reklám mentesített film messze élvezhetőbb, mint amikor a legjobb résznél jön be a legidiótább reklám, s ezt is csak akkor lehet megtenni, ha először nem lemezre, hanem wincsire vesz fel.
Szóval amíg nem lesz olyan asztali felvevő, amely kezeli a különböző mpeg4 (xvid, divx, stb...) szabványokat, valamint nem lesz benne wincsi, és nem lehet vele rendesen vágni, addig számomra marad a számítógép. Ellenben jó úton halad a technológia. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy nem mindenki ért olyan szinten (sem) a számítógéphez, hogy egy ilyen relatíve egyszerű dolgot meg tudjon csinálni, hogy utólag picit megvágja a filmet, majd kiírja úgy lemezre, hogy azt asztali játékosok is megegyék valamint szabvány DVD formátumnál esetleg menü is legyen hozzá. Talán nekik lenne jó az ''easy cut'' funkciós felvevők, csak azokból meg nem láttam eddig divx-es változatot. -
3P
tag
Pont néhány hete vettem meg a Yamada 6700-as lejátszom. Szemezgettem ezzel is, de nekem egy felvevőből hiányzik a wincsi is. Szóval nagyon jó fele halad a technológia, s szerintem néhány éven belül nagyon sokoldalú berendezések lesznek majd. Ha belegondolunk egy 200 GB-s HDD ára már nem kiugró és közel 100 óra műsoridő rögzíthető rá normál DVD-s minőségben.
-
g@bo
nagyúr
kép, hangminőségről tud valaki, melyik kódban mit produkál? ( sp, lp... )
tuner minősége? -
Breki
veterán
bruttó 45.250 Ft
a link itt volt
Bővebben: linkItalodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
g@bo
nagyúr
35k+fa nagykerben. hol láttad ennyiért?
Én lomolyan keresek olyan dvd felvevőt, ami divx-et is lejáccik, de márkásabb daraboknál ilyet nem találtam ( vagy nem láttam, de horribilis lehet )
dvd irőknál szoktak még feszengeni valami mintavéletezéssel....... sony és philips között is volt árbeli, és tudásbéli különbség, attól hogy asztali dvd, mág némelyik elvileg ratyi felvételt készit/het.
érdemes ilyen yamada csodát venni? régi pana hifi vidióm kivágnám......... -
Male
nagyúr
A DVD-n a gyenge pont szerintem a ragasztás, ha az szétmegy, akkor vége. Némely lemezeken meglepően gyenge (MBI-s TDK +R 8X például irtó könnyen kettéjön, nekem segédeszköz nélkül sikerült szétszedni, szemben a Ridata -R 4X-el, amit alig bírtam szétfeszegetni -> persze kitudja, hogy hosszútávon ez hogy változik majd...)
Én már gyakorlatilag minden cuccomat átírtam DVD-re. Persze a CD-ket se dobtam el utána, még jól jöhet... Ami fontos, ez megvan a vinyón + kétféle DVD-n, és ha már korábban is megvolt, akkor még CD-n is. Ennyi minden már csak nem fekszik ki egyszerre -
bumper
senior tag
Örülök, hogy végre írtatok egy cikket egy asztali felvevőről!
Egy összehasonlító teszt is jöhetne lassan
Sajna még odébb vagyok a saját lakástól, így amikorra megveszem az első felvevőmet az már valószínűleg a földi digitális szórást is kezelni tudja majd...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bumper
senior tag
rengeteg olyan visszajelzés van, hogy rohadnak a lemezek, nem lehet visszaolvasni adatot egy két éves cd-ről stb.
Nálunk a Need for Speed 3 legalább 5 éve lett kiírva cd-re és a múlt héten újra felinstalláltuk az öcsémnek. Simán visszalehetett olvasni...
Ellenben már rengeteg véháesünk elöregedését megtapasztaltuk. -
Mice_007
tag
''A DVR-8400X körülbelül 10-15 másodpercet szöszmötöl, mire üzemkész''
Ezt miert kell vajon?????
a Panasonic DVD felvevom is ugyanezt csinalja, es neha az oruletbe kerget amikor gyorsan akarok valamit felvenni....
Yamada amugy szimpinek tunik, bar a kezelt formatumokrol jo lenne bovebb info, tudja-e pl azt amit a 6700-as valtozat.... ezzel szemezek mint DVD lejatszo, csak az optikai kimenet hianyzik
UdvAIDA64.com
-
rudi
nagyúr
A CD és DVD felépítése jelentősen eltér. A CD-nél a külső felület közelében van a fémréteg, alig védi valami. A DVD esetében mindkét oldalon 0,6 mm-es műanyagréteg van a lemezen. Nálam az 5-6 éves márkás CD-k is kezdenek már rohadni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Male
nagyúr
válasz Intelligencs #16 üzenetére
Nekem Verbatimek is mentek tönkre. Többek között az, amin a családi fotóalbumom volt... (egy hétig napi 8 órában scanneltem a régi képeket). Szerencsére csak némelyik file lett olvashatatlan rajta, de akkor is. Amúgy kb 3 év után feküdt így ki, semmi karc, végig tokban volt (kb kétszer használtam, a másodiknál már nem lehetett rendesen olvasni), nem tettem bele másik borítót, meg semmi. Ja meg a Memorex CD-k is kidöglöttekm egy-két Philips (a jobbfajta Philipsek nem, csak a MultiPurpose vagy milyenek), meg az eurodaták, meg a nyomtatható gagyik, és az SK márkájú csoda, amiből mindegyik olvashatatlan lett alig egy év alatt...
Persze a videokazetták is romlanak az évek során, de ''csak'' a képminőség romlik, és nem tűnik el egy az egyben a felvétel róluk. Ráadásul elég kiszámíthatóan is teszik mindezt, ellentétben a CD-vel. A DVD-t meg majd meglátjuk, nem hinném, hogy tovább bírnák, mint a CD-k. -
jpisti
senior tag
Bővebben: link
Innen letölthető a magyar leírás (szkennelt PDF) + Firmware frissítés.
Remélem tudtam segíteni.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
ebx
aktív tag
A magyar nyelvű használati útmutató kötelező.
Bár van aki esetleg tud angolul is (no offense)For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
birka
csendes tag
Régebben a cégem volt a Umax (=Yamada) hivatalos képviselete itt Mo.-n. Az első felvevő még UMAX márkanév alatt futott, aztán lett az egész termékvonalból Yamada. Ez a 8400-as már vagy a negyedik DVD felvevő, tehát kezdeti próbálkozásnak nem nevezném... Az viszont igaz, hogy a kidolgozás gagyi, a 8200-asomnak is minden porcikája ropog, kameráról nem tud felvenni, mert rossz lesz a hang, viszont a TV-ből simán felveszek akármit, az jó is. A felvétel formátuma DVD-VR, lehet, hogy emiatt nem tudta lajátszani a gép, valamint csak azokat a lemezeket tudom lejátszani sz.gépen, amik le vannak zárva a DVD felvevővel. Örömmel láttam, hogy ebben a lejátszóban már lehet tallózni az MP3 mappák közt, a régebbivel csak léptetni lehet, de azt is gagyin.
Az SLP/LP/EP az a tömörítést változtatja az MPEG-II-ben, valamint, ahogy néztem, az SLP az csak VCD felbontású (esetleg SVCD), tehát mintha a felbontást is változtatná...
[Szerkesztve] -
Breki
veterán
Személyes tapasztalat, hogy nagyon megéri venni ilyen készüléket aki a videokészülékét akarja lecserélni.
Vinyo kamera rádugható sajnos vincsiről a filmlejátszás le van tiltva gondolom mindenki sejti miért. De szerintem ez csak szoftveres jelenleg képeket és zenéket játszik vinyórol
Viszont egy hibája van, nem mellékelnek hozzá magyar nyelvű használati utasítást.Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Peet
senior tag
Tényleg nem piszkálás képen mondom, de kicsit több időt eltölthetett volna vele a cikk írója. Olyan érzésem van mintha nem lenne eléggé járatos az asztali DVD-k piacán. Talán Breki besegíthetett volna neki!
Előnyként szerepel az mp3 zenegép, nos szinte kivétel nélkül minden DVD lejátszó tud Mp3-at is lejátszani már szóval ez nem nevezhető igazi előnynek. Arról meg hogy támogatja-e az ID3-at nem esett szó (vagy csak nem találtam).
Ami ezt a Yamada készüléket illeti nem rossz, bár jobban örültem volna ha divx-ben is tudna rögzíteni egy ilyen ( az SP LP ...stb rögzítésről is szólhatott volna a cikk mit is jelent az pontosan egy DVD lemez esetében, VHS-nél már ugye tudjuk).
A Yamadák legfőbb előnye az ára és a kompatibilitás, szinte minden formátummal megbírkózik, a Yamada 6600 és a 6700 sorra veri ilyen tekintetben a neves gyártók termékeit.
Nagy hátrányuk viszont ezeknek a készülékeknek, hogy talán mivel ilyen olcsók nem fordítanak kellő figyelmet a kidolgozásukra mint külsőleg mint belsőleg. Nekem egy Yamada 6600 van és a távkapcsoló fedél lötyög, a távirányító igénytelen fröcsöntött műanyag, és a belsejében a motort tartó híd is görbe volt míg meg nem igazítottam!
Mindezek ellenére nagyon szeretem a lejátszót, és ezt az írót is szerintem sokan kedvelni fogják, de mivel ez még csak egy kezdeti próbálkozás, érdemes szerintem megvárni a vásárlással a már javított Yamada sorozatot. -
Zoz
őstag
A vinyós Yamadáról is szívesen olvasnék tesztet
Bővebben: link -
őstag
Nagyon igaz! 2-3 éves Philips CD-k (haveromnak és nekem is) közel 90 %-a olvashatatlan! Szerencse, hogy 1 éve mindent beolvastam róluk (már amit tudtam), és kiírtam DVD-re. Nem mintha azokban megbíznék, valójában a fontos dolgaim egyszerre 3 vincsin is megvannak. Hát ez van.
[Szerkesztve]The Amiga, Born a Champion
-
birka
csendes tag
Nerkem 8200-as van, tehát a néhány generáció már megvolt. FireWire, USB valóban van rajta. -R lemezeket sohasem fog írni, mert azok nem írhatók session-ben, csak egyben, így szól a szabvány (az egy dolog, ha mégis meg lehet csinálni), így ugye minden filmre egy DVD, ez egy kicsit pazarlás.
-
Breki
veterán
A másik meg, hogy a játékosnak DVIról és USBről ki illetve bemenete van.
Mint a képen látható
http://www.picibolt.hu/dscn2714.jpg
Frissítés pedig már van hozzá
http://www.mpeg4-players.info/pub/index.ph...oader8400x1.zipItalodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Breki
veterán
Na nem azért de ez hülyeség
Énnekem ilyen készülékem van egy-két hónapja és +os újraírható lemezre veszek fel.
A számítógép HIBÁTLANUL lejátsza sőt ugyanúgy saját kis menüt kap hozzá mint
a DVD-n egy az egyben.
Tehát ha valaki pl rögzíti a heti sorozatát akkor ott lesznek a menüben a filmek kezdő képkockával.Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
malocz
tag
Tetszett minősítés amikor csak magának tud felvenni?
tobejedi!
-
Flashcash
Közösségépítő
Majd akkor veszek ilyet ha elterjednek a vinyóval szerelt otthoni médiacenter DVD felvevők, ahol nem kell lemezeket cserélgetni a felvételhez, lesz rajtuk legalább egy 10/100Mbit ethernet csatlakozó, + divx,xvid támogatás.
-
ZCoyote
őstag
Nekem már megingott a lemezekben, legyen az bármilyen gyártmányú.
Itt Bővebben: link
nem igénytelen lemezekről van szó, ha igaz.Romani ite domum.
-
X@b3e
addikt
Mindig csíptem ebből a szempontból a Yamadát, de valszeg nem ez lesz az első asztali DVD-felvevőm, majd egy 1-2 generációval későbbi modell, ami kiforrottabb és -R lemezeket is támogat. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy firmware-frisítéssel még elég komoly dolgok fognak ebből is kisülni.
ZCoyote - Ez elég lemezfüggő dolog, veszel Verba lemezt (nem kamusat, ami mostanában volt), na azon nem fog eltűnni az adatod.... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
ZCoyote
őstag
Nagyon kell hangsúlyozni ezt a cd/dvd sokkal időtállóbb dolgot a vhs-el szemben?
Csak mert rengeteg olyan visszajelzés van, hogy rohadnak a lemezek, nem lehet visszaolvasni adatot egy két éves cd-ről stb.Romani ite domum.
-
Kiskutya
veterán
en az arara is kivancsi lennek.
hmm...
-
tgabi333
aktív tag
És mi a helyzet a DVD-R es lemezekkel? azokkal szóba sem áll?
Az viszont nagy hiba lenne ha az írt lemezeket számítógépen nem lehetne olvasni.
Azt hiszem ez nagyon alap dolog lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest