- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
phorosko #977 üzenetére
Az uboot esetén akkor azt használd, amelyik működik.
Ami pedig a lezárási problémát illeti, azt okozthatja a kernel (boot.img) nem megfelelősége.
Ez azt jelentené, első körben, hogy azt a boot.img-t használd a telefonhoz, ami abban a csomagban (mentésben) van, mint a működő uboot.Lenovo A820 esetén is volt hasonló gond, ott egy kernelfrissítés megoldotta.
@(#978) EasyKnight
Esetleg valakinek van ötlete, hogy hogyan is eshetnék neki?
Hát persze, hogy van!
Több variáció is létezik.
1, Számomra ilyen esetben az első a mentés, mégpedig mielőtt root-olod, az előtt SP Flashtool-lal.
Utána root-olás, ami megint történhet több módon. - (#979) aytukabozs áltat is említett Framaroot-tal, vagy CWM-ből telepíthető root.zip-pel.2, Először root-olás (a fenti lehetőségek közül pl.), majd MTKDroidTools-os mentés.
3, Először root-olás, és dd mentés
Ha mindhárom megvan, akkor már egészen jó eséllyel lehet babrálni MTK-s telefont.
Ilyenkor amíg a preloader-t nem ütöd ki, addig élni fog a telefon. -
válasz
Ereshkigal #975 üzenetére
Én biztos úgy szakítanám meg a kapcsolatot, hogy a telefonon kikapcsolnám az usb hibakeresést.
Akkor az MTKDT is ledobja a láncot.
Ezek után lehúznám a telefont, és azonnal vissza is kapcsolnám az usb hibakeresést.
Én leginkább a 2.5.2 és 2.4.8b MTKDT-ket preferálom, ám van olyan telefon, ami csak a 2.5.3-öt engedi közel magához. -
válasz
Ereshkigal #972 üzenetére
Nekem a legdurvább 2,5 óra volt... (igaz, virtualbox alatt)
Elméletileg nagy baja nem lesz a telefonnak, csak a mentés nem lesz teljes, amir spec én nem kockáztatnék meg. Vagy későbbi időpontra halasztanám a mentést.
Csináld a 2.5.x-szel, és akkor nem cache és data mentés.
(mivel adb-n keresztül dolgozik, ezért nem lesz baja a ketyerének.) -
Után a cwm reciveryt raktam fel ahogy a program felkínálta. Fel is ment, minden rendben volt. Egy kicsivel később olvastam, hogy ahogy én csináltam az nem jó módszer
Ha működött, akkor jól csináltad.Sikerült is, de nem wipeoltam semmit. Így nem indult el.
Ekkor kellett volna vájpolniRossz scatter fájlt tettem rá.
Ez nem egészen világos.
A scatter nem kerül rá a telefonra. Szerintem valami mást szerettél volna írni.Amit tehetsz, hogy a CWM recovery-t, amit az mtkdt készített azt visszarakod flashtool-lal, annak a scatter-nek a segítségével, amit az MTKDT csinált.
Ezek után pedig CWM-be belépve visszarakod a CWM mentést, amit az sd kártyár csinált az MTKDT.Vagy, átalakítod az MTKDT-s mentést a flashtoolnak emészthető formára (lásd blogom), és preloader nélkül visszaflesseled a mentésedet.
-
Érdemes elolvasni Keeperv85 írását a "Másképp Droid"-ot.
-
-
CWM-et is a mtk tools-os ideiglenes rootnál tudom feltenni nem?
Gondolom MTKDroidTool-ra gondolsz. (Az mtktools egy perl szkript, amivel a boot, recovery, logo blokkeszközszakaszók bonthatók szét és csomagolhatók újra össze.)
De igen, pl. MTKDT-s root esetén is fel lehet tenni. De csak akkor tegyél fel cwm-met, ha biztosan a telefonodhoz való! -
válasz
phorosko #947 üzenetére
A cache és data csak akkor kell, ha firmware upgrade-et használasz.
De nem lenne ártalmas. Esetleg egy másik romból kiszedhetsz cache és usrdata img-ket, de csak akkor, ha üres tartalommal bír (meg kell nézni az img tartalmát - linux alatt csatolható, win esetén nem tudom hogyan)
Ha e kettő nincs meg, akkor csak download-ot tudsz használni.
A preloadert lehetőség szerint ne.Ha már legalább elindulna, és pl. be tudnál lépni factory mode-ba, az már nagyon az alagút vége lehetne.
-
Mivel az MTKDT tartalmaz rootkit-et a rootoláshoz, ezért ártó szándékúnak véli az összes windows-os letöltő.
Hiszen a rootkit az az is.Nekem főképp a kínai szoftokat kéne leszednem róla, amiket nem tudok letiltani jelenleg...
CWM-ből is megoldható a kínaszoft eltávolítás, de azt tudnod kell, hogy ez csak a gyanús appokat szedi le, a többit azt neked kell leszedni CWM és/vagy MTKDT mentés után, amihez pedig root jog kell.@(#945) phorosko
Akkor neked nem csak a system-et kell visszatenni, hanem komplett az egész ROM-ot (preloadert nem kell).
Így talán helyrehozható.
Olyan még nem volt, hogy mtkdt mentés megléte esetén egy bekapcsolható telefon ne éledjen fel.Hullafonok esetén persze más a helyzet...
-
válasz
phorosko #942 üzenetére
Akkor nem CWM-ből formáztad, hanem SP flashtool-lal?
Mert azért az nagyon nagy különbség...Ha flashtool-lal formáztad, akkor búcsút mondhatsz az imei számnak is... és akkor nem csak a system-et törölted, mert a format all az nem csak a system, hanem minden rom-szakasz törlése...
-
válasz
phorosko #940 üzenetére
Az sd kártyára nem csinálni cwm mentést az öreg hiba.
Bekapcsolás után megjelenik a Mediatek képernyő,és ennyi.
Mint említettem, ez más partíciók sérülése miatt is lehet.Ugye ekkor kezd fontos lenni, hogy mit mivel és hogyan csináltál, még mielőtt formáztad volna a system partíciót.
Mielőtt formáztad volna, azelőtt közvetlenül működött a telefon? -
-
válasz
phorosko #936 üzenetére
MTKDT mentés visszaállítása
Így csináltad? -
válasz
ForgoLajos #921 üzenetére
Azt írtad van factory mode:
Ha Factory -ba inditom, akkor minden kínai jelekkel van tele.Ha így van, akkor nézd meg van-e adb elérés.
Ha "Nem vagyok teljesen kezdő, SW-eztem már Androidot,"
akkor ezt nem kell sokat magyarázni, hogyan tudd meg, mi van benne, s választ kapsz ama kérdésedre magadtól is, hogy
Honnan tudjam meg, hogy milyen platform?szerk.: és olvasd el figyelmesen EZT
-
válasz
laci laci #918 üzenetére
Ha sikerül akkor is csak egyszer tölt be az elején a twrp,de már másodszor már nem
Ez esetben le kell futtatni a kínaszoft eltávolítót rögtön azonnal, miután flesselted a neked megfelelő recovery-t és sikerült belépni cwm/twp
Ez törli azt a kis gonosz patch-et, ami visszaírja a gyári recovery-t. -
válasz
ForgoLajos #914 üzenetére
Ez eleg keves info igy.
Mtk platform?
Ha igen akkor olvasd el a temaindito bejegyzest.Vagy kapasbol probald ki a framaroot-ot
-
--- Kernel Block Map to PMT mismatch! ------------------------------------------- BlockName Offset -------------------------------------------Kernel: __NODL_BMTPOOL 0x00000000FFFF00A8 PMT: Not present! ??????????-------------------------------------------
Egyszer azt írja talált pmt-t, utána meg azt hogy nem.
Erre megnézném, hogy az adb terminálban mit ad az alábbi parancs
adb shell cat /proc/dumchar_info- nodl_otp - ERROR : /dev/otp: read error: Invalid argument
Úgy tűnik, nem tudja azonosítani az adott blokkeszköz szakaszt.
Erre is megnézném, hogy az adb terminálban mit ad az alábbi parancs
adb shell cat /proc/dumchar_infoEz a parancs ugyanis megmondja, hogy melyek a kernelben definiált partíciók.
Ha más nem, akkor flashtool-lal vagy dd-vel biztosan megoldható a mentés. -
Ha jól olvastam a specifikációt, akkor lehet bele sd kártyát tenni. (bár egyszer már volt más spec. is ezen az oldalon másik telefon esetén, mint ami a valóság volt)
Tegyél bele, jobban jársz. -
válasz
villásdugó #884 üzenetére
Akár kezdhetsz úgy, hogy először csak egy readback-et próbálsz.
start 0x000000000000
length 0x0600000
adatokkal.
Hátha. -
válasz
villásdugó #882 üzenetére
Próbáld meg úgy rádugni a telefont miután a download-ra nyomtál (FORMATOT SOHA!!!), hogy nyomod a "hangerő fel" gombot, és így flesselni a gyári romot. (Komplett gyári rom esetén akár a FW upgrade-et)
-
válasz
gixxergabi #872 üzenetére
Falshtoolnál nincs használatban az usb hibakeresés. Ebben az esetben az usb vcom driver kell.
-
válasz
gixxergabi #865 üzenetére
-
válasz
Joeker67 #856 üzenetére
Szerintem csak annyi, hogy mivel hibával állt le, ezért kellett neki egy zöld kör, amit a readback adott meg neki.
(Nem volt megfelelően lezárt tevékenység, ami miatt vélhetően nem engedte fenntartani a preloader kapcsolatot, de a readback után már ténylegesen helyes lezárt kapcsolat volt)
De ez csak tipp, mert ilyenről még nem nagyon számolt be senki. -
válasz
gixxergabi #848 üzenetére
Még annyi kiegészítés, hogy legtöbb esetben a boot.img és a system.img függ össze leginkább.
Ha 4.4-re váltanál, akkor lehet, hogy eme páros flesselése elegendő. Persze ekkor célszerű elsőre recovery-be lépni, és factory resetet nyomni.
Ez akkor igaz, ha a 4.2 és a 4.4 scatter file tartalma teljesen azonos. Ha nem, akkor nem jó a fentebb írt módszer. -
válasz
gixxergabi #846 üzenetére
Na ezért fontos az MTKDT mentés!ha megint fel szeretném rakni a gyári 4.4-et akkor spflashtools-ban mit pipáljak?
Ez ugye sok dologtól függ.
pl. attól, hogyha download-dal akarod feltenni, és hibát ír ki a flashtool, akkor milyen hibát ír ki.
Ha csak annyi infót írsz le, hogy hiba, abból nem derül ki semmi, és legfeljebb azt lehet mondani, hogy az a hiba,a mit kiír. El kell olvasni mit ír ki. -
válasz
gixxergabi #844 üzenetére
Ez igazán jó:
ez esetben root jog megszerzése után adb shell-en keresztül visszarakható az nvram.
adb shell-en keresztül fogunk dolgozni.0, Ellenőrzés, hogy mekkora blokkeszköz szakaszon helyezkedik el az nvram.
Ehhez nézd meg, hogy az MTKDT mentésben a firmware info fájlban :
nvram 0x0000000000500000 0x0000000000800000 2 /dev/block/mmcblk0
Ha 500000 a vastagított rész és az nvram.bin 5MB, akkor minden rendben, mehetünk tovább.1, másold az nvram.bin fájlt ad az kártyára:
./adb push /eléréi_út/nvram.bin /sdcard/. #persze itt az nvram.bin-t teljes eléréri úttal értendő!2, lépj be adb shell-be és szerezz root jogot!
./abd shell
su -Ha esetleg kér hozzáférést az adb shell a root joghoz, akkor add meg neki (figyeld a kijelzőt)
3, helyére tesszük az nvram-ot (már természetesen adb shell-ben vagy)
dd if=/sdcard/nvram.bin of=/dev/nvram4, Reboot és ellenőrzés
*#06* a tárcsázóban. -
válasz
gixxergabi #842 üzenetére
Igazából jó, hogy mtkdt-vel mentettél.
Abban a mentésben kell lennie egy nvram.bin (várhatóan) 5MB-os fáljnak.
Ha az megvan, akkor szólj.
(Dicséretes, hogy valaki először ment, és utána cselekszik!)
-
Ezt megcsinálja 4-5 alkalommal (ki-be kapcsolgat a telefon, megjelenik a töltésjelző majd elsötétül aztán újra) aztán marad kikapcsolt állapotban.
Erre ezt tudom mondani: [link]Mincs más teendőd, mint az auto installerből elindítani a becs fájlt, és települ.
Utána egyszerűen rádugod a telefont kikapcsolva (akku ki/akku vissza akció után), ekkor lesz kapcsolat.A preloader kapcsolat csak flesseléskor marad fent.
De javaslom kipróbálni először a readback-et, azzak kárt nem csinálsz, viszont ellenőrizheted a működését. -
Ha jól veszem ki a köv. lépés az, hogy rászenvedem a gépre az adb drivert és kikapcsolt állapotban megpróbálom feltolni rá az új romot?
Az adb driver az MTKDroidTools-os mentéshez kell, illetve az adb eléréshez.A flashtool-nak usb vcom driver kell, mert az kikapcsolt állapotban fog dolgozni a telefonoddal.
Ne keverd az adb kapcsolatot és a flashtool-hoz szükséges vcom-usb/preloader kapcsolatot.
Mielőtt azonban nekiállsz bármit csinálni, ellenőrizd le a mentésedet: nézd meg, hogy minden olyan file megvan-e, ami a scatter-ben szerepel (kivéve FAT és BMTPOOL szakaszokat). mindezek img és/vagy tar fájlban elérhetőek-e.
Ha pl. hiányzik a system.ext4.tar vagy system.ext4.img, akkor nem lett jó a mentés (amúgy erről hibaüzenet formájában szokott értesítést küldeni az MTKDT)Romot flesselni csak saját felelősségre!
-
Az adb driver az MTKDroidTools-os mentéshez kell, illetve az adb eléréshez.
"Próbáltam nekiesni az MTK droid tools-al, ez legalább felismeri,"
Az már jó.
Csináltass vele egy scatter file-t, amit fel tudsz használni a flashtool-os mentéshez.
Én javaslom még az adb terminal -ban az alábbi parancsokat kiadni, ami a partíciókiosztást tartalmazza:
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell cat /proc/emmc
adb shell cat /proc/partitionsA flashtool-nak usb vcom driver kell, mert az kikapcsolt állapotban fog dolgozni a telefonoddal.
driver-ek
Ezek után ez alapján remélhetőleg elkészíthető a mentés SP flashtool-lalA yunOs az valami android-szerűség lehet, spec. nem ismerem. (talán xiaocai x9-nél írták)
-
Miből vágod azt hogy kettő "android" partíció van?
Ha megnézed a szövegfájlokat, akkor van egy
android
és egy
android2
partíció.
Azonos a méretük.
Mivel ezzel ilyennel én még nem találkoztam, távolról pedig nem sokat tudok erről elképzelni, ezért érdemes megvárni, míg az oroszok (Lenovo-forums.ru vagy 4pda.ru oldalon) megoldják.
Kicsit sajnálom, de látatlanban ismeretlent nem portolnék. -
-
válasz
NickGrabowsi #809 üzenetére
Az első dolog az az, hogy ments.
A leírás alapján (a frissített infó alapján!) nem lehet nehéz, ha van root jogosultság.
Jelenleg van root jogosultság?
Mert ha igen , akkor pikk-pakk kész lehet a mentés.@(#814) cozmo
Ez esetben én biztosan a flashtool-os, majd a dd-s mentést alkalmaznám.
Persze azok már kicsit macerásabbak, de ugyaolyan jó eredményt adnak, mint az MTKDT mentés. -
Szerintem nem csinálsz rosszul semmit, legalábbis eddig úgy tűnik.
Próbáld meg a 2.5.2-t.Az attention arra figyelmeztet, hogy ha cwm-met tennél fel, akkor a recoveryfromboot patch visszaírná első induláskor a gyári recovery-t.
Ezzel nincs semmi baj, ezt majd sikeres backup után el lehet távolítani. De még várj vele, első a backup.Volt már olyan s660, amit szintén nem tudott menteni az mtkdt.
Ekkor vagy SP flashtool readback vagy adb-s dd mentés a megoldás.
-
Sebaj, ez is több a semminél.
A systemet akkor majd cwm-ből kell visszaállítani.Most akkor a legfontosabb, hogy az alábbi 3-at flesseld:
uboot
boot.img
recovery , ami ugye akkor a cwm legyen. Ha nem cwm-met flesselsz, akkor várhatóan a system-et nem fogod tudni visszarakni.Ha készen vagy, akkor kapásból recovery-be próbálj meg belépni, mert várhatóan a system nem lesz megfelelő.
Ha sikerül belépni cwm-be, akkor már visszaállíthatod az egész mentésedet. (de választhatod az advanced backup -> |mentés neve| -> system -> Yes módozatot is) -
Nem hozott létre olyat az mtkdt a mentéskor?
ilyesminek kellene lenni a nem átalakított fájloknál:
system.ext4.img és vagy system.ext4.tar.
A !Files fo Flashtool könyvtárban pedig a system.img.-nek kellene lennie.Ha nincs, még akkor sincs katasztrófa, mert ha a boot.img, uboot, és a recovery (a CWM!, nem a gyári) visszakerül, azt már CWM-ből vissza lehet állítani.
Persze ez esetben a CWM visszaállítás előtt a rendszer nem lesz életképes, de ha eljutunk a recovery-be, akkor már gyakorlatilag nyert ügyünk van. -
A nodl_secro-t nevezd át secro-ra
Egyenlőre csak az alábbi fájlokat szabad majd flesselni:
uboot
boot.img
recovery.img <--ezt érdemes betallózni onnan, ahova a CWM mentésed volt, mert akkor rögtön cwm-met is flesselsz rá.
system.imgTudod használni a flashtool-t?
Ha nem, akkor előtte olvasd el ezt: [link] -
Huh... ez mák.
Elméletileg a neve alapján egy mtkdroidtools-os mentés.
Ha így van, akkor ez alapján meg tudod tenni az átalakítást.
Ha ezzel megvagy, akkor már jó irányba megyünk.
De ne állj neki flesselni! -
az utolsó c:. azt jelenti, hogy a C: aktuális könyvtáráva azonos névvel másolja
de persze én is bénázok:
adb shell ls /dev/ | busybox grep recohelyett
adb shell
ls /dev/ | busybox grep reco
tehát két külön parancs kell, mert a | után a windows akarta értelmezni a grep parancsot, ami nincsen neki. -
Eeeezabeszéd!
A mentésedet így tudod kiszedni gépre:
adb shell pull /sdcard/clocwkorkmod/|mentés neve|/. c:.De át is tudod másolni a fizikau sd kártyára is kapásból:
adb shell mkdir /storage/sdcard1/clockworkmod/|mentés neve|
adb shell busybox cp /sdcard/clockworkmod/|mentés neve|/. /storage/sdcard1/clockworkmod/|mentés neve|/.Az első létrehozza a könyvtárat, a második átmásolja a belső sd-ről a fizikai sd-re a mentést.
Ha van root jog, akkor egy ellenőrzést kéne végrehajtani:
adb shell ls /dev/ | busybox grep reco
Ezzel ellenőrzöd, hogy van-e virtuális recovery "meghajtó".Ha van /dev/recovery
akkor a parancs a recovery visszarakásához:
adb shell
su -
dd if=/sdcard/clockworkmod/|mentés neve|/recovery.img of=/dev/recovery
sync
reboot recoveryMegj.:
ha azt írom, hogy
adb shell ...parancsok... <- egy sorba írva, ekkor nem "megyünk" be a telefonba adb-n keresztülHa az van, hogy
adb shell
...parancsok...
több sorba írva, akkor először az adb shell paranccsal belépünk a telefonba, és ott adjuk ki a parancsot. -
Mert ha rányomok hogy ADB TERMINAL akkor csak simán nyit egy cmd.exe-t
Az a jó.A mentésed ellenőrzéséhez:
adb shell ls -R /sdcard/clockworkmod/
Ez olyan, mint a dir parancs, listázza fájlokat.Root-jog ellenőrzéséhez:
Ha kiadod az alábbi parancsokat:
adb shell
su -
akkor mi történik?
Kér a képernyőn engedélyt? -
Azt írtad, hogy a telefonon volt cwm mentés, és nem éred el.
Ezt hogyan kell érteni?
Úgy, hogy a belső sd-re került mentés és nem érhető el a belső sd?CWM-ből raktad fel a romot, ha jól értem.
Most pedig nincs rajta CWM?MtkDroidTools felismeri a telefont, tudok vele valamit kezdeni?
Ezek szerint van adb elérés.
Ez már félsiker.
Ha ugyanis megvan a régi cwm mentés, akkor azt adb-n keresztül megtalálod, ha még meg van.
Abból pedig kiszedheted a boot.img-t és a recovery.img-t.
Sőt, ha a recovery megvan, akkor adb-n keresztül root jog megszerzése után fel is lehet tenni. -
válasz
ivatti10 #769 üzenetére
Szívesen, de kérdés, hogy ez mennyire legális - részükről.
Ezt ugyanis nekik kellett volna megtenniük.
Esetleg jófejségedért majd cserébe kérjél tőlük valamit... a legközelebbi vásárlásnál/szerviznél (bár ez utóbbi nem jó ha van).(#770) domesz
Hát... az gáz.
Mennyire nem működik az érintőkijelző?
Nem is világít, vagy látod a képet, de men lehet reagál az érintésre? -
válasz
Bpisti84 #766 üzenetére
Van olyan mentés, amit sp flashtool-lal lehet csinálni.
Ahhoz nem kell root, csakegy kis hexa számítás.
Tuti mentési forma. -
válasz
ivatti10 #756 üzenetére
Ez tipikusan szervizes probléma.
Nem voltak körültekintőek (szerintem).
Egyébként a szervizlapon kellene rögzíteni, ha fődarabot cserélnek, és netán az imei változik.
Veszélyes visszarakni a sajátot ez esetben. Vedd fel velük a kapcsolatot, és panaszkodja arra, hogy nem tudsz telefonálni mióta "megcsinálták". -
-
válasz
aytukabozs #735 üzenetére
Azt írja CWM-mel tudom rootolni, de a cwm-hez meg root kell, csak én érzem ezt klasszik catch22-nek? :/
Igazából nem 22-es csapdája, hanem több módozat létezik.1, Van már root, ekkor MUT-tal, dd-vel lehet legkönnyebben feltenni a recovery-t.
2, Ha nincs root, akkor Flashtool-lal felteszed a recovery-t, és utána recovery-ből root-olsz.
-
válasz
ivatti10 #732 üzenetére
Preloadert csak akkor, ha már tényleg tégla állapotú.
Elméletileg ugye ez egy gyári oldalról leszedett gyári rom.
Ha a saját mentésed is megvan - a saját preloader -, akkor elméletileg nem lehet olyan nagy baj.
Először a download-dal csinálnám.
A fw upgrade az mindent frissít, és csak teljes rom-ot lehet vele feltenni.@(#733) egabi71
és működik is az a driver? jó a kábel? másik usb proton is ugyanez a helyzet?
MTKDT termináljában az adb devices parancs kimenete mi? Ha ez lenne, hogy 0123456789ABCDEFG device, akkor tényleg jó az adb elérés. De akkor mennie kellene az MTKDT felismerő algoritmusának is. -
Ilyen mentés után megállapítható, hogy sikeres volt-e?
Igen, bár én csak a linuxos eszközöket ismerem az ellenőrzésre.
(mtktools by Bruno Martins a recovery és boot kibontására, illetve a mount parancs az ext4-es partíciók csatolására, file parancs az mbr-ebr1-ebr2 féjlokhoz, és hex editor a többi ellenőrzésére.)@(#723) poffsoft
Igen, vagy egy csomag az xda-n. CWM-ből lefuttatva root-ol. -
Én először csinálnék egy mentést flashtool-lal a gyári állapotról, ahhoz nem kell root, csak egy scatter, ami MTKDroidTools-zal root nélkül is készíthető.
Ezek után portolnék egy CWM-met, amit flashtool-lal feltennék.
CWM-ből már lehet root-olni.
Root után meg már lehet egyéb mentéseket is csináli.Én így csinálnám.
-
Én inkább úgy próbálnám, hogy egy főverziónak megfelelő gapps csomagot tennék fel CWM-ből .
a820, s820, s920, p780 esetén ez a módszer bevált.
-
válasz
aytukabozs #709 üzenetére
Ha megvan az mtkdt mentésed, akkor faragok belőle cwm-met.
(persze a megfelelő fájlok kellenek azért)
-
válasz
ivatti10 #706 üzenetére
Vertis you gyári rom, az overmax.eu oldalról: Vertis You ROM.
Megnézem, hogy miféle (mármint hogy flashtool-os, vagy recovery-ből telepíthető-e)szerk.: megnéztem, ez flashtool-os ROM.
Ha netán nem menne a neked meglévő flashtool-lal, akkor van itt néhány verzió linkelve... [link]
Ha ezt felteszed, akkor teljesen gyári állapotba kerül a telefon, és mehet a szervizbe, mint gyári állapotú telegrács.
szerk2.
@(#709) aytukabozs
szerintem az esti focimeccs végéig (na nem mintha nagy focirajongó lennék - nem is értek hozzá -, de ezek a meccsek már számomra is élvezetesek tudnak lenni; pl. a tegnapi 0-0-ás Brazil-Mexikó ) -
Ha van root jogosultságra lehetőség, akkor a legegyszerűbb az MTKDroidTools-os komplett mentés, mert az menti a tényleges teljes rendszert - ide értve az nvram-ot is.
Ehhez meg csak adb driver kell.Bocs de egyszerűen nincs időm minden topikot végig rágni.
E nélkül nehéz lesz biztonságos eredményt elérni.Minden flikk flakk nélkül szeretnék egy gyári romot feltenni, nincsenek óráim ezzel bajlódni.
A lenovo-forums.hu oldalról lehúzol egy megfelelő romot (figyelj, hogy ROW vagy CN verzió!), és flashtool-lal felrakod. -
válasz
ivatti10 #703 üzenetére
Nem reménytelen, csak nagyon óvatosan kell eljárni.
Ha az sp flashtool mentés megvan és jók a mentett blokkeszköz-szakaszok, akkor nagy baja már nem lehet.
Nagyon fontos az ellenőrzés, mert ha nem jó, akkor "szanaszét esik a bele" (tégla is lehet)
([link], itt flashtool-os mentést pakoltam vissza kompletten, átalakítás után; bejött...) -
válasz
ivatti10 #700 üzenetére
Imádnivaló...
Hát ekkor durvább módszereket kellene alkalmazni... ami veszélyes.
Mégpedig write memory. Ez ugyanis felírja a dolgokat, ellenőrzés nélkül.A firmware upgrade pedig a teljes romra vonatkozik. Ez pedig magában foglalja a preloader-t is, amit viszont át kell alakítani visszarakás előtt.
Az MTKDroidTools is tud átalakítást végezni, a ROMx_akármibármi fájlból, ha működik a telefon és van adb elérés.
De az megint egy külön leírás.A mentésben van adatpartíció? Ha igen, melyik fájl az?
A usrdata.img (userdata) lesz az. De ezt neked kell tudni, mert te mentetted.@(#702) ivatti10
az mbr, ebr1 fáljok a partícióleíró fájlok, "master boot record" és "extended boot record" rövidítései. -
A romok felrakásáról sasa311 írt egy kis szösszenetet. Ehhez annyi kiegészítés, hogy Lenovo telefonoknál a "DA DL all with checksum" jelölőnégyzetet be kell pipálni, különben nem fog boot-olni a telefon.
De mindenekelőtt legyen egy komplett rendszermentésed, különösen az nvram blokkeszköz szakaszról, mert az igen sok egyedi, telefonspecifikus adatot tartalmaz (pl. imei szám).
És az is fontos, hogy Lenovo esetén megkülönböztetünk ROW és CN változatokat.
Szóval nagyon óvatosan közelíts a flash-eléshez. (A p780 topikban foglalkoztunk ezzel sokat) -
-
válasz
ivatti10 #688 üzenetére
Szia!
A sárga kocka után nem írt ki semmit?
Mert azt kellene kiírnia, hogy megszerezte az ideiglenes root jogot az újraindításig.
Csak ez után lesz aktív a backup gomb.Amúgy meg tudtam nézni a képet (ezt napközben nem tudom), ott kék a négyzet, és azt írja, hogy CWM-ből root-olható. CWM készítéshez pedig kell a recovery.img, a blokktérkép, és a boot.img.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest