Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
kiskeni #1999 üzenetére
Nyugi van! Mindenütt ez - is - megy. Egy csomó NONAME "helyi" cég nyerhetett és nyertek is. Olyan cégek amik még egy rendes honlapot sem tudnak üzemeltetni. Ez van.
Nálunk az egy faluval arrébb lévő eddig CSAK mikrohullámú netet terjesztő cég nyerte melynek a központja egy klasszikus "Kádár-kocka" családi ház. A 3 település együtt jelent vagy 30 ezer embert.
-
kiskeni
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #1996 üzenetére
Valami olyasmi. Elsőnek részletesen írtam az ITM-nek, arra válaszképp kaptam, hogy nem írtam települést... Lópikulát nem, épp csak pontos címet nem írtam. Ezúttal már pontos címet is írtam és leredukáltam a terjedelmet, hogy ne legyen mibe bele kötniük, remélem nem írnak vissza azzal, hogy nem írtam címet
Egyébként itt a Szigetvári járáson elvileg egy Vidékháló kft. nevű kecskeméti (!!!!!!!!) faxom-bizbaz cég nyert... Mi közük van nekik egyáltalán Baranyához? A másik meg, mikor a melósokat véletlen láttam az optikát kihúzni az oszlopon miért mondták, hogy ez Telekom-os fejlesztés? Azt meg már meg sem említem, hogy a témaindító cikkben található infók szerint már igencsak illendő lett volna 1 éve végezniük... A [Támogatott projekt kereső] szerint viszont megint mások az időpontok. Nem értem már mi folyik itt de tényleg...
-
tbw
aktív tag
Nekem egy a bajom. Ha átmegyek T-re bukom a céges emailom amit mindenki ismer. És az sajna inviteles. Bár azt lehet a Digivel is buknám..
-
-
kiskeni
aktív tag
De jó nektek komolyan... Én meg már több, mint 1 éve szemezgetek az oszlopokra kihúzott optikai kábellel, mert baszták folytatni azóta is... Le fogom lopni az oszlopokról, ahogy ez a Vidékháló mutyi is ellopta az EU-s pénzt aztán nézheznek...
-
Ic3man
tag
Meglepő módon, de eddig stabil a kalásznet netje.
Természetesen ez még a régi 120/10 -
tbw
aktív tag
Csak egy a kérdés mikor indul a digi.
Mert ha soká szaroznak én is T-t köttetek -
Nnna, Dány, exHFC Kalásznet. Írtam nekik jogy eltüntek csatornák. Kijött egy TELEKOMOS szervizes. Azt mondta a kalásznet csak a pénzt szedi, már teljes mértékben a telekom szolgáltat. Illetve ha beköttetem a telekomot (ide nem hoznak optikát, réz van, 500 megát tudnak rajta, szerintem is fölösleges) MARAD a dvb-c szolgáltatás harminc valahány csatornával, tehát a 3 iptv fölötti tévéken ez az alapszolgáltatás megmarad, de az analóg, mint ahogy minden szolgáltatási területen, így itt is meg fog szűnni pár hónapon belül.
-
tbw
aktív tag
Na már rég nem voltam.
Szóval az az optika Ts ami az Émász oszlopon van.
Az Inviteles meg Digi?
Néztem és a Dobóban van 1000/1000 T. Meg 2000/1000 is de az már drágább.
Ez volt a titok. Akkor jöhet a dilemma.
Vagy 1000res T vagy várni kell a Digire. Asszem a Digi az olcsóbb.
Bár ki tudja mikor jön ugye.
Majd Ic3man linkelj plz tesztet meg infót milyen a T. -
Cs1csó
titán
Megjegyzem még csodálkozik a kormány, hogy üresedik ki a vidék és az emberek húzódnak a nagyobb városokba vagy kitántorognak külföldre:
- nincs munkahely, vagy ha van nem fizetnek rendes bért
- nincs megfelelő bolt - pl. Auchan, Lidl, Tesco csak a kicsi és drága boltok, gyér kínálattal
- nincs bölcsőde, óvoda, iskola (ha van akkor egy bizonyos néppel van tele)
- nincs mozi, színház, minőségi fürdőSEMMI sincs.
Már írtam ide nálunk van SZÉP program OPTIKÁVAL de nem DIGI színvonal: "1Gbit 3k-ért) hanem ennek csak a töredéke 7k-tól.
-
Gogodj
tag
válasz
greyslay #1978 üzenetére
dettó. nálam ugyan ez a helyzet. Szégyen... Egyeseknek már az 1000mbit is kevés. putrifalván már egy 100mbit ért ölni tudnánk. de hát faluhelyen igy megy ez. támogatás hiába van. akkor is leszarják magasról. a mai napig se hire se hamva itt az optikának. még a szerelő sem tud semmit,akkor most hogyisvan ez? én már azt is megkérdőjelezem hogy egyáltalán csinálnak itt valamit.
a vicc az,hogy szomszéd városba optika. kicsit arrébb éppen most csinálják ha minden igaz. de erre Gyenes,vonyarc,Györök. semmi. a kábeltv is olyan hogy nagyobb vihar azt nincs adás. 2019ben nah ez szégyen. ami nagyobb szégyen hogy mindenre van pénz... még kutyabarát strandra is ahova eddig is bevitték ugyan ugy max este. de normális netre. kábeltvre k....a nem tellik. és akkor sorolhatnám még pl az áramszolgáltatást is. ami szintén nagy kaki.. fingok egy nagyot. aztán kimegy az utcavilágitás végig. ha már eső is van és viharos szél akkor kompletten elmegy az áram... szóval nem lepődöm mg ezen sem. viszont reménykedem(tem) hogy lesz vééégre valami
-
Túzok22
senior tag
Nekem azt mondták hogy az 1000-res nethez valami erősítő bigyót is hoznak a szerelők a bekötésnél hogy még tökéletesebben jöjjön be az 1000/1000. Mondták hogy így is nagyon jól jönne be, de ezzel az erősítővel még jobb lesz. Azt mondták hogy az egész faluba így csinálják.
-
Ic3man
tag
válasz
Túzok22 #1979 üzenetére
Nekem csak net kell, 15 éve nincs vezetékesünk. Telenor korlátlan netet pedig úgysem tudják überelni 5550Ft-ért.
Kalásznetnél lesz így a TV, net 1000 Telekom. Aztán ha jön a DIGI, azonnal viszem át a TV-t.
A netet nem tudom, annak függvénye mennyi lesz 1000/1000 közeli átlagba. A DIGI pl tudja az 1000/300-at, sőtt túl is teljesíti. -
greyslay
aktív tag
Én csak azt tartom szánalmasnak hogy 2019-ben mobilon jobb internet van mint kábelen.
Kábelen:
Mobilon:
-
Sirandrish
legenda
Még jó hogy 100%ban támogatták....ilyenkor nem k*rják meg őket jó alaposan?
Vicc ez a banda...Túzok22 2-3 évente routert kéne cserélnem, mert az általuk biztosított hulladék megadja magát?
Szép új világ..Félre ne érts...kifezetek én egy routert nagyon szívesen, csak legalább látnám hogy ők is próbálnak csinálni valamit..
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish #1963 üzenetére
A múlthét szombaton kész kellett volna lennie.PR Telecom,de még egy méter kábelt sem húztak a környéken.Szerintem lehet rá hideg vizet inni.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish #1969 üzenetére
Jó régóta. Vszínűleg ez egy készülékmeghibásodás, a pinged is rettentő magas, a le és feltöltés is nagyon rossz. Sztem ez mindenképp cserére szorul.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish #1967 üzenetére
Akkor a csodaroutereddel lesz probléma, lehet hogy cseréltetned kell. Mióta van neked meg ez a csodarouter?
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish #1965 üzenetére
Hívd fel a telekomot mert szerintem itt valami hiba van. Vagy próbáld meg újraindítani a csodaroutert. Ennél jobbat nem tudok ajánlani.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish #1963 üzenetére
Közvetlenül modemről jön a neted, vagy használsz routert is?
-
Sirandrish
legenda
Tiszalök és környékéről nincs valami hír?
Kezd a tököm komolyan telelenni ezzel a szolgáltatásnak csúfolt valamivel.Nem elég hogy 30 megánál nagyobb netet nem lehet kérni, mert nem hajlandóak behúzni egy mocskos kábelt, de napok óta Ezt tudja a NAGY 30megas net...
30 giga 20 óra meg ilyenek...leszíhatna már ez a retekkom...
-
grabber
addikt
válasz
headhunter #1961 üzenetére
UPC itt nincs,nem tudok róluk semmit. De a 75K az azért elég durva kötbér.
-
e90lci
senior tag
Ezzel én is tisztába vagyok,csak kíváncsi voltam honnan vette a kolléga,hogy IPTV van a DIGI nél is.Egyébként nekem is IPTV van még a Telekomtól amíg nem jön a PR Telecom,mert akkor váltok kábeltv-re.Bár kétlem,hogy ideérnek ugyanis a fejlesztés határideje a múlthét szombaton lejárt ehhez képest még egy méter kábelt sem húztak a járásban.Gondolom az EU pénznek is amit nyertek rá meglett a gazdája.Egyébként az IPTV nem ajánlom senkinek,teleszemeteli a hálózatot,ha nem tartod kordában,(PL egy normális router-rel)meg a minőség is hagy kívánnivalót maga után.
-
Ic3man
tag
válasz
T0mBd1gg3R #1951 üzenetére
Bekötéskor a szerelőnek!
-
A telekomnál az 5100 bekötési díjat az első számlával kell fizetni vagy bekötéskor?
-
grabber
addikt
Igen valami ilyesmit mondott nekem is. A lényeg,hogy nem szabhatnak meg irreálisan magas kötbért,amivel rosszul járnál. Emiat is beszélt rá az ügyfélszolgálatos a hűségre,mert jobban járok mintha kifizettem volna a telepítési díjat.
Igen,csak az igénybevett kedvezményeket kéne csak kifizetned. Én is ezt tudom,meg olvasom. De a legjobb ha utánakérdezel. -
Cs1csó
titán
válasz
grabber #1946 üzenetére
lemaradtam!!
Ezt írd már le pontosan!! Tehát adott egy tavaly ősszel 2 év hűséggel meghosszabbított TRÉKOM szerződés - IPTV, vezetékes telefon, ADSL - amiből még van hátra kb. 13 hónap.
DE már elérhető a SZIP programos optika. Tehát, hogy ne kelljen még várni 13 hónapot és lemondaná akkor ennek mennyi költsége lenne, hogy tudom kiszámolni?
EZT találtam: [link]
Ha jól értem erre az esetre ez vonatkozik:
"a határozott időtartamú szerződésre biztosított hűségkedvezmény esetén: a szerződés megszűnéséig igénybe vett havi díjkedvezménytől"
(régi bekötés az első pont kilőve, és nincs új eszköz ezért az utolsó is kilőve)
Ebből azt szűröm le, hogy: ha idáig letelt a hűségidőből 11 hónap és most megszüntetésre, felmondásra kerül akkor a fizetendő költség az eltelt 11 hónap alatt felhasznált kedvezmény összege?
-
grabber
addikt
Csak jelzem,hogy a nekem a telefonban azt mondta az ügyfélszolgálatos,hogy
HA hűség nélkül kötök Telelekomos szerződést,akkor a bekötési díj pl 15k,de hűséggel 0 FT. Viszont ha lemondom a hűséget,akkor csak a kedvezményes díjat kell kifizetnem és nem lehet a kötbér több mint a kapott kedvezmény értéke a hűség idejére
Ez újabb uniós jog,hogy nem lehet 200k a kötbér,amikor a hűség miatt csak 20k kedvezményt kaptam az 1 évre.
-
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #1941 üzenetére
Ez az amit mérlegelni kell DE:
- hűségidővel soha nem kötünk be tcom-ot meg upc-t meg bármit ha BIZTOS hogy záros határidőn belül lesz DIGI
- de ha a mostani net nagyon tré és igény van a jobbra és van rá lehetőség akkor hűség nélküli variáció, amúgy nem rossz az 5k bekötési költség.
Nálunk - valami sufni cég - 20k-s bekötési költséggel riogat ha nincs hűség, megosztottam ezt már korábban is itt és nem is én vettem észre - nem vagyok nagy matekos- hanem más:
A szolgáltatás kiépítésének költsége bruttó 25.000 Ft, melyből 1 év határozott idő vállalása esetén bruttó 17.000 Ft kedvezményt biztosít a Szolgáltató, így az első vételi hely kiépítése bruttó 7000 Ft.
-
Ic3man
tag
válasz
T0mBd1gg3R #1941 üzenetére
Így van, én is így köttetem!
Legkésőbb jövő héten jönnek bekötni! -
Túzok22
senior tag
válasz
headhunter #1940 üzenetére
A DIGI is ugyanúgy IPTV-t használ mint a Telekom, tehát mind a kettő szolgáltató boxokat használ 3 TV-re.
-
grabber
addikt
válasz
headhunter #1940 üzenetére
Én a DIGI-re vártam,mert Invitel területen lakom. Erre meg 4 hónapja bekötötte a Telekom a netet és még semmi info a DIGI optikáról. Én nem vártam tovább DIGI-re,mert mi van ha 1 év múlva lesz.
IPTV-t én is utáltam,de mióta az van elég jó. Nincs vele gond,stabilan jön. Tud felvenni,megállítani(nem minden csatornán). Gyorsabb is a feltöltés. Igaz jóval drágább és ez nekem sem tetszik,de többet is kapok érte.
-
-
headhunter
addikt
...pár hónapot lehet várni a DIGI-re...
+1
Nálam is lehet hasonló lesz a helyzet.
"Jövő" még nem "kezdődött" el.. [link]
Telekom július végén kezdi a város lefedését. (Polgármesteri hivatal építészeti osztálya szerint)
DIGI - Invitel koax hálózat csere FTTH-ra szintén esedékes, ha nem akar lemaradni.Dilemma...
Telekom:
+ 1000/1000Mbit/s
- IPTV boxok (Hátam közepére sem!)
- Magassabb ár (TV nélkül még elfogadható ár, de sajnos kell a TV is.)UPC:
+ Reális hűséghosszabító ajánlat
- Max. 22Mbit/s uploadDigi:
+ 1000/300Mbit/s
+ Jó ár/érték
+ Kódolatlan Digitális kábel TV. (Nem kell CA modul)
- Mikor lesz kész az átépítés? -
Túzok22
senior tag
Teszem hozzá a T is ugyanolyat épít ki mint a DIGI. Pont ezért olyan megkavaró.
-
Ic3man
tag
Jártam egy kört a faluban, nem értettem a dolgokat, megkavartak, de rájöttem a sumákra!
Ugye a helyi kábeltv eladta magát a kalásznet/telekomnak ő lett a jogutód, ugyanoda rakhatta az optikát mint a mostani. Ott is van, ez tiszta sor! Viszont a fura az volt hogy az Inviteles oszlopokon megint vannak dobozok, csak más méretűek, utca egyik oldalán T másik felén egy másik...
Megnézve közelről, bele van fröccsöntve hogy DIGI! Áhhá mondom!
Mivel a DIGI meg az Invitelt vette meg, ő az ő helyeit használhatja, van ahol föld alatt, van ahol saját oszlopokat.Szóval itt van mindkét szolgáltató, csak ugye a DIGI még tököl valamivel, szép csöndben a T meg beelőz.
Kíváncsi vagyok mikor kap észbe a DIGI.
-
Ic3man
tag
Igazából ha a 300/50 meg van, akkor semmit sem lehet tenni, hiszen annyit garantál.
Az 1000/1000 pedig jól hangzik, de a T nem szokta megadni.
DIGI viszont igen, ahogy hallom ismerősöktől. Egy konkrét példában cimbinek 1000/300 van (garantált 300/75) de 930/340 körül szokott mérni. -
ripla
addikt
Nálunk perpill 1000/1000 T-s optika van már 1 éve kb., de ez csak egy elméleti szám, mert a speedtesten attól is függ a végeredmény, akinek a szerverét pingeled. Átlagban 3-400 mbit körül szokott lenni, de találtam már olyan szervert is ahol kipörgött majdnem 700-ig. Kár hogy augusztustól költözés miatt már csak egy 120/10-es kábelnetem lesz.
-
Túzok22
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1927 üzenetére
Az oszlopokra felszerelt tartókonzolok amikre a kábelt és a dobozokat tették fel.
-
-
Ic3man
tag
válasz
placebo2018 #1925 üzenetére
Felénk más a tészta, mint egy pályázatos fejlesztés.
Itt a DIGI megjelenése miatt eladta magát a helyi kábel TV a Kalásznet/Telekomnak, azért lett a fejlesztés.
Egyébként több mint 1 év volt mióta felkerültek az első rögzítők a tényleges értékesítésig. -
Ic3man
tag
Korai lett volna az öröm?
"Kedves Ügyfelünk! A 2019.07.27. -á(é)n az online ügyfélszolgálatunkon beérkezett eszköz megrendelésnél az igénybevételi feltételeknek nem felelt meg, ezért megrendelése elutasításra került. Kérjük, adatai egyeztetéséhez vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a 1414 hívószámon, ezt követően ismételten adja fel megrendelését online ügyfélszolgálatunkon. Üdvözlettel: Telekom"
Milyen adategyeztetés? Miről beszélnek ezek?
óóóó bakker, google automata kitöltő a keresztnevem helyére is a vezetéknevet írta... oké jó!
-
Túzok22
senior tag
Ezazz 😃😃👏👏 Végre hozzátok is eljutott.
Ic3man
-
Ic3man
tag
válasz
T0mBd1gg3R #1913 üzenetére
Szia,
Ez sajnos ilyen, ahova a Kalásznet betette a lábát, ott drasztikusan romlott a kábel tv és net minősége.
Én most arra jutottam, hogy köttetem a T-s netet (1000/1000), hűség nélkül!
A TV pedig egyenlőre marad Kalásznet (nálunk aug. 1-től lesznek ők), nem igazán nézek TV-t, szóval nem érdekel, de ha nagyon gáz, akkor sajnos muszáj lesz váltani T-re...Illetve kérés, akinek már van a környéken optika az toljon már egy speedtest képet.
-
Túzok22
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1913 üzenetére
Felénk Bagon, Hévízgyörkön és Galgahévízen is megvette a kábeltv szolgáltatót a kalásznet (GalgaKTV-t). Szerencsére nálunk Bagon és Galgahévízen kis is van építve a T-s optika is. Bagon gyorsan össze is hozták az egészet, már megkezdték a bekötéseket is. Már 2000/1000 Mbps net van nálunk.
-
Sziasztok!
Mi Dányon lakunk, a HFC networköt átvette a Kalásznet február 1-től. Ezután még júni elejéig a hfc üzemeltette a rendszert és minden rendben volt. Azóta rengeteg szolgáltatás-kimaradás, a 100 fölötti csatornaszámból 80 körül lett és azóta is eltűnt egy csomó, a helyén csak a nincs jel felirat fogad, nem a nincs hozzáférés.
A telekom már megkezdte a kampányt, persze 2 éves hűséggel. Ráadásul nem lehet igénybe venni a 20%-ot meg a Magentát ha az eddigi hfc előfizető nem az a személy akinek a nevén a mobil előfizetés van.
Várjuk a digit, furgonok már mászkálnak, de semmi többet nem tudunk. A telekomon jár az agyam, hamár 7 ezer ft akkor legyen 500 mega, ne 80. De a várható digi terjeszkedés miatt hűséget nem kötök!
A másik gond hogy a hfc és most a kalász is dvb-c amit erősen preferálok, a telekom és a digi is iptv, ráadásul 4 tv van ezeknél csak 3 lehet. Upc mühold jó lenne de félek az időjárásfügggéstől. A telekom ráadásul drága ha nem kötöm egybe tv-vel és hűséggel. -
Lajosnagy17
senior tag
Érdekelne, hogy van olyan része az országnak ahol a DIGI teljesen atvette az invitel hálózatot és Digiként értékesíti? Tudtok erről valamit?
-
-
Gogodj
tag
válasz
Lajosnagy17 #1902 üzenetére
ez engem is rettentően érdekel!!!!remélem legalább ásni elkezdenek már lassan. igen ideje lenne. de tényleg!!!
-
Lajosnagy17
senior tag
Megeresztek egy új levelet a MVMNET-nek, hogy hol izzadnak. Remélem izzadnak és nem a legkondi alatt hűsölnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Mobil flották
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó