- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Nagyon gyenge ez az Atom+945 kombó fogyasztás (és minden más) terén. Nyugalmi állapotban és videolejátszáskor ez a gép alig eszik kevesebbet mint a P8400-zal és GMA4500HD-vel felszerelt 14" Latitude E6400-zam. Persze vannak jobbacska darabok netbookokból is, de itt Giga valamit nagyon benézett energiagazdálkodás terén.
-
Austin F.
tag
"Szerintünk a másik trükkös megoldás egy monitor hátuljára rögzíthető rendszer lenne. "
Az már egy kicsit túlságosan trükkös lenne.
Egy csöppet macerás lenne mindig a monitor hátulján kotorni minden dokkoláskor.~ ~ ~ Rólam: https://logout.hu/blog/austin_f/index.html ~ ~ ~
-
_DooM_
csendes tag
Kurva jó dolog ez a dokkolhatóság! Picit nagyobb méretben, (jóval) erősebb HW-rel, hogy akár a FullHD se okozzon gondot, abszolút best buy lenne.
Persze HDMI vagy legalább DVI csatlakozóval a dokkolón. -
kovacszk
senior tag
Ennyi pénzért inkább akkor EZT venném, bár még ezért is sokallom a 130e-t.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Keksz
senior tag
Ki vesz ennyiert egy ilyen gyenge gepet?
-
szuper-t
őstag
cuki
-
Joe.36
addikt
Nagyon jó kis dokkoló egység
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
El Tebe
tag
"Nagy kérdés, hogy ki lesz hajlandó az átlag netbookok 75-80 000 forintos áránál jó harmincezer forinttal többet kifizetni a dokkolhatóságért."
Ez igen érdekes, ugyanis 79-ért vettem áfástúl dokkostul, házhozszállítással együtt... (viccceskedvűeknek: nem használt, bontott, hibás, stb. - jó és megy..)"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu
-
S*Tom*
aktív tag
Nekem is ilyen érzésem van, ha otthon szeretnék használni, kell még hozzá pár dolog:
+ Nagyobb monitor vagy LCD HDMI persze nincs
+ Hangfalszet
+ Kényelmes egér
+ Magyar kiosztású billentyűzet
+ Külső HDD, mert ami benne van otthoni felhasználásra nem sok( a 3db usb meg is telt)
+ az 1GB ramot ami Gigabyte M1022G van kicserélni 2GB-ra, nincs hely a bővítésre és többet nem is fogad.
Biztos találnák még pár dolgot amit használat alatt hiányolnék.(#47) Polllen Ha ezt otthonra megvesszük, akkor irodába, munkahelyre marad a 10" drága alapgép, vagy beszerezünk mindet 2x mert ugye pont az a lényege hogy az Intel GMA 950 VGA miatt inkább munkára mit szórakozásra alkalmas.
(mert amit számomra elfogadható áron 15"/17"-s gépek nyújtanak, az általában fél karú óriás...jó proci, fostalicska vga...vagyis gémelni nem fogok rajta, a többi dologhoz túl erős...
No meg az árukból kijön egy normális asztali.)
Pont ezért vettem én is egy nagyobb tudású drágább, de minden téren jóval erősebb gépet mivel ennek a 158K+szükséges dolgok (össz:200-250k sac.) ebből sok mindent kilehet hozni vagy összelehet rakni. Ha 1-2 dologra használunk valamit, akkor aláírom ott jó egy gyengébb cél hardver, de ha mindenes, mint nálunk pld. munkára vagy a rendszeres külföldi utazásainknál nem létezik olyan hogy túl erős. Azt a +2-3kg súlyt meg hagyjuk már kevés felnőtt ember sétál, vagy rohangál munkába egy notival a kezében vagy a hátán. Persze biztos lesz akinek pontosan ez kell.[ Szerkesztve ]
-
varga911
senior tag
Jók ezek az elnevezések. Először volt netbook, aztán nettop, most booktop...
Kíváncsi vagyok lesz-e notetop, palmbook, vagy netán netpalm. -
azbest
félisten
drága... ennyiért minimum, hogy egy broadcom hd kártyát is mellé adjanak (ha már ilyen chipsetet használnak).
szerintem úgy találták ki a dokkoló ötletét, hogy a az egyik mérnők nem vette le a becsomagolt gép egyik oldaláról a hungarocelt.
-
3aTi3
tag
jó ez a dokkolós ötlet, de nekem így 'kihasználatlanság' érzésem van, mivel ott egy monitor, amit nem használsz közben semmire.
pedig tök jó lenne mintegy tablet-be hajtogatni a gépet, h a monitor kívülre nézzen, majd ugyanígy, portré módban maradhatna, és a rendes moncsi mellé téve mehetne rajta az msn meg playlist.én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!
-
Polllen
nagyúr
Ízlések és pofonok.
Én pl. soha se vártam el igazi teljesítményt egy notebook-tól. Nem is vettem soha, mert amit számomra elfogadható áron 15"/17"-s gépek nyújtanak, az általában fél karú óriás...jó proci, fostalicska vga...vagyis gémelni nem fogok rajta, a többi dologhoz túl erős...
No meg az árukból kijön egy normális asztali.Először jött az okos mobil, most iphone-nál tartok és ennél is van egy-két dolog, amit nem tud élvezhetően, csak kielégítően. Na ezeken a netbook-n már mindent meg tudok csinálni, ami nem gém^^ És ezt már mobilnak merem nevezni, mert ugye a 3,3 kg-s notidhoz még van egy töltő, táska, és már vígan ütöd az 5-6 kg-t. Én meg táskástul, töltőstül kijövök 3kg-ból.
Röviden: Igen, nem te vagy a célközönség és 80-90k fölött sztem is már drágák ezek a kütyük.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
S*Tom*
aktív tag
Igen tudom most ez a trendi sétálni az utcán egy ilyen szétnyitható számológéppel vagy a mekiben olvasni az üzeneteim stb.
Én, ha utazok inkább használom munkára és szórakozásra a jelenlegi 15"/17"-es gépem, ami középszerű, de énnél fényévekkel erősebb és számomra több mindenre alkalmasabb, ha cserélném is inkább még erősebb vasra. Ha az életem múlna rajta sem használnám a notikat étteremben, parkban nyilvános helyen, de ha néha még is vinnem kell magammal valahova nem szakadok meg 3.3kg alatt, persze nem sétálok vele egész nap az utcán olyankor inkább a párom viszem magammal. A mekibe sem járok, már rég nem vagyok gyerek, finoman fogalmazva nem túl fényes a kaja. Valahol az utcán, ha még is nagyon rám törne a böngészés vagy a levelezés, filmnézés, fotózás, mp3 stb. arra ott a KU990 mobil.
Aztán lehet én látom rosszul a booktop hasznosságát és nem én vagyok ennek a célközönsége, de a véleményem fen tartom a belerakott hardver anyag tudása ennyiért szerintem nevetséges. Értem én hogy mobilis meg energiatakarékos blabla, de nekem így teljesítménye és a tudása miatt nem érne az egész 80k sem. Vagy rakták volna bele, amit erről a modellről még elspóroltak vagy tartsák lentebb az árát, ha nem fogy úgy is az lesz, mert hamar kifutnak. -
raver
aktív tag
Nincs ezzel semmi gond. Venni fogják, és a többi gyártó is csinál dokkolót (reméljük jobbat).
A 17" bika notit, meg nem hiszem hogy szavesen cipelnéd magaddal egész nap azért, hogy ha kell meg tudd nézni a leveleid, vagy egy táblázatot. Nem feltételezem, hogy egy mekibe kicsapnád az asztalra.... már csak a hatalmas asztalok miatt sem
Jahh és ugye ott az üzemidő..... -
S*Tom*
aktív tag
Hát a Gigabyte M1022G 158k-ért szerintem nagyon gagyi mami, ennyi pénzért sokkal erősebb notebookot belehet szerezni. A dokkolót meg abszolút nem értem minek, d-sub-al monitora kötni, ja hogy még akkor + egy monitor hozzá, hogy lássunk is valamit. Szerintem akkor inkább ugyanennyiből egy erős 17" noti.
-
Prof01
veterán
Igaz, sok minden aprósággal meg lehet spékelni még. Reméljük a későbbiekben találkozni fogunk jobban felszerelt dokkolóval.
Nem hiszem, hogy ezek csak nekünk jutnak eszünkbe. Ha meg igen, akkor talán olvassák a ph fórumot.Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
wipes
senior tag
ennek így semmi értelme, ezzel a "dokkolóval" csak annyit tud pluszban a gép, hogy élére lehet állítani, és kinyitás nélkül be lehet kapcsolni
ennyi pénzért kinézhetne normálisan, lehetne benne optikai meghajtó, rajta meg legalább egy dvi kimenet
egeret, billentyűzetet és dsub csatis monitort eddig is rá lehetett dugni bármelyik netbookra
-
Gergő_
őstag
válasz Napfénysüti #39 üzenetére
3g modem és nélkül, 1GB rammal láttam egy webshopban 97 ezerért, ugyanígy dokkolóval, win7 starterrel
-
Napfénysüti
nagyúr
Kissé húzós az ára. Maga az ötlet a netbook dokkolhatóságára nem rossz.
Més que un club!
-
Prof01
veterán
válasz Jim Tonic #34 üzenetére
Hát sztem ilyen gyenge géphez bőven elég.
Egyébként az LG X300-ra leszek nagyon kíváncsi. 11,6" 1366x768, 2,0ghz atom proci, 2gb ram, 64gb ssd, 2 usb, 1 hdmi, wifi, 3g. 7 órás akku idő. Asszem nekem ez lesz a nyerő választás, csak ne legyen drága.Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Hiftu
senior tag
Olvasom a hozzászólásokat és nagyon meglepődtem, hogy mennyire tetszik az embereknek ez a dokkoló.
Úgy látom ízlés kérdése a dolog. Szerintem nem egy nagy szám dolog, de jó pénzt lehet elkérni érte. (Ja és nem akarok flame-t indítani. Ne akarjatok meggyőzni. )Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Polllen
nagyúr
Nekem tetszik nagyon, csak drágának tartom.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
brd
nagyúr
Látom, azzal együtt értendő a hozzászólásom. Lehet, hogy elég ennyi egy ilyen noti'nak, de azért megnézném így, élére állítva, egy napos meló után, teljesen leterhelve a gépet, hogy milyen hőfokok vannak benne... Semmiből nem állt volna a másik oldalára állíthatóvá tenni, vagy csak a szellőzést oda irányítani.
The only real valuable thing is intuition.
-
macilaci78
nagyúr
Azért nem mindegy, hogy falra akarom tenni a monitort, vagy ilyet akarok ráaggatni a hátuljára.
Mondjuk egy Wide-os nagyobb moncsinál akár mindkettő elférhet. Az állványrögzítés egyik oldalán a gép bölcsője, a másikon mondjuk egy külső vinyó+wifi router+USB eszközök: rűádiós, vagy BTos bill+egér adója, ilyesmik, mert miért ne?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Magnum_
nagyúr
158.000Ft?
netbook topicban többször linkeltük, hogy valahol 69.990Ft az ára..
itt írtam..
azóta felment az ára[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
yorka
tag
Egy HP dokkoló húszezerbe kerül táppal együtt, és portból is jóval több van rajta. huszonötezerért már Multibay II-est kapni. Különbség annyi, hogy nem élével rakod bele a cuccost.
Az nem derül ki a cikkből, hogy valami spéci porton csatlakozik a dokkolóhoz a gép, vagy sima USB-n keresztül. Ha ez utóbbi, akkor ez csak egy sima port replikátor.[ Szerkesztve ]
-
tomzi1
tag
Ilyen színprofillal nem rendelkeztek véletlenül lenovo ideapad s10-2 -höz? Esetleg valami tipp, hogy honnan lehetne letölteni?
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Dekomoly. Booktop. Egy új szó, amit lehet megjegyezni... Tetszik - főleg a 3G modemes változat. Bár tény, hogy drága...
-
veterán
Hát szép mutatós kis gép de semmi extra mint bármelyik hasonló márka.Viszont a dokkló miatt ennyivel drágább,hát ez lehet,hogy nem teszi népszerüvé ezt a gépet
duree54
-
Khaal
őstag
Nekem is szemet szúrt a dolog, de ha jobban megnézitek látható, hogy ki van vágva a dokkoló alja és két oldalt tud távozni a meleg levegő. Persze nyilván idővel rendesen befűthet az asztalnak és valószínűleg rendesen lefogja a hűtés hatásfokát, de látatlanba nehéz megmondani mennyire hátrányos ez a megoldás. Kétségkívül szerencsésebb lett volna a gép hátsó részére tenni a szellőzőnyílásokat.
Létezik egyébként nettop matt festéssel, normális billentyűzettel, értelmes méretű tapipaddal, matt felületű nagyfelbontású ledes kijelzővel és hdmi vagy dvi csatival? Eddig bármelyiket néztem mind elvérzett valami apró részleten.
-
zeg
őstag
Legfeljebb 80-at érő, a netbukok között is elavult unalmas készülék, brutális felárral filléres fröccsöntött műanyag dokkolóval. Kicsit eljárt felette az idő.
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Jó dolog a dokkolás, remélem több gyártó is rákap az ötletre, de:
- nagyon elavult a hw a gépben
- a szellőzőből a dokkolóba fújja ki a levegőt a gép, ez elég "érdekes" megoldás -
brd
nagyúr
Nem, én is ott fejeztem be a cikk olvasását (nem a cikkel van bajom, az részletes, alapos, szal' , de így még akkor is fanyalognék a készüléket látva, ha ingyen hozzám vágnák). Milyen barom megoldások lehetnek még benne ezek után...?
The only real valuable thing is intuition.
-
StLui
veterán
Ion dual atommal hdmi-vel érdekes lenne, de így és ennyiért még ártól függetlenül sem kéne, (mondjuk 80-ért sem), kidobott pénznek érezném
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Picco
addikt
eleg jo kis gep, behalt a notim es pont akkor vettem ebbol 3at eladasra, egyiket megtartottam.
mellesleg elado ha erdekel valakit**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
nagyúr
VGA... de miért?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
64b0r
aktív tag
Most komolyan, a szellőzőnyílást alulra tették, a dokkoló felőli oldalra? Ez csak nekem tűnik nonszensznek?
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
The Bachelor
tag
A dokkolhatóság tetszett egyedül (de az nagyon), sztem semmi más nem szól mellette, sőt inkább ellene: jobb-bal oldalra elhelyezett egér gombok, tükrös kijelző, kevés üzemidő akksiról, nah meg persze az ÁR...
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.
-
Prof01
veterán
Ez a dokkolhatóság nagyon jó dolog, ha 100k alá menne az ára, akkor megérné. De így még mindig Az Acer 751 nálam a best netbook...
Remélem más gyártó is lekoppintja és fogja használni ezt a dokkolós megoldást.Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
automi88
csendes tag
Egy kicsit drága.
-
törölt tag
Annak legalább haszna is lenne. Ez viszont nagyon nem tetszik, úgy néz ki, hogy csak azért választottak ilyen megoldást a hagyományos és jól bevált helyett, hogy új nevet adhassanak neki.
Arról nem is beszélve, hogy a 30 ezres felár szerintem nagyon sok egy ilyenért ebben a kategóriában. -
rudi
nagyúr
Abszolút simán ment a dokkolás. Ha állványon van a gép külső monitorral, akkor kivételkor minden ugyanabban a formában folytatódott tovább, csak a noti kijelzőjén. Ellenkező irányban, dokkolóba rakáskor legalább suspendbe le kellett tenni a gépet, hogy megjelenjen a kép a monitoron.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
yooga
csendes tag
"Szerintünk a másik trükkös megoldás egy monitor hátuljára rögzíthető rendszer lenne." Szerintetek valaki is szórakozna a monitor mögötti bedugdosással? Én tuti nem mocorogtatnám a moncsit csak hogy rátolhassak egy ilyen "erőgépet".
Még cseresznye, h idetaláltam :D
-
Straw
senior tag
Ez a dokkolós dolog valóban jó ötlet, de nem értem hogy miért kell lassan annyi felárat felszámolni minden mint egy autónál.
Akarsz bele 3G modemet +20K boltban meg megkapod 5k-ért, vagy nagyobb felbontású kijelző megint +20K, és nekem ne mondja senki hogy a gyártása ennyivel többe kerülne.
Tudom most jön az hogy a gyártók is pénzből élnek, ezt el is fogadom, de ez akkor is iireális és legfőképp idegesítő, meg annyi pénzből amennyibe ez kerül akkor már inkább az asus kétmagos ionos netbookját venném, de ízlések és pofonok.
Amúgy meg elég szépre sikerült.42
-
v.tom
őstag
Ez a dokkolós dolog jó ötlet, de legalább a designerek kicsit gondolkodhattak volna, és nem ártott volna az aljával kezdeni valamit.
-
AXisBOLD
addikt
nekem csak ez a dokkolási lehetőség tetszik, de arra nem nagyon tér ki a teszt, legalábbis monitort nem teszteltetek.
Aurea mediocritas
-
nbg
senior tag
Majd az ION-os, HDMI-s verzioja erdekes is lehet akar...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Legion Y540-17IRH 17.3'' FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 820 G2 5.gen core i5-ös notebook leárazás!!!AkciÓÓ
- Keresek egy internetezésre, film nézésre alkalmas gyors - eredeti magyar billentyűzetes laptopot
- Asus Expertbook B3402FB
- Lenovo T470 Thinkpad 4G LTE 14 FHD IPS i5-7300U vPro 16GB RAM 128GB SSD Intel HD620 W11 Pro Garancia
- Laptop alaktrészek
- Dell Latitude E5470 i7-6600U/256GB SSD/8GB RAM/Win10/Radeon R7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest