- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz
bupemko #7359 üzenetére
Ha nincs fenn a Wallet vagy regebben a Pay, akkor hogy tudsz fizetni teloval? Van sajat banki app amin keresztul tolod?
Igen, ugy nez ki egy hatter frissitessel hatastalanitottak a fixet, nincs fenn nekem sem az az update es most mar nekem is azt irtja a Wallet, hogy nem hasznalhato a telefon fizetesre.
-
Disque
aktív tag
-
bupemko
senior tag
válasz
bupemko #7070 üzenetére
Van egy nagy fejlődés 3.7.0 TWRP/ben a korábbi 3.4.2-höz képest: nem kell kikapcsolni PIN kódot / ujjlenyomatot OTA upgrade esetén végre XIAOMI.EU rom frissítésnél!
Tegnap ránéztem van-e újabb és jelezte, hogy kijött a MIUI by xiaomi.eu 14.04.0.SJKCNXM verzió, amit gond nélkül fel is tettem!
Ujjlenyomat továbbra sem megy minden app-ban sajnos, gondolom legalább kétféle implementáció van ami megy, van ami nem. Teljes telefon reset még nem volt, időhiány miatt...
Ezekben működik:
Curve
Google Wallet (ha ez nem menne, akkor már ment volna factory reset)
K&H mobilbank
Lightyear
Microsoft LinkedIn
Microsoft OneDrive
myRaiffeisen
Simple Plus by OTPEzekben nem:
CIB mobilbank
Crypto.com
Erste George
Keepass2Android
MobilKincstár
OTP smartbank
OTP SZÉP kártya
PayPal
Revolut
Wise
WorkdayFrissítés előtt még volt egy olyan bajom, hogy az AOD megmakkant. Most frissítés után újra bekapcsoltam és működik!
-
válasz
bupemko #7062 üzenetére
Ehhez csak azt teszem hozzá, hogy ha már fastboot, akkor ugye fastboot-ból is lehet "update"-ként telepíteni a frissebb xiaomi.eu kiadásokat, bár ezt biztosan tudod.
Így kevésbé lényeges a TWRP, nálam pl továbbra is Pixel recovery van xiaomi.eu alatt is, mert nem egyelőre nem zavar. 😁Amúgy tényleg félreérthető sok esetben ez, hogy válaszolgatunk valakinek EU témában és csak később derül ki (esik le valakinek), hogy az illető gyári EU-ra gondol, nem pedig xiaomi.eu-ra.
-
bupemko
senior tag
válasz
bupemko #7061 üzenetére
Sikerült feltenni új recovery-t fastboot-tal (Volume Down + Power kikapcsolt állapotban).
Ezt követően kínai lett a TWRP, ezen a következő guide segített: https://droidwin.com/change-language-twrp-recovery/
Ez a 3.7-es TWRP már látja a belső tárhelyet, így le is futott gond nélkül a 14.0.3 upgrade (persze előtte kikapcsoltam a képernyőzárat), annyi, hogy a végén kellett nyomni TWRP-ben egy Reboot to System-et.Sajnos ezzel a verzióval se működik az ujjlenyomat olvasó minden alkalmazásban, úgy néz ki muszáj lesz beiktatnom egy gyári visszaállítást...
-
arfer
senior tag
válasz
bupemko #7025 üzenetére
Xiaomi.eu 12.5-ön még faszányos volt az ujjlenyomat olvasó, 13-ra frissítés után már nem: pl. Raiffeisen appban működött, de Revolutban, CIB-ben már be se lehetett kapcsolni. Telót váltottam, ezt betettem a fiókba. Most, hogy van rá MIUI 14, felraktam rá, hátha megjavul az ujjlenyomat, de nem
. Factory reset nélkül nem lehet még mindig megcsinálni?
-
bupemko
senior tag
válasz
bupemko #7024 üzenetére
Google Wallet-be újra fel kellett venni Curve kártyát.
Ami nagyobb probléma, hogy több alkalmazásban nem működik az újrakonfigurált ujjlenyomat olvasó. Esetleg nálatok is volt hasonló probléma frissítés után?
Szerk.: Visszaolvasva látom, hogy volt hasonló probléma, factory reset volt a megoldás. Jó lenne valami kevésbé invazív módszer, elég jól be van lakva most a rendszer...
-
megbízható
csendes tag
válasz
bupemko #5485 üzenetére
Igen, BL nyitva van. Ott a wipe-ok körül csúsztatott el valami, mert utána nem igazán láttam a telefon tárhelyét. Mindegy is, erre a hónapra elég volt szívásnak. Egy kérdés még: a Huawei watch gt nem akar csatlakozni. Ugyanaz lehet a baja, mint a Netflixnek, a nyitott BL? Ja és ha lezárom, megint töröl mindent?
-
tomboy0013
veterán
válasz
bupemko #5443 üzenetére
Kész rejtély miért várom el, hogy ami eddig működött normálisan, a fejlesztések után is fog. Indokolatlan korlátok közé zárják egyre inkább a felhasználót, meg cseszik el az eddig jól működő alapvető funkciókat. Szerintem ez így nem annyira oké. Nem gondolom, hogy réteg igény, hogy meg tudj osztani valamit a mai világban a telefonodról másik fiókkal anélkül, hogy asztalt kellene váltani.
-
bloggiold
tag
válasz
bupemko #5443 üzenetére
Az Android 11 eléggé félresikerült rendszer más telefonok esetében is. A kis pockunk meg egy baromi jó telefon, csak eredeti kínai ROM vagy, ha nem angol nyelven akarod használni akkor XiaomEU ROM kell rá. A Global meg az EEA egy lubutított birka GDPR EU kopatibils nesze nektek verzió az összes Xiaomi telefon esetében.
-
TpS
őstag
válasz
bupemko #4371 üzenetére
A twrp-t át lehet állítani angolra.Nálam is visszalépett a twrp-be, mert kimaradt 1 lépés (lehet, hogy nálad nem ez volt a gond), a twrp felrakása után be kellett volna bootolnom a twrp-be, és a rom felrakása előtt a data-t megformázni. A eu dev telepítés után nem indul el, ha a data-ról nincs leszedve a gyári titkosítás. Úgy is működött, hogy miután a rom felrakása után újra a twrp-be lépett, megformáztam, aztán már rendben elindult.
-
lócitrom
őstag
válasz
bupemko #4437 üzenetére
ha van rá kapacitásod a következőt javaslom. ugyan bug-os kissé még EU alatt a dolog, de valóban megy. EEA vagy global szoftvert tegyél fel fastboot üzemmódban. törölj mindent. ezután ebben a sorrendben érdemes feltenni az EU-t. az a TWRP bőven jó, ami a xiaomi.eu feltöltései közt található. az a legbiztosabb. ezután mennie kellene.
egyedi rendszerrel sose zárd vissza a rendszertöltőt. tégla lesz.
-
tomboy0013
veterán
válasz
bupemko #4444 üzenetére
Facebook app-ból tölteném le. Alfa Romeo használati kézikönyvet szeretném újra letölteni a csoportjából. Ha bemegyek a fájlokba és ott a dokumentum melletti 3 pöttyre megyek és azon belül a letöltésre akkor letölti. Meg is jelenik a fájlkezelőben, de üres a fájl. Ha rákoppintok magára a dokumentumra a csoportban a fájlok között akkor bejön a poszt amivel megosztották anno és ott csak ráütöttem eddig a fájlra és letöltötte. Most is ez történik, ki is írja az értesítési sávban hogy letöltve, de persze nincs a telefonon... Minden engedély megadva, telefon újraindítva, gyorsítótár, fájl adatok törölve. Mit csináljak meg hogy működjön ahogy kellene neki?
Darvinya: Érdekes hogy a letöltés hibát az F1-em is produkálja, feleségem Note 7-ese és após Note 8T-je is. Ezek csak bugok. Nem nyúltam a rendszerbe így szétcseszni se tudtam.
-
bupemko
senior tag
-
bupemko
senior tag
válasz
bupemko #4371 üzenetére
Ezt követően manuálisan TWRP-ből sikerült működésre bírnom a következő módon (segített a hivatalos guide):
Wipe / Format Data - itt hibákat írt (resource busy, MTP és társai), de reboot után már a MIUI logó fogadott és pár perc után elindult a telefon.
-
-
PirosHello
senior tag
válasz
bupemko #3481 üzenetére
Igen, szolgáltatói oldalon csak az Ügyfélszolga felhívásával és az Ő részéről történt bekapcsolásával ment nálam is, kizárólag kódokkal NEM.
Kódokra azt az SMS-t kaptam vissza, hogy nem vagyok jogosult az előfizetésemmel igénybe venni a szolgáltatást.
Aztán az ÜSZ megoldotta mégis.... -
Tirith
tag
válasz
bupemko #3246 üzenetére
Köszi a választ!
Megpróbálok utánajárni ennek a dolognak, nem szeretném annyiban hagyni. Persze nem fogok hónapokat eltölteni ezzel, de azért bosszantó hiba. Viszont akkor valószínűleg jó irányba tapogatózok, hogy a Telekomnál lehet a probléma forrása. (Digis kártyám nincs, arról nem tudok nyilatkozni.)
-
lócitrom
őstag
válasz
bupemko #2616 üzenetére
ebben igazából nincs fix tendencia. tényleg frissítenek, de változó ütemben. havi szintű frissítések azért nincsenek, mert egyébként gyanítom erőforrás sincs rá. a kínaiakra jellemző, hogy csak annyi embert alkalmaznak, ami szerintük éppen elég. a frissítések minősége is olyan, amilyen. valóban igaz, hogy régebben jobbak voltak. nemcsak foltozások jöttek, hanem tényleg csináltak is valamit. érdemi fejlődés volt, funkciógazdag volt a rendszer. azóta pedig lejt az egész, sajnos. egyetlen jó hír, hogy az F1 pl. a hírek szerint megkapja az Android 11-et. immáron ez a NEGYEDIK főverzió lesz rajta, szóval ha jelenleg nem olyan gyors ütemben kapja a frissítéseket, de elég jók az esélyei még egy ideig ennek a telefonnak.
-
lócitrom
őstag
válasz
bupemko #2608 üzenetére
miről beszélsz? a Samsung marhára nem az a tősgyökeres frissítgető. éveken át szart a telefonjai 80 százalékára, leginkább a drágább telefonjait frissítette rendszeresen. pár éve jellemző, hogy nem szarja le látványosan a felhasználókat. ehhez is az kellett, hogy a Google beszóljon.
amúgy itt a telefon kaliberéhez képest kimondottan sok a Xiaomi és/vagy Android newbie.
-
-
-
-
JKalo
tag
válasz
bupemko #1785 üzenetére
Szia! Megkérdezhetem, hogy a telekomos kartyan a volte és vowifi (global rom alatt) neked simán elindult? Vagy vmi trükkje van?
Végigolvastam a fórumot, de sehogy nem tudom egyiket sem elindítani :-(.
ITT: [link] - és ITT: [link] részleteztem a hívás teszteket képekkel, de még nem érkezett segítség.
Ha esetleg tudnál segíteni, előre is köszönöm. -
FeRkE
őstag
válasz
bupemko #1660 üzenetére
Nekem 8 gigas van, legfrisebb xiaomi.eu stabil rommal. Van jopar app a memoriaban, elinditottam a kamera appot, majd vissza leptem korabban futo appokba, ugyanott folytattam ahol hasznaltam oket, nem toltottek ujra, ugyhogy szerintem nem lo ki a kamera app mindent. En foleg a nagyobb tarhely miatt vettem a 8 gigast bar elotte 64GB-os Oneplus3 volt es az is ritkan telt be foleg a fotok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Kerékpársportok
- Honda topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest