Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zolik
senior tag
4Gb talán egy alap rendszerre böngészésre meg levelezésre úgy rendben van. De munkára vagy komolyabb feladatoknál már igen csak soványka. Az usa-ban már szinte minden gépet 8Gb rammal árulnak.
Első körben oda kellene eljutni hogy az árakat vissza viszik a 2016-os szintre mert több mint 2 év után 3x-ra nőt árak enyhén szólva is nevetségesek!! Fejlesztenek hogy nagyobb modulok lehessenek, de közben folyton azt kamuzzák hogy nagy a gyártási igény, de akkor minek fejlesztenek ha nem tudnak eleget gyártani? Érdekes ez az egész... adat tárolóknak is fel kellene menniük mert arra is nagy az igény mégse horror áron adják őket.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Ribi
nagyúr
Én is 4G-t használok itt, és van word, pár ablak nyitva és néha még egy hyper-V win7 is elindul.
Persze kinek mi az átlag.
3 ablak + youtubehoz tényleg nem kell, de azért a manapság igen viccesen megírt programok egyre több memót zabálnak. Én is jobban örülnék 8 memónak, de el lehet lenni bőven 4-el is. -
proci985
MODERÁTOR
azzal az a baj, hogy ha az embernek mondjuk meloznia kell mert pl konferencia vagy offsite demo vagy akarmi miatt nincs asztali gepe, akkor nem art, ha a laptop is elbirja.
tovabbmegyek, laptop melle meg egy asztalit fenntartani istencsapasa kategoria, a szinkronizalgatassal, a ket parhuzamos kornyezettel meg az "eppen hol van a cucc"al. probaltam, a vegen amikor upgrade volt akkor a "gib desktop replacement pls" remek megoldas volt. meg ugy is, hogy van vagy harom kilo a cumo, mobilitas tekinteteben pedig eroteljesen felso hatar.
jelenlegi memoriarak mellett itt egesz jo uj laptopot lehet venni ket ilyen memoria varhato arabol, szoval a celcsoport nem feltetlenul az, akinek eleg a 4GB ram vagy netezos szovegszerkesztos konfig kell.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
veterán
Helyes, jöjjön csak
Wi-Fi okoscuccok, utolsó darabok ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wi-fi_okoseszkozok_mozgaserzekelo_okosrele_ok/hsz_1-50.html
-
TeeJay
félisten
igen akkor vegyük meg 4GB RAM-al aztán ha elkezdjük használni máris lassulás lesz mert kevés a RAM
tehát akkor ne használjuk és akkor elég lesz
már 4éve is kevésnek tartottam a 4GB RAM-ot 8-at használok már minden gépen 4éve amikor még olcsó voltMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
YASKATIR
senior tag
-
TeeJay
félisten
a DIGI meg máshogy gondolta
minden előfizetőne 1000/200-at ad és ha notin szeretnéd kitekerni jó ha van legalább 8GB RAM
de egy photoshop is elég sokat igényel
vagy egy régebbi játék is
nekem pl online rádió fut, közben qbittorrent seedel 150-200mbit-en és nyomatom a CS:GO-t 8GB RAM-ból
vagy ha nem játszok akkor chrome is szépen kéri a RAM-ot ha 5-8 fül meg van nyitva neki és youtube videó megy vagy valami hasonlók4GB-ot azért adnak hogy olcsóbb legyen a végösszeg pedig lapra forrasztva 8GB RAM jóval olcsóbb lenne
mint modulban venni és az már elég lenne mindenkinek manapságMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
atus72
őstag
A firstclass-nak annyi köze van a témához, hogy ott el lehet férni, ergo ha nagyon akarsz akkor kényelmesebben tudsz dolgozni, minden más helyen nem, persze ha ropiember vagy akkor mindegy hol ülsz.
Áruld mér el hogy min dolgozol a repülőn amihez kell a 16/32GB?[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Teljesen eletszeru, velem rendszeresen elofordul foleg amikor 6-7 ora az atszallas. A first classnek meg mi koze hozza, hogy dolgozol-e a gepen? Amugy elso par sor nem olyan zajos meg kis gepen se egy A380-ason pedig elhanyagolhato. Es meg fullhallgato(vagy dugo) is letezik.
[ Szerkesztve ]
-
borg25
senior tag
Annyit még hozzá, hogy az átlagember iqját/igényességét meg tudja haladni a torrent. Inkább felmegy a youtubera vagy más oldalra és kéttucat spam beszerzése alatt 160p felbontás mellett online néz filmet.
Amihez megint csak nem kell kraft. Na jó, ha képtelen megküzdeni a felugró ablakok tömkelegével és a ja, ja noch einmail videocskákkal, akkor lelassul a gépe... -
YASKATIR
senior tag
Persze, mert az atlagember 1000/200-as nettel nyomat 24/7-be torrentet. Teljesen valos. Ertsd mar meg, hogy az atlagember nem csinal semmi ilyet, foleg nem 1000/200-as nettel. Az atlagember megnyitja a Chrome-ot, azon 4-5 tabot es orul. Szerinted egyebkent hany atlagember szarakodik kabellel, hogy 1000/200-as netet hasznaljon ha ott a wifi? Hint: egy sem.
-
atus72
őstag
Biztosan életszerű hogy a repülőgépen fogsz dolgozni olyan alkalmazáson ahova kell a kurva sok RAM
Zaj van, nem férsz el rendesen, ha meg a first classt megtudod fizetni akkor biztosan nem tenyeres talpas fejlesztő vagy hanem valami nyakkendős öltönyös topmanager, na az megint nem fog fejleszteni a repülőn max emailt olvas. -
TeeJay
félisten
-
Gdi
senior tag
"energiahatékonysága 39%-kal csökkent."
Oh ya.. ez tök pozitív dolog
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
YASKATIR
senior tag
Nekem pont egy ilyen on-board memorias laptopom van most, es annyi volt a trukk, hogy ugyan olyan Mhz-s memoriat kell venni, mint az on-board (ez mondjuk eleg logikus) es menni fog dual-ba, mert automatikusan allitja az idozitest meg mindent. Legalabbis az Asus support ezt mondta, ez ahogy nezem igazuk is volt, mert 2 kulonbozo rammal is probaltam:
Amugy pedig az a "semmire sem eleg" 4GB ram meg mindig eleg az emberek tobbsegenek. Nezd meg mondjuk a linkelt Linus videot errol. Kicsit tul van gondolva ez a "nem eleg" dolog. Baratnom laptopja szinten 4GB-os, Celeron N4100-al szerelve, SSD-vel es rohadt gyors. Teljesen jol mennek a fullhd videok / filmek, tud normalisan bongeszni es sosem akad meg a gep. Pedig mielott megvettem itt fujjogott minden "szakerto", hogy fuuuujjj celeron, fuuuuj 4gb ram "elseindulveleawindowshamegelindulisakadnifog".
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
"miközben az energiahatékonysága 39%-kal csökkent." < ez nagyon nem hangzik jól!!!
Nőtt. nem csökkent. Hatékonyság nő, fogyasztás csökken. -
TeeJay
félisten
az a baj hogy 4GB RAM kb. már semmire se elég
dobnak bele egy OEM RAM-ot te meg majd keress mellé másik 4gigásat amivel hajlandó lesz párban menni mivel 8GB alap kellene már hogy legyen2011-ben 3GB RAM volt a laptopomban amit mai napig használok
2+1GB és természetesen 8GB-ra bővítettem de azokból a 2GB-ot alig tudtam eladni az 1GB meg kukaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MittuDomain_
őstag
PC-n VEM-elek munkahelyen, a noti szükségmegoldás, kint a munkaterületen, egyszerűsített modellekhez jó.
Még szakdoga íráshoz kellett, azóta upgrade-eltem a 8at 16ra, így azért elketyeg, egy AXIS annyira nem gyilkos, főleg az eredmény lekérdezéseknél van baj.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
YASKATIR
senior tag
Hat 2011 ota volt vagy 7 laptopom (ha lehet 2 ev garanciaval veszem es az elso ev utan eladom, amikor meg van rajt boven garancia, sokszor meg a billentyuzetet is kicsereltetem elotte ha kopott vagy lotyog, igy lenyegeben egy tok uj gepet tudok eladni), es talan csak az elso ketto volt DDR3 a tobbi mind DDR4. A mostani DDR4-es modul is amit hasznalok az elozoleg eladott eredetileg 2x4GB-os laptopbol lett kiveve. Igy az elment 4GB-al egy kicsivel olcsobban. Az uj tulaj orult mert olcsobb meg en is, mert nem kell ramot vennem.
(#16) MittuDomain_: Igen, errol beszelek, hogy az atlag ember nem fogja azt sem megerezni, hogy 4GB* helyett 8GB van a laptopban, nemhogy azt, hogy 16.
*Amugy a Windows 10 tokeletesen elvan 4GB rammal, viszont ha bovited egybol elkezd 3.9GB-os hasznalni, szoval orul neki a rendszer, de lenyegi gyorsulas nincs
Linus amugy csinalt regebben errol egy videot.
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz MittuDomain_ #16 üzenetére
Neked meg javaslom, ha VEM-el dolgozol akkor asztali gépen tedd azt, ott "végtelen" memórád van.
-
Francia91
veterán
válasz MittuDomain_ #16 üzenetére
Nekem Preci M6600-asom van, az 32 Gb-ig támogat, pedig nem mai cucc
Mondjuk kelleni is fog, mert a 16 Gb- néha kevésnek érződik"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
YASKATIR
senior tag
Azert jonnek 4GB rammal a mai napig a laptopok, mert az atlagfelhasznalonak (ertsd az emberek 95%-a) boven eleg es igy olcsobban tudjak adni. Ha tobb ram kell, akkor fizess tobbet, mivel szinte mindig elerheto a 8GB-os opcio.
Ha tehetem en is csak 4GB rammal szerelt laptopot veszek, mivel szinte mindig marad egy sodimm a regi laptopbol es igy szinte mindig tudom ingyen upgrade-elni.
Szerinted mi ertelme van a 16GB ramnak a felhasznalok 95%-nal? E-penisz?
[ Szerkesztve ]
-
Na majd ez lenyomja az árakat
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
TeeJay
félisten
azért van akkor hogy szinte minden notebook csak 4GB RAM-al jön...
paraszt meg majd bővítse fel ha van extra pénze
már régen nem lenne szabad 8GB alatt cuccot kiadni de inkább 2x8GB RAM kellene bele alapbólMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ribi
nagyúr
És miért pont játékosoknak?
Melyik játéknak nem elég 32G ram? -
Nagyon jó, most már az árakon reszelhetnének picit
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
zsolt501
nagyúr
válasz Kicsiguszti #2 üzenetére
Épp ezt akartam én is jelezni
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Kicsiguszti
tag
Az energiahatékonyság gondolom nem csökkent, hanem nőtt
-
atus72
őstag
kevés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Assetto Corsa EVO
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- iOS alkalmazások
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!