Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tetsuo

  tag

  El vagy tévedve.
  Kína (a mindenkori kínai kormány) soha nem állította magáról, hogy erkölcsi mintapéldány és pláne azt, hogy egyetért a liberál-demokrata (vagy neokon, tökmindegy), illetve kapitalista elvekkel. Sőt, Kína nyíltan antiliberális, valamint a kapitalizmussal nem igazán kompatibilis a belső kereskedelmi rendszere - ugyanis azt ideológiai alapon károsnak tartja.

  Nos Ámerika (az Egyesült Államok kormánya, gazdasága és kulturális közege) ennek éppen az ellentéte. Fennen prédikál a demokratikus eszményről, magas lóról fenyeget országokat, és exportálja a demokráciát oda, ahol olaj vagy egyéb erőforrás kiaknázható. Magát vindikálja a világ csendőrének, ellátva sokszor több, egymással konfliktusban álló országot fegyverekkel, miközben gyakran ők okoznak konfliktusokat és/vagy gerjesztik tovább azokat.

  Kínán nem szép dolog számonkérni a piacok szabadságát, hiszen azzal Kína nem is értett egyet soha, ellenben USÁ-n nagyon is szükséges, mivel a külgazdasági (és egyéb politikai/gazdasági) törekvéseivel önmagát hazudtolja meg, ez pedig sokkal nagyobb erkölcsi mélység, mint amit az illiberális országok elértek.

  A "lopás" meg a szabadalmak megint egy látszólag szép, de hazug érvelés.
  Minden ország, minden feltaláló "lop", hiszen egyik sem a nulláról kezdi mindig. Ámerika lopott ezidáig talán a legtöbbet; pl. a náciktól és általában "agyat" a többi országtól, ma is folyamatosan.
  Az egész világot lehallgatva - Snowden-iratokból kiderült -, ipari kémkedés is része volt a megfigyeléseknek.

  Ámerika és a fejlett Nyugat határozta és határozza meg az általuk világra ráerőltetett nemzetközi törvényeket. Aki az ő szabályaikhoz nem alkalmazkodik, azt kiközösítik, szankcióznak ellene stb.
  Így van ez a szabadalmi jogokkal is.
  Mindezt nyakonöntve a tolerancia, szabadság és egyenlőség bullsh*ttel. Joseph Göbbels ártatlan koszorúslány volt ezekhez képest.

Hozzászólok Aktív témák