Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
Nem értem, van még 1 hónap a startig.
-
raper
senior tag
Ez a hír megjelent itt is: [link]
-
smkb
őstag
Az egy szoftverfejlesztésnél nagyon kevés, főleg, hogy 1 hónap múlva jelenik meg... azaz ahhoz hogy 1 hónap múlva a gépeken lehessen, boltokban stb már készen kell lennie.
Lassan el kell kezdeni szállítani a notikat, tabokat, stb, hogy start után a boltokban elérhető legyen.
-
Воланд
titán
augusztus elejen lepett a win8 rtm statuszba, azaz akkortol kezdtek terjeszteni a vegleges valtozatot az oem partnereknek. itt a "nincs kesz" foleg az uj kornyezet 1.0-as allapotara vonatkozik.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Tomy Yayo
senior tag
Az lehet, hogy mi átlagemberek 1 hónap múlva tudjuk megvenni, de a gyártócégeknél felhasználásra már rég kint van, azon már nem tudnak változtatni, csak frissítésekkel (első indításnál jó kis pakkra lehet majd ez alapján számítani )
Egyébként első dev. preview óta használom, most a legutóbbi preview van fent (talán consumer, nem tudom a nevét), és tökéletesen működik. Mindenesetre nincs vele több gond, mint egy win7 sp1-el Jó, a csempés appokat még lehetne csiszolni, de ez több, mint fél éves változat, ehhez képest a végleges rengeteget fejlődhetett+jönnek még úgyis frissítések.
[ Szerkesztve ]
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
törölt tag
Augusztus végétől használom (MSDNAA), van olyan jó mint a W7, valamiben jobb is.
Az igaz, hogy elég kevés metro app van, de maga a rendszer bőven a használható állapotban van.[ Szerkesztve ]
-
sid87
senior tag
Pár napja én is használom, és bár szokni kell, jó cucc lesz ez, főleg ha sok app lesz hozzá.
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
hyperman25
tag
Minden Windowsban voltak hibák a kiadáskor, +az átállás úgyis lassú lesz.
-
MCBASSTION
aktív tag
sztem nem az ms nincs kesz, hanem az intel meg a tobbiek a driverekkel...
windows7sins.org
-
veterán
Klassz, de ez egy ilyen homeopátiás jelentőségű adat (mármint hogy számodra "bőven használható").
Most ugye olyan 50M körüli Win7 júzernél tartunk (és még kb. ennyi XP+Vista) - szerinted nagyságrendileg hány teszternek kell legalább ilyen jó tapasztalatokkal használnia a nyolcast, hogy útrakésznek nevezhető legyen..?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Rayyy
senior tag
Remélem majd kijön egy pro és kontra elemzés Win7-ről 8-ra frissítés esetén. Ha stabilabb és gyorsabb, akkor szerintem már megéri, a driverhibákat meg csak túléljük valahogy. Nyilván nagy részük időleges lesz.
Minden a legnagyobb render!
-
-
killerjohn
addikt
de legalább neked van lehetőséged nem feltelepíteni. Nekem a melóm miatt kb egy hete kell win8-at használnom, és napi szinten olyan 30-40 alkalom van, amikor legszívesebben apró darabokra rugdosnám a gépet, és a win8 felületi változásaiért felelős személyt egyaránt. Hogy aki ezt kitalálta, a sarokba húzós f@szkodásokkal, azzal, hogy ha véletlenül a sarokban húzod az egeret, akkor nem engedi továbbhúzni (3 monitorom van = 12 sarok, érted...) csak ha megrángatom az egeret... Odáig hogy az ablakok teljesen plain-ek, nincsen rendes keretük, és 3 egymást részben fedő inaktív ablak úgy néz ki mintha szürke festéket öntöttek volna a monitoromra. Keresztül azon, hogy a win8-ból kifelejtették a lehetőségét annak, hogy az ember az ablakok címének betűszínét állítsa, így az mindig sötétszürke, ergó sötét ablakkeretet nem is lehet használni, mert nem látszik rajta az ablak címe. Soroljam még?
-
Воланд
titán
válasz killerjohn #16 üzenetére
"így az mindig sötétszürke, ergó sötét ablakkeretet nem is lehet használni, mert nem látszik rajta az ablak címe."
plusz meg a kis-nagy meret gombok is eltunnek. amikor eloszor meglattam csak lestem, hogy ez mi.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Tamás9x
őstag
Nem tudom mit hisztiznek, szinte minden rendszer félkész állapotban jött ki amin a rendszeres frissítés segített majd ezt is kikalapálják Adják már kifelé és azonnal szembetűnnek a hibák könnyebb debuggolni a rendszert ha millióan használják
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Воланд
titán
válasz killerjohn #18 üzenetére
tudom, hogy van, de aktiv ablak eseten alig latszik.
-
BiP
nagyúr
válasz killerjohn #16 üzenetére
Nálam is pont ezek tartanak vissza. A basic skin, a nem áttetsző felület, a sarkos ablakok, a fura színvilág, (emiatt rosszabb, mint a classic win95 skin) a start menü hiánya, a váltogatás a 2 desktop között, meg a sarkokban lévő láthatatlan menük.
-
MASSlag
tag
Spekuláció, de szerintem ennek köze lehet ahhoz, hogy az AMD-nek sokkal komolyabb win8 támogatása van, mint az Intelnek (tábla fronton gyakorlatilag egyedül van x86-os ként). Egy kis rémhírek terjesztés nem kerül semmibe, de annál hatékonyabb, addig intelék dolgoznak a drivereken.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
lujó55
addikt
na most jól megmondta intel bácsi a frankót.
és mikor fognak normális processzort gyártani? -
gabor85
őstag
Bánat tudja hogy hol olvastam, de a Windows 8 fejlesztőinek egy része a Windows 9(?)-en dolgozik, a másik része egy olyan csomagon, ami a Windows 8 funkcióinak bővítése a feladata. Ha ez igaz akkor a nem tökéletes Metro felület további funkciókkal lesz ellátva, ergo a CEO-nak igaza lesz...
-
MaUser
addikt
válasz killerjohn #28 üzenetére
A win8 sebességbeli előnye csak SSD nélküli gépen jön ki, SSD-re rakva érdemi már különbség semmiben nincs.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MZperX75
addikt
Ha az Intel azt mondja,hogy nincs kész akkor nincs kész! mert Ő a nagy INTEL
Csak elfelejti hogy nem a Windows8 nincs kész ,hanem az ő dedikált VGA drivere hozzá
-
Dexar007
veterán
Úgyis szar lesz..minden második windóz használható csak.
Give me your cum,bull!
-
Dani3
csendes tag
Igazad van SSD-vel nincs sebesség különbség a két rendszer között! Csak az újdonságok meg hogy nincs normális driver a notebookomhoz a funkciós billentyűket nem tudom használni, pedig nem régi a gép!
Az új felület pedig rémálom touchpad-dal!
Lehet az intel is az új felületre gondolt azon tényleg van még mit csiszolni
Például választható lenne és akinek nem tetszik ki tudná kapcsolni és nem lenne kötelező használnia ha új gépet vesz!"The greatest enemy will hide in the last place you would ever look." - Julius Caesar,
-
Sennalacy
aktív tag
Nem tudom ki milyen fórumokat olvas, ahol állítólag több a dicséret mint a kritika, de én többnyire csak azzal találkozom, hogy mindenkit köztük engem is baromira frusztrált a rendszer. Tele van a youtube olyan videókkal ahol a felhasználók alap funkciókat keresgélnek reménytelenül, haladóbbakról nem is beszélve.
Sőt, hiába tudom pl. hogy hogy kell kikapcsolni(magától persze rá nem jönne az ember, több videó tanulsága szerint sem) de még így is előre idegesít, mert oda kell húzni a jobb alsó sarokba az egeret, majd várni, hogy a nyomorult gép észrevegye, hogy ott az egér és elkezdje kiúsztatni az ablakot... de nem indulhat rá az ember még ekkor sem mert ha idő előtt mozdítja meg az egeret, akkor már nincs kellő pozícióban és az ablak újra eltűnik, szóval vár és ott toporog a sarokban, hogy végre a kikapcsolást lehetővé tévő gombra kattinthasson..
A korábban egy startmenüs logikai láncra felfűzött funkciók most mindenfelé logikátlanul szét lettek szórva, hogy alkalomszerűen bukkan rájuk az ember, de ha két hét múlva keresné akkor arra az útra még véletlenül sem fog emlékezni..
Nagyon remélem, hogy ez nem lesz kereskedelmi siker, és tanulnak belőle, a következő rendszeren meg már gőzerővel dogoznak és minden eddiginél hamarabb jön, hogy leváltsa ezt a szutykot. Úgy látszik eddig igaz, hogy minden második oprendszet tudnak csak jól megcsinálni.Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
Seregély
tag
Az Anandon vagy a TomsHW-n írták (nincs kedvem kikeresni), hogy Ottellini a Win8 kettősségére gondolt, a Metro + Desktop kombinációra, pontosabban a desktop rész hiányosságaira, mellőzöttségére, ami szerinte azért van, mert nem jutott elég idő a fejlesztésére és ez sok felhasználónak fog bosszúságokat okozni.
-
fordfairlane
veterán
Ottellini a Win8 kettősségére gondolt, a Metro + Desktop kombinációra
Ráhibáztam... Mondjuk kezdettől, a DP verziótól fogva ezt tartom a leggyengébb láncszemnek az egészben. Az elején egy koncepcionális döntést hoztak: nem lehet több verzió, egy desktop/notebook meg egy tablet edition, egységes kialakítás kell. De nem lehet egy verzióban touchscreenre optimalizálni, és megtartani a régi desktopot is mindenestül, muszáj volt két asztalt csinálni. Ez az, ami kihatott az egészre, a CP-ben is maradt, a RP-nél meg már nyilván nem lehetett visszakozni, vagy kifutnak az időből.
A kérdés az, hogyan kezeli ezt a Microsoft. Talán tényleg nagy változások lesznek az RTM után is. Mint pl. az XP-nél az SP2 eljövetele.
Az a fura az egészben, hogy a felhasználói ellenállás is nyilvánvaló volt, legalábbis nekem. Csodálkozom, hogy a Microsoftnál nincsenek többen olyanok, akik képesek a felhasználó agyával gondolkodni (illetve nem gondolkodni )
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Gl4diator
tag
Próbáltam a W8-at, de nem hozott igazán lázba, nekem csak egy feltupírozott tabletelemekkel bővített W7-nek tűnik. Maradok a W7-nél a W9-ig, hátha hoz nekem olyat amiért érdemes lenne váltanom.
[ Szerkesztve ]
-
-
killerjohn
addikt
[troll on] te meg a helyesírásodat [troll off]
Egyébként egy szakmai szabályszerűségről beszél, ami eddig általában így is volt, szóval nem tudom miért bántod... Mindenkinek azt mondom, hogy a Win8 szar és rosszul jár vele, de ha használni akarja és bejön neki, akkor hajrá, nem vagyunk egyformák. Apám notebookjára feltettem egy hete az MSDN-ből, nézte, nézte, nézte, másnap visszahozta hogy este 40 perce ment rá, hogy megkeresse a filmeket a külső vinyón, de addigra már inkább lefeküdt aludni. Pedig teljesen korrektül képes a Win7-ben élni, dolgozni, netezni, stb. Ennyit erről. Szerintem a userek fele viszi majd vissza a Media Markba a presinstalled notebookot, hogy "gyerekek, EZ MI A FENE?! na nagyon gyorsan vissza a pénzemet..."[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz killerjohn #45 üzenetére
Mondjuk első tapasztalatból nem érdemes kiindulni. Egyszer rá kell szánni az időt, hogy megismerje az ember, és ha utána is kényelmetlen, akkor kell csak lemondani róla.
De én is úgy voltam vele, hogy feleslegesen nem szivatom magam, csak nem bírtam megszokni, a 7-es is ugyanolyan jó lesz. Pedig under-the-hood biztos, hogy jobb, gyorsabb, de felhasználói élményben nagy hátránya van a win7-hez képest. -
killerjohn
addikt
Én egy hete szivatom ezzel magam, mert kell... kb napi 5-10 dührohamom van, amikor pl a monitorok között áthúzva az egeret, elkapja a windows és nem engedi el csak ha a másik irányba húzom. érted... napi 14 órában dolgozok a gép előtt, és nem arra kell nekem windows hogy a csilivili kék kockák tengerében csoda csilivili keresővel előszedjem a gyerekről a tavalyi képeket, hanem arra, hogy dolgozzak, produktív legyek, és kiszolgáljon az operációs rendszer. kiszolgáljon...
mert ha tettek volna 5 rohadt opciót arra nézve, hogy akarok-e start menüt, vagy akarom-e a buzi sarok-barokat, vagy akarom-e a metrot, neadjisten a sarok elemekre HÁROM opciót adtak volt: "show on all screens, show only on side screens, hide on all screens". Ez a Microsofttól iszonyat nagy erőfeszítés lehetett volna gondolom, cserébe nem azzal lenne tele a net, hogy az emberek vért pisálnak, hogy megtaláljanak valamit a felületen...
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz killerjohn #47 üzenetére
Így van. Ha lenne választási lehetőség, akkor nem érdekelne, azonnal váltottam volna.
(lásd win7-ben az XP-hez képest új tálca. Ha nem tetszik az új, meg lehet csinálni a régi kinézetre. (pl. kis ikonok, text, nincs grouping, stb))
De a win8-ban nincs. Azt eszed, ami van. -
tlac
nagyúr
válasz killerjohn #47 üzenetére
tedd fel a Classic Shell-t
lesz klasszikus start menüd, metro-s vackot szinte teljesen ki lehet kapcsolni és tiltatni lehet a sarkokat is
(ha ennyire idegesít és dolgoznod kell a gépen, nem értem miért nem kerestél még eddig rá megoldást) -
Dani3
csendes tag
Nem érzem azt a pluszt amiért megérné váltani 7 ----ről Windows 8-ra! Nem úgy mint xp-ről windows 7 re! Ez a plusz nagyon kiütközött xp és 7 között sokkal stabilabb kiszámíthatóbb a rendszer nincsenek rendszertelen belassulások ugyanolyan gyorsan végzi a dolgát pár hónap múlva! Mért ebbe az irányba mozdultak el mért nem egy stabilabb kompatibilisebb és gyorsabban induló operációs rendszert gyártanának!
Akinek tetszik használja!"The greatest enemy will hide in the last place you would ever look." - Julius Caesar,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest