Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Meg aki egyáltalán tud róla
Egy kattintás, és nem akar egyszerre betöltődni mind
Múltkor már több, mint 200 fül volt nyitva, ugyan úgy egy villanás az indulás.
Ha ezek neked mindig mind kellenek, akkor persze, jól jön a sima sleep... de azért ez egyáltalán nem átlagos felhasználás.Igen, ha sima sleep, akkor tényleg nincs gond... csak éppen akkor meg egy áramszünet esetén te szívhatsz a programokkal, mert semmi sem lett megfelelően leállítva, amit nem nagyon szeretnek.
-
Reggie0
félisten
Nyilvan az irja at, aki akarja
Nyilvan megmaradnak a fulek, es nem az viszi az idot, hogy egyesevel begepelem, viszont viszi az idot, foleg ha egyszerre akar betoltodni mind, es a tobbi alkalmazas utan is kattintgatni kell, majd megnyitni benne mindent.
A titkositas pedig boven jo, mert amit lehuzod a 230-rol a memoria elveszti a tartalmat, de eddig ezt nem akartam felhozni, mint a standby mod elonyet a hibernalassal szemben.
A jelszavakat csak a hulyek irjak fel -
Male
nagyúr
Persze, és ki állítja át? Az emberek 99%-a azt sem tudja, hogyan lehet ezen változtatni.
Ez azért eléggé szélsőséges eset amit írsz, igen. Mondjuk a böngészőben a fülek megmaradnak, ha bezárod a böngészőt, ezért nem kell altatni. A PDF is talán megjegyzi és visszaállítja a munkamenetet... nem tudom mit használsz hozzá. Excel max 2 másodperc alatt elindul, a notepad egy villanás (nem tudom mire kell, elég felesleges állandóan futnia, Sticky notes egyszerűbb és nem kell mentegetni, indítgatni... vagy ha már úgyis van Office, akkor OneNote).
Ahogy többen is írják, a sok komoly jelszó meg titkosítás nem sokat ér, ha csak altatva van a gép (abban az esetben, ha elviszik a géped), ha meg még fel is van írva a winben valahová, akkor semmire sem jó.Ok, semmi gond. Villanyszámla spórolásért nem éri meg foglalkozni a problémával, ebben egyetértünk.
-
agressiv
addikt
Ha csak a win kéri a jelszót amikor készenlétből bekapcsolják, akkor mi értelme van a jelszavaknak?
Így akkor ökörség az egész.
-
Reggie0
félisten
Az alap csak annyit jelent, hogyha nem allitod at, akkor azt csinalja.
Az en otthoni gepem atlag 14 orat van bekapcsolva, de elismerem ez szelsoseges. Kornyezetvedelmi szempontbol igazad van, viszont a kornyezetvedelmi szempontnal figyelembe szokas venni, hogy mennyi kenyelmetlenseget okoz. Pl. egy telefon toltonel lenyegeben nincsen kulonbseg a hasznalhatosag szempontjabol, hogy kihuzod-e a toltes utan vagy nem, igy ezen celszeru sporolni. De meg lehetne emliteni a lakasban alkalmazott fenyforrasokkal torteno pazarlast, stb. stb. Ezekkel szemben a szamitogep standby allapota egy (egyesek szamara) lenyeges funkciot biztosit.
(En eredetileg aggressor hozzaszolasanak egy reszere reagaltam, es az indukalta a reakciokat, amelyekben nem volt szo kornyezetvedelemrol, igy nezd el nekem kerlek, hogy nem olvastam vissza a regebbi kommentjeidet es igy nem voltam tisztaban a te nezopontod alapjaival.)
aggressiv: Peldanak elmondom nalam mi van: Kell a jelszo a bioshoz, aztan a windowshoz, aztan 3 kulonbozo jelszo a 3 kulon cryptodrivehoz(mindegyik 40 karakter feletti jelszoval). Jelenleg 2 bongeszo ablak van megnyitva 80 fullel. Ebbol 42 adatlap(tobbnyire pdf), 3 PH, 3 egyebb forum, a maradek guglis keresesek es arlistak abban az allapotban hagyva ahol tartottam. Ezen kivul meg 9 pdf van megnyitva(mind adatlap es pdf). Tovabba a tervezoprogram, excel, notepad, classpad manager.
Also hangon 10 perc... -
Male
nagyúr
Az a 2-3GB írás aztán rohadt sokat számít az SSD-nek... (egyébként a Win7-ben az alap a hibrid sleep úgytudom, szóval amikor elaltatod, pontosan ezt csinálja)
Otthoni gépekről volt szó, azthiszem... azokat meg a többség úgy 20 órában tartja sleepben (a munkahelyi meg úgy 15 órában lehet abban), de szerintem környezetvédelmi szempontból hozta fel, és nem anyagiból.
-
Reggie0
félisten
Hamarabb mint a monitor... Kamu.
A bootolas alatt ne csak a netto bootidot ertsd, azaz amig a win elindul, hanem szamold bele, mig vissza tudod allitani a munkamenetet. Nalam ez nagyon sok ido(hiaba van SSD-m).
1995-ben keztek az ATX-et. A win 95 mar tudta a standby modot. Tehat kb. egyszerre jott. A gyakorlati hasznalatara mar a PC elotti idoszakban is volt pelda.
-
agressiv
addikt
Kell neked windows 7, nálam az XP SSD-vel hamarabb betölt, minthogy a monitorod bekapcsolna.
És nem nevezném szarakodásnak a bootot.... Ráadásul amikor elkezdték ezt az egész ATX-es bohócságot még eléggé messze járt a készenlét, legalábbis a gyakorlati használata biztos, hogy nem volt népszerű.
-
Male
nagyúr
Kapcsolós elosztó és kész... gép leállítás, kapcsoló megnyom... ugyan annyi mozdulat, mint AT-s korszakban. Bekapcsolás... kapcsoló vissza, és indul ( vagy mert beállítod a BIOS-ban, hogy ettől induljon, vagy mert bugos, mint az én lapom BIOS-a
). Monitor annyira nem számít, ha hinni lehet a marketingnek, akkor 0.3W-ot eszik standbyon...
Mondjuk ettől még igazad van, totál felesleges sok cuccnál ez.
-
agressiv
addikt
Az energiaspórolásról egészen addig ökörség beszélni amíg a PC-k készenléti állapotban vannak.
A régi AT-s gépet lekapcsoltad a hűlózatról aze lőlapi kapcsolóval és onnantól kezdve nem volt semmmiféle energiafogyasztás és ugyanez elmondható volt a korabeli monitorokról is.
Hadd kérdezzem már meg, hogy mi értelme van egy átlag otthoni pécé készenlétbentartásának? Nem hiszem, hogy sokan ébresztik a gépüket lanról egyszerűen megnyomják az elején agombot ahogy én is teszem. Nálam annyi a különbség, hogy mindíg minden ki van húzva, ha nem használom és ebbe a PC is beletartozik. A monitort péláne nem távirányítóval kapcsoljuk, hanem akkor amikor elé beülünk és csak egy gomb átkattintására lenne szükség amikor használjuk.
Mégis a felsorolt eszközök mindegyike készenlétben vár, teljesen értelmetlenül, ráadásul a gyakori meghibásodás is ennek köszönhető.
A mai energiatakarékos gépek mellett a készelétben eltöltött felesleges időt kéne egyszer figyelembevenni.
És mindez után lenne értlme a wifi-ről egyáltalán beszélni.
-
echterion
nagyúr
Íme egy tanulmány. Mikor megvettem az első wifi berendezésemet, úgy voltam vele, hogy majd mindig lekapcsolom, mikor nem használom, de legalábbis esténként, elkerülendő ezt a hatást. De mikor vettem egy laptopot, és megláttam, mennyi hálózat érhető el a lakásomból (cirka 20-25 felhasználóé), kicsit elgondolkodtam, hogy van-e értelme a lakapcsolaásnak. Mikor ugyanezt megnéztem éjjel 2-kor, akkor rájöttem, hogy max. a környezetem kímélhetem meg a kevesebb energiafelhasználással. Persze, ez is előny, de azért az elszomorító, hogy a többség egyáltalán nem figyel oda az ilyen dolgokra.
-
JColee
őstag
válasz
#65675776 #85 üzenetére
Körültekintőbb tervezést igényel, kicsivel magasabb buszfeszültséget.
A feszültséget nem tudom, hogy honnan veszed?Amíg egy 2mm-es vezetékszakaszt valőszínűleg nem szükséges távvezetékként modellezni, addig az 50-60 mm hosszú szakaszoknál ezt már meg kell tenni. Ezzel a tervezés máris baromira bonyolult lett.
-
derive
senior tag
Nem lenne jobb arra a 2-3 magnyi helyre egy inkabb egy rendes IGPt rakni?
-
Reggie0
félisten
Igen, de ennek a szamitasa azert nem igy tortenik. Ha kicsi az igeny az eros IGP+gyenge procira, akkor a kis igeny kiszolgalasa miatt annyival dragabb lenne gyartani, hogy akkor mar inkabb megvenned az erosebb proci+erosebb igp-t.
Peldaul 1.5 liter kolat venni sem eri meg, pedig ossze tudod konfigolni 1+0.5 literbol, de a 2 liter egyben mar olcsobb.
-
Male
nagyúr
Azért már most is megfigyelhető ez pl az Intel prociknál... jobb IPG kell? Akkor vedd meg a nagyobb procit, hiába nincs szükséged a nagyobb procierőre pl... vagy éppen kell a nagy procierő, de az IGP a win desktopon kíüvl semmire sem kell? Akkor is fizesd meg a leggyorsabb IGP részt is, mert azzal van együtt. (Ha valakinek nem tetszik az IGP-s példa, akkor nézheti az AES-NI képességet mondjuk... szükségem lenne rá, de a leggyengébb Celeron teljesítménye is elég lenne mellette... csak éppen i5 a minimum amit ehhez meg kell fizetni, többszörös ár...) Ha még több ilyen dolog van összeintegrálva, akkor mgé több számodra felesleges dolgot kell kifizetned, hogy egy fontos funkciót viszont megkapjál.
Kopi31415: A Dell emiatt nem lesz morci, mert az összes konkurensénél is épp úgy hullanak... ráadásul nagyobb forgalmat tud elérni, mert gyakrabban cserélnek az emberek.
-
törölt tag
Milyen felhasználási területen lesz jobb órajel gyorsaság szempontjából? Biztos, hogy lefedi az igényeket, nem pedig kényszeredni kell hozzá? Lesz olyan, ahol kurvasok memória minimális grafikai teljesítménnyel fog párosulni, esetleg minimális prociteljesítménnyel, de irgalmatlan igp-vel? vagy muszáj lesz megvenni mindenhez egy a gyártó által kigondoltat, ha akarod, ha nem?
#71 Male: aztán ha egy céget emiatt fogják szopatni, pl. Dellnél hullani fognak a csoda integrált procik, akkor majd egyrészt dell is morci lesz hogy elmennek a vevöi, másrészt intel is, hogy elmegy a Dell. A vevöknek nem kéne hagyniuk magukat tömegesen, hogy hülyébbet csináljanak belölük, mint amik.
-
buherton
őstag
Persze, hogy lehet integrálni. Azóta hogy kitalálták, hogyan lehet csak kondenzátorokkal és egy műveleti erősítővel bármilyen erősítést beállítani.
Mi a fene az a skálázhatóság? Mindenki használja, de szerintem csak kevesen tudják mi is az. Ez olyan mint a virtuális
, de az legalább tudom, mit jelent.
-
ronson
őstag
válasz
kromatika #70 üzenetére
Teljesen mindegy. A hardveres video gyorsítás meg már, most is jó szinten van.
Nehéz elképzelni, hogy valaki nem beteg és nem játszik
Értsd egyetlen játékkal sem.
Az a csekély arányú felhasználó, akinek tényleg a munkához kell az erős GPU, az megfelelő modellt fog magának választani.
-
Reggie0
félisten
Nem is lesz igazan szukseg tetszoleges kombinaciora. A chipre osszeintegralva sokkal jobb parametereket lehet elerni, mint ha alaplapon lenne osszehozva a rendszer. Tehat az orajel/sebesseg szempontjabol annyival elorebb lesz a mostani megoldasokhoz kepest, hogy barmilyen jellegu modularitas csak visszalepest jelentene.
-
Male
nagyúr
válasz
#06658560 #68 üzenetére
Ami neked kiadás, a gyártónak bevétel.... szóval pont ez a cél.... használd minél rövidebb ideig, majd a legapróbb hiba esetén is (ami véletlenül nem sokkal a gari lejárta után várható) kénytelen legyél újat venni kompletten.
Emellett ott van az is, amit korábban felhoztak: nem tudsz tetszőlegesen összekombinálni magadnak... veszed ami van (olcsóbb gyártani), majd garantáltan lesz valami apróság, ami nem hagy nyugodni, és újat fogsz venni megint... aminek persze megint lesz valamilye ami nem tetszik.
-
törölt tag
Ellenben a memória jelenleg sok esetben élettartam gari- s ha az hal meg, akkor neked csak pár száz euró kiadásod van, egy midnenbe integrált egység esetén simán ezer eurókról beszélünk. S kurva nagy luxus felhasználói oldalról az, hogy meghal a memória rész, erre a komplett gép szinte kukázódjon.
-
törölt tag
-
kromatika
veterán
na ennek most mi értelme
szerintem minden felhasználó sokkal jobban örülne ,ha ezt az energiát inkább az igp fejlesztésébe fordítanák.
-
polika
senior tag
Pedig arra megy a világ hogy az északi/déli híd funckiójának beköltöztetése után ugye elkezdődött a videokártya ill ehhez fog társulni a ram vezérlő mellé beköltöző RAM is hogy csökkenjen a latencia, meg eleve HSA-ban az utiterv az hogy APU-ba a CPU ill a GPU közös memóriát fog címezni azaz logikusan a memória is beköltözik...
Szal lesz egy alacsony latencia rész ami magába foglalja a memóriát is...ergo tényleg az lesz hogy megveszed az APU-t és valószínű lesz különböző memóriával gyártott x ezer verzió...
-
LordX
veterán
Nemhogy külső antennára, hanem garantáltan szükség lesz egy erősítőre is - valahogy kétlem, hogy sikerül leadni 1 W-ot (amerikai engedélyezett maximum WiFi-hez) a rádiófrekvenciás jellel. És mivel amúgy is kell egy külső analóg valami, nem értem, miért akarna bárki is analóg részeket prociba integrálni. (A DSP-vel meg kicsit le vannak maradva.)
-
dchard
veterán
"Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy fog-e ez a cucc ott jelet, ahol az antenna vígan elvan..."
Az első ilyen jellegű megjegyzésnél azt hittem csak ironizáltok, de kezdek rájönni, hogy egyesek tényleg úgy gondolják: a processzor kupak lesz az antenna. El kell hogy keserítselek: ennek a megoldásnak ugyanúgy szüksége van külső (jellemzően a kijelző kávájába épített) antennára, mint a mostani miniPCIe megoldásoknak.
Dchard
-
Client
tag
Ez már a 386 DX-nél elkezdődött. Simán el tudom képzelni, hogy a RAM következik. Ez persze azoknak nem tetszik, akik maguk rakják össze a gépüket, de a piac egy nagy részén - irodai felhasználásnál, mezei júzereknél - nincs igazán nagy jelentősége. Nálunk általában 3 éves ciklusokban cserélődik a géppark, ez alatt nem nagyon módosulnak a konfigok.
-
gejzanet
tag
20mW persze, a végfokot ami 50..100mw-os meg mókuskerék hajtja.
-
Tarill
őstag
mondjuk egy sörcsapot 20 literes hordóval nem akarnak még a processzorba integrálni? intel addig akar elmenni míg egy processzorba komplett gép nem lesz
-
echterion
nagyúr
Hm, ez egy érdekes újításnak tűnik. Nekem tetszik.
-
LordX
veterán
válasz
#65675776 #47 üzenetére
"Attól, hogy maga a memóriachip is a lapkára kerül nem lesz gyorsabb az elérése, mint az alaplapon levő foglalatban."
Azért ez így pontosan nem igaz. Ha összetokozzák a procit a memóriával, akkor nincs antennaként működő vezeték, nincs visszaverődéseket generáló csatlakozó, meg úgy általában semmi, ami zajt csinálna a dróton a kettő között, tehát vagy nagyobb órajelen lehet hajtani, vagy kisebb feszültség is elég.
-
Maximus43
tag
Szerintem jó ötlet.
-
Engem az zavar ebben a fene nagy interációban, hogy kiveszik a kezemből a választás lehetőségét.
Proci kell? Ez van, tetszik vagy sem.
Ezért nem tetszik nekem ez az " i " sorozat sem már.
Rakás pénzzel lehúzkodnak, akkor legalább az alaktrészeket had válasszam már ki.Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy fog-e ez a cucc ott jelet, ahol az antenna vígan elvan...
-
planbmokus
senior tag
Tablet / netbook fronton látom értelmét, de máshol nem..
-
törölt tag
Attól, hogy maga a memóriachip is a lapkára kerül nem lesz gyorsabb az elérése, mint az alaplapon levő foglalatban. A busz változatlan marad, az adatszervezés detto.
Az IMC más, az valóban előrelépés volt, ergo pont a memóriabusz leválasztása történt meg akkor a minden másra is szolgáló FSB-ről. Azóta a RAM gyakorlatilag közvetlenül a processzorra kapcsolódik dedikált buszon. Ennél közvetlenebb már nem igazán lehet az elérés. Az, hogy 2mm egy vezeték, vagy 50-60mm már nem sok vizet zavar.
"Az egesz alaplaba beteheto memoriachipeknek nincs kb semmi elonye a jelenlegi megoldashoz kepest." - Szóval akkor egy VGA felépítése nem biztosít nagyobb sávszélességet a GPU számára, mint ugyan ez az alaplap esetén.
A fő probléma nem az, hogy az alaplapon van a memória, hanem hogy az IGP a procin keresztül éri el. Ráadásul jelenleg külön címtérben, ami megint csak problémás. A Kaveri ezen változtat, ott közös címteret használ majd a CPU és az IGP.
-
ronson
őstag
Akkor ezzel gyakorlatilag egy komplett Centrino platform lakhat a prociban. Gondolom ez a cél.
-
yarsley
aktív tag
Az 1, 2, 4, 8GB lefedne a mai gepvasarlok aszem jo 90%-at.
(#43) daa-raa: Az egesz otletnek az lenne a lenyege, hogy kozvetlenul a processzorra helyezve kapnal egy gyorsabb eleresu memoriat, mintha kinn ul egy busz vegen x centire a cputol. Az egesz alaplaba beteheto memoriachipeknek nincs kb semmi elonye a jelenlegi megoldashoz kepest. (vagy en legalabbis nem latom)
-
törölt tag
"(ha sikerul prociba beleheggeszteni a memoria vezerlot)" - Kapaszkodj meg: ezt már elég régen sikerült megtenni. PC-s processzorok közül először az Athlon64-ek esetén. Mikor is volt? Majdnem pontosan kilenc éve kerültek piacra.
A GDDR5-re meg elég régóta megvan lényegében a megoldás, csak már nem hazsnálja az AMD. Úgy hívják SidePort RAM. Csak ez esetben az alaplapon kellene lennie, azt drágítaná. Esetleg kaphatna egy dedikált buszt, saját foglalattal, és lehetne bővíthető az is (nyilván nem olcsón).
-
agressiv
addikt
Annyira kell a wifi egy processzorba, mint köröm a farkam végére.
Őrület, hogy mit ki nem találnak.
-
bitblueduck
senior tag
Egyszer írtam egy személyes logout bejegyzést, hogy a rendszerszintű integráció részeként plexi ház oldallapot integrálnak a prociba, meg a directx12-ben lesz user experience shader, hogy élvezetesebbek legyenek a játékok.
Nem mindenki érti a viccet, törölve lett, mert nem jelöltem meg forrást -
robogo81
senior tag
válasz
szeksziboj #32 üzenetére
Nekem meg a videóban lévő csáveszről
Gyúrcsán Fecó,olyan a feje. -
ufocsalad
tag
És a hűtőborda az antenna?
-
dchard
veterán
És ők akarnak a mobil szegmensbe betörni
Viccet félretéve: szánalmas az egész, hogy mobil, ismétlem mobil chipsetben sincs integrált rádiójuk, ráadásul ez is csak 2,4-et fog tudni, miközben manapság mindenki a bővített sávokra megy rá... A gyártó meg pakolhat miniPCIe slotba sokkal többet fogyasztó modulokat, aminek az energiagazdálkodása sincs rendesen megldva.
Apropó fogyasztás: azt még azért tegyük hozzá, hogy az rendben van, hogy a jelfeldolgozásra jutó fogysztást csökkentik, de azért az adásteljesítményt is elő kell ám állítani, azon nem nagyon tudnak faragni
Raktá volna inkább chipsetbe és tudott volna még 5gigát meg BT-t...
Belegondolva tényleg hihetetlen, hogy ezt az alapvető igényt 5 év késéssel ismerik fel.
fondorlatos: te láttál az elmúlt 5 évben laptopot amiben nem volt wifi? Neked a laptopodban nincs szükséged wifi-re soha sem? Előfordulhat de azért érzed hogy ez a fogyasztók elenyésző százaléka. Sokkal több embernek okoz gondot az integrálás hiánya... (drágább, többet fogyaszt, bővítőhelyet emészt fel).
Dchard
-
fondorlatos
aktív tag
Nem tetszik az elképzelés. Maradjon az csak továbbra is külön áramköri lapon, úgy sincs mindenkinek szüksége rá.
-
szeksziboj
tag
Nekem erről a miniatürizálási témakörről
mindigsoxor ez a klasszikus jut eszembe -
Blindmouse
senior tag
Ahogy elérkeztek a GSPS-es ADC és DAC-k kora, ez egyre inkább várható volt. Egy pusztán digitális megoldásnak rengeteg előnye van, pl nagyobb távolságok hidalhatóak át ugyanakkora teljesítménnyel, meg kisebb csíkszélességgel is gyártható, mint ahogy írták is. Szerintem ez így eléggé járható út, szerintem csak a fizikai kialakítással lehetnek gondjaik, mert sok digitális jel közé beszúrni egy rádiófrekiset eléggé bonyi lehet.
-
ViZion
félisten
...és majd az ócó kapja a B/G wifit
N-es kell? Cserélj procit
Én szerettem "összelegózni" a gépet... de ezt lassan el kell felejteni. -
LordX
veterán
Gratulálok, sikerült kitalálni, hogy mire kell használni egy DSP-t. Éljen, éljen.
-
Male
nagyúr
Szerintem a monitort kéne integrálniuk legközelebb... aztán nagyítós procihűtőt gyártani
Szerintem ebben az igazi cél, hogy a wifis lopásgátlás mindenképpen működjön... így majd nem lehet olyan könnyen letiltani a wifit (vagyis a letiltás esetén is ez a funkció még folyamatosan hálózatot kereshet pl. a felhasználó tudta nélkül is).
-
yarsley
aktív tag
válasz
djculture #19 üzenetére
Van nekem egy orult otletem: mi lenne ha a gyarto tobb meretet is melle rakna es szabadon donthetnel melyket veszed meg?
Gondolkozzunk mar egy kicsit mielott automatikusan nemet mondunk ra.
Aszem az eleg egyertelmu, hogy jelentos sebessegnovekedst lehetne vele elerni. A mai apuknal szvsz a legszukebb keresztmetszet a memoria eleres, es azon sokat segithetne egy processzor kozeli gyors chip. E mellett persze lehetne kulso memoria is, de le mernem fogadni, hogyha kello meretu memoriat melle pakolnak akkor folosleges.
Az integralt grafikara is sokag vicc targya volt, de lassan ott vagyunk, hogy az userek 60-80%-nak boven eleg lesz.(#22) Ultrabukta: Azt azert ne feledjuk, hogy ez tovabbra is csak egy "sima" memoria chip, nem vetekszik a kozvetlenul a procimahba integralt cache sebessegevel. (de azert igy is sokkal gyorsabb lenne mint a kulso memoria)
-
stratova
veterán
Hol mondtam én ennek ellent?
HD 7750 GDDR5-tel a legerősebb (nem munkaállomásba szánt) 1 slot-os vagy LP kártya (az AFOX féle HD 7850 és HD6850 nem játszik mert kb. beszerezhetetlen).Egy IGP-nél a DDR3-ra nem hüledeznének, mert ott eleve nincs másra lehetőség.
Eszerint Kaveri érkezéséig tényleg nem kerül még szériagyártásra érett állapotba a 2,5D TSV? Szomorú.
-
lujó55
addikt
még a memóriát és a háttértárat kéne a prociba integrálni és mindenkinek lenne egy szervere a nyakában egy láncon
-
stratova
veterán
válasz
djculture #19 üzenetére
Amit yarsley ír abban van ráció és tesztfázisú lapka is mindkét oldalon. Mert Intelnél és AMD-nél is olyan ütemben fejlődik a GPU, hogy kevés lesz neki a DDR3 tempója (AMD-nél Kaveri várhatóan kap egy HD 7750 körüli szintű GPU-t s éppen ennek a kártyának a DDR3-as válozatától hüledezik a fórumozók jó része, okkal. DDR4 pedig még egy ideig a szerverek kiváltsága marad majd).
Itt jön a képbe egy 2,5D stacked RAM pl. GDDR5 memória lehetősége vagy később Memorycube és hasonlók (ahol maga a memória 3D stacked). Ha ebből 1 GB-ot sikerülne integrálni az nem lenne rossz cserébe igen kicsi PC házakba vagy notebook-ba tehető platformod lenne versenyképes grafikával. -
doc
nagyúr
de a hogyan az sok évig fejlesztés alatt állt, de végül csak sikerült megoldani
ez a mondat(resz) eleg sutara sikerultprociba integralt wifi... en mar a wifis SD kartyara is furan neztem
lassan eljutunk oda hogy lesz egy rohadt gyors es eros mikrokontroller minden asztali gepben, minden vacakkal beleintegralva -
yarsley
aktív tag
válasz
Ultrabukta #6 üzenetére
Inkabb pont a ram-ot kene melle integralni a procinak. Mar csak egyszeruen fizikailag rabigyeszteni a tetejere a procimag melle. (ha sikerul prociba beleheggeszteni a memoria vezerlot)
-
Easimer
csendes tag
Nekem tetszik az ötlet. Most is úgy van asztali gépem hogy usb-s wi-fi adaptert használ mert messze van a router.
Ha ez már jövőre megjelenik, szerintem ez lesz az új gépemben -
törölt tag
Fantasztikus ötlet, de tényleg. Két Atom magot adnak ajándékba egy Wi-Fi T/R-hez.
-
siti
őstag
én sose értettem, hogy miért nem integrálják az alaplapot a prociba
Ahogy a hangkártyát felváltotta az alaplapi integrált, majd a VGA karit az alaplapi integrált, most meg az IGP végtére nem is baj, pláne ha együtt számolnák a winrar benchmarkot.
Amúgy sok gépbe felesleges még az IGP is. itt az irodában is van vagy 100 gép, mindhez kell, hogy az SAP meg outlook HD-ben menjen. -
törölt tag
válasz
Ultrabukta #6 üzenetére
Már az igp-t is nagyon utálom, az integrált ram lenne a végsö halál- ha memória kell sok, vegyél mellé erösebb procit meg vga-t. Aha, persze, köszi.
#2 Abu: ha az elejét nem érezted annak, vitriolosnak, akkor még gyúrnom kell.
-
plekk
tag
Ennek szerintem lesz még hátulütője:S
minél több a komponens annál nagyobb a hibalehetőség, most ha elromlana a prociban a vga ami ugye már most is benne van vagy akár most a Wifi, akkor nehogy az legyen hogy mehet az egész a kukába, főleg egy 60-70k-s tételnél lehet ez kellemetlen.
De ők az okosok, és ne legyen sose igazam.
Eddig nem kellett a proci meghibásodásától tartani hisz akár gari nélkül is lecsaptam egy jó áron lévőre, de így már lehet inkább a garisat venném.
Kíváncsian várom a fejleményeket.
Maximálisan ellene vagyok az integrálásnak, de lehet csak azért mert szeretek a gépházban szépítgetni, kábelezést harisnyázni stb. -
djculture
félisten
"Rosepoint azonban egyelőre csak prototípus, hiszen az Intel elmondta, hogy az elkövetkező két évben biztos nem kerül kereskedelmi forgalomba a termék"
2 év múlva ez már abszolute elavult koncepció lehet
Magyarán egy újabb papírhuszár koncepció.
-
Dagidög
senior tag
Ennyire azért ne akarjunk már integrálni. Kovácsolják szépen össze a CPU-t, meg a GPU-t, fejlesztgessék, most mást nem kell.
-
Az nagyon kell bele...
Sőt automatán csatlakozzon a legközelebbi hotspothoz, nyisson portokat is önmaga, és minde win log-ot küljön is el a MS-nak. Sőt térképezze fel az SSD/HDD-t is és txt-ben azt is küldje el nekik.
-
törölt tag
És ezt mibe kéne tenni? Ultrabookba fémházzal? Desktopba fémházzal?
A csatlakozókat nem akarjuk integrálni? Akkor az usb csati is generációnként összemenne kicsit. Meg a PCI-e is. A hdmi-röl nem beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest