Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexplo
őstag
válasz
secretgarden #94 üzenetére
Én is így látom. Legyen elérhető OLED árban. Az szuper lenne. A 3D már nem akkora vágy, bár én azt is szerettem, csak kb sosem használtam ki
-
tibaimp
nagyúr
80-90 colon látom értelmét a 8k-nak, alatta nem nagyon.
-
Reggie0
félisten
Az, hogy atlagban mire hasznaljak es hogy hasznalja-e rendes filmenzesre ket kulon dolog. Ha mind a kettot csinalja, akkor nem fog az elobbire egy FHD-t venni, az utobbira egy 4K-t, hanem megveszi csak az utobbit, mert ket szokasokhoz illeszkedo TV-t venni meg koltsegesebb, mint csak a dragabbat.
-
1dude
senior tag
Nem fogy, mert drága. A 4k is mikor kezdett fogyni? Mikor lejött az FHD árszintjére és kivezették 50" felett az FHD TV -ket. Ha ez is lejön a 4k árszintjére és kivezetik 65" feletti 4k TV -ket, ez is fogyni fog. Tessék itt egy ingyenes elemzés, átvehetik a portálok és piackutatók
-
secretgarden
aktív tag
75" vagy inkabb 85" alatt nincs tul sok ertelme a 8K-nak, mert nem latni a kulonbseget a 4K-hoz kepest. Legtobb embernek pedig nem kell ekkora TV / nincs ennyi hely a lakasaban... Akkor mar inkabb a 3D... Vagy fokuszalhatnank inkabb az OLED árának lejjebb hozására stb.
-
bakgab
csendes tag
full HD tévé/monitor otthon nekem jó 55"-on
4K-s kijelzőt gyakran használok 85"-on, az is elég jó, ha van hozzá rendes tartalom
8K az szerintem is felejtős, nem látom gyakorlati hasznát - mekkora adathordozó kéne hozzá vajon? -
vaakuum
addikt
8k-nak egyedül talán a CIA főhadiszállásán van értelme a kémműholdak képeit nézegetni. Vagy egy atomreaktor vezérlőjében, ahol teljes folyamatok férnek fel egy kijelzőre, de ott meg gond lehet, ha meghibásodik, ezért oda a mátrixban pakolt soksok fullhd talán praktikusabb.
-
hemaka
nagyúr
Nyersanyag pazarlasnak ez is megteszi.
-
-
repvez
addikt
DE pont erröl szol a cikk, hogy nem fogy a 8k, mert az emberek nem igénylik és nem is nagyon kell nekik, amig a fö müsor a nagy átlagnál nem a stream, mikor ott van ingyé az M1 TV2 meg a társai FHD vagy SD-ben , egy 4k TV-n már olyan mindegy, hogy van e HDR vagy nincs mikor ezeken a csatornákon akkora pixelek és szellemképek vannak mint a ház.
Meg amig maga a műsor tartalma olyan amilyen a HDR vagy bármi más feature addig olyan mindegy, hogy azt 4k vagy 8k ban nézi az ember már ha ráfanyalodik .
-
törölt tag
A HDR-rel (HDR10) talán PC-n keresztül lehet szívás, de a PC-ről leírtam a sommás állásfoglalásom épp ebben a topikban.
Amúgy nincs vele probléma és FALD LCD-n vagy OLED-en igen látványos tud lenni. A Dolby Visionnel több a gond, de már azzal is inkább csak játék módban, VRR mellett, vagy úgy se.
A HDMI 2.1 pedig egy katasztrófa. Jórészt emiatt nem veszek új tévét, pedig pár éve szeretnék már egy nagyobbat. Ez részben jó is, mert annyival több pénzem marad és a környezetszennyező gyártást se pörgetem tovább.
Én monitoroknál látom inkább azt, amit a panelek minőségéről írsz.
-
1dude
senior tag
Az, hogy random milliomosok "termékbemutatót" tartanak, egy több ezer éves hagyomány. Sokkal furább dolog az, amikor valaki megpróbálja ezt egy általános dologgá tenni. Viszont ez nem egy általános a dolog, a többség még mindig addig használja a dolgait, amig tönkre nem mennek vagy adott tevékenységhez teljesen alkalmatlanná nem válnak.
-
Bugarov
aktív tag
válasz
#72042496 #76 üzenetére
a fórumokat olvasva inkább a szívás van vele, de készséggel elhiszem, hogy van olyan készülék / körülmény, ahol többletet tud adni...
az én bajom az ezekkel a dolgokkal, hogy megveszed a 4k/HDR/eARC/VRR/ Hdmi 2.sokas /dolby atmos-os tévét és biliműanyagból van összerakva, elhajlik, ha felrakod a falra, a sarkok bevilágítanak vagy akkora blooming van, hogy kiég a szemed, 3-4 hibás pixel garantált, a tükrözésgátló bevonat szétcseszi a kontrasztot, és egyébként is lottó, hogy VA vagy IPS panellel kapod ugyanazt a modellt... -
repvez
addikt
én nem arra gondoltam, de a felhasználok ezeket a filmeket a kábelen és IP TV-n nézik, azok meg még csak nem is 4k sak nem hogy HDR-ben sugározzanak, igy hiába lenne a film HDR-s ha a polgár a szolgáltato FHD adásán keresztul nézi,
A TV nézési idejének a minimális idejében aktiv ez a feature csak az esetek 90%ban nem müködik és igy nincs is szukség a nagy fényerőre.
-
podtibi
senior tag
Pont hogy lényegtelen a 8k ha a 4k-ban ugyanazt kapod. Annyira keveset érzékel az ember belőle, hogy szükségét sem érzi a beszerzésének. Mi van ha elterjednek a 8k-s konzolok/pc-k? Mi az a több amiért az embernek többet kellene fizetnie?
Telefonon 8k? Minek és kiknek? Ne legyünk már gyerekesek.
Akármennyire is hülye a maitársadalom, annyira még nem hogy 4k-t 8k-ra cseréljen. -
törölt tag
A HDR az egyik legjobb dolog, ami az utóbbi 10 évben a tévékkel történt, a komolyabb készülékeknek is adott egy lökést. Van mondjuk az a kategória, amelyiknek tényleg mindegy, de az nem a HDR-t minősíti.
#72 repvez
Ha új műsor, akkor streamen az gyakorlatilag 100%-ban valamilyen HDR. Játékok szintén. Nagyjából ez a kettő húzza a tévés ágazatot. -
1dude
senior tag
Gimmick vagy sem, attól még meglátszik.
Amúgy nem tudom, hogy az internet melyik szegletéből fúj az a hülyeség, hogy ha megjelenik valami újdonság, azt egyből meg kell venni. Használod azt, amid van, amikor meg kinyiffant, akkor veszel egy újat, ami már tudja.Nézd meg az elmúlt 2 évben megjelent filmeket, melyiken nincs. Egyébként meg ha nem jó, kikapcsolhatod. Rosszabb ha nem tudja a TV és bekapcsolnád
-
repvez
addikt
És mond a HDR az esetek hány %ban van jelen a tartalmaknál TV-n jelenleg is?
MEg a legjobb, hogy mindenki odáig van , hogy nagyobb fényerő legyen meg HDR, aztán a kalibrálás során meg a fényerüt le kell venni a felénél is lejjebb mert kifolyik az ember szeme a féyntöl már igy is vagy ugy érzi magát, mintha vallatnák egy lámpával.
Addig rendben van, hogy a HDR-nél elvileg csak egy része kell , hogy nagyobb fényerön legyen, de a "local" dimmingnek hála, van, hogy a fél képernyo kivilágosodik, csak mert valahol van egy kis rész a képen ami igényli a nagyobb fényerőt.OLED ebbol a szembontbol jobb, meg a kontrasztban is, de az meg még a 4k ban is joval drágább mint egy hétkoznapi felhasználo akinek csak egy TV kell megvegyen. Ök csak azt látják, hogy ha két ugyan akkora képátloval ugyan akkora felbontással az egyik 1.5x drágább akkor az olcsobbat veszi meg , ilyen egyszerü, a PR maszlagot ugy sem érti meg ha értené is akkor se ugy van a gyakorlatban ahogy azt be akarják mesélni, az aprobetusben mindig ott vannak, hogy mikor milyen csillagállás feltételnek kell ahhoz megfelelni, hogy ezt megkapd.
-
podtibi
senior tag
"hogy nincs elég tartalom" 8k felbontás kell nekem ahhoz hogy élvezzem mindazt? Mekkora egyáltalán a 8k és a 4k közötti különbség?(filmek és sorozatok terén)
Ellenkezőleg. Nem a tartalom az ami vissza tartja az embereket, hanem az igényük. Még nincs annyira elkorcsosítva a társadalom, hogy a 8k-ra fölöslegesen költsön.
Tegyük fel hogy van 4,8,16k tv-m...monitor...mindegy,szóval tegyük fel. Mit akarnék én jobban látni 8k-ban amit 4k-ban ne látna az ember? Egy ponton túl a felbontás annyira lényegtelen, hogy a tartalom minősége már nem is az átlagfogyasztáson múlik. Ha a 8k-t elakarják adni, akkor nem árt beültethető modern emberi szemeket agyakat tervezniük, ugyanis az emberi szem-agy romlik és nem is alkalmas minden látási körülményre sem, ami a felbontásra is vonatkozik.
-
Bugarov
aktív tag
Nem mondtam, hogy nem látszik, azt mondtam, hogy átlag Józsinak tök mindegy mert nem érzékeli a különbséget a következő okokból:
* szar a szeme
* 55"-os TV-je van (nagyon maximum, azért, mert a lakásában el se férne nagyobb)
* messziről nézi
* háttértévézik
Ide a 4k is pénzkidobás.szerk: tömegek csak TV adást néznek még Amcsiban is
-
repvez
addikt
talán , ha lenne rá tartalom, megfizethető árban lenne, lennének olyan hardverek amik elbirják ezt a felbontást megjeleniteni játékkal.
DEmég igy se lenne lényegi különbség egy 4k és a 8k között, a legtöbb ember nem a referencia távolságbol nézi a TV-t hanem távolabbrol, ahol már nincs különbség, Az meg egy másik dolog, hogy minél nagyobb a felbontás annál közelebbröl kellene nézni, hogy lássuk is a részleteket, tehát akinek eddig a 4k nál jó volt az nem fogja a lakásban azért közelebb huzni a kanapét vagy a TV állványt, hogy jobb legyen a kép, nem mindenkinek van külön szoba erre.
A harmadik ok, hogy a projektorok már kezdenek megfizethető kategoriába esni, igy már elgondolkodik az ember, hogy egy projektor vagy egy fix méretes kisebb képátlos TV legyen.
Nem utolso szempont pedig, hogy jo lenne ha végre olyan fejlesztések lennének ami nem csak a pixelszámot növeli és nem csak a PR ban mutat jol hanem tényleg hozzáadott érték.
Ami erőforrás elmegy a 4x magasabb pixelekre azt lehetne használni a 4k nál a magassabb képfrissitésre a kép a képben funciora a jobb kontrasztra és még lehetne sorolni. -
Bugarov
aktív tag
"abszolút van értelme és létjogosultsága az extrémen nagy felbontásnak."
A 4k-nak se igazán van. Átlagembernek (átlagosan jó (=rossz) szemmel, 60m2-es lakásba, 65"-ig) ugyan tökmindegy hogy FHD vagy 4K. Viszont jóval drágább gyártani mint egy FHD panelt, nagyobb valószínűséggel lesz rajta döglött pixel, és a tv adás is szarabbul fog rajta kinézni. -
proci985
MODERÁTOR
nativ 4K projektorok tobbek kozott emiatt nem terjednek nagyon.
filmezni: kb 1:1es kepatlo : nezesi_tav aranynal 1080p es 4K kozott meg van kulonbseg, de boven nem akkora, mint 720p es 1080p kozott. ilyen 1:1.3 aranytol 1080p mar nincs hatranyban. projektoroknal jellemzoen elvetemultek le tudnak menni ilyen 0.8-0.9ig filmezni, de annal kozelebbrol kenyelmetlen. ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy en elvagyok 18.36PPIvel THX ajanlott tavolsagbol es igazabol a felbontasnal melyebb fekete jobban erdekelne. btw a filmek joreszenel kepminosegre boven nem a fHD projektor a limitalo tenyezo (Sony 1 II creator modjat szoktam referencianak hasznalni).
telefonon: telefonnal 643ppi es 534ppi kozott latom a kulonbseget, 407ppi pedig nekem mar (telefonkent) pixeles.
8Knak kijelzoknel, pl monitorozasra ahol mindennek nem kell fokuszban lennie tokeletes. filmeknel ahol az utomunka jellemzoen 1440pben folyik, ott 4K meg jelent valamennyi elorelepest, 8K viszont jo kozelitessel semmit.
jatekoknal problema lehet, hogy jelenleg semmi nem birja el.
-
Dr. Akula
félisten
Sok pénzért 0 tartalom... hát igen, ez az igazi siker receptje... Felrakhatják a 3D mellé.
"Amíg nem orvosolják a krónikus tartalomhiányt"
Gyanítom ilyen "fogd meg a söröm" alapon fogják is, majd jól upscalezik a DVD filmeket, mint a sok fake4K-t, aztán papíron a feladat kipipálva...
-
zetor2000
őstag
Ha TVnek nem is, monitornak jó lehet egy 8Ks darab. És nem feltétlen játékokra, hanem pl. tervezésre, amikor kellően bele tudsz nagyítani a tervbe, látni lehet minden részletet.
Alaprajznál pl. több helységet / teret, egy tárgynál meg részletesebb rajzolatot.Amúgy Japánban azt állítják, van 8K tartalom, még a tokiói olimpia magasságában vezették be. Ha nem is mindenki számára vonzó tartalom egy japán közszolgálati műsot, azért van rá tartalom. És szerintem poresz is lesz, csak legyen jó árban 8K kamera, és tápos vágógép.
-
1dude
senior tag
Ez már nagyon erősen first world problem
-
ddaydome
senior tag
Hàt gyerekek, vannak fontosabb dolgok is az életben. Én úgy olvastam régebben, hogy az élsimítàs miatt fontosabb a magasabb felbontás jàtékok esetében. Amúgy így 40-hez közel nem érdekel annyira. Teljesen jó a 4k is ês a full hd is, 106 cm-es tv- nél meg nem kell nagyobb.
-
Gargouille
őstag
Az is lehet.
Amúgy már korábban is sokszor láttam hasonló 3D szemüveges dolgokat de azok elég bénák, kezdetlegesek voltak, így arra számítottam, hogy ez azért más nagyságrend lesz, sokkal fejlettebb technika stb. úgy is volt az egész beharangozva, ez szólt mindenhonnan, hogy hű mennyit dolgoztak rajta és ez aztán odaver. De kiábrándító volt.
-
Márton
nagyúr
válasz
Gargouille #49 üzenetére
1-2 jelenet?
Akkor téged átvert a pénztáros -
törölt tag
Érdemes megnézni pl. egy Sony ZJ9-et, olyan képet 4K-ban azért nem kapsz. De persze, ez drága és kevesen vesznek ilyen tévéket. Én pl. esélyesen az elődjét, egy 85ZH8-at vettem volna még tavaly, csak aztán mezei 4K OLED-ből is lett majdnem ekkora. Akkor meg számomra már inkább az.
-
válasz
Gargouille #49 üzenetére
Engem az zavart, hogy hiába lett jobb térélménye a jeleneteknek, de nem tudtál ráfókuszálni a számodra érdekes dolgokra... 2D-nél ezt már megszokta az ember, viszont 3D-nél annyira természetes lenne. A másik meg, hogy jól nézzen ki, nem árt a nagy kijelző, ami kitölti a perifériát is, ami az otthoni 3D esetében a legtöbbször nem jön azért össze.
-
nexplo
őstag
A mai árakon bőven elég mindenre is a 4K. Akkor meg minek tülekedjünk 8K-t venni? Értelmetlen. Kb ha alig lenne drágább akkor váltanának az emberek, ilyen ár mellett és ilyen szegényes tartalom mellett tényleg minek váltani? Mondom ezt mint aki tényleg imád TV-t nézni
-
Gargouille
őstag
Ebben kétségkívül van igazság. Ha rendesen akartak volna forgatni 3D-ben, az valószínűleg nagyon megemeli a költségeiket, ugyanakkor ennyivel nem fogják tudni drágábban adni a kész terméket, így sajnos az volt, amit mondasz.
Ugyanakkor - tudom ez szubjektív - szerintem annyira sok embert nem is mozgatott meg a 3D, nem volt az akkora nagy durranás. Emlékszem az Avatar-t néztem meg imax 3D moziban, de talán ha 1 vagy 2 jelenet volt, ahol érződött valami 3D de ott sem adott hozzá semmi többletet az élményhez, ellenben a szemüveg miatt végig szarabb volt a képminőség, mint egy sima mozifilmnél szabad szemmel és már fél óra után zavaró volt a fejemen a keret. Szóval ez a fajta megvalósítása a 3D-nek nem csodálom, hogy elhalt. Majd ha igazi 3D lesz, körüljárható, hologram alapú, na majd akkor menni fog szerintem!
-
aujjobba
addikt
Az a gond, hogy amikor a filmekre azt mondjak 4k, sajnos sok esetben valojaban nem kifjezetten 4k, mert sokszor a vagasnal, effekteknel alacsonyabb felbontast hasznalnak, amit aztan felskalaznak 4k-ra.
True-4K, Fake-4K -
80" körül szerintem van már értelme a 8k -nak ... jelenleg 75" tv-m van és 80" körüli OLED re szeretném váltani , ha lenne értelmes áron 8k tuti azt venném .
De szemezgetek a 105 lézer projektorral is kb másfél misiből meg van vászonnal.
Szvl nem értek egyet ,aki megteheti vegye. A tartalom hiány itt a nagy baj.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Gargouille #39 üzenetére
> Az a film ami kis felbontásban unalmas, az 8K-ban is pont ugyanolyan unalmas lesz.
de legalább több részlet látható ..
vagyis gondolj a csillagos égre .. :-)baráti jó tanács: ne nézz unalmas filmeket .. nem éri meg.
-
Cassi
őstag
A cím helyesen: Ugyanazon elemzők szerint óriási bukás a 8K, akik azt jósolták, hogy kirobbanó siker lesz.
-
Reggie0
félisten
8K-nak lenne ertelme, ha nem nyirtak volna ki a 3D-t. Akkor a valtott soros passziv 3d-nek pont meglenne a 6K-szeru felbontas.
-
vaakuum
addikt
Úgy értem, hogy szerintem a VR szemüveg szemenként 4k felbontással hamarabb lesz elterjedt consumer termék, mint egy 8k-s űberhatalmas TV kijelző. Az most tisztán látszik, hogy a jelen szinten sincs kihasználva teljesen a TV technológia, mert egy csomó más technológia le van maradva.
Tekintve, hogy milyen válság irányába halad a világ, szerintem nem sokaknak lesz arra lehetősége, hogy mondjuk saját mozitermében ilyen hatalmas kijelzőt tartson otthon egyetlen célra (nettó pazarlás). Átlagemberek tömegeinek sokkal hasznosabb lesz egy rugalmasabban felhasználható, de érzetre hasonlóan jó szórakozást nyújtó szemüveg, amit akár hurcolni is lehet. Már most is sokan szórakoznak mobiltelefonnal/tablettel tartalomfogyasztási célból, mert nincs helyhez kötve, 20 évvel ezelőtt meg sorban álltunk a kézikagylóval szerelt kártyás fülkénél, hogy telefonálhassunk, és gondolni nem mertünk ilyenre. Ha VR/AR szemüvegekkel eljutnak oda, hogy a mostani batároknál sikerül kisebbet csinálni (valahol félúton a mostani méretek és egy sima szemüveg méretei között), onnantól a nagy kijelzők csak olyan helyre lesznek célszerűek, ahol egyszerre rengetegen nézik, és amúgy sem kell mozgatni. Szóval szerintem lassan a funkcionalitásuk szűkülni fog az óriási televízió képernyőknek, így értettem. Én ezt a trendet "látom magam előtt" a jövőre nézve...
Most főleg technológiailag fejlődünk (mondhatni nem tudjuk mindenről, mire lesz jó, de technológiai csapásokon haladunk), és amint eljön egy olyan szint VR/AR területen, ahol már gazdaságilag is versenyképes lesz, ott szerintem (!) egy társadalmi változás indul, és olyan területekre kúszik be, amikről most még ötletünk sincs, és ott a felhasználási módokban kezdődik majd egy "fejlődés". Lehet mindenkinek lesz egy szemüvege a nagy családi TV helyett, és akár a wc-n is nézheti a kedvenc filmjét... Vagy a kertben egy hintaágyban, ha lesz neki olyan... vagy a parkban, metrón, stb. és ott is 4k-ban... -
Gargouille
őstag
Az a film ami kis felbontásban unalmas, az 8K-ban is pont ugyanolyan unalmas lesz.
-
Nyugodtan fogyasszuk az áramot megawatt szám, hátha hamarabb pusztul bele a színes szélesvásznú természet.
-
ricsip
addikt
-
S_x96x_S
addikt
> 1m és közelebbről meg ki akar tv-zni?
vannak 4K-s mobiltelefonok is.
vagyis a közelség annyira nem számít -
nevemfel
senior tag
Amíg nem orvosolják a krónikus tartalomhiányt, és nem csökkentik a termékek árát, addig a 8K sajnos marginális szereplő marad, pedig szerintünk abszolút van értelme és létjogosultsága az extrémen nagy felbontásnak.
Az átlagember számára pont annyi értelme van, mint a hifiben az aranyozott csatlakozóknak, meg az ezüstkábelnek. Azért nem terjed, és nem is fog, mert már rég nem a felbontással van probléma. A 4k már elég jó, bőven jó a túlnyomó többség száma.
-
Lacccca87
addikt
8k nak nem tv ben hanem vr szemuvegben van ertelme, rendkivul kicsi pixelkozzel. De az is nagyon retegigeny.
-
Sinesol
veterán
Na nem mintha 4K azert terjedt volna el, mert akkora igeny volt ra. Egyszerüen csak az lett a mainstream tv felbontas, ugyhogy azt kapod, ha kell, ha nem. Ugyanez lesz a 8K-val is, ahogy olcsobb lesz es egyre több tipus lesz belöle, akkor majd elterjed az is.
-
Márton
nagyúr
"fő oka az, hogy nincs elég tartalom"
Szerintem meg, hogy a normál nézési távolságból a 4k is ugyanolyan gyönyörű, mintha pengeéles lenne az a 8k. 1m és közelebbről meg ki akar tv-zni?Gyerünk, vissza a 3D-hez! Itt lenne értelme a 8k panelnek 4k/szem passzív 3D esetén
-
törölt tag
válasz
Felesbandi #24 üzenetére
Ennek a felbontásnak szerintem később se lesz értelme egy tévében. A játék és nagyon esetlegesen a 3D lehet egy kérdőjel, vagy ha a legjobb minőségű streamek ezt követelik meg. Ugyanakkor nem kell, hogy értelme legyen, mert ha a gyártók esetleg eljutnak oda, hogy egy értelmesebb tévé már 8K felbontású, akkor olyat fognak venni az emberek. Aztán tolhatnák, hogy mekkora igény van a 8K-ra, közben meg nem is.
De amennyire látom, a komolyabb gyártók inkább az új kijelzőtechnológiák felé mozdulnak, és azokban maradnak egyelőre 4K-n.
-
Semplar
őstag
Nem vagyok elemző, de szerintem is. A kiszolgáló egységekkel(VGA) együtt.
-
ncc1701
veterán
Majd ha csak 8k-s tv-t kapni, és ugyanannyiért, mint a 4k-st, akkor megveszik a népek.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
#72042496 #21 üzenetére
Nyilvan jobb a 8k mint a 4k, ez nem is kerdes. Meg ha nem is latszik a kulonbseg, akkor is jobb papiron. Itt ugye az a kerdes, hogy mikor lesz tenylegesen ertelme a 8k-nak. Jatek eseten egyertelmuen inkabb valasztanam a 4k@120FPS-t, mint a 8k@60-at, streaming eseten meg a legtobb 4k tartalom meg mindig tomoritve jon ha jol tudom, szoval meg "az igazi" 4k sincs meg. Szoval egyelore erdemi tartalom hijan meg nem latom ertelmet. Max monitorhoz az elesebb betuk miatt, bar szamomra 32 colon egyelore a 4k is eleg. Valoszinuleg latnam a kulonbseget a betukon, de sehol mashol.
-
Jakesz
addikt
Hála Istennek, legalább visszavesznek ebből a hülyeségből, és talán hasznosabb fejlesztésekbe fognak bele. Ennek a 8K-nak 15 év múlva sem lesz értelme, mert a 100 col feletti tévék akkor nem fognak elterjední.
-
Azért nem sikeres, mert nem 3D és mert legfőképp nem hajlított! Ami igen nagy hiba!
-
törölt tag
válasz
Felesbandi #20 üzenetére
Annyi az előny, hogy a 8K LCD tévékben jobb a panel és elektronika is. OLED-ből pedig 8K felbontású volt eddig a legnagyobb. De ezek a tévék drágábbak is, azt meg nemigen fizetik ki ezek szerint.
-
Felesbandi
senior tag
Elobb-utobb biztos elterjednek, de jelenleg nincs sok ertelmuk igy tartalom hijan es magas aron. Amig meg tartalmi oldalrol a 4k stream-ek is lathatoan tomoritve vannak, addig meg a szinten tomoritett 8k streamelesnek se sok ertelme van.
Amugy papiron a mostani konzolok is tamogatjak a 8k-t, a gyakorlatban meg a 4k@60FPS sincs meg a legtobb esetben, max dinamikus felbontassal elmeleti plafonkent. Kovetkezo generacios konzoloknal sokkal tobb ertelmet latnam a stabil 4k@120FPS-nek, mint a 8k-nak.
-
Busterftw
nagyúr
Az is eleg, ami igazabol a 4K-val tortent.
Majd amikor mar csak 8K tevekat arulnak, akkor elterjed4K-nal is ez volt tulajdonkeppen, nagyon sokaig volt nagyobb 1080p TV valasztek is parhuzamosan, aztan elerkezett a pillanat, hogy kb ugy dobtak utanad a 4K TV-t, 1080p-t meg ugy kellett vadaszni.
-
Én úgy érzem semmi értelme a 8K-nak.
-
fagzal
csendes tag
Kizárólag az "elemzők" hittek a 8k-ban
-
törölt tag
Valamelyik LG OLED volt, ZX vagy Z1, nem tudom, de azért épp ez a méret. Így a 8K miatt tényleg kár besózni.
PC-vel azért megnézném kíváncsiságból, milyen úgy pl. a Hollow Knight és hasonló játékok. Látszik-e különbség a 2160p@60 és 4320p@60 közt, főleg, hogy utóbbihoz már DSC kell. Magával a felbontással egy erősebb gép biztos megbirkózna.
-
törölt tag
Marhaság hogy nincs rá tartalom. Ott a sok pixel 8K-n, tessék megkeresni a halott sub-pixeleket a kijelzőn. Az egy igazán izgalmas és emlékezetes programot tud biztosítani az egész családnak, tök ingyen!
-
S_x96x_S
addikt
> Soha nem lesz tömegtermék.
ha a következő generációs konzolok 8K -t támogatnak és lesz sok játék rá, akkor ...
Ha elterjednek a 8K videót felvenni képes mobilok ..
akkor valahol meg kell nézni a családi képeket ..És ha lejjebb megy az ára ..
> , amin látja a különbséget a 4K-hoz képest
az itt kevésbé számít .
-
-
Zirowe
nagyúr
Megy a streaming háború a szolgáltatók közt, minden csilli-villi formátum elérhető, de magasra tesznek rá.
Disney/hulu kb az egyetlen ami majdnem minden jelenlegi tartalmát 4k dv/hdr minőségben nyom ki, illetve régi tartalmakat is, amazon is nagyobb számba tolja az ilyeneket, míg az hbo maxon gyakorlatilag ritkaságszámba megy a friss sorozat premierek 4k felbontása, a nagyobb filmek esetleg úgy jönnek, netflix pedig maga a szégyen ilyen szempontból, pedig ott a 4k feláras, helyette meg jönnek az 1080p hdr tartalmak felskálázva.Na most ilyen felhozatal mellett minek a 8k?!
4k még csak csak meg van indokolva, tartalmak is talán vannak a fentiek fényében, de 8k sehol se tart, a gyártók meg itt sírnak.. -
dokanin
aktív tag
Na majd a 16K nagy siker lesz.
-
gliskard
senior tag
Milyen meglepő... Anno többen is felvetették, hogy a 8K kis eséllyel lesz mainstream. Mivel nem csak itthon, hanem sok más nyugatibb országban is komoly probléma a kábeltelevíziós hálózatok sávszéleség bővítése gazdaságosan és elfogadható megtérülési idővel.
8K esetében fokozott problémát jelent, ha nincs jól látható különbség a végponton a megjelenített tartalomban, mert akkor nem fizetnek érte extra költséget.
Ráadásul az előfizetőknek csak egy töredéke az akinek ez érdemben jelent is valamit.
Tehát erősen kérdéses, hogy lesz-e elegendő tartalom a kábel TV-k esetében az igény felkeltéséhez és a szolgáltatók tudják-e olyan áron adni amit elfogadhatónak tartanak az előfizetők...
Persze ott van még a VOD/SVOD és más nem kábeltévés tartalom, de ott csak réteg igény a 8K, pláne ha jelentős többlet kiadással jár.Értelem szerűen az agyontömörített 8K, pont olyan f◦s lesz mint amikor a HD tartalmakkal csinálták ugyan ezt a szolgáltatók (pl. MTelekom)
-
GreatL
őstag
Nekem elég lett volna a Full HD 94 cm, de bekrepált a TV. Mobilon dettó.
-
törölt tag
Volt valamilyen AB vagy ABX teszt, filmnél 88"-on 1,5-2 méterről is össze-vissza szórtak az eredmények ahogy emlékszem. Renderelt 4:4:4 képről nem láttam semmit.
Monitornál szövegre nézve szerintem egy pillanat megmondani, hogy mondjuk 140 vagy 280 PPI (utóbbi pl. a 32" 8K), na, oda jó lenne, ha terjedne akár a 8K.
-
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
Mekkora méret / nézési távolság ahol már kijön a 8K előnye?
Szerk: hopsz, igazából nem válasz akart lenni, de végül is mindegy. 27" 4K-nak szerintem láthatóan szebb képe van, mondjuk 27 QHD-hez képest, FHD-ról már nem is beszélve. Persze itt se mindegy milyen messziről nézi az ember.
-
Normen1976
csendes tag
Kb. annyira kell a népnek, mint a 3D anno. Borítékolható volt, hogy a nagy többség nem tart erre igényt. Nálam egy full HD-s TV van, több mint 10 éve, mégcsak nem is okos, egy okosítóval nézem a Netflixet, HBO-t és teljesen elég. 40 felett már bőven romlik annyit az emberi szem, hogy egyébként szart sem számít a többségnek, hogy 4K vagy 8K. Emlékszem, volt idő, amikor azt sem tudtam melyik élsimítási eljárást használjam a játékokban, hogy nekem tetsző legyen az eredmény. Manapság meg van oldva, gyárilag a szememben
. Monitornál a 4K a max szerintem aminek van talán még értelme (de itt is teljesen elfogadható a 2K 27 colig pl.), TV-ben abszolút a tető a 8K, de csak annak akinek kiemelkedően jó a látása eredetileg is (jellemzően 30 év alatt). Igen meglepődnék, ha valaha a 8K-s TV-ék lenyomnák darabszámban a 4K-s társaikat, persze lehet meglepődök majd, de nem mostanában
-
Goose-T
veterán
Soha nem lesz tömegtermék. Még ha lenne is tartalom, akkor sem tud az átlagember olyan 8K-s tévét venni, amin látja a különbséget a 4K-hoz képest és be is fér az ajtón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A korábban vártnál lényegesen kevesebb ilyen típusú termék találhat gazdára a piackutatók előrejelzései szerint.
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest