Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Úgy értem, hogy szerintem a VR szemüveg szemenként 4k felbontással hamarabb lesz elterjedt consumer termék, mint egy 8k-s űberhatalmas TV kijelző. Az most tisztán látszik, hogy a jelen szinten sincs kihasználva teljesen a TV technológia, mert egy csomó más technológia le van maradva.
Tekintve, hogy milyen válság irányába halad a világ, szerintem nem sokaknak lesz arra lehetősége, hogy mondjuk saját mozitermében ilyen hatalmas kijelzőt tartson otthon egyetlen célra (nettó pazarlás). Átlagemberek tömegeinek sokkal hasznosabb lesz egy rugalmasabban felhasználható, de érzetre hasonlóan jó szórakozást nyújtó szemüveg, amit akár hurcolni is lehet. Már most is sokan szórakoznak mobiltelefonnal/tablettel tartalomfogyasztási célból, mert nincs helyhez kötve, 20 évvel ezelőtt meg sorban álltunk a kézikagylóval szerelt kártyás fülkénél, hogy telefonálhassunk, és gondolni nem mertünk ilyenre. Ha VR/AR szemüvegekkel eljutnak oda, hogy a mostani batároknál sikerül kisebbet csinálni (valahol félúton a mostani méretek és egy sima szemüveg méretei között), onnantól a nagy kijelzők csak olyan helyre lesznek célszerűek, ahol egyszerre rengetegen nézik, és amúgy sem kell mozgatni. Szóval szerintem lassan a funkcionalitásuk szűkülni fog az óriási televízió képernyőknek, így értettem. Én ezt a trendet "látom magam előtt" a jövőre nézve...
Most főleg technológiailag fejlődünk (mondhatni nem tudjuk mindenről, mire lesz jó, de technológiai csapásokon haladunk), és amint eljön egy olyan szint VR/AR területen, ahol már gazdaságilag is versenyképes lesz, ott szerintem (!) egy társadalmi változás indul, és olyan területekre kúszik be, amikről most még ötletünk sincs, és ott a felhasználási módokban kezdődik majd egy "fejlődés". Lehet mindenkinek lesz egy szemüvege a nagy családi TV helyett, és akár a wc-n is nézheti a kedvenc filmjét... Vagy a kertben egy hintaágyban, ha lesz neki olyan... vagy a parkban, metrón, stb. és ott is 4k-ban...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A korábban vártnál lényegesen kevesebb ilyen típusú termék találhat gazdára a piackutatók előrejelzései szerint.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest