Új hozzászólás Aktív témák
-
aTe014
aktív tag
Smart Life kerdesben sajnos nem tudok segiteni, de en is most tervezek venni egy 2. generaciot (aztan, ha bevalik akkor még egyet a haz masik szintjere, nem sztereoban hasznalnam).
Olyan kerdesem lenne, hogy milyen hatranyokkal kell szamolni azmiatt, hogy Magyarorszagon hivatalosan nem kaphato? Gondolom nem biztos, hogy EU-s csatlakozoval jon, meg ugye a garanciaztatas hivatalos helyeken nincs, de egyeb, esetleg szoftveres hatrany?
Siri, Youtube Music és Homekit-es cuccok miatt vennék leginkább. -
Imy
veterán
Nagyon halott ez a topic, de remélem felélénkül.
Van aki vett egy másodikat? 1 napja használjuk, de tetszik nagyon, a hangzása már az egy darabnak is jó, de a 2 sztereóban ütős lehet.
Van egy olyan problémám, hogy az okos eszközeim Smart Life kompatibilisek. Azokat össze lehet hozni a homepoddal?
-
jófejsrác
senior tag
válasz
collecting #42 üzenetére
Talán meg el a topik
nekem lassan 2 hónapja van és nagyon imádom. Okos otthon központ is egyben (lámpák, szenzorok) plusz zenét csak erről hallgatok és podcastetek.
Viszont nagyon bolygat, hogy vegyek melle meg egyet a stereo hangzás miatt. YouTube videók alapján nem igazán jön át mennyivel ad többet.
Szóval tényleg annyival jobban szól mint önmagában ?
-
válasz
collecting #44 üzenetére
Köszi szépen a tapasztalatokat
-
collecting
tag
válasz
kleinguru #43 üzenetére
Igazabol nem erzek kulonbseget, meghallja a hey sirit ez is, az is, ha szol a zene. Azt is ugyesen kezeli, hogy a kozelebbin inditja el a sirit, pedig az egyik mini eleg kozel van az egyik nagy homepodhoz, de pontosan felismeri, hogy epp a kicsi van hozzam kozelebb.
Most inditottam egy hivast kikuldve ra a hangot, tiszta es hangos. Nem annyira öblös, mint a nagyon, de ez a zenevel is igy van, a melyek bar ott vannak, de nem azok a teret betolto melyek, mint a nagyon. -
válasz
collecting #42 üzenetére
Éreztél különbséget a nagy és mini verzió mikrofonjai között?
Kihangosításra és vezérlése szeretném majd használni, érdekelne a tapasztalatod
-
collecting
tag
Beszereztem 3 darabot, arahoz kepest tenyleg jol szol. Kell neki bejaratas, azt vettem eszre. Kiprobaltam sztereoparba kotve, ugy nagyon utos, meglepoen gazdag hangzast hoz. Vegul szetnontottam a sztereot, mert elegnek gondolom a desktop gep melle az egy darabot, egy megy a haloba, a harmadik meg a furdoszobaba. Egy-egy nagy Homepod meg van a nappaliban meg a konyhaban, igy fullra le van fedve a lakas, kiveve a wc-t
-
Nem releváns, de 10 perccel a rendelés megnyitása után tudtam csak leütni (addig az asszony minijével voltam elfoglalva) és csak december 22-re fogják szállítani.
Talán a 2 ünnep között valahogy hazaér, karácsonyig kétlem, illetve nem akarok egy vagyont fizetni a szállításért.
Olvastam pár külföldi cikket és finom szólva is különösen ajánlott termék. Árához képest kiválóan szól.
Mondjuk én a vezérléshez rendeltem és a telefon kihangosításhoz, de ha lesznek rendes tesztek vele appleTV esetén is, akkor lehet beszerzek még egyet.
-
Gudy
tag
Valakinek van már? Tapasztalatok?
-
reflxx
aktív tag
Sziasztok,
Van olyan funkciója a homepodnak, ami magyarországon egyáltalán nem működik?
Előre is köszi! -
_flamer
aktív tag
Ha már valahol azt olvasom, hogy olcsó akkor már biztos vagyok benne, hogy az Magyarországon nem kerül forgalomba.
-
Immy
őstag
Kicsit úgy tűnik ezzel az árral sok lakásba karácsonyi ajándéknak szánják
-
válasz
Tigerclaw #33 üzenetére
Szerencsére vannak megoldások, hogy kvázi bármit be lehessen kötni a homebridge segítségével.
Tudom, nem out of box, de szuperül működik.
Ahogy BabMester is írta, ha be vagy szorítva, akkor be vagy szorítva
Szerk: Sirin tényleg lenne mit fejleszteni, mert néha kiválóan működik, néha pedig alig akar... illetve összességében is béna.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
BabMester #32 üzenetére
Igen, de en ovatossagra intenek mindenkit, aki ebbe az iranyba megy. Van iPhone-om, ket iPadom, Mac-em, most mar Watch-om is, meg 100+ megvasarolt filmem toluk, de ha probalok meghuzni egy vonalat. Eddig se voltak a nyitottsag bajnokai, de egyre jobban bezarkoznak, nagy monopolium rajongok en meg a kompatibilitasban, nyitottsagban rugalmassagban hiszek. Naluk csak egy ut van, ...az amit ok mutatnak.
Okosotthonban ok a legrosszabb valasztas, mert csak draga premium eszkozoket tamogatnak, csak Apple Certified eszkozoket, ami persze foleg a penzrol szol, de mar lehet olvasni, hogy lassan azokat a partnereiket is kidobjak, akiket tudnak helyettesiteni sajat megoldassal. Az Amazon megoldasa pl. szazszor, de talan ezerszer is tobb okosotthon termeket tamogat. Raadasul a Siri a legbutabb a harom kozul. Az utobbi valtozhat, de az elobbi biztos nem.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
kleinguru #31 üzenetére
Mindegyik szinte pontosan ugyanarra valo, csak a sulypont mindegyiknel mashova esik. Okosotthon, Voice Assistant, es Zenelejatszas, a 3 fo funkcio mindegyikben, kiveve a Nest Hub-ot, ami joval bovebb.
Asszisztensben a Google a csaszar, okosotthonban az Amazon, dizajnban meg az Apple. Illetve kinek melyik okoszisztemaval van kapcsolata. Eltero modon nyitottak a 3rd party szolgaltatasokra. Az Apple megoldasa a legzartabb, igy konkurens megoldasokat nem tamogat. Nem lesz kozvetlen Google Play, Spotify stb. lejatszas a HomePod-on, mig a Google joval nyitottabb, az Amazont nem ismerem. Okosotthonban is nagyon limitalt a tamogatott eszkozok szama Apple eseten. Egyik chromecast, a masik airplay kompatibilis.
-
Tigerclaw
nagyúr
Meg egy ugyanugy 99 dollaros alternativa a Nest Audio, Echo 4th gen melle, a Nest Hub, ami talan hangminosegben kevesebb, de cserebe van HD kijelzoje, fotoframe, zene, videolejatszasa, ebresztoora feature, chrome cast, meg erintokepernyos okosotthon vezerlese, a szokasos voice assistant mellett.
-
válasz
BabMester #27 üzenetére
AppleTv egy darabig tutira felesleges lehet, de azért lehet ezt másra is használni (infuse), mint tükrözés. Sebessége is kiváló, support is megfelelő (az újban reméljük a youtube 4K is rendesen fog menni). Itt nem kell 3 év után lemondani a támogatásról, mint az okos tévék esetében szokás volt eddig. Központként is használható, illetve akit érdekel játszat is vele.
Fentiektől független szerintem szuper áron van a mini, nagyon várom már, ha beválik, akkor rendelek majd még egyet
-
BabMester
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #11 üzenetére
Azt tudni kell, hogy az AppleHomekit-hez (az Apple okos otthonhoz) kell egy HUB, egy központ. Ez 3 eszköz lehet: egy iPad, egy Apple TV vagy egy HomePod.
Az Apple TV már elég felesleges az új TV-khez, az iPad-hez meg bajos hozzáférni, ha a gyerek, asszony vagy bárki épp használja, le van merülve, elvitted otthonról akármi és irányítani akarod a rendszert.
De egy HomePod mindig be van dugva, otthon van, elvan magának és angolul beszélő John csak odaszól, hogy lámpa le, fűtés fel vagy a gyereknél villany le-tv ki és kész, csinálja.
Elsősorban ehhez az okos otthonhoz szánják és használják és azért nem terjed, mert Siri még angolul is az egyik legostobább, így nem nagyon akar nyelveket tanulni. -
nord_
veterán
válasz
moleculez #18 üzenetére
99%-ban háttérzene kurva jó minőségben. (Nyilván, nem veszi fel a versenyt a félméteres hangfalakkal, de a méretét tényleg meghazudtolóan jól szól. Én is szkeptikus voltam az első tesztek után, de azok tényleg nem hazudtak.)
Órával meg igazán kiteljesedik: mindegy, hogy hey Sirivel indítod a zenét vagy iPhone-ról, a számléptetés vagy a hangerőszabályzás a koronával tök jó.
Sokan mondhatják, hogy csak zenehallgatásra össze lehet rakni egy erősítő + hangfalak szettet is 120ezerből, de a ‘teszünk-veszünk az amerikai-konyhás nappaliban’ élethez sokkal jobb a HomePod.
(Egyébként érdekes módon sose volt ingerenciánk beszélgetni a hangfallal.) -
jUUh
addikt
Az oké, hogy 99 dodó, de én például elképzelni nem tudom, mire használnám... Nem mondom, hogy értelmetlen, de pl okoslámpák nélkül nekem nincs.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
kleinguru #19 üzenetére
Ok, de arban a "parja" nem az echo dot 3, szoval nem a dot szeria, hanem az uj echo 4, az meg 970g es nagyobb a merete is. Google eseten szinten nem a Home/Nest mini, hanem az "Nest audio".
Ezzel persze nem azt mondom, hogy az jobb is, csak hogy erdemes megvarni az elso teszteket, ha valamennyire szamit is a hangminoseg es meg nincs kotodes egyik platform fele sem. Rengeteg tenyezotol fugg hogy melyik az idealis valasztas, vagy hogy kell-e barmelyik is.
Harom fo funkcioja van ezeknek, mint voice assistant, okos otthon, zene. Az elsoben a google van elen, utolso az amazon, okosotthonban talan pont az amazon az elso, zeneben meg epp mikor melyik. Itt meg az is szamit, hogy milyen stream szolgaltatot fogadnak el hallgat, vagy az airplay/chromecast kompatibilitas, milyen rendszeru az okosteve otthon.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
moleculez #18 üzenetére
Nekem egy Google Home mini van itthon ami hasonlo, de jellemzoen nem hasznalom semmire. Neha random zenet jatszatok vele ingyenes Spotify-al, vagy kerek tole valami "hang atmoszferat", mint tabortuz hangot, ahogy ropog a fa vagy madardalt, esot, vihart. Nagy ritkan kerdezek valami felesleges dolgot, esetleg atiranyitok ra valami zenet, radiot a telefonomrol. Nem haklis a tipusra, iPhone-al is megy.
Okosotthon cuccom minimalis van, nem szoktam iranyitani ezen.
Azota mar piacra dobtak egy uj minit is jobb hangzassal, de amugy ez is egesz elfogadhato.
Szoval en kb. a tudasanak 5%-at hasznalom, azt is csak ritkan.
-
válasz
Tigerclaw #17 üzenetére
300g az echo dot 3 is.
Cserébe a mini (bár jelentősen drágább) az ökoszisztéma része, lehet vele kihangosítva telefonálni, egy réteggel kevesebb az otthon irányításban.
moleculez: Villany le / fel, ritkán hőmérsékleti adatok (várható időjárás), s most már kihangosított telefonhívás úgy, hogy a hey siri találati aránya remélhetőleg 100% közeli lesz.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem irtam, hogy a HomePod nem jo valasztas, csak egyszeruen premium arkategorias, mig a konkurencianak van kozepes es budget kategorias hasonlo voice assistant speaker-e is a premium mellett, ezert nagyobb a reszesedesuk. Hivatalosan azokat is kozel hasonlo regiokban forgalmazzak a tamogatott nyelvek miatt. A Google Home/Nest cuccok is csak szurken kerulnek be es csak nemi atveressel lehet beuzemelni azokat.
Ennel en az elso teszteket mindenkepp megvarnam. Meretben es sulyban is sokkal kisebb mint a konkurens megoldasok, ami nem jo elojel. Infot lekerdezni, okosotthont iranyitani a budget megoldasok is tokeletesek.
-
moleculez
veterán
Elégedett Apple userek vagyunk az asszonnyal (Mac + Phone + Watch), sőt az egész család (gyerekeknek iPadok), de erre még mindig nincs szükségünk. Az óráink közelebb vannak, mindig kéznél, és ugyanerre (is) tudjuk használni.
Egy valami kimaradt a cikkből (vagy sorry ha atsiklottam felette), meg tudja különböztetni a userek hangját, és releváns adattal szolgál, ez pedig nagyon időszerű volt.
A demón elhangzott computational audio szerintem óriási BS. -
Tigerclaw
nagyúr
Tavaly 6%-on alt az Apple ezen a piacon, a Google es az Amazon kb. egyforman 32-32% -on. Ahogy az Apple Watch-ot is csak az iPhone tulajok toredeke vasarolta meg, a HomePod se lett akkora siker, amekkorat vartak tole az Apple vezetoi. Ez a mini is inkabb csak azert kerul a piacra, hogy az Apple okoszisztematol valo fuggest erositse.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Pofás kis darab, kerdes mire jo...
-
joey04
titán
mekkora a részesedése az almának ezen a piacon?
-
medica
senior tag
válasz
viragdani01 #3 üzenetére
mert nem a sarokba dugja el az ember ha már körbe nyomatja a hangot, a szoba közepén meg nem gyakori a konnektor ergo kerülgetheti a tyúkbelet.
-
Tigerclaw
nagyúr
...az Apple-nek köszönhetően végre megszűnik a papírért kiabálás problémája a WC-n ülve...
Ez igazan bekerulhetett volna a promo videoba, mint user case
Kivancsi leszek, hogy hogy muzsikal majd a konkurenciahoz kepest. A szinten uj Google Nest Audio es uj Amazon Echo 4. gen szinten pont ennyibe kerul.
Mindharom erosen kompromisszumos lesz zenehallgatasra. Eleve mono mindegyik es inkabb csak azert keszultek, hogy viszonylag olcson az okoszisztemahoz kossek az embereket. Ebben mondjuk a Google es Amazon elorebb jar, mert nekik vannak meg olcsobb megoldasaik, hasolnoan toleralhato hangminoseggel.
Voice asszisztenskent tippre tovabbra is az elso a google, masodik a Siri, harmadik az Alexa. Hangminosegben talan az echo 4, dizajnban egyertelmuen a Homepod Mini van az elen. Feature-lista alapjan szinten az echo lehet az elso. Persze a dontest a kulso tenyezok talan meg jobban befolyasoljak. Kinek milyen telefonja van, mennyire Amazon fuggo, stb.
En jobban orulnek olyan fuggetlen keszuleknek ami mindharom, vagy legalabb ketto okoszisztemaval kompatibilis, akar egy idoben is. Aztan attol fuggoen aktivalja a megfelelo voice assistenst, ahogy hivja az user.
-
Azonnal rendelem elő, amint lehet.
Végre egy érdekes és Apple mércével jó árú termék, kár, hogy itthon nem lehet kapni.
Amazon echo dot 3 ugyan itt eladó.
-
medica
senior tag
vezetékes? jól fog mutatni...
..."minden személyes információnk az eszközön belül marad, amennyiben viszont mégis szükség lenne az Apple szervereivel való kommunikációra"...na persze
Új hozzászólás Aktív témák
ph A HomePod Mini mindössze 99 dollárt fog kóstálni, ám Magyarország ebből sem fog kapni – legalábbis egyelőre.
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest