Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: egyre komolyabban veszi a VGA piacot az Acer
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2025: Rakétasebességgel száguld a Kingston Fury
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #172 üzenetére
"hanem siman illusztralni azt hogy az i++ valojaban utasitasszinten i = i+1 ahogy ertem"
(#171) strogov
A junior nem ír ilyet, viszont ha látja, akkor értse meg, hogy miért. A threading alapjaival legyen tisztában azért egy java pozícióra jelentkező.
Nálatok tényleg 0 tudással is felvesznek bárkit vagy mi?
A példaképed pedig nem lennék, mert élőben ~hozzád sem szólnék, amilyen arrogáns a stílusod.
-
törölt tag
válasz
proci985 #166 üzenetére
Nem is az i++ védelmére gondoltam...Nem keverek semmit semmivel, köszönöm.
...
private int count;
// ez helyett (nem thread-safe)
public int getCount(){
return count++;
}
...
// ez (thread-safe)
public synchronized int getCount(){
return count++;
}A miértjére pedig sokan nem tudnak válaszolni, mert nem értik, hogy miként működik a ++ -- ...
-
törölt tag
""egy pillanatra mondjuk en is elgondolkodtam, hogy miert ennyire fontos, hogy mit csinal a java egyetlen adattipussal a felszin alatt."
"Ezen nem elgondolkodni kell hanem menekülni."
Arghm...én erre reagáltam. Nem az inkrementálós dologra (ahol szintén baromi jó tudni, hogy az i++ nem atomic utasítás, mert ez bizony threading kapcsán bajt okozhat).
-
törölt tag
Tehát olyantól érdemes tanulni, aki nem törődik azzal, hogy mi történik a motorháztető alatt?
Persze minek optimalizálni, ahol lehet. Végtelen processzor és memória áll rendelkezésünkre.Btw ezek annyira alap dolgok (mégsem tanítják sok helyen) a nyelvvel kapcsolatban, hogy megmutatja azt a jelölttel szemben, hogy otthon töltött-e időt a dolgok megismerésével. Érdekli-e egyáltalán az, hogy mi hogyan működik.
Komoly szoftvereknél nem elég az a mentalitás (ami a hazai fejlesztések nagy részére igaz), hogy működjön valahogy és majd lesz valami a későbbiekben.
Ha ilyen alapvető dolgok nem érdeklik a jelentkezőt, akkor kár szenvedni vele. Nem betanított kódmunkásokra van szükség, hanem szoftverfejlesztőkre.
Aki tudja, hogy mikor kell LinkedList az ArrayList helyett...mert úgy tűnik, hogy sokszor ez is túlságosan nehéz kérdés a magukat komoly programozóknak is.
-
törölt tag
Az én nyelvezetemben azt jelenti, hogy nem az adott szűk problémát oldod meg sorról sorra, hanem látod egészben a nagy képet.
Így rendezett kódot fogsz tudni írni, nem pedig tákolod a dolgot.Előbbi elmegy egy bizonyos méret alatt, de 'sorrol-sorra' kódoló emberek munkájából lesz a spagetti.
Azt pedig csak kajában szeretjük.Persze ha megfelelő architekt tervezte a projektet és szépen apránként van felosztva, hogy józsi az XY szignatúrával ellátott metódus törzsét írhatja csak meg, akkor nem lesz baj ebből. (Ilyen fejlesztőkre viszont nálunk pl nincs szükség. Terv van. Architekt van. Vezető fejlesztő van. Code review van. Olyan ember viszont nem kell, aki nem képes átlátni a kódot egészében (nem 2-3 milliós kódbázist, hanem az éppen szerkesztett egységet, ami max pár tízezer soros).
-
törölt tag
1.) Mi a string pool?
2.) Miért kell gettert/settert írni javaban egy fieldhez?
3.)
String a = "alma";
String b = "alma";
String c = new String("alma");
a == b // mi az eredménye ennek és miért?
a == c // mi az eredménye ennek és miért?4.) Mi a különbség a StringBuilder és a StringBuffer között?
5.) Mi a különbség ezek között:
String a = "alma" + "banan" + "cseresznye";
ésString a = "alma";
a += "banan";
a += "cseresznye";Ez nálunk az első 10 kérdésből 5, amit egy pályakezdő emberkének felteszünk. Junior szint alatti pályázóknak.
szerk:
+1public class Tyre {
private int size;
Tyre(int s) {
size = s;
}
public int getSize() {
return size;
}
public void setSize(int size) {
this.size = size;
}
}import java.util.ArrayList;
import java.util.Collections;
import java.util.List;
public class Car {
private List<Tyre> tires = new ArrayList<Tyre>();
public void setTires(List<Tyre> tires) {
this.tires.clear();
this.tires.addAll(tires);
}
public void addTire(Tyre tire) {
this.tires.add(tire);
}
public List<Tyre> getTires() {
return Collections.unmodifiableList(tires);
}
}import java.util.List;
public class CarTest {
public static void main(String[] args) {
Car car = new Car();
car.addTire(new Tyre(10));
car.addTire(new Tyre(11));
List<Tyre> carTires = car.getTires();
System.out.println("Before: " + carTires.size());
car.setTires(carTires);
System.out.println("After (1): " + car.getTires().size());
System.out.println("After (2): " + carTires.size());
}
}Mi a végső kimenet és miért?
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #62 üzenetére
"Ez egy nyelv, mint az angol."
E miatt nem érted a problémát az ilyenekkel. A programozás nem a 'nyelv ismeretéből' áll. Az csak annyit jelent, hogy megtanultad az abc-t.A többire nem is érdemes reagálni, mert ennyiből látszik, hogy dúsztod nincs arról, hogy mi a különbség egy kóder és egy szoftverfejlesztő/programozó között.
-
törölt tag
Akkor ismételten leírom. Szarni fognak az okj/képzés oklevélre. Egyedül a diploma számít, ami ilyen iskolai papírnak vélhető. Iskolai papír szempontjából.
Továbbá a külön technológiai certek (pl egy kezdő java fejlesztőnél jól néz ki egy OCA 1Z0-808/9), de ezek nem iskolai képzések, hanem vizsgák (bár vannak felkészítő oktatások).
ui: Ne ilyen buta papírt kergess, hanem csinálj egy projektet otthon, amit be tudsz mutatni majd az interjúztatónak. Amit bele lehet írni az önéletrajzodba. (Nem az n+1. pizzéria honlapját kell megcsinálnod btw).
Ez tényleg számít majd felvételinél. -
törölt tag
Már a diploma sem ér sokat papír tekintetében, tehát csak azért elvégezni egy képzést, hogy papírt kapj...nem sokat ér.
A különböző certification-ök viszont nem rossz dolgok. Legyen az az Oracle-től, az MS-től...
A 'kiskunfélegyházi OKJ képzés' vagy a 'programozőkirály kft 4 hónapos' oklevele semmit sem ér.
-
törölt tag
válasz
Darth Sith #5 üzenetére
Pontosan.
Code monkey-kat gyártanak, amik a szalagmunkát megtudják csinálni, de sok-sok év kell hozzá, hogy bármi összetettebb dolgot odamerjek nekik adni.
"1-2 év és br 600-1.2m ft" aha...álmaikban. Alapból van egy 3 éves szint, amíg junior az ember. Ezt nem lehet átugrani. Kell ennyi munkatapasztalat. Viszont akik 3 év alatt lépnek át seniorba, azoknak van előtte mély alapozása (és nem 4 hónapos bohóckodás). Nekik ez az idő jobb esetben is 6-7 év lesz. Persze csak akkor, ha pótolják a hiányzó elméleti tudást.
A gyakorlati tudás fontos a szög beütése szempontjából, na de hogy hova és milyen szöget is kellene ütni, ahhoz már nem.
Az első interjún valószínűleg sírna a legtöbb ilyen helyen végzett 'java profi', amikor megkérdezném, hogy mi az a string pool. Pedig ez elég alap dolog.Megnéztem a progm...honlapját. Amennyiben nem a szerződött cégekhez mennek, nem jár a garantált meló (na vajon miért).
Azt simán elhiszem, hogy ezeknek a cégeknek elég egy codemonkey. Amit 4 hónap intenzív tanulás + újabb 3 hónap céges képzés után már lehet használni baromi alap feladatokra.
Ezért kérdeztem a kezdő fizetését, mert ha valami alacsony (br 250 körüli), akkor ez még meg is érheti pár cégnek (akik alibi szoftverfejlesztést végeznek).ui: Tisztelet a kivételnek, akik mindig vannak, csak soha nem találkozok velük.
ui2: Szintén, aki csak az egyetemet végezte el (és mellette alibi gyakorlaton volt, nem csinált side-projectet, nem dolgozott programozós diákmelón), ők is hasonlóan semmit sem érnek az első fél évben. A különbség az, hogy nekik van elméleti tudásuk, amikre ha felszedte a gyakorlatot, akkor még lehet is belőlük valami elfogadható.
-
törölt tag
baromság, kivéve ha wordpress és pistike bt szintű php fejlesztőket generálnak (azok viszont nem keresnek br 360-at)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest