- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
Üdv!
Ma vettem egy Samsung BX2331-es monitort, de az a gondom vele, hogy ha a natív 1920*1080-as felbontásra állítom, akkor egy fekete keret van a kép körül, nem tölti ki a teljes képernyőt. Ha leveszem pl 1680*1050-re, akkor már igen. Lehet valahol ATT-ben ezt a beállítást variálni, mert én nem találtam sehol?
A 4870-ből DVI-kábel indul, ami a monitorban HDMI-ben végződik, mivel csak HDMI és D-SUB bemenetek vannak rajt.
ATT: v1.6.9.1486
ATI: 10.7-es
-
KPepe
senior tag
Na akkor tán kipróbálom azt. Annyit még elárulsz, hogy melyik ATI driver van fent neked?
A betöltésben szerintem igazad van, furcsa, mert mindig ott az ikon, és szabályoz is, mert váltogat órajelet 2D/3D között és hallani simán a ventillátoron is a változásokat. No mindegy.
-
KPepe
senior tag
Helló!
Nem tudom melyik verziót használod az ATT-ból, de nekem is hasonló gondjaim voltak, mielőtt kiadták volna ezt a verziót: 1.6.9.1451.
Azóta is ezt használom, bár lehet lassan cserélni kellene, mert elég sok ilyen hibabejegyzsét találtam az Event viewer / Custom views / Administrative events alatt (igaz csak május óta):
"The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
atitray"Kérdésem az lenne, hogy Win7 64bit-el kinek milyen verziójú ATT + driver verzió alatt stabil, jól működő minden? Illetve ilyen hibabejegyzések vannak másnál is?
-
KPepe
senior tag
Üdv!
Jelenleg az 1.6.9.1451-es ATT-t használom (ez volt az első verzió, ami jól működött win7 alatt, és mást is hagyott működni).
2D-ben 150:400-on kegyet a kártya, 3D-ben visszaáll a gyári 750:900-ra.
Csak egy problémám van: a legutolsó Adobe Flash frissítés óta ha teljes képernyőre teszek egy youtube, vagy bármi hasonló videót, akkor felkapcsol 3D üzemmódba. Addig nem. Nem tudja véletlenül valaki, hogy mit kell hozzáadni a kivételekhez, hogy ne váltson fel 3D-be?
Meg mondjuk érdekes, hogy teljes képernyőn egyes ilyen oldalakon nem lehet a keresősávban sem kattintani (na jó azt lehet, csak marhára nem reagál rá semmit) - youtube az pont működik.
-
KPepe
senior tag
Jó, hát annyit nem ér az egész, hogy alkalmazásonként telepítgessem a drivereket... Monnyon le mindenki!
Amúgy miért nem akadhat össze az ATT és a CCC? Abból kiindulva, hogy mindkettő a vga-t vezérlő alkalmazás, énnekem az lenne a logikus, ha nem működnének együtt normálisan. Pl. ha az egyik 2000-en akarja tekerni a ventilátort, a másik meg 1800-on. Mint mikor nekem 2 főnököm egymásnak ellenkező dolgot mond, na akkor mivan?
-
KPepe
senior tag
Akkor lehet, hogy ott lesz a probléma, ajánlom figyelmedbe ezt az olvasmányt. Van benne egy ilyen rész:
"ATT installálása
Fontos, hogy ne telepítsük fel a Catalyst Control Center-t, vagy ha már elkövettük ezt a hibát, távolítsuk el az alkalmazást. Ha mégis volt már a rendszerünkön, akkor összemosódik az OpenGL és a D3D fül a grafikai profilok beállításánál. Ezt az alábbi módon kapcsolhatjuk ki: Finomhangolás -> Fejlett finomhangolás -> CCC Mode Switch -> Enable Merge 3D mode : kikapcsol"
Gondolom ha egyidejűleg fent vannak, akkor az ATT összeveszik a VGA vezérlésén a CCC-vel, és azért vannak hozzáférési problémák újraindításnál, mivel ahogy indulnak az alkalmazások, egyik rátelepszik a file-okra, a másiknak meg már csak a sírás jut.
-
KPepe
senior tag
Azért amit írsz eléggé elkeserítő. Pénzt nem adnak, hogy meg is vegyük a legújabb kártyáikat? Akkor szavam nem lenne.
Amúgy nekem a .1386 és a .1439-es verzióval is gondok voltak, aztán nem voltam gépközelben, pár napra rá meg már .1451-nél tartottunk, azzal szerencsére simán működik a Win7. Akkor marad ez, ha nem rosszalkodik.
Viszont meghajtót azt szoktam mindig frissíteni, eddig nem volt olyan gond, hogy valami feature kimaradt volna.(#444) fazi001
Rendszergazda joggal indul az ATT? Nekem akkor volt indulási gondom, mikor nem rendszergazdaként indítottam.
Ugye nincs feltelepítve mellé a CCC? -
KPepe
senior tag
Jaa, akartam is kérdezni, hogy van-e valami lista, hogy mi változott a legutóbbi kiadásban az előzőekhez képest. Telepítéskor csak egy általános összeírást találtam, ami úgy nézett ki, hogy 1.6.9.xxxx által tartalmazott változások. De valószínűleg főleg kompatibilitási javítások vannak.
-
KPepe
senior tag
-
KPepe
senior tag
-
KPepe
senior tag
Na, megy ez a cucc Windows 7 (64bit) alatt is.
Annyi gondom volt vele, hogy a katt777-féle 4870 profilba a hőmérséklet-venti fordulatszám módosításaimat nem sikerült mentem, visszamásztak arra, amiket ő állított be. Lehet, hogy csak én néztem be valamit. De kimentettem a Vistás mentésem, azt regeltem be, azzal már jó.
-
KPepe
senior tag
Én csinálok valamit rosszul, hogy ha XCoder-el kódolok, akkor is a procit nyúzza (ha nem is olyan mértékben, mint VirtualDub-al) a kódolás, nem pedig a gpu-t? Everestben néztem gpu kihasználtságot, és 0-1% körül van 2D profilnál.
-
KPepe
senior tag
Hali!
Két kérdésem lenne, ami nem számomra nem volt egyértelmű katt leírásából:
1.)
Az 1.6.9.1374-es verziót telepítve kapunk egy hibaüzenetet az aláírás szükségességéről, ám a program Ready Driver + nélkül is hibamentesen fut.Ez csak a fent említett verzióra vonatkozik, vagy az ez utániakra is?
2.)
Illetve a GDDR5 bug kijavításra került-e esetleg, vagy még mindig kell figyelni rá, valamint csak a referenciától eltérő kártyák esetén jön elő a bug?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Aki ki akarja hozni a maximumot ATI VGA kártyájából, az itt helyben megtalálja ennek az...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest