- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
XmoD
senior tag
Jol sikerult
Nekem bejon
-
sing1ep1ayer
őstag
Azért a resetet arra a kis karra rakni elég veszélyes és sok bosszúságot okozhat a jövőben. Egy mai gépnél mondjuk eleve nincs is szükség a használatára.
-
Auratech
őstag
Ha mondjuk lenne felül egy N2 beöntő nyílás és kipufogók oldalt, azt mondanám olyan, mint egy 2000lovas drag T-modell gúnyában. Akkor hejjj!
-
Pista0001
addikt
Olyan hogy "192 wattos PICO PSU-160-XT tápegység" nem létezik. Az említett tápegység 160 wattos, 192 wattos esetleg a hozzávaló külső táp lehet (a legtöbb hirdetésben azzal láttam együtt).
Amúgy szerintem semmi extra a cucc, a proci-VGA páros szerintem is baromság, maga a kivitelezés sem annyira igényes. Az ötlet ettől függetlenül rendben van szerintem.
-
válasz
Dr. Romano #59 üzenetére
Atari 2600 '70-es évek végén jött, a C64 pedig '80-as évek elején. Kb. 5 év van közöttük, teljesítményben meg fényévek.
Ergo visszafelé mentél.
-
Az ötlet klassz, de a kivitelezés?? A 2600 párhuzam aranyos, de akkor miért nem ati radeon hd 2600 a vga?
Látom másnak is szemet szúrt, hogy aki ezt csinálta, az még általánosban is megbukott technikából. Alig észrevehető módosítás? Na ne már, nincs április elseje!
-
sing1ep1ayer
őstag
Az alaplap hátlapi takarólemezét azért felraktam volna a helyükben, mondjuk feketére szinterezés után, de ettől függetlenül tökéletes munka - nagyon elfogadnám.
-
bteebi
veterán
Épp azon morfondíroztam a cikk elején, hogy az Atari 2600-asba stílszerű lenne egy i7 2600-as proci. Úgy látom, a készítőnek is volt humorérzéke
. Nagyon retró a fílingje, bár amúgy nem sok értelme van.
-
Tomcat
őstag
Én csak azt nem értem hogy ebben a szegmensben is miért erőlteti az Intel-es megoldást. Ez nem fanboyság, de ha az integrált AMD-t választotta volna akkor a külön VGA kártyát simán meg lehetett volna spórolni. Ki érti ezt?
-
KAMELOT
titán
Ez nagyon durva lett!
Régebben még a Commodore 64 után ilyenem volt. Volt rajta 50 játék. Gyors kapcsolgatásokkal lehetett váltani. Ez 17-18 éve volt.
-
kromatika
veterán
tetszik az ötlet.jól sikerült.
-
Mikeee89
senior tag
Ilyesmim nekem is volt régen, de az vmi koppintás volt. A játékok egyeztek javarészt rajta, de vmi Rambo-nak hívták a gépet. Kb 1 éve keresgéltem hozzá pc emulátort és néhány régi játékot, nosztalgiáztam picit.
-
szab.tam
nagyúr
minha egy t-modellbe beépítettek volna egy suzuki motort...
-
misx
senior tag
Mikor kicsik voltunk, öcsémmel egy ilyen klón gépet toltunk (TV GAME vagy mi), úgy nézett ki mint az Atari 2600, csak gagyibb (igaz ezt akkor még nem tudtuk, hogy arról koppintották). De azért jó volt, legalább 100 játék volt rajta. Csak a joystickokat kellett sűrűn cserélgetni, mert hamar elkoptak, volt amelyiket apám bütykölt meg.
-
Angel1981
veterán
De klassz!
Nagyon tetszik! -
Hűű, mekkora mod. Vágd ki az alját, rakd rá egy tálcára, amiben egy inteles mini-ITX lap van, és kész. Jonas965 többet dolgozott a Cosmos S-en.
-
Auratech
őstag
A mod nem tetszik. A ventillátorok lerombolják az illúziót rendesen. Szerintem egy jobb Brazos passzív megoldással elegánsabb lehetett vona a gép, vagy egy négymagos VIA-Nanoval.
Amúgy ATARI FOREVER!
(A94ben vett Falcon 030-am most büszkén kihúzza magát a polcon a 22" crt-je alatt...) -
Tamás9x
őstag
Az alapötlet itt is jó de a kivitelezés... Durván süllyed lefelé a szint mit ne mondjak
Ezen gépek készítője sírva röhög a gép előtt amikor olvassa: [link] -
planbmokus
senior tag
Ez istenkirály! Simán kéne otthonra!
-
Enxtheone
tag
Én p4 2 ghz, fx5200, 512 mb ddr1-el kezdtem.
Ez a retro atari hányszor erösebb? -
stratova
veterán
Kifejezetten tetszik a gépezet, hátlap ide vagy oda. Szerintem nálunk is egy klón porosodik a szekrény tetején. Hétvégén szemügyre veszem. Egy HD 7750 LP még jobb lett volna bele.
C64-ese a szomszéd srácnak volt, elszórakoztunk a kengyelfutó gyalogkakukkal és társaival. Régi szép idők -
Retekegér
MODERÁTOR
Wow, retro a javából. Kár, hogy nem fért bele egy combosabb VGA.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PeeterssoN #25 üzenetére
C64-hez volt olyanom. Nagy szívás volt, mikor nem látták egymást.
-
banhammer
veterán
Kellene.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PeeterssoN #23 üzenetére
Már azt is lekoppintották?
Én ilyet vettem pár éve. Jó kis cucc.
-
PeeterssoN
őstag
Nekünk csak a kínai változat volt meg!
301 játékkal kazetta nélkül!!!Tört is rendesen.
-
Geller72
veterán
"de egy méretre vágott és a helyére rögzített fekete plexilappal a beavatkozás szinte észrevehetetlen."
ezt aztán qrvára nem mondanám. Olyan ronda, hogy a kezem tördelném el, ha ilyet adnék ki a nevem alatt.
-
MZperX75
addikt
Hát mit mondjak a hülyeség burjánzik!
Tényleg jól mutat a 102cm -es Plazma mellett,egy "ocsmány" billentyűzettelSzeretem a retró cuccokat,de ez így gyatra.(legalább is Bill+TV+Atari)
A hátlapot szebben is meg lehet csinálni (takarólemez stb)
Egyébként sok régi cucc van amibe belelehet pakolni valami PC-t.
De akkor már csináljanak korhű TV-t,vagy monitort is hozzá!
Legyen akkor teljes a kép,vagy szett ,mit tudom én
OFF -
Nagyon igényes és rohadt jó gép lett,nagy teljesítménnyel. Le a kalappal előttük.
-
Prof01
veterán
Jól néz ki, de a hátsó I/O hátlapot felrakhatta volna...
-
.mf
veterán
Azért a hátán azt a bécsikaput egy feketére fújt backplate-tel legalább takarhatták volna... így ez elég slendrián megoldás.
Sztem ennek a VGA-nak a kihajtásához egy gyorsabb kétmag+ht-s Sandy vagy Ivy is bőven elég lett volna, s akkor a melegedéssel és fogyasztással is kevesebb gondjuk lett volna.
-
atike
nagyúr
Az a táp nincs alulméretezve egy kicsit?
Amúgy C+4-est nem akarnak így átalakítani?
-
patex1983
őstag
Én azért szívesen megnézném belülről is
-
KisTopi95
aktív tag
Egész pofás lett, de ezeknél a retro moddingoknál szerintem pont nem az a lényeg hogy mi van benne.
-
dangerzone
addikt
Szerintem rohadt jó az alapötlet.
-
lujó55
addikt
egy USB 3.0-s Atari!
Ember, ha lenne egy időgépem... -
Dr. Romano
veterán
Szegényt jól megerőszakolták.
-
Indy69
aktív tag
Tetszik
-
Horbal
őstag
Szerintem ez kiba#&@tt jó, egyáltalán nem giccses, és eléri a célját, ötletes és kreatív az aláírás meg mindent visz, persze lehet öreg vagyok...
-
csepelball
tag
Ez retro a javából
-
nbg
senior tag
Ennel a modnal szerinitem nem ezen van a hangsuly, hanem hogy a leheto legkevesebb, kivulrol is lathato atalkitassal kihozzak belole a legjobbat. Nyilvan lehetett volna picit szolidabb procit es egy paraszthajszallal komolyabb VGA beletenni, de -szerintem- a lenyegen ez semmit nem valtoztat - amire szantak, azt tokeletesen tudja: autentikus, zsirkiraly retro-mod, elegendo szuflaval az Atari Arcade-hez, es nemi casual jatszogatashoz...
-
Silentfrog
veterán
Inkább rakták volna egy vázába vagy egy akváriumba a hardvert,az legalább nem lenne ennyire retro giccses
-
Bogyó bá'
nagyúr
Fölöslegeen erősnek tűnik a beépített CPU, és igen satnyának a VGA. Egy játékgépnél mi vezethetett ehhez az elgondoláshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest