Új hozzászólás Aktív témák

• DarkGubi

aktív tag

Egy kis vélemény az eddigi tapasztalataimról:

Remek kis laptop. Ezt a típust rendeltem: GA401IV-HE197T (Ryzen 9 4900HS, 32GB ram, 1TB SSD, AniMatrix, Win10, RTX2060). Mivel elsődlegesen munkagép másodlagosan játékgép, csak néhány játékot próbáltam ki. Az akku üzemidő is tetszik, még nem végeztem el semmilyen üzemidő növelő módosítást (azaz a kijelző végig 120Hz-en futott), illetve folyamatosan töltött le játékokat, állítgattam be dolgokat, így sikerült 6 órát kihoznom belőle. Ez egész jó. A type-c töltés is van ami nekem fontos. A kijelző színeivel is nagyon meg vagyok elégedve, Ilyen jó IPS monitorom még nem volt. A fényerő is jó, persze szikrázó napsütésben ez sem látható, de árnyékban el lehet lenni vele. Külön jó hír számomra, hogy a polarizált napszemüvegben is jól látni, nem csökken a fényerő jelentősen.
    A billentyűzet is jó, bár nem ISO szabványú teljesen, így néha ű-t ütök enter helyett, illetve a billentyűzet világítás nem a legjobb. Teljes sötétségben rendben van azért. Az ujjlenyomat olvasót is tanítani kell rendesen, vagy 8x felvettem az ujjamat mire rendesen (többnyire elsőre vagy másodikra) beenged.
    Vannak még szoftveres bug-ok is, például a hotkey-ek néha nem működnek. Egy újraindítás megoldja, de akkor is bosszantó, illetve az Armoury Crate App nem teljesen angol, sok helyen Japánul van kiírva a szöveg.
    Nekem az AniMatrix verzió van. Mókás dolog, ha van aki lássa (kolléga szemben pl.). Lehet üzenetet kiírni (egyetemen a tanárnak így üzenni de jó lett volna régen :DDD ), gif-et kirakni, zenére is reagál ha azt állítjuk be, értesítéseket és az akku üzemidőt is ki lehet írni, vagy a pontos időt kirakni. Jó drága óra válik belőle.
    Még csak 1-2 játékot teszteltem, mind Turbó módban. Minecraft Win10 edition: 120fps, Minecraft Win10 edition RTX beta: 25-30 fps (silent módban 5-10 fps), Halo Reach 120fps, Final Fantasy XV Benchmark: High quality 6325 pont, Standard 7821 azaz közel maxon is játszható 60 fps-el a játék. Jobb, mint az otthoni nagy gépem.
    Ami talán senkit sem fog meglepni, az a zaj és hőmérséklet. Turbón tud ám melegedni és a hangja is olyan. Performance módban egy kicsit jobb a helyzet, lehet érdemes a CPU turbót kikapcsolni egyes helyzeteben (ZephyrusG14 reddit oldalán van néhány hasznos tipp).
    Ami viszont meglepő az a beépített hangszóró. Nagyon szépen szólnak (laptopos viszonylatban), hangos, és némi mély hang is található benne (ezt a régi laptopom egy külső mélynyomóval érte el).
    Webkamera hiányi kicsit fájó (főleg mostanában kéne), illetve a hiányzó gombok (insert, home, end, page down, page up) lehet később fájó lesz, de ennyi áldozat még belefér.
    Én eddig elégedett vagyok vele, remélem sokáig ki fog szolgálni.

Új hozzászólás Aktív témák