- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
Üdv mindenkinek, vonaton (MÁV IC) van egy bejelentkező oldal, amit el kell fogadnod, ha wifizni akarsz. Nos az AUS HD7-esen sokszor nem jelenik meg, és ezért nem lehet netezni. (latopon nincs ilyen baj).
Másnál is előfordult-e, van-e rá gyógyír?
Megjegyzés: sokat vonatozom,jó lenne.
-
g@bo
nagyúr
urak, van most 7-8 max 10 colos asus tabletben olyan, amire érdemes ezt lecserélni?
/nagyobb felbontás izmosabb soc nem brutál ár/
-
Eladó445
tag
Sziasztok! segítséget kérek.
miért nem jó a sygic navi? bekapcsolom a gps-t beütöm a célállomást stb elindítom a navigációt és azt írja ki, hogy pontatlan GPS jel. és nem tudom semmivel se javítani. már letöltöttem egy csomó verziót de egyikkel se lett jobb. vagy van más magyar offline navigációs app a google mapson kívül? köszi. -
concret_hp
addikt
kezd döglődni az akksi, már pár óra használattal leszívja... cserélt benne valaki akksit? alin nézem, van 15$-ért, annyit mindenképpen megérne.
ötlet, tapasztalat?ME173X-1B010A a pontos típus elvileg
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #5087 üzenetére
a bloatware appok kitorlese utan felinstallaltam az asszony cuccait (36 app), bekonfiguraltam minden egyes appot plusz kiprobaltam minden app fo funkciojat, hogy mukodik-e, nem talaltam semmi hibat. Ezek alapjan kijelenthetem, hogy nyugodt szivvel lehet torolni a fent felsorolt bloatware mindegyiket (foleg az asus kemprogramokat).
most, hogy reinkarnalodott, elegedett vagyok a keszulekkel, ket evvel vasarlas utan is furge, es bar nem volt olcso, megerte az arat.
a Microsoft Arrow Launcher-t fel lehet ra telepiteni sideloaddal, ha valakit erdekel.
-
moli.hu
őstag
válasz
exlepra #5089 üzenetére
> "Ezt sok sz@r asus appot root nélkül le lehet valahogy törölni?"
igen, a recoverybol. Ennek modjarol ebben a topikban irtam, amikor egy brutto 35000 forintos, 3 eves tableten levo gyari 4.0-as androidot frissitettem 5.1-re, de mar keszul ra az android 6.0 is.
-
moli.hu
őstag
válasz
Rigormortiis #5088 üzenetére
> "Mit vártok egy több mint 2 éves, mar megjelenésekor is olcsónak számító tablettől?"
Jo a kerdes: frissiteseket.
> "A mai napig kiválóan teszi a dolgát az enyém, nem igazán érdekel, hogy nincs hozzá upgrade."
Jo neked.
Hogy kifejtsem, nem szamit, hogy most ket vagy hany eves a tablet, mivel a nep, ez a topik (olvass vissza, keress ra kulcsszavakra), de a kulfoldi internet is mar a megjeleneskor az akkor mar honapok ota elerheto 4.3-as androidot varta az asustol. Nem 2 evvel kesobb, megjeleneskor. A gep 2+ eve jelent meg, de az android rajta 3 eves.
Az, hogy nem jott ra frissites, azt jelenti, hogy nem valoszinu, hogy valaha veszek asus androidos termeket. Hisz mar jocskan vannak olyan android alkalmazasok, melyek nem telepithetoek 4.2-as verziora, sot, ezek kozott boven akad az asus sajat alkalmazasai kozott is ilyen.
frissites: Es raadasul meg felre is erted az egeszet, hiszen nem azt mondjuk, hogy az asus nem keszitett frissiteseket, hanem azt, hogy a kozosseg nem keszitett frissiteseket!
Aminek az az oka, hogy az asus nem publikalta a szukseges forraskodokat (2 evvel kesobb sem), amivel a kozosseg ingyen el tudna kesziteni maga a frissiteseket. Sot, az asus publikalt valamit forraskod neven, ami tobb szakerto szerint is kamu, hazugsag, tehat meg kifejezetten paraszt is, jonak allitja be magat, mikozben hazug. -
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #5085 üzenetére
Na, rootoltam a tabletet, framaroot-tal siman ment.
Vegignyalaztam az osszes gyari romban installalt appot bloatware utan, hogy melyiket lehet torolni. Az alabbi listat toroltem ki, majd csinaltam egy factory resetet, hogy lassam, az elso indulaskori konfiguracional sincs hiba, beallitottam a wifit, a google accountot, majd a playbol installaltam egy appot, az is mukodott. Holnapig belakom az egesz tabletet, beallitok mindent, bejarok minden opciot, felrakok minden kedvencet, hogy lassam sehol sincs hiba, de varhatoan jo lesz. Ha megse, kijavittatom a modokkal a hszt.
/system/media/bootanimation.zip bootolaskori animacio, ha nincs, az eredeti google animacio jatszodik le, az raadasul meg jobb is
/system/media/images/boot_logo bootolaskori kep, nem kell
/system/media/video/ peldavideok
## media osszesen 11 MB/system/vendor/media/ pelda mediafileok: ekonyv, kep, zene, video
## vendor osszesen 72 MB/system/app/AMDFirmwareUpgradeTool.* Asus Miracast Dongle firmware-frissito app
/system/app/ApplicationGuide.* _______ kezelesi oktatovideok
/system/app/ASUSArtist.apk foto-feliratozo
/system/app/AsusCalendar.apk nevevel ellentetben nem Asus naptar, hanem Google alap naptar. Amibol frissebb verzio installalhato a marketrol
/system/app/AsusDayScene.* ___________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/AsusEmail.apk nevevel ellentetben nem Asus email, hanem Google alap email. Inkabb Gmail vagy Google Inbox
/system/app/AsusEmailWidget.apk email widget
/system/app/AsusExchange.apk _________ microsoft exchange
/system/app/AsusScreensaver.apk livewallpaper vagy daydream
/system/app/AsusSearchWidget.* google kereso widget, nem kell, mert ha a Google Now-t felinstallalod, jon vele egy
/system/app/AsusStory.apk ____________ fotomontazs-keszito
/system/app/ASUSStudio.apk fotorendezo, inkabb Google Photos
/system/app/AsusTask.apk Asus jegyzetelo #1. Inkabb Google Keep
/system/app/AsusTaskProvider.apk _____ az Asus Taskhoz tartozik
/system/app/AudioWizard.* valami equalizer
/system/app/AWS.apk Asus WebStorage, marketbol installalhato
/system/app/BasicDreams.* ____________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/BatteryWidget.* akkumlator widget
/system/app/Books.apk Google Play Books, marketbol installalhato
/system/app/BuddyBuzz.apk ____________ BuddyBuzz, marketbol installalhato/system/app/ChromeWithBrowser.apk Google Chrome, marketbol installalhato
/system/app/CMClient.* asus kemprogram, tavolrol tudja pozicionalni, ellenorizni, resetelni a gepet. Torles eseten nem mukodik gyakorlatilag semelyik Asus online szolgaltatas.
/system/app/ContactsWidget.* _________ nevjegy widget
/system/app/DMClient.* asus kemprogram, tavolrol tudja pozicionalni, ellenorizni, resetelni a gepet. Torles eseten nem mukodik az OTA rom-frissites, dehat mar nem is varthato, hogy lesz. Ha megis, visszamasolhato az app backupbol
/system/app/EmailWidget.* email widget
/system/app/Exchange2.* ______________ microsoft exchange
/system/app/FaceLock.apk unlockolas arccal
/system/app/Galaxy4.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/Gmail2.apk _______________ Gmail, marketbol installalhato
/system/app/GMS_Maps.apk Google Maps, marketbol installalhato
/system/app/GoogleTTS.apk Google TTS, marketbol installalhato
/system/app/Hangouts.apk _____________ Google Hangouts, marketbol installalhato
/system/app/HoloSpiralWallpaper.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/Kindle.apk Amazon Kindle, marketbol installalhato
/system/app/LiveWallpapers.* _________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/Magazines.apk Google Newsstand, marketbol installalhato
/system/app/MagicSmokeWallpapers.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/MediaUploader.apk ________ Google Picasa fotofeltolto
/system/app/MiniAudioWizard.apk valami equalizer floating widgetje
/system/app/MtkWorldClockWidget.* ora widget/system/app/Music2.apk _______________ Google Play Music, marketbol installalhato
/system/app/MusicFX.* equalizer
/system/app/MyBitCast.apk Asus jegyzetelo #2. Inkabb Google Keep
/system/app/MyFrame.* ________________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/MyLibraryLite.apk ekonyv-olvaso, inkabb Google Play Books
/system/app/MyWater2.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/MyWater.* ________________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/NoiseField.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/ParentLock.* szuloi felugyelet. asus kemprogram, tavolrol tudja resetelni a gepet
/system/app/PartnerBookmarksProvider.* konyvjelzok a reklampartnerek weboldalaival
/system/app/PhaseBeam.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/PhotoFrame.apk galleria widget
/system/app/PhotoTable.* _____________ livewallpaper vagy daydream
/system/app/PlayGames.apk Google Play Games, marketbol installalhato
/system/app/PlusOne.apk Google Plus, marketbol installalhato
/system/app/PressReader.apk __________ PressReader, marketbol installalhato
/system/app/Protips.* widget tippekkel az android hasznalatahoz
/system/app/SoundRecorder.* diktafon, ha kell, a Google Keep tud hangjegyzetet kesziteni
/system/app/Street.apk _______________ Google Street View, marketbol installalhato
/system/app/SuperNote.apk Asus jegyzetelo #3. Inkabb Google Keep/system/app/TagGoogle.apk elvileg NFC-hez kell, nem ertem, miert van gyarilag rajta
/system/app/talkback.apk _____________ Google Talkback, marketbol installalhato
/system/app/TaskManager.* task killer
/system/app/TFM_Viewer.apk office dokumentum nezegeto, inkabb Google Drive
/system/app/Velvet.apk _______________ Google Now, marketbol installalhato
/system/app/VideoEditor.* videoszerkeszto
/system/app/VideoFavorites.* videofile listazo widget
/system/app/Videos.apk _______________ Google Play Videos, marketbol installalhato
/system/app/VisualizationWallpapers.* livewallpaper vagy daydream
/system/app/VoiceSearchStub.apk Google Voice Search, marketbol installalhato
/system/app/WeatherTime.* ____________ idojaras widget
/system/app/XT9IME.* billentyuzet T9-cel ami butatelefonokhoz valo, egy tabletre installalva, vicc. Torolheto, mert gyarilag van installalva masik billenyuzet
/system/app/YouTube.apk Google Youtube, marketbol installalhato
/system/app/ZinioReader.apk __________ Zinio, marketbol installalhato
/system/app/ZinioSettingsProvider.apk a Zinio resze
## appok osszesen 370 MB## minden osszesen 453 MB
-
moli.hu
őstag
ez nagyon hosszu lesz, bocsanatot kerek elore is, de ha mar megcsinaltam plusz segitseg lehet masoknak is plusz referencianak archivalva.
A gyari romban levo rendszeralkalmazasok listaja az apk file nevevel es linkkel a marketre. A linkek butan vannak, vagyis ami nincs fent a storeban, az 404 lesz. De az is informacio, ha valami 404.
AMDFirmwareUpgradeTool
ApplicationGuide
ApplicationsProvider
AsusAppLocker
ASUSArtist
AsusCalendarProvider
AsusCalendar
AsusCamera
AsusDataBackup
AsusDayScene
AsusEmailWidget
AsusEmail
AsusExchange
AsusInputDevices
AsusScreensaver
AsusSearchWidget
AsusSetupWizard2
AsusSplendid
AsusStory
ASUSStudio
AsusTaskProvider
AsusTask
AtciService
AudioWizard
AWS
BackupRestoreConfirmation
BasicDreams
BatteryWarning
BatteryWidget
Books
Browser
BuddyBuzz
Calculator
CalendarImporter
CDS_INFO
CellConnService
CertInstaller
ChargerOSD
ChromeBookmarksSyncAdapter
ChromeWithBrowser
CMClient
ConfigUpdater
ContactsProvider
ContactsWidget
Contacts
Countdown
DefaultContainerService
DeskClock
DMClient
DockingHelper
DownloadProviderUi
DownloadProvider
DrmProvider
ecompass
EmailWidget
EngineerModeSim
Exchange2
FaceLock
FileManager2
FusedLocation
Galaxy4
Gallery2
Gmail2
GmsCore
GMS_Maps
GoogleBackupTransport
GoogleCalendarSyncAdapter
GoogleContactsSyncAdapter
GoogleFeedback
GoogleLoginService
GooglePartnerSetup
GoogleServicesFramework
GoogleTTS
Hangouts
HoloSpiralWallpaper
HTMLViewer
jUniCharset
KeyChain
Kindle
LatinImeGoogle
Launcher2
LiveWallpapersPicker
LiveWallpapers
LocationEM
Lockscreen
Magazines
MagicSmokeWallpapers
MediaProvider
MediaUploader
MiniAppDocking
MiniAudioWizard
MiniVideoplayer
MTKAndroidSuiteDaemon
MtkBt
MTKThermalManager
MtkWorldClockWidget
Music2
MusicFX
MyBitCast
MyFrame
MyLibraryLite
MyWater2
MyWater
NetworkLocation
NoiseField
PackageInstaller
ParentLock
PartnerBookmarksProvider
PhaseBeam
Phonesky
Phone
PhotoFrame
PhotoTable
PlayGames
PlusOne
PowerHistory
PowerSaving2
PressReader
Protips
QuickSearch
QuickToolSetting
SettingsProvider
Settings
SetupWizard
SharedStorageBackup
SoundRecorder
StopWatch
Street
SuperNote
SystemUI
TagGoogle
talkback
TaskManager
TelephonyProvider
TFM_Viewer
unitconverter
UserDictionaryProvider
Velvet
VideoEditor
VideoFavorites
Videos
VisualizationWallpapers
VoiceSearchStub
VpnDialogs
WeatherTime
WiFiDirectShare
XT9IME
YGPS
YouTube
ZinioReader
ZinioSettingsProvider -
moli.hu
őstag
Biztonsagi masolat keszitese a gyari rendszerrol:
A windowsban en egy masik androidos keszulekhez mar regebben felinstallaltam az usb-drivereket, igy ehhez most nem kellett, azokkal a driverekkel kezelte ezt az eszkozt is. Igy nem tudom, hogy ehhez konkretan melyik kell, inkabb leirom, hogy anno mit raktam fel: az All_MTK_USB_Driver_2014.zip -bol a UniversalAdbDriverSetup6.msi -t, majd a New inst. win 7&8x64/DPInst64.exe -ot, majd a MT65xx Preloader/Win7/usb2ser_Win764.inf -et. Ezeknek az installalasahoz ki kell kapcsolni a windows 8.1-ben az alairatlan driver-installalasi gatot. Egyebkent itt van egy zip, amiben vannak allitolag ehhez a tablethez driverek, de en azokat nem tudtam felrakni.
Meg mindig windowsban ezutan a fent mar linkelt zipbol el kell inditani a SP_Flash_Tool_v3.1306.0.150 konyvtarbol a Flash_tool.exe programot (nekem masik SP Flash Tool verzioval nem ment). Kivalasztani a scatter loading gombot, majd itt megadni neki a mellekelt MT6589_Android_scatter_emmc.txt filet, atmenni a Read back fulre, megnyomni az add gombot, duplaklikkelni a megjeleno sorra, megadni egy tetszoleges filenevet, amin le lesz mentve, mondjuk foobar.spflashtool, majd a megjeleno ablakban atirni a length mezoben a szamot 0x64d00000-re. Igy a flash tartalma a 0. bytetol mentodik a 0x64d00000-ig byteig, ahol a cache particio kezdodik es a system particionak vege van. Tehat a mentesben benne lesz a boot, recovery, stb, system, de nem lesz benne a cache es a data. Folytatva meg kell nyomni a Read back gombot, majd kikapcsolni a tabletet, es ezutan radugni a szamitogepre. A tabletnek nem szabad bekapcsolnia/toltenie es a letoltesnek el kell indulnia lent a statuszsorban egy progress bar elkezd novekedni. A mentes vagy fel ora. A vegen ha sikeres, egy zold karika jelzi.
Az eredmeny egy nagy image dump, amiben folytonosan vannak a particiok, ezert ilyen formaban kezelhetetlen, a system particiot ebbol ki kell csomagolni. Ehhez linuxban (en ezt hasznalom oprendszernek) csak ki kell adni a
dd if=foobar.spflashtool bs=$((0x4d00000)) skip=1 of=foobar-system.ext4
parancsot, ami atmasolja az egybe dumpbol a system particio kezdeti poziciojatol a byteokat egy kulon fileba, ami igazabol egy ext4 filerendszer. Ezert ezt mar csak fel kell mountolni a
sudo mount -o loop foobar-system.ext4 /media/temp
paranccsal es mar jarhato is a konyvtarstruktura.Ha kell, hasonloan bonthato kulon a boot, recovery, stb particio a nagy dump imagebol.
-
bre1
csendes tag
sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Kifolyt az LCD-m, mert sikeresen ráültem.Azt kicseréltem,de összerakás közben eltéptem az érintőpanel szalagkábelét.
A problémám az, hogy nem tudom melyiket rendeljem hozzá
Az enyémnek a száma:MCF-070-0948-FPC-v2.0
De ilyet nem találok Ebayen csak 076C3-0716A HMFS1424 találom.
Kompatibilis lehet?
http://www.ebay.com/itm/Digitizer-Touch-Screen-Glass-Spare-Replace-For-Asus-Pad-MeMo-ME173-HD-7-ME173X-/161860888124?hash=item25afa9263c:g:fA8AAOSwnDxUhECT -
moli.hu
őstag
Lejart a tabletem garanciaja mar vagy 1 honapja, igy ideje nekiallnom szetganyolni.
A mai napot google mellett toltottem, es jol latom, hogy az ME173X-re nincs
- se lollipop
- se kitkat
- se android 4.3
- se cyanogenmod (amit nem csak 1 hetig "fejlesztettek" az xda-n)
- se aosp rom (ami nem alpha verzio, hanem mukodik a kameraja) ?
Semmi??Magyarul meg a gyari asus rom a legjobb (es legmegbizhatobb, nem kinai, nem orosz), ami elerheto?
-
w.miki
veterán
ASUS Memopad ME173X HD7 4.2.2. tabletet hogyan lehetne a legkönnyebben rootolni?
Framaroot telepítését megakadályozta -
Peczek
aktív tag
üdv mindenkinek, lefagyott az Asus tabletem. Mi ilyenkor a teendő? Reset gombot nem találtam, kikapcsolni nem lehet .
Bocs, közbe rájöttem, sokkal tovább kell nyomni a bekapcs gombot
-
Wucky
senior tag
válasz
TheVeracLord #5063 üzenetére
Köszi!
-
TheVeracLord
csendes tag
Üdv!
Szvsz errefelé lenne érdemesebb érdeklődni a hibával kapcsolatban, mivel ez a topic leginkább az egy évvel korábbi me173x modellel foglalkozik... Lehet, hogy arrafelé könnyebben tudnának pontos választ lelni a tabletedet érintő problémát. Btw a korábbi modelnél ilyenbe még nem futottam bele... -
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Ma hozta meg a futár nekem is a tabot. Pontosan a 176cx 8gb Red verziót. Edigitalos Refurbished.
A gondom az lenne vele,hogy az alap androidos beállítások között(gmail,google play) 3 -szor is kifagyott teljesen. Azután felajánlott egy firmware frissítést 33,8 Mb méretben,amit le is töltött,és telepíteni kezdett. Az állapot jelzőcsík végig szaladt,majd újra indult a tab. Asus logo megjelent,de azóta se kép,se hang. A háttér világítás ki-bekapcsol,mert azt látni,de kép nincs. Most 1 órás az egész tab.
Járt már így valaki? -
teleahocipöm
senior tag
Hát nagyon nem értem a dolgot
már egy ideje a számítógépre van dugva a tab és már 35%-ra fel ment a töltés.
-
teleahocipöm
senior tag
Üdv! Új aksit raktam a gépbe, de nem tölt.
Az aksi jó egy másik gépen kipróbáltam, de az abból átrakott aksit szintén nem tölti, pedig kiírja a hogy "Töltés", a jobb felső sarokban lévő kis ikonon is mozog a zöld csík, de a töltés nuku.
USB-ről a Linux-os gépem nem ismeri fel, de win8.1-as igen, látja a mappákat, tehát adatforgalom van kábelen. Sőt tegnap a számítógépre dugva 21% -ről 34%-ig felment a töltés, gyorsan átraktam a töltőre, de ott már semmit nem töltött. Tudja esetleg valaki mi lehet a hiba? -
qwertz99
csendes tag
Sziasztok, van ezen "gyári beállítások visszaállítása", vagy valami hasonló? Köszönöm a segítséget!
-
exlepra
tag
Szasiztok,
Memo Pad 7 Model K013 ME176CX-1B042A.
Törött kijelző, meg is vettem a cserét aliexpress-en LCD-vel együtt remélve talán egyszerűbb lesz a csere.
De nem igazán jön össze mert a touchscreen valamivel rá van ragasztva a műanyag keretre, ezt meg nem akartam nagyon feszegetni.
Tudtok ajánlani valakit aki korrektül megcsinálja?
Kb mint ezen a videón,
https://www.youtube.com/watch?v=gKb7hVyUDSYthx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest