- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantotta
csendes tag
"az indító alkalmazás sajnos leállt" problémát én úgy oldom meg, hogy amikor ugye kilép az appból vagy onnan ahol épp vagy "visszalépne" a kezdőképernyőre, gyorsan áthúzom a bal (vagy jobb) oldalra, akkor kicsit belaggol (kvázi olyan mintha helyreállna), "
Végül több helyen a Nova launcher-t ajánlottak, felraktam, egyelőre azóta nincs hibaüzenet
-
rantotta
csendes tag
Ha valaki venne ilyet:
"ASUS MeMO Pad FHD 10 TransCover, Fekete"egy info: az LTE verzióhoz nem jó, csak a wifi-shez. ME302C- hez jó, ME302KL-hez nem. Illetve belefér, csak a csatlakozók helyei nem stimmelnek. Illetve lehet hogy van a KL verzióhoz külön is, de a shop nem tudta megmondani, nekik nincs.
Még jó hogy ezt a shop weboldalán elfelejtették feltüntetni.
és csak kibontás után derült kiHa valakit érdekel, van egy ilyenem eladó fekete színben.
Elvileg visszaveszik, de hátha valaki örülne neki -
geckowize
őstag
Valaki próbálta már Wifi only-s FHD10-en az Angry Birds Go!-t? Minősíthetetlenül szar a grafikája, olyan mintha nem ismerné fel a felbontást, meg a hardvert... SGS4-en néztem és fényévekkel szebb, nem hiszem, hogy a Snapdragon 600 (vs Intel Atom) és a 441 ppi (vs 226 ppi) miatt....
-
sinkaa
csendes tag
válasz
rantotta #195 üzenetére
"az indító alkalmazás sajnos leállt" problémát én úgy oldom meg, hogy amikor ugye kilép az appból vagy onnan ahol épp vagy "visszalépne" a kezdőképernyőre, gyorsan áthúzom a bal (vagy jobb) oldalra, akkor kicsit belaggol (kvázi olyan mintha helyreállna), vagy a Clean Master programmal minden alkalmazást leállítok. Az újraindítás nem fog segíteni, csak a ki- majd bekapcsolás.
-
rantotta
csendes tag
Sziasztok, segítséget kérnék
Eltűnt a kezdőoldalról a gyors beállítások panel, amit "felülről lehet lehúzni" (ekkor jelenik meg, ezen van a wifi, gps, hang, fényerő,,,stb állítása, értesítés ha új levél ha érkezett stb.)
Most hiába huzigálom (), nem jelenik meg
Valahol/valahogy deaktiváltam? Hogy lehet visszavarázsolni?"swipe down the notification bar on the top of the screen to display ASUS quick settings panel"
Illetve többször kiírta már hogy "az indító alkalmazás sajnos leállt"
Nem örültem neki, mitől lehet ez? Semmi extra app-ot nem telepítettem rá.
Volt hogy újraindítás se segített.köszönöm!
-
mmarta
senior tag
válasz
rantotta #193 üzenetére
Az semmiképp nem ajánlott, ha egész éjszaka rajta hagyod a töltőn. 30%-ról kb. 2óra alatt feltölti, vagy hamarabb. Ezeket az aksikat nem szerencsés lemeríteni. A kézikönyv azt se javasolja, ha töltés közben használjuk. Mondjuk én szoktam, de csak éppen megnézek ezt azt, tehát nem órákon át.
Nekem 2 naponta elég tölteni, igaz nem nyúzom állandóan. -
rantotta
csendes tag
sziasztok,
egy újabb kérdés (illetve még előtte: itt ebben a topikban jöhetnek nem MeMoPad specifikus kérdések, mint ez a következő, vagy erre inkább van szaktopik?):
-létrehoztam 2 felhasználó fiókot, az lenne a kérdésem, hogy az alkalmazásokat hogy tudom megosztani közöttük? Pl. letöltöttem/telepítettem a quickoffice-t a saját fiókomban, a másik fiókba újból le kell tölteni/telepíteni?-illetve még egy kérdés: ezeknél a tableteknél van ajánlott töltési mód, hogy tartós legyen az aksi (mint régebben azt mondták telefonoknál, csak akkor érdemes tölteni, ha kb. teljesen lemerült) vagy nyugodtan rá lehet tölteni? Illetve ehhez kapcsolódóan: a használati azt írja, hogy nem ajánlott/szabad sokáig töltőn hagyni, ha már feltöltődött; az azért belefér, hogy este 10kor rádugom, és éjszaka, mondjuk reggel hatig töltődik (mennyi idő alatt töltődik fel pl. 30%-os állapotról)?
Köszönöm előre is!
ps: egyébként eddig nagyon tetszik a tablet, szuper használni
-
mmarta
senior tag
válasz
rantotta #191 üzenetére
Nekem 16 GB Samsung SDHC Class10 van benne, semmi gondom vele.
Azt olvastam valahol, hogy a nagyobb méretű fájlok másolásához a Class 10 a jobb, a kisebb méretűhöz a Class 4-5. Vagyis az optimális a Class 6 lenne (szarva közt a tőgye).
Szerintem a Sandisk jó lesz, ha felismeri a Tab. Gondolom nem fogsz nyakra-főre 1-3gb-os fájlokat másolgatni.
-
rantotta
csendes tag
sziasztok
ismét segítséget szereték kérni
memóriakártya kapcsán - van gyártó aki ajánlott, nem ajánlott? Sok évvel ezelőtt, még fényképezőgéphez mindig Sandisk kártyát vettünk - gondolom ez most se ellenjavalt. Pl. ez?Illetve: korábbi hozzászólásban azt olvastam, hogy "class 10" kategória ajánlott - ez stimmel?
köszönöm!
-
rantotta
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
rantotta
csendes tag
sziasztok
egy kérdés:
ma megnéztem egy fehér hátlapos LTE verziót - a leírásokkal ("nem mellesleg pedig érdes, recézett felületet kapott, ezáltal színvonalasabb lett a külső, ujjlenyomatokat nem fogunk találni")ellentétben a hátlap egyáltalán nem volt érdes, recés. Csillogó, sima burkolat volt.
A képek alapján (pl. itt[link]) a fehérnek is érdesnek kellene lennie. Ennek mi lehet az oka? A Ti példányotok hátlapja milyen? Na nem mintha annyira számítana, de lehet hogy többféle verzió létezhet gyártóhelytől függően? És akkor esetleg belül (=teljesítmény) is különbözhetnek? Vad felvetés, tudom, csak kicsit elbizonytalanodtam
Köszönöm előre is -
mmarta
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #180 üzenetére
Tegyél fel másik launchert, pl. Nova, elég részletesen beállítható.
-
sinkaa
csendes tag
a fólia kiér a keretre is, mivel annak vastagsága függ a gyártóktól. Így pozitívum annak méretre szabása, bár kicsit macerás.
a frissítést passzolom, én nem is hagytam neki hogy frissítsen, maradok a 4.2-nél egy darabig. Nem bízom a nagyon új frissítésekben. Hagyok neki 2-3 hónapot.(#182) rantotta
nekem a 16gigás LTE verziónál cca 11 giga a felhasználható, mert az oprendszer oké hogy leveszi a maga 4-5 gigáját de temérdek asus app van még mellette, bár ezek törölhetőek. -
rantotta
csendes tag
sziasztok
két kérdésem lenne-a wifis illetve LTE verzión mennyi tárhely van a 16 GB jelzett helyből? Az operációs rendszer, az alapból telepített alkalmazások mellett mennyi marad?
- ha veszek a tablethez kiegészítésként SD kártyát, ez úgy viselkedik, mint az alap tárhely, vagy van valami kompromisszum? Más szóval egy 32GB-s tablet = 16 GB-is tablet plusz 16GB-os kártya?
Köszönöm szépen előre is
-
Arthuro_Adam
őstag
Valakinek sikerült esetleg megoldani, hogy csak egy főképernyő legyen (ne kettő), illetve a főképernyő módok törlését?
-
sinkaa
csendes tag
Azért kell kivágni, mert a kép forgatás hatására más arányú részletet fog mutatni abból a képből amit beállítottál háttérnek. Másrészt a többoldalas kezdőképernyő esetén az oldalak közti pörgetéskor ugye "csúsztat" a hátteren.
Kijelzővédő fóliát én az aquában vettem, egy Port (noname) márkájút, cca 2000forint volt és 2 db volt benne. Ez 10-10,1"-es tabletekhez volt, de méretrevágható, szikével, késsel, ollóval, majd a szokásos módon kell felapplikálni a tabletre. Szerintem megérte, mert napfényben jobban látható, egy mattított a kijelzőn egy keveset, kicsit fura a tapintása de abszolút megszokható, illetve az első használom már október vége óta és csak most gondolkodok, hogy lecserélem. (mármint a fóliát)
-
mmarta
senior tag
-
Deneware
csendes tag
válasz
Deneware #175 üzenetére
Hiába vártam válaszra, muszáj volt rootolni...
Eddig azt vettem észre hogy a 4.7.3root->5.0.9root upgrade folyománayként hogy:
1 - Nem megy az AdAway ( nem tudja a HOST file-t frissíteni). Megoldás: AdFree-t használni helyette
2 - Az Xposed Framework -és ez az ami jobban fáj- telepítése után a tablet nem indul el. Megoldás: újra flashelni a rootolt ROM-ot, és azonnal uninstallálni az Xposed framework-öt...
3 - Míg (nekem) a 4.7.3 a Cyanogen Superuser.apk-val ment, és a Chainfire féle Supersu-val nem, most pont fordított a helyzet. -
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Van 2db FHD 10 a családban.
Ha háttérképet akarunk beállítani, miért kell a képből kivágást kijelölni? Ha csak simán a galériában megnézem a képet, akkor szépen kirakja teljes méretben (egyébként a kép mérete nem is éri el a kijelző méretét). Miért kell ebből kivágni és ezt "felnagyítva" megjeleníteni háttérképként?
Csak az egyik tab frissült 4.3-ra a másik maradt 4.2.2-n. Hiába indítom el a frissítés keresést, azt írja ki, hogy naprakész. Mi lehet a gond?
Egyébként mindkettő Wifi only, 32Gb.
És köszönöm a karácsony elötti segítségeket is!
Még valami. Kijelzővédő fóliát milyet és hol érdemes beszerezni?Zsolt
-
Deneware
csendes tag
Sziasztok!
Rakott már fel valaki rootolt 5.0.9.-es rom-ot (merthogy van...) SIMA, NEM LTE(!) FHD10-re? Érdemes? Mivel több mint a 4.7.3?
Köszi!
-
Mcomp
tag
Nekem van egy 16 GB atomos verzióm amitől megválnék már 4.3 as androiddal nagyon csúcs a gép csak mást szeretnék.
-
sinkaa
csendes tag
Kiegészítve az előttem szólót, ha a TV-d támogatja a Miracast funkciót, akkor az szintén + pont.
Illetve, én az Aquából jutottam hozzá az enyémhez. -
mmarta
senior tag
válasz
rantotta #171 üzenetére
Nézzük, nagyon sok hálózattal kapcsolatos megoldás kellene. Ezek egyrésze otthoni, másrésze távoli netet igényel.
- általános internet böngészés - ha nem csak otthon, akkor az LTE verzió
- -youtube videók - ha csak otthon youtube-oztok elég a wifis, de routernek kell lennie
- képét lehet tükrözni a tv-re, vagy ezt csak a saját gyártmányú tablet (samsung) tudja? - kell egy microhdmi to vga vagy usb vagy hdmi csati -attól függően mi van a TV-n-, ezzel tudod összekötni, ill. ha a TV tudja a wifit, akkor nem kell kábel.
- skype- lehet rajta (kép is, hang is) ? - nem tudom, nem használom, de net kell hozzá.
- van egy Sony Hifi-nk (ez olyanokat tud, hogy DLNA, meg airplay -nem tudom
- MS Office dolgokat lehet rajta kezelni? Doc, xls file-ok, vagy pl. pdf? - playen vannak appok, amikkel lehet MsOffice alkalmazásokat kezelni.
- "okos" tok létezik hozzá (lehajotom >> alszik) - nem tudom, nekem egy sima Hama van.
- Hol lehet/érdemes ilyet Bp-n venni? - én az ExtremeDigitálnál vettem akciósan novemberben, LTE verzió. -
rantotta
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni
teljesen kezdő tablet felhasználókéntCsaládi felhasználásra szeretnénk egy tabletet vásárolni, ebben a méretben (10)
Amire használnánk, amit szeretnénk hogy tudjon (kérem nem nevetni, tényleg nem értek hozzá):
- általános internet böngészés
- levelezés
- youtube videók - kérdés: van egy Samsung F5300-as tv-nk - ez a tablet tud ezzel a TV-vel kommunikálni, a rajta lévő saját videónkat (rohangáló gyerekek pl.), vagy akár youtube videót meg tudjuk nézni a tv-n? Vezeték nélkül persze
- képét lehet tükrözni a tv-re, vagy ezt csak a saját gyártmányú tablet (samsung) tudja?
- skype- lehet rajta (kép is, hang is) ?
- van egy Sony Hifi-nk (ez olyanokat tud, hogy DLNA, meg airplay - ez utóbbi kapcsán azt hallottam, hogy Android-ra létezik alkalmazás, amitől tud Airplay képes lejátszokkal kommunikálni. Szóval ezzel a tablettel tudunk úgy zenét lejátszani, akár webes felületről, hogy a Hifin szólaljon meg vezeték nélkül?
- MS Office dolgokat lehet rajta kezelni? Doc, xls file-ok, vagy pl. pdf?
- "okos" tok létezik hozzá (lehajotom >> alszik), ebből milyet érdemesHol lehet/érdemes ilyet Bp-n venni? Személyesen vennénk át.
Azt hiszem ennyi
Köszönöm szépen a segítséget előre is
-
mmarta
senior tag
válasz
XIII Ramses #160 üzenetére
Én a Framaroot-tal rootoltam. Nem volt tuti, hogy működik, de kipróbáltam és ment. Beírtam, hogy müxik, így bekerült a kompatibilis eszközök közé. Igaz az enyém ME302KL, de egy próbát neked is megér.
Rém egyszerű:
1. letöltöd apk-t, telepíted a telóra, majd elindítod
2. Box set-ben csak a SuperSU-t válaszd.
3. Kattints a Gandalf-ra .
4. Megjelenik egy üzenet, utána reboot.Framaroot-1.6.1-gyel rootoltam.
-
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztom! Vettem egy hasonló tabletet, a kistestvért (asus memopad 10 me 102a), és lenne egy pár kérdésem, hátha tud valaki segíteni:
1. Hogy kell rootolni? (egy külföldi fórumon a Kingo Android Root programot ajánlották hozzá. Tapasztalat?)
2.A kezdő képernyő 5 oldalas, és az istennek se tudok törölni belőle. Az eddigi módszer, hogy összehúzom a képernyőt két ujjal, itt nem működik.
3. Százalékos töltöttséget se tudom kirakni, Nincs ilyen lehetőség.
Root lenne a legfontosabb, hogy törölni tudjam a szemetet.
Köszönöm a válaszokat, Ha bárkinek bármilyen tapasztalata van, erről a gépről (me102a), szívesen veszem. -
geckowize
őstag
Akit erdekel:
Tisztelt Asus Magyarország!
Szeretnék érdeklődni, hogy várható-e újabb Android verzió a táblagépemre,
konkrétan 4.3 vagy 4.4?Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük megkeresését.
Egyenlőre nem kaptunk hivatalos megjelenési dátumot anyacégünktől a megjelenési dátumokat illetően.Tisztelettel,
ASUS Magyarország Ügyfélszolgálat
-
mmarta
senior tag
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Most vettünk egy Asus Memo Pad ME-102-es táblagépet.Beállítottam a kezdőképernyőn az időjárás jelentőt?,de sajnos azt írja,hogy nincs kapcsolat.Mi okozza ezt? Segítsetek! Van egy FHD10-esünk is azon működik,és a telefonunkon is.
Hozzáférés a saját pozícióhoz engedélyezve van!Ebben kell lennie GPS-nek?Az extrem-től rendeltem ,ott azt írja,hogy van de hiába kapcsolom be 10 perc után is azt irja,hogy GPS bekapcsolása....
-
sharp007
tag
Üdv!
Alcor BT-100 billentyűzetes tokot használt-e már valaki?
Androidos rendszeren lehet-e használni vele az ékezetes betűket?
Minősége, használhatósága, megéri-e az árát?
Ha valakinek van tapasztalata róla, akkor pár mondatban ossza meg velünk.
Köszönöm! -
Arthuro_Adam
őstag
Genius Luxepad 9100-t vettem hozzá. Nagyon kellemes csalódás volt. Kicsi, jól használható.
-
sinkaa
csendes tag
de ha a törésnél nem is érzékel, lehet nem csak az üveget kéne cserélni, mert akkor már a bezel modul is sérült
Új hozzászólás Aktív témák
ma A tajvani gyártó újabb táblagéppel örvendezteti meg a leendő felhasználókat, hiszen nem csak árazásban, de tudásban, kijelzőben és sebességben is jól szerepel.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest