Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Atlantisz48 #98 üzenetére
A Laptop.hu-nál a körúton és a Váci úton is láttam kirakott példányt. A körúton nyomogattam is jó negyedórát, nagyon készségesen segítettek is.
Egyébként megvettem, most kezdi felszívni magát.
Üdv: MaCS
-
Pontosan! De annyival még kiegészíteném, hogy ad absurdum lehetnének profilok, hiszen teljesen más a hibrid készülékek viselkedése tabletként és dokkolva.
Nem állna semmiből, szoftveresen minden megvan hozzá.
És tabletként mondjuk asztali alkalmazásoknál is lehetne automatikus a bilentyűzet.Üdv: MaCS
-
Kap. Most beszéltem a Laptoppal. Van raktáron -- kérdés: melyik boltban óhajtom megvenni?
UI: Nem tudnál egy kicist kevésbé negatív lenni? Tudod, azok a bizonyos hullámok... Itt az utóbbi időben szinte kizárólag indokolás nélküli, ex catedra fikázást olvasok Tőled.
-
Nekem két bajom van a ModernUI-val:
- Sok helyen butább, mint az asztali felület, a rajra futó programok kevesebbet tudnak, maga a főképernyő pedig még mindig egy nagy ömlesztett, alig testreszabható katyvasz;
- Messze nem minden érhető el rajta, millió programnak még nincs és talán nem is lesz átalakított változata.Én egy hete használom párhuzamosan az Androidot én a windowsos tabletet, kifejezetten kísérleti jelleggel. Rengeteg dolgot a Windows alatt kell csinálnom, de ha leveszem a billentyűzetet, megőrülök tőle. Az Android ezerszer gödülékenyebb, sokkal jobban kézre áll -- pedig sokkal többet használom a Windowst.
-
Az volt már a kiindulópont, hogy problémás, hogy az eMMC-n a létfontosságú adatok vannak, a HDD-n meg minden más, a HDD ugye leválasztható. Ez ugye eleve a Medionra vonatkozott, de szerintem minden kicsi belső tárral rendelkező készüléknél komoly jelentősége lehet, mint a T100, pláne ha mejd lesz belőle HDD-s változat.
A két üzemmód tehát a dokkolt és a tablet.
-
Igen, persze, de ez nem oldja meg azt a problémát, hogy a különböző üzemmódokban különbözőképpen kellene szinkronizálni.
Egyébként egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogyan lehetséges az, hogy az olyan "nagyok" mint a SkyDrive, GoogleDrive vagy DropBOX miért csak az egyszem saját mappájukkal akarnak foglalkozi.
-
Igen, köszönöm, erre szükségem is van, kombinálva az NTFS-linkeléssel elég sok mindent meg is old, de még nem tudom, hogy mennyire érzékeny leválaszthatott meghajtóknál.
A nagy HDD persze jó, de jobban örülnék kevesebb NAND-os megoldásnak (zaj, fogyasztás). A 64 GB pont semmire sem jó, összesen olyan 200 GB-ra lenne szükségem, ami +64-gyel se jön ki.
Köszönettel: MaCS
-
Mindkét készüléknek vannak előnyei és hátrányai, de szerintem meglehetősen fe-fej mellett versenyeznek. A fél kategória nálam úgy jött ki, hogy nagyon hasonló a méretük és a tudásuk, a 11,6-os kijelző a Mediont helyezi magasabbra.
A kijelzővel én úgy vagyok, hogy használat közben az ember már nem érzékeli a kisebb különbségeket. Kétségtelenül szebb a magasabb felbontású képe, de a még olvasható méretű szövegeknél még a 768-as sem okoz gondot, tökéletesen olvasható, akkor meg minek a nagyobb. A megjelenítendő adatmennyiséget méret szerint határozom meg, hiába rakhatok ki 1080-ban kétszer több ablakot, ha már nem tudom rendesen olvasni őket -- különösen pedig, ha már olyan kicsik a szövegelemek, hogy az ujjal böködés már külön odafigyelést igényel.
Lehet, hogy én vagyok a béna, de az asztali programok megjelenítését nem tudom felnagyítani, nagyon kell figyelni az érintéssel, ami nem is mindig sikerül -- utazás közben konkrétan rémálom. 768-nál nincs ilyen probléma, minden spontán módon megy.Jó lenne tényleg egymás mellett nyomkodni a két készüléket, de erre a jelek szerint már nem kerülhet sor. Ma este még nyomkodom a Mediont, aztán jól meglátom, hogy mi legyen vele. Egyáltalán nem rossz gép ez, sőt. Én dolgozni, tehét tartalmat előállítani használom, amiben a billentyűzete pl. előnyt jelent a T100-ashoz képest.
Mindegy, sose legyen nagyobb gond az életben!
-
válasz
#32839680 #69 üzenetére
Köszönöm a választ!
A Charms/képernyő megoldással az a bajom, hogy az automatikus állítás nincs ott. Az esetek 90%-ban ezt használnám, de ha mégis kézzel kell beavatkoznom, jöhet a turkálás a rendszer mélyén.
A felhővel az a gondom, hogy nem lehet szelektíven beállítani a dolgokat. A SkyDrive mondjuk eleve nagyon leszerepelt nálunk, a többi családi gépen is rendszeres volt, hogy elorozta a teljes CPU-kapacitást, nekem meg van egy olyan baromi nagy könyvtáram benne, amitől egyszerűen nem tudok megszabadulni. Másfél éve törlöm rendszeresen a webes felületen, az intézőben -- mégis mint egy Főnix mindig visszajön. Ezért a SkyDrive nálam nem játszik.
A SkyDrive, Gdrive és a DropBOX közös rákfenéje, hogy alapból nem tudnak tetszőleges könyvtárat kezelni, a SugarSync, a Wuala, a Cubby és a SpiderOak ezt már dudja, de ezeknél is gondot jelent a változó könyvtárstruktúra.
Hogyan oldom meg pl. azt, hogy a tabletrészen a tárhely szűkössége miatt csak pár GB, anapi munkához szükséges állományok legyenek, amiket értelemszerűen folyamatosan szinkronizálni is szeretnék, a billentyűzet HDD-jén viszont ott a teljes, több száz GB-os állomány, amit nem mindig hordok magamnál. Van olyan kliens, ami ilyenkor magától rájön, hogy a konkrét szinkronizálási vonal hiányzik és amíg nincs ott, nem foglalkozik vele, van olyan, ami ilyenkor azt a szinkront elfelejti, tehát legközelebb újra be kell állítani (ami napjában többször azért macera), de találkoztam már olyannal is, ahol az volt a protokoll, hogy ha nincs ott, akkor töröltem, úgyhogy ő törli a felhőből is, ergo mindenhonnan. (Ez utóbbi állítólag bug volt, de azt a szolgáltatót végül nem is használom.)
UI: Egyébként jobban örültem a nem integrált SkyDrive-nak -- könnyebb volt kilőni, amikor megszaladt.
-
Összehasonlító tesztet nemigen fogsz találni, mert a Medionból nagyon keveset adnak el -- csak rövid ideig és csak az Aldiban árulják.
Eddigi tapasztalataim: a készülék nem rossz, mégis úgy tűnik, visszaviszem. A TF300-as mellett ugyanis számomra szánalmasan nehézkesnek tűnik Windows érintőképernyős használata. Inkább használom billentyűzettel -- úgy viszont egy olcsóbb notebook is jó lenne. Mert Windowsra sajnos szükségem van.
A készülék két akkuval 11-12 óra körül teljesít, viszonylag alacsony fényerő mellett. Csak tabletként ez ez kb. 8-9 óra lehet, de ez csak a kijelző szerinti becslés, mert egyszerűen nincs cérnám ennyit használni billentyűzet nélkül.
A kidolgozás nem rossz, de igénytelenebb az Asusénál.
A kijelző korrekt, az Asusé talán valamivel szebb színeket produkál, de messze nem annyival, hogy ennek bármilyen jelentősége legyen. A fullHD felbontás viszont kifejezetten felesleges, sőt, zavaró, még ha valamivel nagyobb mérethez is társul. Rengeteg programban vadászni-célozni kell a menükben, annyira pici minden. A Chrome-ban, de még az IE-ben is kényelmetlenül aprók a fülek -- vagy erre van valami megoldás? (A Windowsban már eleve 200%-ra vannak állítva az ikonméretek és a programok tulajdonságaiban be van ikszelve a nagy felbontás elhárítása.)Egyetlen érdemi kifogásom van a gép ellen, az pedig a töltő. Saját 19 voltos töltője van, USB-ről sajnos nem tölt, de erre nem is számítottam. Az viszont nagyon bosszantó, hogy bár azonosak az elektromos paraméterek, mégis más csatlakozót, (ráadásul egy bosszantóan filigrán, kényes és kicsúszós fajtát) kapott, mint az összes többi Medion gép, így nem tudjuk keresztbe használni a töltőinket.
Az 500 GB (amiből 40 marad) HDD jó dolog, csak macerás beállítani a felhőszolgáltatókat. Tabletként ugyanis a létszükségletű állományokat vinném magammal, de már a felhővel szinkronizált adatok megosztása sem igazán megoldott.
Egyébként szerintem jó készülék, kicsit más, mint a T100, egy fél kategóriával odébb van. Ha a Windows felhasználóbarátabb lenne, nagyon elégedett lennék vele, így azonban úgy tűnik, mennie kell. Pedig dedikált Windows gombja is van aképernyő alatt, ami a T100-ason csak egy logó.
UI: A Windowsban egyébként hogyan tudjátok egyszerűen állítani a fényerőt???
-
válasz
Avicularia #59 üzenetére
Tudom, látom.
Ez mondjuk egyéni érzékenység kérdése is. Engem az nem zavar, ha az animáció akad, nem is használok látványos effekteket. Taskváltáskor is belefér egy másodperc -- de a programok működésében nem lehet akadás.Üdv: MaCS
-
válasz
#32711680 #55 üzenetére
Szívesen.
Vigyázni magával a Windowszal kell. Én most úgy próbálkozom, hogy ez egy notebook, ami szükség esetén tabletként is működik, de az úgy azért eléggé nyögvenyelős. Szerintem.
Mindenképpen ki kell próbálni! Legalább egy negyed órát kell nyomkodni egy ilyen kütyüt billentyűzet nélkül, tesztelve a megszokottan használt programokat.
Ha jól értelmezem, a T100 tabletrészén nincs W-gomb. A Medionon véletlenül rájöttem, hogy van, és megőrülnék nélküle.
Egyébként szívesen egymás mellé tenném a Mediont és a T100-ast. Akad valaki a Moszkva tér környékén egy ilyen próbára?
-
Ezt jól megindokoltad!
Köztudott tény szerintem az, hogy állandó vita folyik az Android RAM-kezeléséről, bár a frissebb verzióknál már nemigen látok ilyet.
Legutóbb GB alatt használtam taskkillert, a Transformeren most is 15 fül van nyitva a Chrome-ban, fut a PlanMaker és a TextMaker nem kicsi szöveges dokumentummal és táblázattal, PocketInformant, a G+, a Skype, az OptiJus, a HVG, a CSipSimple, a Viber, a DropSync, a SugarSync, a TrustGo meg a K9 mail. Plusz Nova, két Köpönyeg widget, egy Időkép widget, naptárvidget, TerraTime widget és még öt kisebb widget.
Mindezzel az 1 GB RAM-mal akadásmentesen dolgozom. Örülök, hogy Számodra ez vicces -- nekem hasznos.Eddig olyat egyébként még nem olvastam, hogy bármelyik Windows memóriakezelése jobb lenne mint az Androidé, bár a WP8-tól (talán már 7.8-tól) nagyon gördülékenyek lettek a telefonos Windowsok.
Az RT-t nem ismerem, de most a 8.1 2 GB RAM-mal érezhetően szebben fut, mint a Win7 egy 3 GB RAM-mal kidekorált 1,8 GHz-es Core2 Duon egy prémiumgépen.Sokáig mondjuk pont a Windowsról volt köztudott, hogy mennyire bajban van a memóriakezeléssel, de úgy tűnik, tényleg van érdemi fejlődés. Persze minél több a RAM, annál jobb, de 1 GB-tal már vígan fut az Android >4.1 és 2 GB-tal a W8.1.
-
Én speciel munkára vettem meg a Mediont. Nálam is alapból 30-100 fül van nyitva a Chrome-ban + szövegszerkesztő + levelezés meg néhány apróság, és meglepő módon nem lassult le a rendszer. A W7 és a W8 ilyenkor már romjaiban hevert 4 GB RAM-mal.
Egyébként szerintem nagyon rossz a Windows tableten. Lényegesen nehézkesebb a 11"-os kijelzőn, mint az Android 5,5"-on.
-
A csempéket és az egész
MetroModern UI-t ki nem állhatom, de szerencsére baromi egyszerű megszabadulni tőle. Emiatt downgrade-elni értelmetlen, hiszen maga a rendszer belül jobb lett.
A 8.1 már 2 GB RAM-mal is vígan elmegy, ami nagyon régen nem ment. (Ó, azok a régi szép idők, amikor a 3.1-en 4 MB-tal király volt az ember...)Üdv: MaCS
-
Mi a gond a Win8-cal? Mennyiben más, mint az 7 vagy az XP? Maga a rendszer jobb, a kezelőfelületben pedig én nem találok semmi különbséget. Tök ugyanazt az asztalt és StartMenüt használom tizenkét éve...
A tényleges tapasztalatokért meg: http://mobilarena.hu/tema/re_asus_transformer_book_t100_a_legujabb_atalakul/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest