Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz #32839680 #69 üzenetére

Köszönöm a választ!

A Charms/képernyő megoldással az a bajom, hogy az automatikus állítás nincs ott. Az esetek 90%-ban ezt használnám, de ha mégis kézzel kell beavatkoznom, jöhet a turkálás a rendszer mélyén.

A felhővel az a gondom, hogy nem lehet szelektíven beállítani a dolgokat. A SkyDrive mondjuk eleve nagyon leszerepelt nálunk, a többi családi gépen is rendszeres volt, hogy elorozta a teljes CPU-kapacitást, nekem meg van egy olyan baromi nagy könyvtáram benne, amitől egyszerűen nem tudok megszabadulni. Másfél éve törlöm rendszeresen a webes felületen, az intézőben -- mégis mint egy Főnix mindig visszajön. Ezért a SkyDrive nálam nem játszik.

A SkyDrive, Gdrive és a DropBOX közös rákfenéje, hogy alapból nem tudnak tetszőleges könyvtárat kezelni, a SugarSync, a Wuala, a Cubby és a SpiderOak ezt már dudja, de ezeknél is gondot jelent a változó könyvtárstruktúra.

Hogyan oldom meg pl. azt, hogy a tabletrészen a tárhely szűkössége miatt csak pár GB, anapi munkához szükséges állományok legyenek, amiket értelemszerűen folyamatosan szinkronizálni is szeretnék, a billentyűzet HDD-jén viszont ott a teljes, több száz GB-os állomány, amit nem mindig hordok magamnál. Van olyan kliens, ami ilyenkor magától rájön, hogy a konkrét szinkronizálási vonal hiányzik és amíg nincs ott, nem foglalkozik vele, van olyan, ami ilyenkor azt a szinkront elfelejti, tehát legközelebb újra be kell állítani (ami napjában többször azért macera), de találkoztam már olyannal is, ahol az volt a protokoll, hogy ha nincs ott, akkor töröltem, úgyhogy ő törli a felhőből is, ergo mindenhonnan. (Ez utóbbi állítólag bug volt, de azt a szolgáltatót végül nem is használom.)

Üdv: MaCS

UI: Egyébként jobban örültem a nem integrált SkyDrive-nak -- könnyebb volt kilőni, amikor megszaladt.

Új hozzászólás Aktív témák