Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrg_52
addikt
válasz
Bacusuz #5049 üzenetére
Ha atflasheled ac68u-ra akkor bekerul az opcio. Hogy valoban mukodik-e azt nem tudom, mert csak egy ilyen eszkozom van. Viszont ez esetben a lan1 lesz a wan port es nekem se gyarival, se merlinnel nem ismeri fel egyik usb portra dugott ezkozt se, illetve a ledek sem ugy mukodnek ahogy kellene. Nem tudom megeri-e vele szorakozni. Nekem pont nem kell az usb, a ledeket nem figyelem, viszont frissen tudom egyenlore tartani a merlint, igy megfelel ebben a formaban. Picit maceras a dolog, meg nem is veszelytelen, nekem a hackelesek kozepette, sikerult bootloopot osszehoznom szegenyen, ugyhogy kinabol kellett hozza serial adaptert rebdelnem, hogy rendbe tudjam hozni.
-
-
kushwavez
senior tag
-
-
-
-
válasz
Bacusuz #3624 üzenetére
"Conntrack TCP Timeout: Established
Ezzel a paraméterrel azt adhatjuk meg, hogy a kialakított kapcsolatok mekkora idejű inaktivitás után szabadítódjanak fel. Túl alacsonyra állítva még az aktív TELNET/FTP kapcsolatok is megszakításra kerülhetnek! Ha viszont magasra állítottuk, az elöregedett/nem használt kapcsolatok betelíthetik a NAT táblát."
Forrás: https://hu.wikibooks.org/wiki/Tomato_firmware_magyarul
-
válasz
Bacusuz #3620 üzenetére
Ha ~200 Mbit/s alatti a neted, akkor próbáld meg kikapcsolni a NAT acceleration-t, volt akinél amiatt nem működött rendesen.
Egyébként azért mehet tovább a Viber, mert már felépült a kapcsolat, valószínűleg a timeout meg elég hosszúra van állítva (tcp timeout, elvileg állítható a webes felületen).
-
válasz
Bacusuz #3618 üzenetére
Szerintem ezt sokféleképpen meg lehetne oldani, egy egyszerű megoldás lehetne például, hogy külön vendéghálózatot hozol létre amit ez a kliens használ, és valami szkripttel (nem tudom a webes felületen van-e rá lehetőség) ütemezed a ki-, illetve bekapcsolását.
Ezek a parancsok elvileg engedélyezik az első vendéghálózatot mindkét frekvencián, 0-ra állítva pedig kikapcsolják:
nvram set wl0.1_bss_enabled=1
nvram set wl1.1_bss_enabled=1
service restart_wirelessCron-nal szerintem megoldható, hogy a megfelelő időben a megfelelő beállítás lefusson, egy hátrány van, hogy a service restart_wireless parancsra a routeren újraindul a wifi, nem csak a vendéghálózatok, hanem az összes, és ekkor megszakad a kapcsolat a wifin csatlakozó klienseknek egy rövid ideig.
-
-
-
-
válasz
Bacusuz #2971 üzenetére
a wan az egyik, amire gondoltam, az láthatóan engedélyezve van, a másikat a lan -> switch control szekcióban találod, ott a ctf legyen auto/bekapcsolt állapotban.
ahogy látom, hgg firmware verziót használsz, azzal nincs tapasztalatom, így passz, hogy mennyire okés vele a nat. -
sztanozs
veterán
válasz
Bacusuz #2955 üzenetére
Az örök gond a router TX power növelésnél, hogy a túloldalon a mobil/laptop eszköz nem tudja ugyanazt az adóteljesítményt nyújtani (20 dBi-ben van maximalizálva az EU piacra). Tehát hacsak nem szerelsz érzékenyebb antennát a routerre, a hatótáv nem fog megnőni (csak a jelerősség - és esetleg a letöltési sebesség - a 20 dBi-vel is lefedett területeken).
-
Multibit
nagyúr
-
Klara_
őstag
válasz
Bacusuz #2842 üzenetére
A WiFi analyzernel a mobilodon raboksz arra a halozatra amit hasznalsz. Lapozgatsz a channel rating fulig, ott a csillagok szama alapjan latod melyik csatornat ajanlja, ertelem szeruen minel tobb a csillag annal jobb neked az a csatorna.
InSSider-t mar regen hasznaltam, de emlekeim szerint jobbra fent amikor ramentel a csatornadra ott volt egy link scrore ertek, az legyen minel tobb addig allitsd. -
Klara_
őstag
válasz
Bacusuz #2838 üzenetére
Ezt szoktam meg hasznalni androidon: Wifi Analyzer by farproc, gyakran teljesen mas eredmenyre jut mint az inSSIDer.
-
Klara_
őstag
válasz
Bacusuz #2761 üzenetére
Azt nem hasznalok. 5GHz-en ha manualisan allitom be a csatornat, 2/3-ad sebesseget produkal mintha auto-n hagyom es o allitja be ugyanazt a csatornat. Adasteljesitmenyben csalodas a regi 378.55.3finalhoz kepest atvarialtak az mw ertekeket, igy most 70%-on (25dBm) nincs akkora jelem mint anno 50%-on (25dBm) a regin. Pedig a dB ertekekek elvileg egyformak, ezt meg tapasztalnom kell. IPv6 megy.
-
Klara_
őstag
válasz
Bacusuz #2717 üzenetére
"Status.txt
380.57.2_HGG-FINAL
RT-AC56U - DELAYED, WAITING FEEDBACK."
Igy az amit irtal az elerheto legujabb nekunk, ahogy en latom.
Changelog: "MANDATORY: FACTORY DEFAULT RESTORE (http://ROUTERIP/Advanced_SettingBackup_Content.asp) AND/OR HW RESET IS REQUIRED AFTER FW UPGRADE. *
* ********* DO NOT USE/IMPORT OLD CONFIGURATION FILE FROM A DIFFERENT FW AFTER FLASHING, JUST CONFIGURE IT MANUALLY FROM SCRATCH."Bocs a nagy betukert, ideztem, had ne gepeljem be en is kicsivel.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Bacusuz #2717 üzenetére
Azt hiszem sikerülhet a mentett beállításokat visszahozni az új firmware alatt, de ahogy írod problémáid vannak, nem javaslom. Épp az a lényeg hogy régi hibásan működő helyett új, jól működőt próbálj. Nem feltétlen, de lehet hogy a mentéssel a problémát is visszahozod.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
*H*
aktív tag
válasz
Bacusuz #2516 üzenetére
Nem a HGG sajátossága csak. Egyik ismerősöm jelezte, hogy Merlinnel is ugyanezt tapasztalja. A kapcsolat (WiFi) megvan, a Win is látja a nyomtatót, de nem indul el a nyomtatás. Ha a Win-ben kitörli majd újra hozzáadja az eszközt, akkor működik.
Klara_
A router fagyás amit te is tapasztaltál, volt azóta megint egy AC68U-nál (Merlin) és egy AC56U-nál (gyári FW) is. -
Sasos
senior tag
válasz
Bacusuz #2362 üzenetére
Azt nézd meg esetleg, hogy Windows (már ha Win van a gépen, bár minden rendszer alatt állítható a MAC) alatt a MAC cím megváltoztatása felhasználói fiókra vonatkozik, vagy a rendszerre kompletten. Esetleg ha a masinában két hálókártya van az alaplapon, akkor az egyik fiók alatt az egyiket tiltod, a másik alatt a másikat, bár ezt sem próbáltam még, hogy rendszerre vonatkozik, vagy felhasználói fiókra. Ha más nincs, akkor a fiók alatt adj meg fix IP-t az usereknek, így A és B user más IP címmel érkezik a hálózatra. Ez a szülői felügyelethez (ha jól emlékszem, de most nem vagyok otthon, így nem tudom megnézni) nem megoldás, mert az MAC alapján szűr, de a hálózati szolgáltatásszűrés IP alapján dolgozik, ha jól emlékszem.
-
-
Laca0
addikt
válasz
Bacusuz #2150 üzenetére
Működik a printer szerver más nyomtatóval is, csak szkennelni nem fogsz tudni.
A kérdéses nyomtatóval persze amúgy sem tudsz, de azt csak később írtad
Nekem is van rajta Epson tintasugaras PSC és Kyocera PSC is. Nyomtatni mindkettő nyomtat. A Kyocera-nak viszont kellett az USB1.1 támogatás is a működéshez. -
*H*
aktív tag
válasz
Bacusuz #2035 üzenetére
Digi neted van? Találkoztam már pár darabbal ami szintén random ezt produkálta. AC56U és AC68U is volt köztük. Naplóban semmi erre utaló bejegyzés nem volt. Volt ahol hetente többször is előjött, de utána pl. 1 hétig semmi.
Az oka nem igazán derült ki. A közös az volt mindegyiknél, hogy volt vezetékes eszköz is csatlakoztatva és Merlin vagy HGG futott rajtuk. Amelyikhez csak WiFi eszköz csatlakozott az még soha nem fagyott így. Az egyikre (AC56U) most az utolsó gyári került fel, az 2 hete nem produkálta a hibát. Előtte Merlin FW-vel rendszeresen fagyott.. -
válasz
Bacusuz #1910 üzenetére
alapban a torrentet - főként a szálak számát - fognám vissza, de megoldható persze a router által is, például a webes böngészés priorizálásával, de minden eszköznek hozhatsz létre akár külön szabályt, azokban úgy megadva a sebesség...stb. értékeket, hogy a torrent ne foglalhassa le húzósan a forgalmat.
hackeeeee; megnéztem kíváncsiságból húzósabb oldalakat, de nem nagyon látok különbséget be- és kikapcsolt védelem esetén. (a google dns értékei vannak beállítva, nem pedig az alapértelmezett szolgáltatósak.)
nem esik szét, pedig most simán csak ráfrissítettem a korábbi (béta) firmware verzióra.
utóbbiról jut eszembe, én ugyan nem is néztem, mert direktben letöltöttem az új firmware verziót és betallózva frissítettem, de akiknek nem találta meg online a frissÍtést, annak amiatt is lehetett akár, hogy a béta volt fent, mi nem feltétlenül látja a végleges új verziót - a béta az utóbbi időben már a hivatalos letöltési részlegben sem volt fent. -
energomatt
őstag
válasz
Bacusuz #1866 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen klienssel. Ha pl. uTorrent, akkor azt kérdezném, hogy az alsó állapotsor végén ott van-e zöld pipa, hogy a hálózat rendben? Szerintem ha volt rendes nvram törlés, akkor a pc-s torrent program telepítését lehetne ismét megkísérelni, Oilyankor újra portot nyit magának a tűzfalon keresztül.
-
Klara_
őstag
válasz
Bacusuz #1674 üzenetére
Nalam a hatso LED vilagit, WiFi-n 36/38/40 csatorna korul es 80MHz-re tolva a savszelt szepen megy, sebessegben is. Semmi mast nem piszkatam rajta a gyari beallitasokhoz kepest (jo rejtett a SSID is). Het elejen tettem fel, nem volt eddig gond vele, pedig sokkal tobbet megy most WiFi-n mint amennyit szokott.
-
-
-
-
-
-
válasz
Bacusuz #1659 üzenetére
Akkor talán RT-AC56U esetén nem kerek valami a HGG fw-vel, mert ezzel nem vagy egyedül. Ugyanakkor másnak viszont megy. Jó lenne összevetni a dolgokat, pl. nincs-e valami hardver verzió eltérés.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Bacusuz #1577 üzenetére
1. Nincs "biztonságos" (értsd: 100%-ig biztonságos) rendszer.
2. Nincs univerzális (mindenki számára megfelelő) beállítás.Nálam pl. ezt mutatja az AiProt:
Mint látod két kockázati tényező is van nálam. Ha te biztos vagy benne, hogy soha nem lesz szükséged arra, hogy távolról menedzseld a routeredet és soha nem akarod távolról elérni a routered mögötti hálózati eszközeidet, akkor azt a két rést is befoltozhatod. Persze így sem feltörhetetlen a rendszered, de megtettél mindent, amit egy átlagos, elővigyázatos felhasználónak meg kell tennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mutatós, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi szabványt támogató, kétsávos, gigabites, USB 3.0 csatlakozós útválasztót mutatunk be.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest