- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Videós, mozgóképes topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
A talpat úgy szedtem le, hogy a bőrövemet fűztem át fajta alul, hátul feszítettem kifelé ahol be van pattanva és húztam közben. De lehet elől kellett volna feszíteni a fém talpat, mert elől is bepattan a műanyagba. Nem tudtam, melyik tart erősebben.
Sikerült teljesen szétszedni azóta. Nekem kemény munka volt, pedig van autó kárpit leszedőm. Azzal feszegettem körbe és ahol már szétjött, oda raktam egy kis támasztó pöcköt, hogy vissza ne ugorjon. Egy fül tört csak le. Most már látom, hogy kellene jól szétszedni. A hátsó burkolatot kell megemelni és az elejét húzni, mert az előlapon van a kampó, ebbe akad be a hátlapon lévő pöcök. Így ha megemelem a hátsó burkolatot, szinte kiakad a kampóból. De keményen kellett még így is húzni.
Az antenna csatlakozó ott van rajta az enyémen is, szóval lehet rendelni a külső antennát és a két pigtail-t. Annyi a gond, hogy ki kell még derítenem, hogy melyik a két 2,4-es csati és melyik a két 5-ös?! A csatlakozók szerintem olyan típusúak, mint amik a laptopokban lévő kártyák antenna csatlakozói.Ezen a weboldalon vannak a képek.
(a képeket lementettem magamnak a biztonság kedvéért
)
-
atees
őstag
hát, ha n alatt értjük az ac szabványt is, akkor azt, de ha nem akkor még azt is.
Igazából azért cseréltem routert tplink 4300ról, hogy a wifi sebességem növekedjen, de most ezzel a routerrel is ugyanazt a sebességet tudják az eszközök itthon. Pedig mindegyik eszköz tudja az ac-t.Itt sem látszik.
Akkor sajnos a sebesség ez ennyi.Köszi az infókat!
-
amargo
addikt
ugyan visszaraktam még a 137-et, de tegnap még kicsit nézegettem, csak gyanúim akadnak, de inkább megvárom a következő verziót.
viszont, legalább szétkaptam és megnéztem a hűtését is, mert nálam 83-87 fokon ment folyton. Kiderült, hogy ilyen hővezető(?) szilikon lapot raktak csak a borda és a chipek közé, de valami nagyon kis felületen érintkeztek csak, ezt végül lecseréltem pasztára és kb 10 fokkal "hűvösebb" lett. -
csori23
aktív tag
Hello. Az gond ha nálam az opt/bin mappába telepitette?
JFFS engedélyezve volt. Azt a PREFIXet nem értem.Connecting to goo.gl (216.58.214.206:80)
Connecting to tomato-adblock.weebly.com (199.34.228.54:80)
- 100% |*******************************| 2475 0:00:00 ETA
adblock-install: PREFIX not set, looking for default folders
adblock-install: installing binaries and scripts to /opt/bin, config to /opt/etc /adblock.ini
Connecting to tomato-adblock.weebly.com (199.34.228.53:80)
adblock-install.tgz 100% |*******************************| 335k 0:00:00 ETA -
Az újabb Tomato-kban van már AdBlock. Mondjuk nekem még 132 van fenn, így nem volt hozzá szerencsém. A legújabb 138-as épp tegnap jött ki.
-
Nincs ebben semmi ördöngösség, az IP cím a MAC címhez társul, egészen addig amíg a lease time le nem jár. Ez alatt hiába reset-eled a routert, hiába csinálsz bármi mást, jó eséllyel ugyanazt az IP címet fogod visszakapni, ami korábban is volt.
Ha lecseréled a MAC címet, kapsz másik IP-t.
És, hogy miért Orosz az IP cím? Nem lehet, hogy a szolgáltatódnak vannak Orosz érdekeltségei? Anyavállalat, leányvállalat...
-
-
sztanozs
veterán
Persze, lehet akár egy system nevében futó service-t is írni, ami figyeli az aktuális felhasználót és szükség esetén változtat MAC-et. De ez már kb egyenlő egy gépen futó szülői felügyelet programmal. Ha a kontrollált fiók nem adminisztrátori, akkor azzal sem lehet (egykönnyen) megpiszkálni a felügyeleti programot.
Ha wifi van, akkor még szóba jöhet a RADIUS azonosítás - ha felhasználónként van beállítva a kerberos azonosítás, akkor szvsz úgy is beállítható a szülői felügyelet a routeren.
-
Sasos
senior tag
Igen, megpiszkálható, ráadásul mind a két fióknak rendszergazdai jog kellene, onnantól meg végleg szabad az út... Kipróbáltam, és tényleg nem olyan egyszerű a megoldás. Úgyhogy megkövetek mindenkit.
Amit még teszteltem, hogy a rendszergazdai fiókon cserélem a MAC címet, újraindítom a kártyát, majd utána törlöm a bejegyzést a registryből. Így dolgozik is szépen addig, amíg felhasználóváltás nem lesz, kijelentkezés nélkül... -
Keckix
tag
Van jelszó persze . Ékezet és spec karakter mentes.
Vagy nem hogy az a probléma hogy a távoli pc-ről (amin megvan osztva a könyvtár) azzal is kell csatlakozni a vpn router-ra kliensel?
Köszönöm a link-eket, de sajnos nem tudok angolul, és ez a google fordító elég tré sajnos.
-
Feribacsi555
senior tag
Tök jó, hogy ti ilyenekkel is tudtok foglalkozni
Nekem éjszaka jól jön a wifi, hisz az okostelefon, a tablet nonstop megy és akkor már inkább a wifit használják, mint a mobilnetet. Bár azt nem tudom, hogy mennyi áramot lehetne megspórolni egy időzített wifi-vel, de úgy sejtem
A másik.
Szerintem az emberek nagyon nagy többsége szinte egész nap magával hordja a telefonját, ami igen szépen tud sugározni, így már oly mindegy, hogy megy-e a wifi a környezetünkben, vagy sem.Ez csak az én véleményem volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mutatós, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi szabványt támogató, kétsávos, gigabites, USB 3.0 csatlakozós útválasztót mutatunk be.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Politika
- Automata kávégépek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest