Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Monitor hiba topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Az lenne az igazi, ha nv gtx590-hez is jönne egy hasonló hűtő.
-
yakuza.tora
addikt
"Vannak ennél drágább boltok." - Meg van a hardverapró!
Mielőtt nekiesik az ember, mint bolond a pi...nak, érdemes körbenézni az aprón. DDC 3-4K között kapható, tripla Xtreme (4,5cm vastag) radik is simán kifoghatók 10-13K között. Tartályok 3-5K között szoktak elkelni, a méregdrága csatik pedig 400-500 pénz között mocorognak. Csőből kevesebb, mint 2méterrel lehet számolni, így az sem olyan horror, ha nem a csillagos eget nézed ki. CPU blokkot is ki lehet fogni olcsó, én spec egy Enzo Sapphiret 10K-ért lőttem! (ezúton is sokszori köszönet érte Helkis kollégának
)
Más szempontból viszont igazad van. DE! A víz több, mint hűtés, és több, mint modding. Beteg emberek beteg megnyilvánulásai.
(jelzem, én is közéjük tartozom
) A legtöbb esetben úgy indul, hogy minimál projekt, de ha nem figyel oda, akár több százezer forintot is rákölthet az ember. Ettől függetlenül, ha nem veszíted szem elől az ár-érték-bővíthetőség lehetőségének szentháromságát, simán ki tudsz hozni "olcsón" egy komoly rendszert, amiben van tartalék, vagy a későbbi - további radiátorral és blokkal való - bővítés lehetősége...
-
lexandro
tag
Emmá hulladékfémnek sem lesz utolsó, amikor elavul a vas alatta
-
MPowerPH
félisten
Lehet azon filózni, hogy ennyiért már egy vízhűtés is megvan... De ez már alapjaiban nagy tévedés. Egy komolyabb vízhűtést nem fed le 100.000HUF. És a kártya árát nézve az a 35k sem annyira sok.
-
TomiLi
addikt
Persze, hogy nem befektetés, de van akinek szempont az anyagi része is, mert ha hobbi is, de nem olyan mély szintig, mint aki vízhűtéssel hűti a gépét.
De mint fentebb is írtam, senkit nem akarok arról meggyőzni, hogy a vízhűtés rossz, vagy felesleges. Én csak a saját (és sokak) szempontom szerint közelítek felé, ergo nekem jobban megéri egy léghűtő ( a magasabb hőmérsékletek, és estleges zaj ellenére), mint bármilyen vizesblokk. Mégha azonos árban van akkor is!
Egyébként kíváncsi vagyok mennyire igazolódik be a "jósok" jövőképe, miszerint két-három év múlva, ha lassan is de elkezdik majd szépen az "egybegépek" kiszorítani a piacról a mostani pc-t... Vannak akik már a vga-t úgy emlegetik, hogy arra a sorsa fog jutni, mint a hangkártya..... Akkor meg aztán semmi szükség nem lesz ezekre a hűtőkre.....
-
orbano
félisten
persze mert csak tripla méregdrága radit lehet venni, meg 55 eurós tartályt... dzsízüsz, a feléből is ki lehet hozni egy vízhűtést... pl itt vannak komplett szettek, ezekhez már csak a vga blokk kell: [link]
azért ez nem 450 eur. viszont cserébe csendesebb, jobban hűt, és soha az életben nem kell megválni tőle (ok, leszámítva a vga blokkot, de az meg ugye pariban van az ilyen léghűtéses monstrumokkal). azért bakker ez a sz*r 34e forint, egy jó léghűtés megint 15-20k. ehhez mérten nem olyan rosz vétel egy vízhűtés. pláne nem akkor, amikor csúcskonfigurációkról beszélünk...
-
-
Találtgyerek
veterán
Elég combos ára van,de akinek fontos,hogy alacsony üzemfokon menjen a kártyája az biztos megveszi.
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #37 üzenetére
Én értem! De hosszú távon az az jelenti, hogy egy vga cserénél teheted a polcra a vga blokkot, és vehetsz megint egy újat... ez természetesen a cikkben szereplő hűtőre is igaz, de jobban elterjedt a léghűtés, talán kisebb bukóval lehet eladni egy ilyen hűtővel szerelt vga-t, mint amin egy vizes blokk van.
Félre értés ne essék! Én nem a vízhűtés ellen akarok kampányolni, csak azok táborába tartozom jelenleg, akik egy ilyen léghűtőt jobban preferálnak a vízzel szemben.
A vízes hűtés elég kényes téma, ugyan egyszer kell megvenni, de ha el akarod adni, hát nagy bukta van rajta... -
Georg17
tag
A vízhűtéssel példálózóknak:
-Heatkiller Waterblock: 135EUR vagy AquagrATIx 6990: 125EUR
-XSPC RX360 Radiator: 100EUR
-EK-DCP 4,0 pumpa: 40EUR vagy Laing DDC-1Plus Pumpa 70EUR
-Víztartály 40EUR vagy 55EUR a két különböző pumpához
És még cső+csatlakozók (amelyek egyáltalán nem olcsók), hűtőfolyadék, esetleg még "Thermal Pad", házhozszállítás: 20 EUR, stb.Azaz ~450EUR. És ezek még olcsó árak. Vannak ennél drágább boltok.
Arról nem beszélve, hogy amely házba az AC hűtő befér kártyástól, oda nem biztos, hogy egy 360-as 60mm vastag radi is befér. De kár is ezt tovább ragozni. Egy normális vízhűtés sokkal drágább bármely léghűtési megoldásnál. Még akkor is, ha az 20-35E Ft. -
geri930427
csendes tag
Mikulás pottyanthatna ilyet a csizmámba
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Robi BALBOA #37 üzenetére
De lényegében kiadásról beszélünk.
Összességében arról beszélünk, hogy vagy ez, vagy egy komplett vízhűtő rendszer.
-
Robi BALBOA
őstag
Sokan írják, hogy kell pumpa/tartály/radi/csövek csak azt felejtik el, hogy ezeket később is fel lehet használni, így elvileg csak egyszer kell beruházni és onnantól jóformán csak a blokkot kell cserélni.
Meg aki nagy mahinátor az megoldja a radit is olcsón (ingyen) rossz kocsiból ki gépbe be és máris kész.(persze előtte át kell tisztítani -
TomiLi
addikt
sokan írjátok, hogy ennyiből kijön a víz is... Mármint a blokk! És a pumpa, tartály, csövek, csatik, cpu blokk, radiátor?
Főleg, ha egy 6990-ről van szó, akkor oda már kell egy méretes radiátor, hogy értelme is legyen a víznek, nem? (nincs ilyen tapasztalatom - sajnos - ezért kérdem - radiátor méretére gondolok főként...)
-
SzlobiG
félisten
Ennyiből már kijön egy vizes blokk...
-
Robi BALBOA
őstag
Ennyiért már érdemes inkább a vizzel bajlódni, a víz az azért csak viz. -
Ramoss
tag
Az igen!!Ez biztos hidegre teszi.
-
hétalvó
addikt
Dupla musashi kb.
Az ára pedig nem sok, ha le kéne vizezni se lenne olcsó.
Ha a 6950-emre az extreme 16k volt fethűtőkkel, lehet számolni.Azért van pár 6990-es tulajdonos aki erre a hírre várt már jó ide.
-
Gyufaaa
veterán
Brutál cucc lehet.
-
Prof
addikt
heh vicces, 38e-ért vettem a gigabyte 5870-et és halk és hűvös.
Hiába aki a csúcs VGA-t akar az perkáljon -
Sandrew
őstag
válasz
- = Zk = - #23 üzenetére
óó, hogy én anno mennyire szerettem volna a 3870 X2-mre vmi spéci hűtést. de azt a szériát lecarták
-
Silentfrog
veterán
Lehet,hogy drágáljuk de baromi jol néz ki...
-
- = Zk = -
félisten
én sokallom az árát.
persze, ha már fussa 6990-re, valószínűleg ezen nem gurigáznék. hm.óó, hogy én anno mennyire szerettem volna a 3870 X2-mre vmi spéci hűtést. de azt a szériát lecarták
-
rudi
nagyúr
Annyit tennék még hozzá, hogy az Arctic oldalán lévő árak rendszerint svájci mércével vannak. Például a Freezer 13 Pro ott majd' 13k forinttal van listázva, nálunk viszont 7-8k körül kapható. Egyelőre még boltban nem láttam (külföldön sem) a Twint Turbo 6990-et szóval nem tudom, menyiért adják majd de 20k környékét tippelek, ami szeirntem egy ilyen VGA-nál még emészthető.
-
H.O.D.
senior tag
Megmondom, hol bukik el a cucc: ha 4 VGA van a gépben, nem lehet felrakni
-
csaabz
őstag
Hu, tényleg komoly ára van... egyébként ki az, aki 6990-et vesz?
-
Sandrew
őstag
Nincs rendben az ára... Max 15k-t ér
Remélem ezen már normálisan megoldották a vrm hűtést nem úgy mint az 5870 esetében -
mghltm
addikt
a 6990 arahoz ( ~170e ) kepest rendben van a huto ara ( ~35e ), mashoz pedig nem erdemes ezt a monstrumot hasonlitani
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szépjószág, meg kell hagyni.
-
olcsó
-
akinho94
tag
Brutál
Más ennyiért vesz videókártyát
-
törölt tag
Picit kevesebbért vizesblokkot lehet rá venni:[link]
Szerintem túlárazott, még ahhoz képes is, hogy rétegtermék
-
bteebi
veterán
A hűtő még rendben van, de az ára egyáltalán nem. Szerintem 100$-nál nem ér többet. Persze a célközönségnek nagyjából lényegtelen az ár...
-
TomiLi
addikt
És miért csak most? Eddig nem lehetett, vagy nem akartak csinálni aftermarket hűtőt a 6990-re? (nem érte meg?)
Vajon a konkurencia is fogja követni? -
Regirck
senior tag
Nem semmi hűtő, nem semmi áron!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megérkezett a svájci vállalat Radeon HD 6990-re szabott egyedi hűtése
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest