Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sketchifun
senior tag
20 dollár, ergo 20 euróval drágább a 6300-nál a 6350, nem hinném, hogy ekkora teljesítmény többlet érhető el vele.
FX8350 viszont jó árban van.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
djculture
félisten
Ebből nekem a Phenom II X4 965 BE meg az fm2 apu-k ha nincs kesse az embernek vga-ra ér valamit.
Fx procik azok harmatosak de nagyon, ekkora órajelekkel brutális nem ilyen lagymatag teljesítményűeknek kellene lenniük. Tudom nem az órajel számít de sokan még most is csak azt nézik. Mint ahogy a vga-nál csak a memória mennyisége számít sok hozzá nem értő vásárlónál.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Nem vagyok oda érte egy AMD Phenom II X6 1090T Black Edition procit váltott amit átraktam a másodlagos gépbe de nem egy felhasználásnál látom hogy az x6 jóval gyorsabban csinálja meg az adott feladatot. Ez a modulos felépítés egy kiló lósz rt se ér ha nincs rá felkészítve az adott program.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Furcsa, hogy az FX-ek kapcsán a szakmai hírekből is kikopóban van a szakmailag is helyes megfogalmazás: 4 modulos, 3 modulos stb... ehelyett a 8 és 6 magos kifejezések szerepelnek... Természetesen ez a felépítés messze erősebb egy HT-nél, de akkor sem valós és egyenrangú magokról beszélünk, hiszen lényeges erőforrásokon osztoznak. Ha majd az Intelnek lesz valós, elterjedt 8 magos megoldása elérhető áron, akkor hogyan fogjuk hívni az AMD 4 modulos felépítését? Mintha... Majdnem... Kvázi... Látens? vagy milyen jelzők lesznek?
Ettől függetlenül a következő procim egy FX-8320 lesz. Fő feladata a videóvágás, amit egy I5-nél jobban, egy I7-nél pedig olcsóbban végez...
Meliora sunt bono inimica
-
ViZion
félisten
Nálam 960T-t váltott az FX és teljesen meg vagyok elégedve.
Persze programtól is függ, ezt meg kell nézni és eldönteni, h érdemes-e váltani, ennyi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz bluemirage #5 üzenetére
Minden számításra dedikált erőforrása van egy szálnak. Ezt lehet nyugodtan magnak hívni, hiszen ha megfelezed a modult, akkor önállóan működőképes marad mindkét rész.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
őstag
Ha megfelezem a modult, akkor ha jól tudom nem lesz teljes mértékben okés a működés, ha egyáltalán elvben működne... és nemcsak az osztott L2 Cache miatt.
Egy modulon belül vannak további megosztott erőforrások. Az FPU talán az egyik leglényegesebb amiből modulonként egy van... ha jól emlékszem... a többit már nem tudom fejből. Akkor anno ennek néztem utána. Amíg csak 4 szál kell addig nincs komoly gond, mert modul teljes architektúráját ki tudja használni azaz 1 szál. De ha egy modul már 2 szálat kap, akkor ott már osztoznak bizonyos erőforrásokon és a skálázódás hatékonysága nem teljes, de nagyságrendekkel, jobb mint egy HT-nél.... tényleg kvázi olyan, mintha 2 mag lenne. Tehát egy 8 szálas tesz eredménye, különösen lebegőpontos számítások esetén minden esetben mutatja, hogy nem valós 8 magról van szól. Tehát nálam azért még ott bujkálnak a "mintha" és "kvázi" szavak, ha magról beszélünk egy FX-nél.
Ettől még az új 8-as FX az egyik legjobb ár/érték arányú proci, egy 2013-as játék, akár multiplayer üzemódjára, továbbá komolyabb munkára: CAD, Videós munkák.Meliora sunt bono inimica
-
bteebi
veterán
Durva, hogy 100 dollár körüli összegért már egész jó procikat lehet kapni . Lassan már tényleg le kellene cserélnem a mostani gépemet...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
stratova
veterán
válasz bluemirage #5 üzenetére
Szerintem Steamrollerben már egyre inkább jogos lesz a magok említése - bár jelenleg nekem is a modul a szimpatikusabb - amott javul az etetésük.
-
T_Stark
őstag
Az FX6300 eddig is nagyon jó volt ár/érték-ben, most még jobb lesz.
Csak szerintem elég bénák ezek az új AMD logók?
-
Reggie0
félisten
Azert dobhatna az AMD egy procit, ami egy magon felveszi a versenyt a 3770k egy magjanak teljesitmenyevel.
-
do3om
addikt
Akkor a 4 Ghz-es 1090T még mindig viszonylag jónak számít?
Úgy egy hete próbáltam stabilizálni 4,2-re de nem ment vagyis 1,5 voltig mentem fel feszbe, és ott még fagyorr egy idő után, vagy kékhalál tovább feszemelést meg nem tartottam elfogathatónak a kapott MHz-ért.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
.mf
veterán
Továbbra is Trinity FM2.... Hová tűnt
Damon HillRichland? Már vagy fél éve beszélünk róluk, egy hónapja már "hivatalosan" el is indultak, de úgy látszik, gyalog, ha még mindig nem érkeztek meg. Már azt hittem, hogy ez a leárazás azért van, mert bejelentik a Richlandet föléjük, de nem... Kabini, Kaveriről is csak a szöveg megy, paper launch itt, vaporware ott... Pedig már igazán kíváncsi lennék rájuk...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
gabee97
tag
Teszt mikorra várható?
-
válasz bluemirage #8 üzenetére
Az FPU kettéosztható, tehát az is megfelezhető, ez alapján nevezhető 2 magnak egy modul, egyedül ha jól tudom csak az AVX utasítások esetén osztoznak az FPU-n a magok, mivel ez utóbbinak szükséges a teljes 256 bitnyi szélesség. Az osztott L2 cache hülye érv is lenne, mert egy mezei Core 2 Duo-ban is már osztott az L2, sőt egy lapkán van az egész. Akkor ez most 1 magos?
Make Asia Great Again!
-
djculture
félisten
Amd viszonylatban jónak számít, a legtöbb kódolásnál meg számolási cpu igényes feladatokban lenyomja az fx-eket mint a bélyeget. Játékra jobb az fx én is csak azért hagytam meg. fx-ek eleve win8 alatt kezdenek jobban profitálni a fellépésükből de az nekem a megjelenés óta agyamra megy. Ez a kiszivárgott blue se győzött meg, még mindig ezt a barom félépítést erőltetik.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz sketchifun #1 üzenetére
FX8350 viszont jó árban van.
ezt hol látod?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
válasz - = Zk = - #21 üzenetére
Nem mindegy? A lényeg, hogy jó az ára!
Amúgy annyira nem kell itthon örülnünk, mert szerintem ezek legalább 1000 darabos rendelésre vonatkozó árak, nem tudom, hogy a régebbi modellekből ki mer majd bevállalni egy-két "raklapnyit"?
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz antikomcsi #22 üzenetére
jah, ok. igaz. az.. az más
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
dezz
nagyúr
+(#4)
Hát tudod, ezek a hozzászólások meglehetősen ámátőrre sikerültek... Nézd csak meg, hogy melyik programod hány szálas! Nem a proci hibája, ha egy program pl. max 4 szálon fut. Egy normál 4-magos sem ér sz@rt se 1-2 szálas programokkal...
(#20): "a legtöbb kódolásnál meg számolási cpu igényes feladatokban lenyomja az fx-eket mint a bélyeget."
Milyen legtöbb kódolásnál és számolásnál!? Az ilyen programok többsége már képes kihasználni egy 8xxxx-as FX-et. Jó, persze, akad olyan is, ami nem.
Csak egy 4-magos Phenomot ne egy 4xxx-es FX-szel hasonlítsunk már...
(#7) Abu85: A teljes előoldali rész (L1I, fetch, decode, prediction, dispatch és még néhány apróság) közös, amit nem lehetne kettévágni, ill. megfelezni. Ezek korábban CPU magonként dedikáltak voltak. Most órajelenként váltakozva dolgoznak a két integer clusterre (és a 2-way multi-threadingben működtethető FPU-ra). Jelenleg éppen ez a legnagyobb kerékkötője a Bulldozernek. Az egy dolog, hogy két clusterbe van rendezve az integer scheduling, ALU-k, L1D, stb., ez így akkor sem nevezhető két teljes jogú magnak...
A műszaki tervekben az AMD saját mérnökei is CPU-magnak nevezték a modulokat és integer clusternek az integer "magokat". Marketing és/vagy felsővezetési döntés volt, hogy végül nem így került bemutatásra és kategórizálásra a Bulldozer. Ami szerintem egy öngól volt...
A Steamroller lesz az első olyan változat, ahol már két független decode lesz modulonként, ezzel akár 30%-kal javítva a teljesítményt.
-
őstag
-
rootry
tag
Remélem érezzük is majd ezt a nagy árcsökkentést.
-
derive
senior tag
Remelem mar az uj jovevenyeknek agyaznak meg ezzel a kiarusitassal Eleg underclockoltak a mostani FXek, hogy 2-300 MHzt gyarilag is emelhetnek rajta, aztan lesz FX 8370...
Apropo, tudja valaki, hogy tenyleg lesz-e 6 modulos Kaveri, vagy csak alhir? -Az mar majdnem FX lenne ajandek GPUval.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
MZperX75
addikt
válasz bluemirage #29 üzenetére
What?
-
őstag
-
MZperX75
addikt
válasz bluemirage #31 üzenetére
-
juve600
nagyúr
én azon is meglepödtem hogy az unlockolt ATHLON II X3 450 simán elveri a fm2-es ATHLON II X4 750K -át még ugy is hogy az első alapórajelen fut ,a fm2-es pedig 4.0 ghz-en
-
-
djculture
félisten
Lehetséges, nem vagyok amd mérnők de sok helyen ezt olvastam hogy ez miatt döglődik ez az architektúra. Valami van mert én is tapasztalom a régi x6 cpu igényesebb folyamatoknál aminél minden mag dolgozik erősebb mint az fx 8350-em. Játékba meg az fx8350 a jobb, gondolom jobb a magonkénti/modulonkénti teljesítménye.
Szerk: Ja akkor az a probléma, csak látható hogy egy nagy fék van a rendszerben
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz djculture #36 üzenetére
Ha minden igaz a cache miss és a magok etetése volt a koncepció achilles ina.
Steamroller ezeket hivatott javítani.A Bulldozer és a Piledriver modul esetében viszont a két integer magot és a megosztott Flex FP lebegőpontos egységet modulonként egyetlen dekóder eteti, ami órajelenként 4 utasítás fordítását végzi el és küldi a végrehajtók felé rögzített, Dispatch Groupnak nevezett makro-op négyesekbe. Itt keletkezhet a rendszerben egy komoly limitáció, ugyanis egy dekóder sok esetben nem tudja megfelelően etetni a teljes modult, amit a Steamroller kódnevű fejlesztés úgy orvosol, hogy mostantól modulonként két dekóder dolgozik ezen. Ettől nem kell megduplázott teljesítményt várni, de jelentős segítség lehet a rendszernek, ha a feldolgozók kihasználása javul.
-
stratova
veterán
Több oldal szerint több oka is van BD nem túl fényes szereplésének.
- a feljebb és itt is említett L1 problémája
- L2 és L3 cache latency: FX vs Thuban vs Sandy Bridge
- a Thuban 6x64 KB után 8x16 KB-ra kurtított L1D és a lassú L2 találkozása; L2-n már Piledriver is javított valamelyest.
- 1 decoder / modul -
dezz
nagyúr
válasz djculture #34 üzenetére
Az az egy FPU optimális esetben 2x annyi műveletet képes elvégezni, mint a K10+ féle. Kevésbé optimálisban pedig ~1.5x. Így a számolós programokban (renderelők, videokódolók) vagy egálban van a Thubannal, vagy szépen maga mögé utasítja.
(#36): Már kérdeztem, hogy miféle CPU intenzív feladatokban? Most nincs időm teszteket keresgélni, de a normálisabb, 8 szálon dolgozni tudó számolós programokban éppen, hogy az x6 marad le szépen az fx8350 mögött.
-
dezz
nagyúr
Gondolom, ilyenekre gondol, mint pl. a Cockos Reaper. Néztétek, hogy hány szálon fut? Nekem úgy tűnik (tesztek alapján), csak egy. Ha valóban így van, az szégyen a programra nézve. Bár a többi audiófeldolgozó program sem nagyon jeleskedik ebben.
(#43) lezso6: Nem lesz rossz, mondjuk a teljesítmény/fogyasztáson van is mit javítani.
-
Ja, ahogy néztem a Steamroller hírt, az ütemezők duplázásával a teljesítményen felül a fogyasztás is nőni fog, bár ezt remélhetőleg jól kompenzálni fogja a Flex FP herélése (csak egy MMX) és az L2 új energiamenedzsmentje.
Néztem ezt a HDL-t is, ami ugyan még biztos nem lesz szériatartozék az úthengerhez, de elég kecsegtető eredményt mutatnak a számok, fogyasztás és gyártás terén, bár teljesítményben korlátozó lehet.
Mindenesetre úgy érzem a bull egyfajta radeon HD2000-ként viselkedik, remélem hamarosan robbantani fog, ha nem steamrollerrel, akkor mással, de előbb-utóbb muszáj lesz egy komolyat odaverni az Intelnek. Nem mintha a piledriver olyan szörnyű lenne, sőt.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
dezz
nagyúr
Ha pár százalékkal nő a fogyasztás, de közben tegyük fel 30%-kal nő a teljesítmény, akkor végső soron sokat javul a telj./fogy. arány... Aztán lehet választani a korábbinak megfelelő fogyasztás melletti jócskán nagyobb teljesítmény, vagy azonos teljesítmény, de jóval alacsonyabb fogyasztás között. Mármint lesz majd ilyen és olyan "kiszerelés" is, és a fogyasztó majd eldönti, mi a fontosabb neki.
Igen, az első Bulldozer még igencsak nyers volt, de lassan talán beérik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
"Mindenesetre úgy érzem a bull egyfajta radeon HD2000-ként viselkedik, remélem hamarosan robbantani fog, ha nem steamrollerrel, akkor mással, de előbb-utóbb muszáj lesz egy komolyat odaverni az Intelnek."
Sajnos a Desktop ágazat hanyatlóban van és ennek üteme gyorsulni fog. A most kijövő megoldások már a romlás virágainak előhírnökei. Ennek ellenére talán van még egy utolsó tánc, egy végső kör... és most én is az AMD-re fogadnék... úgy néz ki, hogy hamarosan be fog érni a bullal kezdett formabontó elképzelése.
A gépépítők' topikjában az utóbbi néhány hónapban már egyre több AMD gépet raknak össze. Multi BF3 és CAD-es munkáknál már nem kérdés, hogy új 8-as FX. Az fx-6300 sem ritka kisebb feladatra. APU-s megoldás is gyakori.... internet, multimédia.
Egyre jobban csökken az I3 és I5 szelete. Talán lassan visszatérnek azok az idők amikor ugyanott X4-9xxBE-t ajánlottak orrba szájba... akkor az volt a bestbuy. Sajnos ugyanott az is látható, hogy irodai célra viszont az I3 és az az alatti, Pentiumos osztály mindent visz... és talán joggal. Ott pedig van piaci mennyiség... Dell, HP...@dezz
Amit linkeltél képet az nem a legjobb. Szerintem egy X264-es videó kódolás jobban skálázódik, így az jobban mutatja a teljes terhelés alatti teljesítményt. Úgy már. pl. az X6-ok is előrébb kerülnek, miközben a 2+2 szálas I3 lecsúszik, a régi X4 alá is akár.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Oliverda
félisten
válasz bluemirage #47 üzenetére
Évek óta nem a desktop kedvéért fejlesztik ezeket. Mobil és szerver, a "maradékot" pedig lehozzák desktopra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dezz
nagyúr
válasz bluemirage #47 üzenetére
A linkelt tesztek közül ez használta ki a legjobban az FX-eket. Szerintem éppen elég jól skálázódott. Az i3 pedig az utolsó előtti volt. Nem tudom, mi a "nem a legjobb" ezen?
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Közben néztem x264 teszteket, ott az FX-ek egy fokkal rosszabbul szerepelnek, azaz kevésbé használja ki őket a program. De legalább az x6-osok is kevésbé maradnak le a mezőnytől, hurrá. (Lealázásról továbbra sem beszélhetünk az x6 részéről. Azt hagyjuk meg az ilyen néhányszálas, avítt alkalmazásoknak.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én nem az egyik vagy másik proci mellett akarok lándzsát törni.
Csak egy megjegyzés volt, hogy az x264 vagy más szépen skálázódó többszálas kódolás talán jobb összehasonlítási alap. Bármi is legyen a végeredmény.
x6 6 magja az fx 4 modulos felépítése ellen, vagy egy i3 2+2 szála egy valós x4 ellen. Teljesen mindegy, a lényeg, hogy jól skálázódó legyen a teszt és gyakran' használt valós terhelés mutasson.
De erre meg jönnek a nagyra nőtt gyerekek, akiknek viszont inkább egy BF3 multi teszt a fontosabb, azonos VGA-t feltételezve, azonos órajelen.Meliora sunt bono inimica
-
Oliverda
félisten
válasz bluemirage #52 üzenetére
Ezen jót derültem, de a akad még ott pár hasonló gyöngyszem.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
őstag
Hát én nem értek a játékhoz én már abból kinőttem
De nem lehet, hogy pont itt is arról van szó ami ebben a topikban is felbukkant:
szálak, magok, modulok ezek szűk keresztmetszetei... konkretizálva az, hogy pl. a Dirt Showdown nem skálázódik...
Na mindegy... fogalmam sincs, hogy a viszonylag átfogónak tűnő teszt mennyire igaz. Ennyit a tesztekről... de a kódolási és BF3 multis része reálisnak tűnik és a benne lévő procik jók ehhez a topik témához.
Részemről vége az off-nak.Meliora sunt bono inimica
-
dezz
nagyúr
válasz bluemirage #52 üzenetére
"vagy más szépen skálázódó többszálas kódolás"
Na de hát a #41-esben látható is épp ilyen! Nagyon szépen fut az a 8 szál az FX-8350-en, és mivel az órajele is magas, így nem csoda, hogy az élen végez... Az FX-4xxx-es is ezért szerepel jól, majdnem utólérve az x6-ost: bár csak 4 szál fut rajta, de magasabb órajelen. Teljesen jó ez így...
Az x264 encoder az FPU-ra épít erősen (integer SIMD, de azt is az FPU végzi), amit jól ki is használ, ezért itt is jól szerepelnek az FX-ek, de ez egy másik helyzet, közelebb áll a 3D rendereléskor láthatóhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest