Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
szeky81
tag
-
veterán
-
szeky81
tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy kis SE-nek.
Olyan kérdésem lenne, ha facebookon megnyitok egy linket ott be lehet-e kapcsolni azt, hogy ne fb-on belül nyíljon meg, hanem a safariban pl.?szódabikarbabónábó'
-
veterán
válasz marcitp #10895 üzenetére
Persze, ezen nem veszünk össze.
Én a telefon színéről-kinézetéről beszélek, hogy szeretem azt látni amilyen valójában. Hiszen ezért vettem az adott színben. Ezért is használok (használtam) csak átlátszó tokokat. De az alakján/formáján ezek is rontanak.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
marcitp
őstag
válasz sityupityu #10894 üzenetére
Sztem jól áll neki.
Ha üveg lenne a hátlap, mint akár az i4-nél, azt mondanám, ront rajta.
Minőségérzetre csupaszon az SE sehol sincs az i4-hez képest, szóval sztem ez a tok dobott rajta
De tudod, ízlések és pofonok, mindenki úgy használja, ahogy tetszik neki és szereti.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
veterán
válasz marcitp #10892 üzenetére
Ez nem ront a külsején? Csak maga a telefon nem látszik tőle. Egyébként én is ennek a márkának az átlátszó tokját használtam.
(#10893) tuzpenge Nem mertem többet írni, mert már nem emlékeztem pontosan rá. Egyébként biztosan van benne valami, mert pl a 3330-es került kb 40-45-be (ennek az ára megmaradt pontosan bennem), és ez a telefon egye sehol sem volt a korábban említetthez képest.
-
tuzpenge
őstag
-
marcitp
őstag
válasz sityupityu #10884 üzenetére
Nekem előfordul, hogy meló közben leesik. Van, hogy magasról.
ezt a tokot merem javasolni - akinek kell - , nem ront a külsején (szerintem).https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
csacsi67
addikt
válasz betyar1974 #10889 üzenetére
Ezeken menj végig pontosan [link] Win10 nálam müködik.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Net.-et nem tudom megosztani adatkábelen(usb) keresztül. Mit nem állítottam be?
Mobil adatf. be van kapcsolva és a személyes hotspot is usb-re. -
veterán
válasz Mágus2 #10887 üzenetére
Szerintem csak megszokás kérdése. Hozzászoktál te is a tokhoz akár csak én. Csak pár órája vettem le e tokot, de már ennyi idő után is kezdek egyre jobban hozzászokni, hogy nincs rajta. Egyre jobban kézreál. Megtanulja az ember másképp fogni.
-
Mágus2
Közösségépítő
Eléggé csúszik, ha nincs rajta tok. Ezért van nekem egy vékonyka műanyag tok, gumírozott borítással. A sima szilikon tok undorítóan zsírosodik.
-
Czvik2.0
tag
válasz sityupityu #10885 üzenetére
Ezzel én is pontosan így vagyok.
-
veterán
Az előzőhöz még annyit, hogy tudjátok, hogy mire jöttem rá? Nem is a telefon a nagy biznisz hanem a telefontok árusítás.
-
veterán
Ma megszabadultam végleg a telefontoktól. Már nagyon be volt sárgulva, mondom leszedem, veszek rá másikat. Ekkor döbbentem rá (bár már korábban is megfordult a fejemben), hogy egyáltalán mi a büdös fenének van tok nekem ezen a telefonon? Van egy 1,5 éves karcmentes telefonom, aminek a megvételében nem kis szerepe volt a külső megjelenésének. De mi értelme volt, ha végig egy idióta tokban tartottam? Hiába átlátszó szikikontok, akkor is elveszti a telefon a külső szépségét. Kinek tartogatom? Legyen egy külsőleg sértetlen telefonom ami belül már döglött? Vagy hogy a következő tulajnak legyen egy karcmentes telefonja? De nálam még ez sem játszik, hiszen soha sem adok el telefont. Hamarább ajándékozom inkább el a családban valakinek ha éppen az hirtelen rá van szorulva és nincs neki. Visszagondolva kb 15 évvel ezelőtt (vagy még több) is vettem drága telefonokat (pl 6210-es nokia stb), amik simán kerültek akkoriban 50-60 ezer forintba és azokat sem tettem tokba. Jó, persze masszívabbak voltak, de akkor is, eszem ágába nem jutott, hogy elcsúfítsam őket egy tokkal, pedig már voltak akkor is.
Úgyhogy mától vége a toknak, többet nem lesz ezen a telefonon. Ha leeseik és baja lesz akkor (amúgy nem szoktam leejteni telefont) akkor így járt. Ez egy használati eszköz.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
half333
őstag
-
daara
aktív tag
Mostanàban furán merül a telefon néha birja után hirtelen elkezd zuhanni az akkuszint..clean instal? 11.2.5 + gyorsan is merül egy hete kb.
-
csibabu
tag
Sziasztok! Szokott a SE készülékem olyatcsinalni mostanában hogy a lezáró/ bekApcsolo gomb nem reagál semmire, hárs reset után sem. Valamint olyan is volt hogy beszéltem telefonon és zúgása lett a vége, pedig térerő volt. Valakinek produkált e ilyet a telefon vagy hogy ez hardveres probléma e? Garanciában foglalkoznak ezzel? Február 9ig van garancia rajta
iPhone 14 Pro
-
marcitp
őstag
válasz csokito100 #10877 üzenetére
ne foglalkozz vele, másképp' használjuk. Nincs ezzel baj. Nekem január 29.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
aujjobba
addikt
válasz csokito100 #10877 üzenetére
Nem időre megy, az utolsó 100 bejegyzés látszik.
-
half333
őstag
válasz marcitp #10874 üzenetére
[iphone alkalmazások] - itt lehet többet tudnak
segiteni. -
marcitp
őstag
Esetleg tudtok javasolni valami normális tárcsázót, mint pl mondjuk droidon az exDialer volt?
Jó lenne ha nem csak 1 hét lenne a call log, kicsit több infó, ilyenek.
Elnézést, ha nem idevaló a kérdés, de hátha mást is érint.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
kisqp
tag
válasz sityupityu #10871 üzenetére
Köszönöm, levettem mindenhonnan.
@wajk: Én ilyen célből írogatok ide.
Vettem az adást.
-
veterán
Az alkalmazásfrissítés gombról én azt hittem, hogy magát az appot frissíti újabb verzióra a háttérben.
Lehet, hogy én is hülyeséget írok, de szerintem pont az van amit te mondasz. Nekem ez mindig is ki volt kapcsolva és mégis ugyanúgy megkapom az üzeneteket (face, messenger stb).
szerk: (#10870) Wajk Akkor ezek szerint az üzenetjelzéseknek ehhez a dologhoz nincs köze. Sőt, biztos hogy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
érdemes átolvasnod pár iOS tippek-trükkök alapok cikket. Én is megtettem anno és jobban érti az ember a működést. Az "Alkalmazásfrissítés a háttérben"-ről röviden annyit, hogy ha az be van kapcsolva akkor az adott appok frissíthetik a tartalmukat, pl ha Gmailnél be van kapcsolva, akkor az nem azt jelenti, hogy jelzi az új üzenetet hanem amikor megnyitod már egyből friss tartalommal, lekérdezett üzenetekkel nyitódik meg, nem megnyitáskor frissül. A Gmail esetében ha ez ki van kapcsolva az üzenetjelzés ugyan úgy működik a Push rendszeren keresztül. Ugyanis van egy ilyen része is az iOS-nek, ami minimális erőforrást fogyaszt és appok használhatják ezt a "jelző rendszert". Ebben az esetben a Gmail jelez, hogy új üzenet van, de csak akkor fogja ténylegesen letölteni, ha rákattintasz az értesítésre vagy megnyitod az appot.
Biztos nem volt egészen szakszerű, de remélem nem fogalmaztam túl bonyolultan.
(Az appok frissítési beállításait az AppStore-ban adhatod meg.)(#10867) sityupityu: nekem is
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
kisqp
tag
válasz radi8tor #10868 üzenetére
Emlékeim szerint ez volt rajta alapból, mert két napja hoztam csak el. Bár valami frissítést elvégzett tegnap, de mobilnetről, ami nem is volt engedéyezve (talán még otthon töltötte le?) és utána Sirit kellett (volna) beállítanom. Az tuti, hogy 11-gyel kezdődött a verziószám, most meg 11.2.5-re lehetne.
Az alkalmazásfrissítés gombról én azt hittem, hogy magát az appot frissíti újabb verzióra a háttérben.
Egyébként érdemes frissíteni? Vagy ennél az OS-nél is érdemes várni?
Update:
kikapcsoltam a gmailnél és két perc múlva jött egy üzenetMellesleg, akiknél ki van kapcsolva ez alapból, azok például hogy kapnak whatsappon viberen stb üzenetet? kétóránként megnézik?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Wajk
addikt
válasz csokito100 #10865 üzenetére
nálam minden alap, nem is tudom azt hol lehet állítani
na majd reportolj, szerintem a háttérben futással élhet vissza a kis dög, mert nálam szépen dolgozik
-
Wajk
addikt
válasz csokito100 #10863 üzenetére
nálam nincs is a Gmail a listán az Akksinál, de érkeznek szépen a levelek. Ellenben az "Alkalmazás frissítése háttérben" lehetőségét elvettem tőle, próbáljátok ki
-
scyllarus
veterán
Amennyire tudom (én is csak nemrég használom a telót) a GMail hajlamos sokat enni, pont, ahogy mondtad.
Mintha már olvastam volna ilyesmi panaszt.[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
kisqp
tag
válasz scyllarus #10859 üzenetére
Köszönöm!
Ami ebből gyanús, az a gmail 8 perces használata 6%. A többi érthető, illetve nem használtam ma, csak tegnap. Lehetséges, hogy mivel a gmail nem "gyári" alkalmazás, többet fogyaszt? (facebook pl 30 perc 11%, arányaiban a gmail dupla annyit használ.)
11.2-es a rendszer.
-
-
kisqp
tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy IOS-en is beragad valami, ami meríti az akksit? Tegnap reggel. csak az Ibooks van megnyitva (háttérben) és párszor ránéztem a telefonra éppen csak, amikor jött valami, és kb 10%-ot esett reggeltől délig a töltöttség.
(két napos teló, lehet, hogy még "be kell állnia" az akksinak?)
-
kisqp
tag
Használja valaki MiBand-del a telefont? Lehetséges, hogy a MiFitben csak a hívásra lehet beállítani, hogy rezegjen a karkötő?
Próbálom beállítani a telefont mindenre. Whatsapp üzenetek a google drive-on voltak elmentve. Azokat vissza tudom hozni valahogy?
-
kisqp
tag
Sziasztok!
Átvettem ma az új telefont. Apple ID létrehozása közben, már a felhasználási és egyéb feltételeknél tartok, hiába fogadom el, egyenként is, ismeretlen hiba miatt nem sikerül létrehozni.Ötlet?Update:
Sikerült!
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Hello!
iPhone SE ujjlenyomatolvasója elromlott. Javítható? Ha igen hogyan vagy mennyiért?
-
-
b.kov
senior tag
válasz radi8tor #10841 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.
Persze érdekesnek érdekes, meg én is olvasom ezeket, de ezekkel a cikkekkel sem alátámasztani, sem cáfolni nem lehet.Egyébként én szomorú vagyok, ha ezt a 3 készülékes felállást tervezi tényleg az Apple.. Már azzal sem értettem egyet, hogy az iPhone Plus modelljeit megkülönböztetik nem csak méret, hanem felszereltség ügyileg is. De ez egyenesen katasztrofális szerintem. Persze ez így nekik valszeg nyereségesebb üzlet. Hozzáteszem, h addig, amíg nem unják meg az emberek a prémium kategórián belüli prémiumizálást..
-
Wajk
addikt
van az több is már... -> 2017
-
natë
nagyúr
Ennyit az SE2-ről.
-
scyllarus
veterán
válasz tittipecci #10835 üzenetére
A GBoardot használom alapból, tökéletesen működik. 11.2.5.
Sirit nem tudom, céges teló, tiltva van[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
csokito100
aktív tag
válasz tittipecci #10835 üzenetére
Most próbáltam.Gyári billentyűzettel, normál üzenetnél,viberen,whatsappon és skypon is működik az üzenet irása diktálással magyar nyelven tökéletesen. Egyedül messengeren a gyári billentyűzet használatakor angolul irja,viszont amikor átváltottam gboard-ra, akkor tökéletesen irta magyarul.Szerintem nálad valami beállitás gond lesz.IOS11.2.2 nálam. Üdv
-
tittipecci
csendes tag
11-es verzió óta nem megy magyar és német nyelven a diktálás (angol működik)
A hibajelenség minden üzenet alkalmazásban(üzenetek, messenger, viber, whatsapp, email, stb..): a mikrofon szimbólum megnyomása után elhangzik a szignál, hogy a telefon diktálásra készen áll, elmondom a szöveget, nem történik semmi, megnyomom a mikrofon szimbólumot újra, diktálás vége szignál megszólal, majd indul egy végtelen homokórázás a beviteli mezőben, amíg bele nem klikkelek a mezőbe - ekkor eltűnik a homokóra, a mező üres marad.
Siri engedélyezve (minden siri funkció kikapcsolva-bekapcsolva, hangom újra feltanítva)
Általános/Billentyűzetnél diktálás engedélyezve, mindhárom diktálási nyelv bepipálva.Újraindítva.
Hard reset megcsinálva.Akkor se.
Tipp?[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz Šolaire #10832 üzenetére
Azok a feszültségtüskék nem lesznek 1000V-osak, és az elosztód nem fog megszakítani. Ahhoz valami szünetmentes táp kellene, ami kisebb tüskénél is átkapcsol akkura, majd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem. Az adapter 100-240V között is működik. Egy kis feszültségingadozástól amúgy sem lenne gond. Kb olyan, mint amikor kontakthibás a kábel. Attól se romlik el a telefon...
Solaire: túlfeszvédő nem a feszültség ingadozástól véd meg, hanem a villámcsapástól. 1000V körül szakítanak meg azok.
Ha feszültség ingadozás ellen akarsz védeni valamit, akkor egy on-line szünetmentesre kell kötni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
mpv
aktív tag
Sziasztok!
Ha töltöm a telót,és feszültség ingadozás van(pislog a lámpa) okozhat kárt a készülékbe? -
-
törölt tag
válasz csokito100 #10824 üzenetére
Nem néztem be semmit. Ne magadból indulj ki. A nagy többség a legkisebb tárhelyűt vásárolja, ez most 32GB. Az eredeti 16 GB SE megjelenési ára is 150-160K volt, ezért gondolom most is ezt. "Jóval magasabbra" nem lenne értelme belőni az SE2-t, pl. 200K-ra. Mert akkor a 7-es megölné.
-
DaWe94
senior tag
válasz csokito100 #10824 üzenetére
Én is így vagyok. A felhő számomra csak biztonsági mentés... részben. Szeretek sok képet tárolni a telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
csokito100
aktív tag
válasz #86564352 #10822 üzenetére
Azt szerintem benézted, hogyha kijön az új SE, akkor 150-160K lesz. Biztos lehetsz benne, hogy kezdő ára jóval magasabb lesz. Később,a megjelenés után kb egy évvel, már ha szerencséd van, megkapod annyiért. Mivel most a 128GB-os SE 130-150K.Nekem nem opció a kis tárhely, mert ha egy telónak ilyen jó kamerája van, akkor had használjam korlátozás nélkül! Tudom felhő,stb, mielőtt betámad valaki ezért a mondatért is. Persze a hit hal meg utoljára!
-
aujjobba
addikt
válasz VoltanIgor #10806 üzenetére
A rendszer és az alkalmazások is gyorsítótáraznak.
Ez azt jelenti pl a Facebook eltárol a telefonon jónéhány képet és egyéb tartalmat a telefonon.
Ezt azért teszik, hogy ne kelljen minden egyes megnyitásakor és pl a Facebook falon egy görgetés során mindig újra letölteni mindent a netről. -
törölt tag
válasz lugosi #10821 üzenetére
A legújabb pletyka inkább május-június. Bárcsak mégis márciusban megjelenne.
Ár szempontjából én úgy gondolkoznék az SE most 90-100-110K, az új SE induláskor 150-160K körül. Jobb előlapi kamera, jobb Touch ID, jobb CPU miatt most már érdemes kivárni aki most áll vásárlás előtt, viszont ettől még az eredeti SE is jó készülék marad még.
-
-
half333
őstag
Üdv! Hogyan lehet az apple-nek irni hibáról,illetve csatoljak hozzá videót az unlock lag-ról? Ha magyarul irok azt nem értik meg gondolom,angolul meg nem tudok,a google fordito meg nem épp a legpontosabban fogalmaz. Valaki jelezte amugy már a hibát? Nagyából minden klappol,leszámitva ezt az idegesitő viccet! 😁
[ Szerkesztve ]
-
DaWe94
senior tag
válasz juuzer #10816 üzenetére
Tudsz visszamenőleg viszonyítani a szoftveres támogatás illetve teljesítmény terén. Tehát hogy kb milyen lesz az SE x év múlva... Innentől kezdve szerintem neked kell eldöntened hogy meg fog-e felelni neked majd a későbbiekben. Hülyeség így látatlanba kijelenteni hogy megéri vagy nem éri meg... valakinek megéri valakinek nem. Szerintem
-
juuzer
addikt
Köszönöm. Elnézést ne haragudjatok. Én a 6 plus után leszálltam az iPhone vonatról (2. kártyára használom áltlaában )
Amúgy az akksi téma nem is izgatna, mert azt én is tudom, hogy ez valamelyik következő iOS iterációban kapcsolható lesz. Viszont amit írtam, a laggos UI jobban zavart. Viszont meg egyéni vélemény, de az 5s óta meg nincs szép ájfon, így a szívem az SE felé húz
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
Btw megéri még SE-t venni? Szegényt múlt héten úgy széttörtem meg annyi bajom volt vele, hogy inkébb beneveznék egy újra.
Vamos a la playa.
-
DaWe94
senior tag
Nem teljesen a témához tartozik de nálam most azt csinálta a beta a felrakás után hogy a system az összes szabad helyet felzabálta. tehát simán felment 9GB-ra is. Így kellett egy reset. Amint szabadítottam fel helyet, azt is elfoglalta hamarosan. Viszont érezhetően gyorsabb a telefon már. Szóval valamit babráltak már. Este lecsekkolom a cpudashert is.
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Húha.
Nekem a 16Gb-os 5S-emen volt kb 8-9Gb szabad hely bőven. Hozzáteszem, h clean install után. Lehet meg kellene próbálnod neked is. -
VoltanIgor
tag
Valaki észrevett már olyat, hogy fogy a tárhely folyamatosan?
16 gigás cuccom van, és 11.2.2 van rajta (bánom már, hogy váltottam 10-ről...), és amikor az új rendszer ráerült, 9.4 giga volt használatban, mostanra már 10.3, és nem tettem fel rá semmi újat, 2-3 fotót csináltam, de azokat is archiváltam már.Most 10.3 out of 16 gb used, és az infó szerint ebbők az egészből 5.66 giga a System.
Ez normális? Tehetek valamit ellene? Látszólag a semmitől fogy a helyem, elég durván.
Help pls!
-
november
tag
válasz betyar1974 #10798 üzenetére
betyar1974 és b.kov köszönöm a válaszokat.
-
Wajk
addikt
válasz ujskodas #10800 üzenetére
a hsz második felére reagálva: NE nyisd meg a mellékletet, még véletlenül sem és hasonló esetekben mindig csekkold a küldőt, mint ebben az esetben is nem az Apple-től jött az e-mail...
nem mellékesen az ilyesmit mindig a hivatalos oldalon/admin felületen csekkold
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest