Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
inkább erre van a szaktopik, de ha elindították a függetlenítést akkor már jó nyomon vagy. Mac gép nem kell, de iTunes program igen (Win/Mac mind1). Emailre nem kell várnod, rádugod a telefont a gépre amikor az iTunes már fut. És ha az Apple szerverről már azt az infót kapja a készülék az iTunes-on keresztül, hogy függetlenítve lett, akkor kapsz egy szép kis ablakot.
átfutási idő a kérvénytől az ablakig kb. 1 nap - 1 hét
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni hivatalos függetlenítéssel kapcsolatosan, hátha itt tudja valaki a választ.
Adott egy iPhone 11 pro készülék amiről 2021.10.21-én lejárt a 2 év Vodafone hűség.
Ma bementem a Budapest Árkádba lévő Vodához, ahol elhajtottak, hogy vigyem be a készüléket és ők ott a helyszínen függetlenítik.
Átsétáltam a Sugárba lévő Voda üzletbe, ahol minden szó nélkül ( mivel én vagyok a számla tulajdonos) elindítottak a függetlenítő kód kérését, amit elméletileg ma mail-be meg is kellene kapnom, és ha ez megvan akkor akkor egy Mac gépre dugva tudom függetleníteni a telefont
Az ügyfélszolgálatot nem tudom egyszerűen elérni, nem veszik fel. igazából az lenne a kérdésem, hogy tényleg ilyen balfasz módon megy a Vodás iphone telefonok függetlenítése, vagy az ott ülő dolgozok nem értenek hozzá?A segítségeteket előre is köszönöm.
-
HuSzy1990
csendes tag
Használ valaki anker powerbankot? Honnan érdemes rendelni?
-
perge666
veterán
Úgy értem hogy akku widgetet raktam ki a főképernyőre.
Az ébresztőnél én nem szoktam teljesen lehúzni,csak jobb felülre bökök,picit lentebb húzom és egyböl látszik hogy be van e kapcsolva az ébresztő,vagy rábökök az ébresztés ikonra.
Egyértelmű hogy a régi telefonokon jól bevált egyszerű megoldások a legjobbak,de itt sajnos így oldották meg,pedig szerintem itt is elférne az a plusz 1-2 ikon a notch mellett.
De hátha valamelyik frissítéssel előbb-utóbb meglepnek vele. -
Atalata
tag
válasz
perge666 #395 üzenetére
Hali. Hogy érted, hogy kiváltható? Mondjuk az még nem zavarna de az h az ébresztő ikont se mutatja csak akkor amikor lehúzom a sávot ez már azért kellemetlen. Plusz ami még zavar h írásnál nem a billentyűzeten tarva kurzorozok hanem a szövegen. Persze mindent nem lehet.
De h legyen pozitiv hamar meg lehet dzokni. Face id eddig flottul megy. Akku is bírja azt ami nekem kell. Plusz végre egy normális telefon méret.
-
Atalata
tag
Sziasztok. Ma leptem meg magam egy 13 minivel. 8rol jöttem át. Vagyis még folyamatban.
Ami érdekelne: felső ikonok (wifijel,akku ikon) szerkeszthető? Pl ebresztő ikon nincs. Akku % nincs.
Egykezes mód bekapcsolása. (Kerestem nem találtam)
Tárcsázón még mindig nincs lehetőség beleszerkeszteni?
hirtelen ennyi. -
zoo8800
veterán
Sziasztok!
Hol lehet most (lehet-e egyáltalán) ilyen telefont kapni az országban? A 128 GB-os verzió érdekelne, szín mindegy. Sufni GSM-ektől tartok kissé. -
TDX
tag
válasz
SidCorky #389 üzenetére
Pontosan, nem attól lesz kompatibilis. Viszont ha a hátlapot nem fedi el, akkor egyértelműen kompatibilis, függetlenül attól, hogy toknak hívod vagy sem.
A termékleírás alapján pedig igenis egy tok a fentebb írt termék, és tapasztalat alapján is, mert ha leejtettem a telefonom, is a tok sérült nem a telefon. De ha te azt szeretnéd, hívd nyugodtan nem toknak -
TDX
tag
Én egy Rhinoshield Mod NX tokot használok. Ami jó benne, hogy kétféleképp használható: vagy a berakott hátlappal (amit bármilyen mintával is rendelhetsz, bár én átlátszóval rendeltem), "Standard" módban, vagy "Bumper" módban, ahol nem rakod be a hátlapot, hanem csak azt a műanyag plusz keretet ami a rakd össze a saját tokod résznél is látható.
Nem hinném hogy mindenkinek tetszene ez a tok, szóval nem mondom hogy biztos jó választás számodra, de nekem nagyon tetszett alapból és be is jött
Szerk.: én általában bumper módban használom, úgy lemértem és a magsafe töltő ráfér a hátlapjára (nincs olyan töltőm, de megnéztem a méreteit). Ha hátlappal van, akkor a hátlap egy síkban van a kamerákkal, talán egy fél miliméternyire ki van emelve a kamera körül a hátlap, de tényleg nagyon kicsi a kiemelkedése. -
csab2
veterán
Tudtok ajánlani olyan tokot iPhone 13 minire, ami Magsafe-es, és teljesen egy síkban van a telefon hátlapja? Tehát nem áll ki a kamera. És azért ne legyen valami bumfordi rondaság.
-
perge666
veterán
válasz
ForgeszHUN #383 üzenetére
Dehogy haragszom.
Összességében szerintem mindent tud amire szükséged van és amit droidon is használsz.Én 2 éve vissza akartam térni Androidra,de 10 hónapig áltattam magam hogy jó az nekem de végül visszajöttem IOS-ra.
Van aki pedig az IOS-al nem tud élni,nincs abbol semmi probléma,ki kell próbálni és megtudja az ember.
Én annó úgy csináltam hogy vettem egy régebbi olcsó Iphonet,mert ha nem jönne be akkor vissza térek droidra,de 1 hónap után már vettem is egy új Iphonet,mert engem elcsábított.
Ezért javaslom hogy inkább próbálj te is valami régebbi modellt néhány napig/hétig ha teheted.
“ Az evés próbája a puding “vagyis fordítva
-
perge666
veterán
válasz
ForgeszHUN #381 üzenetére
Hasonlítani maximum a 8-al tudom mert előtte olyanom volt.
13-ban elvileg nagyobb akku van és jobban birja….
Igen vannak albumok,zenét is lehet rá másolni,azért annyira ne nézd már le az ios-t.
Töltőfej mind jó hozzá amibe bele tudod dugni a kábelt,max a sebesség változik.
A Geart is össze tudod vele párosítani,de tudtommal nem lesz teljes értékű,ahhoz Apple Watch kellene.
Nekem 2-es acél watchom van és teljesértékűen működik a 2 eszköz egymással. -
ForgeszHUN
friss újonc
Sziasztok!
Kis segítségre szorulnék, több kérdéssel kapcsolatban.
Eddig androidos voltam, viszont vágyom valami újításra, valami másra. Végre visszatért az iphonoknak az a formája, ami anno az 5-ös szériában megtetszett. jelenleg Samsung s9+-om van és a váltáson gondolkozok, iPhone 13 mini, illetve a sima 13 a két készülék ami megtetszett.
Olvastam több helyen is teszteket, de nem tudok dűlőre jutni. A mininek tetszik a mérete, teljesen jól kezelhető egy kézzel, viszont fontos lenne az üzemidő is. Mekkora különbség van a két telefon üzemideje között a valójában, illetve összességében mennyi különbség van a kettő között? :D
Teljesen átlagos felhasználó vagyok, olyasmi dolgokra vagyok kíváncsi amit átlag használat mellett észre lehet venni. :DEgyéb érdekességek jutottak még eszembe:
A galériában lehet albumokat létrehozni vagy csak időrendi sorrendben jeleníti meg őket? ( Munka miatt érdekes)A Samsung s9+ gyári (gyors) töltőfej jó lehet vagy érdemes megvenni a gyári 20wattost?
Zenéket lehet letölteni rá vagy csak Spotify és egyéb hasonló programokon keresztül lehet hallgatni? ( Régi módi vagyok, még mindig youtuberol töltöm őket :D)
Van egy Samsung gear watch órám. Össze lehet kapcsolni az iPhonet vele?
Egyelőre ennyi jutott eszembe, nagyon szépen köszönöm ha valaki segít nekem :D
-
szkuvi
tag
válasz
palfitom #374 üzenetére
Köszi, a 256-ot én is kicsit overkill-nek érzem, a mostani használati szokásaimból kiindulva.
Bár nem tudom, nem volt még iPhone-om, de olvastam olyat, hogy az idő előrehaladtával az "Egyéb" tárhely hajlamos nagyon meghízni, és erre nemigazán van párkattintásos megoldás.
Eladás nem igazán téma nálam, szeretem megtartani a korábbi telefonokat
-
szkuvi
tag
válasz
palfitom #372 üzenetére
No igen, jelenleg ez a 40 gb úgy néz ki, hogy 17 a rendszer, 21 gb appok. Ebből cirka 10GB a spotify (kb 2000 letöltött dallal).
Nem vagyok nagy fotós, jelenleg - covid miatt is - alig van fotó a telefonomon, de tegnap számolgattam kicsit. Durván kerekítve 10MB/kép esetén (ezzel valószínűleg eléggé felfele lőttem), kb 6000 fotó 60GB-ot jelentene (amit valószínűleg vagy felhőbe, vagy külső merevlemezre mentve tárolnám ilyen-olyan okokból).
Szerintem életemben nem készítettem még ennyi képet, de még így is el tudnék lenni 128-on. -
szkuvi
tag
Sziasztok,
szerintetek mekkora tárhellyel lenne érdemes minit venni? 128 és 256 között vacillálok, de nehezen jutok dűlőre... jelenlegi telefonon kb 40GB foglalt a 128-ból majdnem 1 év után.
Ezek alapján szerintem a kisebb tárhely elég lenne, de kérdés, hosszabb távú használat során is elegendő-e?
-
E_Roland
csendes tag
Megérkezett ma a kis erőmű, de csak kevés időm volt vele foglalkozni, viszont 2 dolog így is feltűnt.
Az egyik az, hogy ha fényképet készítek, majd rákattintok a bal alsó sarokban a képre, hogy átváltson a kameráról és megnézzem az eredményt, akkor egy pillanatra elmosódott a kép, majd beélesedik. Ezt követően viszont mindig éles ha megnyitom a galériából, de azért fura, hogy olyan mintha akkor töltené be a képet és időre lenne szüksége.
A másik, hogy a kamera környékén eléggé melegszik a telefon, amit az i8-on sose tapasztaltam (pedig nem volt játék elindítva, meg igazából semmi amiről azt gondolnám, hogy erőforrás igényes).
Holnap még nyomkodom, hátha csak a frissítések akasztották a rendszert.
Valaki tapasztalt hasonlót? -
TDX
tag
Sziasztok, szerintem ritka eset leszek, de egy hónapja váltottam, ez az első iphoneom, előtte Samsung S8+-t használtam. Igaz egy 12.9-es ipad prot használok már egyetemhez másfél éve, szóval az op rendszer nem teljesen ismeretlen. Ami meglepő volt, hogy hiába óriási a méretkülönbség az s8+-hoz (tokkal együtt majdnem olyan széles mint amaz tok nélkül), annyival nem érződik kisebbnek, bár nekem viszonylag nagy kezeim vannak, a samut is átértem egy kézzel ha nagyon akartam.
Drágának viszonylag drága, de csúcs közeli és nem akartam nem felsőkategóriásra váltani (s8+ az csúcs volt annak idején). Alapvetően az ösztönzött a váltásra, hogy már eléggé össze volt törve a régi és féltem hogy a kijelző megadja hamarosan magát, előlapi kamera pókhálós (a kijelző/üveg csere egyáltalán nem megérős dolog samun), oprendszer 3 éves és nem frissíthető és gyakran volt lassú is a telefon. Tetszett hogy sokkal kisebb méret, iOS együtt jobb az ipaddel, nagyobb alkalmazásválaszték, jobb kamerák. Ezek igazak is, de nem nagyon használtam eddig ki ezeket. Ami nem tetszett, hogy lightning, de mit van mit tenni. Plusz egy kábel, na bumm. Persze kényelmetlen hogy cserélni kell (az ipadem töltőfején) a kábelt, sokkal egyszerűbb lenne type C, de azért tűrhető. Másik kicsit zavaró dolog hogy az NFC nem használható bármire, így ha csatlakoztatni akarom az xm3 fejhallgatóm, nem elég csak hozzáérinteni a telefon hátlapjához hanem bekapcsolni a gombbal és csatlakozni, de ez se egy nagy hátrány.A váltás sima volt, talán csak egy alkalmazás nem ment át amit még androidon vettem (de nem is fontos, és ha akarnám itt is létezik). A jelszavakat sajnos nem vitte át amiket a Samsung Passben mentettem el, de gyorsan hozzá lehet őket adni. Az mindenképp segített hogy az ipadet használtam már jó ideje, különben nem ment volna egyből a gesztusvezérlés az biztos.
Összességében nagyon tetszik, meg vagyok vele elégedve. Pár évre mindenképp megvan a telefonom -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Beléptem a klubba én is egy ezüst készülékkel. Egy X-et váltott. Igazából a költözés egy picit rögös (de nem veszélyes) útja után, szinte onnan folytattam ahol az X-el abbahagytam. Alig vettem észre változást. Nem is volt az a woow faktor. Ami viszont egyből szembe tűnt, hogy az alkalmazások mikor háttérbe küldöm őket az X-en félúton meg-megakadtak, darabosak voltak. Na ez itt nincs meg. Illetve a FID mintha gyorsabb lenne és nagyobb szögből érzékelne (illetve ez biztos hogy nagyobb szögből érzékel). A készülék kicsi, aranyos, a képernyője alig kisebb mint az X-é, viszont a fizikai mérete pont jó. Legalábbis nekem. Pont egy hangyaf@sznyival kisebb mint az X, de pont annyival hogy kényelmesebb legyen. Ez tényleg egykezes már, még az X nem teljesen. Kamerát, egyebeket még nem néztem, nem teszteltem, bár azokkal az X-en se volt semmi probléma. -
E_Roland
csendes tag
13 mini megrendelve
!
iphone 8-at fog váltani, ami még mindig egy kiváló telefon szinte minden téren, kivéve persze a kamera, ezért jön a csere..
Gondolkodtam a pixel 6-on, hogy megnézzem mit tud a nagybetűs android telefon(samsung teljesen kizárt a régebbi tapasztalataim alapján, xiaomi pedig nem tűnik időtállónak szoftveres téren..), de az sem egy kezes telefon, plussz nem is kapható.
Azért kíváncsi vagyok van-e köztünk olyan aki használta már a pixel 6os szériát és az i13-at is. Szívesen olvasnám a tapasztalatait. -
HuSzy1990
csendes tag
Néha beszokott akadni egy kereső oldal, siri javaslatok. Ki lehet ezt kapcsolni sehogy nem tudtam eltűntetni.. töltöre tettem attól tűnt el. 3hét alatt nem győzőtt meg az ios…
-
dud998
őstag
válasz
perge666 #356 üzenetére
Semmi gond.
Igazából a 12 minit elhamarkodottan vettem meg még júliusban. Nem bírtam várni, a 13 minire.
A kamera miatt megéri váltani mert klasszisokkal jobb. A többi csak bónusz, kisebb notch, nagyobb akku. Kicsit a hangszórók is jobbak amúgy. Na és ez a piros szín, ez valami gyönyörű. -
perge666
veterán
Én ha veszek valamit,nem nézegetem hogy mennyit ér hanem használom. Rászántam a pénzt,és ha eladásra kerül a sor akkor az az összeg amiért eladom pótol az újba.
Mint irtam,tényleg nem kötekedésböl kérdeztem,csak szeretném megérteni mások gondolkodásmenetét is.
Vagyis elfogadom mások véleményét is.
Nekem is vannak olyan döntéseim amin mások csak pislognak…. -
evo87
őstag
válasz
perge666 #356 üzenetére
Én is 12-ről váltottam... gondolom az a kérdés, hogy miért vál valaki generációnként. Szerintem több oka is lehet, péládul hogy van valami szimpatikus vagy vonzó újdonság a friss szériában, illetve anyagilag is talán vagy úgy éri meg legjobban, úgy a legkisebb a bukó ha évente cseréled. Személyes véleményem, hogy vagy 3-4 évente kell cserélni vagy évente... ez a két modell éri meg legjobban talán, a köztes kevésbé.
-
perge666
veterán
-
törölt tag
válasz
YosheeLocote #352 üzenetére
Kényszerített újraindítást próbálj. Amúgy simán lehet iOS 15 bug, eléggé sietve adták ki a rendszert, valakinél 15.1 és appok frissítése javított az értesítéseken. (fb messenger volt gyakori panasz) Nekem régebbi iPhone még 14.8-on van, amíg kikalapálják a kisebb hibákat, ugye az új iPhone-ra azt már nem lehet rávarázsolni. Nincs más hátra, menekülés előre frissíts mindent rajta amit lehet. 15.2 is közel már, azt vagy a .3-at már én is felrakom.
-
dud998
őstag
Sziasztok!
Mai napon csatlakozok egy pirossal, talán én vagyok egyedül aki 12 miniről vált. De azért vannak emellett szóló érvek.
-
YosheeLocote
csendes tag
Sziasztok!
Androidról váltottam erre a kis csodára, mert megfogott az összeszedettsége az ökoszisztémának… viszont rögtön beleakadtam egy elég (számomra) bosszantó hibába (lévén összvissz 2 napos a kütyü):
az értesítések nem hajlandóak rendben működni, hiába van az egyes (lentebb részletezett) alkalmazásoknak engedélyezve minden (minden csúszka a helyén):
-Telegram: értesítés engedélyezve; hang, jelvény—-jelvény megjelenik, majd hosszú időre beragad (nem tűnik el olvasásra sem)
-Facebook: értesítés be; hang, jelvény—— hang nincs
-Kréta: értesítés engedve; hang, jelvény; —-jelvény nincs….
Ha ebben lennétek szívesek segíteni, nem-e mégis én csinálok valamit rosszul….
Nagyon köszönöm: József -
evo87
őstag
Sziasztok!
Sima 12-ről érkeztem és brutálisan tetszik a 13 Mini. Úgyhogy csatlakozom.
-
HuSzy1990
csendes tag
Skin exo-t használ valaki? Milyen vastag? Tokot lehet rá tenni?
-
válasz
giroud199 #348 üzenetére
Nem folytam bele a témába annyira, csak egy oldalon vetettem össze a 11 Pro és a 13 Mini kameráját.
Nekem nem tűnt feltétlen jobbnak a 13 Mini kamerája a GSMArena összevetése alapján.Illetve, most ránéztem a GSMArena oldalán, és úgy látom, más kamera van a 13 Miniben, mint a Próban vagy a Pro Maxban: [link].
-
giroud199
senior tag
válasz
Viktor0610 #347 üzenetére
Szóval akkor a 11pro jobb ,mint egy 13pro?? Mert a főszenzor azonos a 13as modelleknél
-
giroud199
senior tag
válasz
Viktor0610 #345 üzenetére
11pro lényegesen gyengébb kameraban egy 13minitol foszenzort tekintve
-
válasz
Hegyirabló #344 üzenetére
Nem feltétlen.
Erőben jobb a 13 Mini, akkuban valamivel gyengébb, kamerában talán a 11 Pro a jobb.
A méretbeli különbség lehet előny/hátrány, ezt neked kell tudnod. -
Hegyirabló
veterán
Nagyon tetszik ez a telefon, csak tartok tőle, hogy 11 Pro után visszalépés lenne ezt venni.
-
MaxFecky
csendes tag
Szia! Az nagyon használatfüggő. Nekem a nap végére olyan 50% marad benne. De mivel éjjel is merül és másnap is szeretnék egész nap elérhető lenni, így minden este megy töltőre. 3 hete van meg, talán egy nap volt mikor olyan 20%-ig merült, de aznap többet használtam az átlagomnál. Játékkokkal, nem játszom. Online zene kb 2 óra, facebook, instagram, néha fényképezés, napi kb 1 óra telefonbeszélgetés. Így marad kb 50% estére. Remélem tudtam segíteni valamit.
-
szubrutin
aktív tag
Sziasztok, nagyon gondolkozom egy ilyen telon, boven eleg lenne meretben a mini, egyedul az akksijara vagyok kivancsi, kinek , hogy birja?
-
-
HuSzy1990
csendes tag
válasz
Viktor0610 #338 üzenetére
Például, hogy könnyen le esik e. Mondjuk fél év után bedöglik e ilyenek. Tokkal mennyire van barátságban, zsebben véletlenül bekapcsolja az ember merül e. Ilyen bagatel dolgok
-
-
HuSzy1990
csendes tag
Használ valaki Anker vagy baseus powerbankot? Tapasztalat esetleg?
-
balbekk12
tag
válasz
balbekk12 #251 üzenetére
Végül 13 minit vettem!
Huhhh...bazi jó készülék! Imádom!
Valószínűleg nem lesz már másmilyen telóm!
Ha csere lesz akkor ugyanez! Bazi jó a méret, a kijelző, a kamera, a tudás messze sokkal több mint kell. (és mivel 3 év garim van a Telekomnál, majd ott ügyesben tudok cserélni 2,5 év múlva)
-
-
HuSzy1990
csendes tag
Olyan tokról nem tudtok ami esetleg elölről egy plexit is tartalmaz? Meg esetleg töltő nyilást le lehet zárni ilyenek. Munkában sokszor elég nagy por van, de munkavedelmi tokot nem találok
-
szkuvi
tag
válasz
HuSzy1990 #329 üzenetére
Esetleg a Mous Limitless tokok? Magsafe kompatibilisek, van belőle bőr is, és védi is a telefont.
Nekem személyszerint a Fabric tetszik, ha veszek Minit, egy ilyenbe pattintom bele
-
dud998
őstag
Van itt olyan aki 12 miniről váltott 13 minire? Ha igen mik a tapasztalatok, mekkora az előrelépés?
-
VD
őstag
válasz
HuSzy1990 #323 üzenetére
Na. Apple szerint: “Ha útközben végez töltést, a MagSafe külső akkumulátor legfeljebb 5 wattos teljesítménnyel tudja tölteni az iPhone-t. Ha legalább 20 wattos tápforráshoz van csatlakoztatva, akkor akár 15 wattos teljesítménnyel is tud tölteni.”
Magyarán, mint powerbank 5w tölt. Ez lesz a bajuk.
De ahogy nézem az Anker és Baseus is ennyit tud. Szóval ez Apple limitáció lesz, ergo nincs gyorsabb megoldás. -
HuSzy1990
csendes tag
Arra gondoltam bocsi, viszont azt hallottam a gyári elég lassu. Egyéb gyártók? 12 mini topikban annó olvastam opciókat, de nem követtem végig a fejleményeket
-
HuSzy1990
csendes tag
Olyan tok amiben akksi van, melyiket ajanlanatok? a gyáriról azt olvastam hulladék
-
SimonX
újonc
Semennyire. A gyári update-ek pontosan úgy érkeznek, mint egy független telefonra, tehát semmilyen lemaradásban sem leszel. (A legkellemesebb tapasztalatom, hogy függetlenül érkezett az iP 13 mini - remélem, ez azt jelenti, hogy hamarosan bevezetésre kerül az eSim a Telenornál.)
-
HuSzy1990
csendes tag
Sziasztok! Úgy nézki, 13 minit fogok venni( lehet pro-t)
Olyan kérdésem lenne, milyen töltő fejet vegyek? Ha jól értem olyan kell aminek mind két oldala type C. Mekkorát érdemes venni? Töltőpad(pad?)-ból milyen márkát ajánlanátok? Illetve tok kérdés lenne még. Olyan tok ami építőiparban is megállja a helyét.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
burgatshow
veterán
válasz
#54625216 #305 üzenetére
Megerősítem, csak a másik oldalról. Tökre idegesít, hogy az új iPad Air már USB-C csatlakozóval rendelkezik, holott nekem minden másom Lightning-os (telefonok, régebbi tabletek, AirPods Pro).
Úgyhogy most a háztartásban mindent Lightning-gal töltünk, kivéve a két iPad Air-t... Enyhén viszketek tőle de hát kénytelen vagyok cipelni a saját kábelét...
Szóval minden éremnek 2 oldala van.
-
mindthecrap
aktív tag
Szerinted az iPhone vásárlók hány százaléka vásárol teszt alapján?
Hidd el ugyanez megy egy iStyleban vagy Media Marktban is, az eladónak az az érdeke, hogy minél drágább telefont adjon el. Ha a vevő egy kicsit is bizonytalankodik a kis akksi vagy kijelző miatt, azonnal átdumálják a sima iPhonera, mert annyira meg nem nagy az árszakadék százalékban.
-
jófejsrác
senior tag
Alátámasztom. 5S-7-X-hez a gyári bőrtök nagyon minőségi volt. Jelenleg 11 pro-m van de ahhoz már 2 hónap után okádás volt a külseje. És igen, nagyon sérülékeny. 13 pro-ra tervezem a váltást, csak jelenleg nincs készleten. 2x is meggondolom a gyári bőrtököt, pedig fogásra azt nagyon szeretem.
-
NemMo
őstag
válasz
Albert.Tamas #303 üzenetére
Most hogy írtad kipróbáltam és tényleg megjegyzi, pedig ki van kapcsolva ez a funkció. Majd javítják gondolom
-
törölt tag
2016-os Telenor SE-m van (az oldalukon rendeltem, telefonszámlában fizettem a részleteket), az iOS-be semmilyen belenyúlás nincs, még a Telenor appot is Neked kell letölteni az AppStore-ból. Csak a Telenor hálózatra hajlandó csatlakozni, ennyi a függőség. Az updateket a többivel egy időben megkapja.
-
viny
tag
Sziasztok!
Egy Telenoros minin gondolokzom, viszont nagyon régóta csak független telókat használok, így kérnék egy kis infót!
A szolgáltatók mennyire nyúlnak bele az IOS-be (custom welcome page, előre telepített appok, ...)? Illetve, a gyári update-eket azonnal megkapják az ilyen telók is, vagy várni kell, míg a szolgáltató a saját telefonjaira szabja azokat? -
törölt tag
"Egy minden téren usb c-t alkalmazó ökoszisztémában egy új csatlakozó bevezetése nem azon múlik, hogy viszek magammal egy kábelt vagy sem. Az egész ökoszisztéma átgondoltságát és egyszerűségét vesztem el vele."
Ezt nem igazán tudom követni. Mindenre C-t használsz, erre ott egy iPhone, amihez van egy C->lightning kábel. Mi az, amit a kábel nem old meg?
"Hozzá extra töltőfej sem árt, mert mondjuk fix kábeles C-s töltőid vannak."
Vagy egy C anya -> lighting apa kábel.
"Ez nem feltétlenül szorosan kapcsolódik hozzá, de az Apple értelmetlen differenciálása csak rátesz erre. Az egyik eszközbe miért lehet beletenni, a másikba miért nem? Igen, tudom, a válasz az, hogy lóvé. "
Szimplán a lightning előbb volt, mint a C és a telefonokon még nem álltak át, mert a userek igen nagy többségének eleve nem okoz problémát.
Félre ne értsd: ha nem akarsz plusz kábelt magaddal hordani és emiatt nem veszel iPhone-t, az teljesen oké, csak azt is értsd meg, hogy ez azért nem akkora dráma a többi pár száz millió usernek. -
Rover623
félisten
"A méret miatt mindig kérdés, hogy a szövegbevitel mennyire komfortos, aki a 12-es minit nem használta, azoknak mondanám, hogy meglepően kevéssé üt mellé az ember, miközben egy szinte ugyanekkora külső kijelzővel bíró Z Fold2-n ez kifejezetten gyakori. Egyszerűen jobb a kiosztás, a gombok mérete, az érzékelés, vagy ez mind együtt, de a kicsi almán gépelni csak egy picivel több odafigyelést igényel, mint egy hagyományos méretű telefonon."
Nem vagyok oda az almáért, de ez elvitathatlan!
Gyakorlatilag bármelyik iPhone-on hibamentesebben lehet gépelni, mint bármelyik Android-os készüléken, képernyő mérettől függetlenül!
Egy szégyen, hogy ennyi év alatt, ennyi gyártó, ennyi fejlesztő nem tudta ezt meglépni... -
Albert.Tamas
tag
Sziasztok!
Iphone 13 Pro telom van , most jött ki egy frissítés ,(Nem tudom köze van e hozza , eddig őszintén szólva nem vettem eszre) kameránál mondjuk lövök egy portré képet , aztán bezárom a kamera appot , ilyenkor nem vissza kellene menni alapra fotóra? Nincs beállítás megőrzése , másik mondjuk egy szóbába ahol ég a villany elindítod a kamera appot , kicsit sargas a kép aztán vissza áll rendesen , nálatok is így van ? -
Decske
senior tag
válasz
#54625216 #301 üzenetére
Egy minden téren usb c-t alkalmazó ökoszisztémában egy új csatlakozó bevezetése nem azon múlik, hogy viszek magammal egy kábelt vagy sem. Az egész ökoszisztéma átgondoltságát és egyszerűségét vesztem el vele.
Feleslegesen új eszközöket kellene venni (mert nem csak egy kábel kell, amit mindig magadnál hordasz és még bozzácsomagolják a készülékhez), amit csak egy eszközzel leher használni. Hozzá extra töltőfej sem árt, mert mondjuk fix kábeles C-s töltőid vannak.
Tudom én, akinek telik majomra, annak teljen banánra is, de ha már van egy banánföldem és ráadásul terem is, akkor mi a lótúróért vegyek mástól banánt?
Ez nem feltétlenül szorosan kapcsolódik hozzá, de az Apple értelmetlen differenciálása csak rátesz erre. Az egyik eszközbe miért lehet beletenni, a másikba miért nem? Igen, tudom, a válasz az, hogy lóvé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- Hardcore café
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1