Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz
Tibee86 #1197 üzenetére
" Egy fizikai gombot ami ráadásul a telefon oldalán van nehezen nyomkodná el az ember a fülével."
Azért nem lehetetlen....nagy az isten állatkertje.....mikor valaki a gyári fóliát nem húzza le miután kiveszi a dobozból, és csodálkozik hogy nem olyan szép a képe, meg a hangszórón szinte semmit nem hall akkor egy füllel állításos hangerőgomb nem téma.... -
Tibee86
nagyúr
-
atikó
őstag
Üdv. valaki tapasztalt olyat hogy hivás közben nem tudok hangerőt állitani csak ha nincs a fülemnél? illetve az ébresztőnek kiraktam a widget a zárolási képernyőre és nem jelzi ki hogy be van kapcsolva az ébresztő. vagyis heptikusan csinálja. érdemes lenne egy gyári vissza állitást csinálnom? hátha megoldana ezen hibákat. köszi
-
judas13
addikt
válasz
Salamander #1183 üzenetére
Ez is az is van. A mini szerintem mindenképpen megérős, mikor együtt használtam próbaképpen a kettőt összehasonlítván őket nem volt kérdés melyik a jobb kb mindenben.
-
Salamander
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Elég valószínű, hogy beszerzek egyet.
-
morschergabe
tag
válasz
Én a korábbi SE-ről váltottam, ami teljesítményben volt a 2022-től gyengébb csak, de nem is azért mert megröccent volna, elég volt amit tudott, viszont az akksiidő, a jobb kijelző és a kamera miatt nagyon örülök a mai napig, hogy lecseréltem. Tökéletesen elég mindenre. A kamera nekem nagyon fontos, szeretek fotózni, meg van is mit, többnyire. Ha felbontásban jobb lenne, talán nem is venném elő már a rendes gépet. Volt A52-m is, a mini jobb, mint az volt!
-
-
Wajk
addikt
válasz
Salamander #1185 üzenetére
-
btudos
nagyúr
válasz
blackmoto #1186 üzenetére
Az állítva tartott telefonnál is számít a magasabb kijelző, lényegesen több tartalom fér ki a 13 Mini kijelzőjére, mint korábban az i8-amra (amivel az SE '22 kijelzője egyezik), kisebb készülékméret mellett, arról nem beszélve, mennyivel jobb a Miniben lévő OLED kijelzőt nézni.
-
blackmoto
senior tag
válasz
Salamander #1185 üzenetére
[link]
Akkor most melyik kijelző a "nagyobb"?
A linkelt weblapból kiindulva szemléltetném, mire gondolok.
Magasabb, az igaz, de ugye a userek 99%-ban állítva tartják a telefont, még weblapok böngészésekor is! A fényképek meg 4:3-ban készülnek. Az is szinte ugyanakkora lesz a két kijelzőn minden hogy állítva, vagy fekve pörgetik épp őket.
-
Salamander
tag
- Képernyő nem baj, ha nagyobb, főleg akkor, ha a készüléház alig különbözik.
- Az SE nem akkubajnok, de ha naponta töltöm, akkor kibírja. 2 napot viszont biztos nem hozok ki belőle.
- Face ID - ebben nem vagyok biztos, hogy jobbnak tartanám a home buttonnál (bár az is csak egy fizikai felület + motor ma már)
- Jobb kamera mindenképpen jó lenne, azt jelenleg is használom, de pl.: az A52 bizonyos fotós képességeinek örülnék, amiket a mini is tud.Munka miatt van nálam egy 12pm, akkor abban próbálgatom a face id-t, hátha meggyőz.
Az a mérethasonlító fotó nagyon jó.
-
Wajk
addikt
válasz
azt inkább neked lehet eldönteni, hogy van-e szükséged (ki tudod-e használni):
- nagyobb kijelzőre
- hosszabb üzemidőre
- FaceID-ra
- újabb, két kamera hátulha mondjuk olyan kérdezné, aki inkább telefonál, nem fotóz, a képernyő elég neki arra amire használja és a nap végéig kitart az akksi. Akkor felesleges is lehet.
-
Salamander
tag
Nemsokára átviszem a számom (meg a vezetékest is) a T-hez és akkkor ugye készüléket is vehetnék. A mérete, meg az ára miatt ez jönne szóba, vizont már van egy egy SE 2022-m. Az a kérdésem, hogy aki ismeri mindkettőt, az venne egy 13 minit, ha már van SE-je?
Persze nekem ebben az esetben az SE másodtelefonként maradna. -
fPApi
őstag
Le lehet valahol tiltani a zárképernyőt? Nem a jelszó kikapcsolására gondolok, hanem arra, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor rögtön a főképernyő jőjjön elő!
-
Cecevok
tag
Sziasztok! Több tesztet olvastam/néztem, de felhasználói tapasztalat érdekelne, hogy mennyi a kijelzőideje a mininek. Köszi 😀
-
Atalata
tag
2021.12.27 óta tolom. 93% az akkum.
Nagyrészt padon töltve. -
atyec7
tag
válasz
tomcsi23 #1175 üzenetére
Köszönöm, sajna nekem ez az első nem androidos telefonom, és tavaly év végén vettem. Tényleg nem tudtam erről a gombról, valamint a MM/ott vettem beállítva adta át a kívánságaimnak megfelelő beállításokkal. Azóta működött, de mint jeleztem, egy ideje már nem. Biztosan valahogyan bekapcsolódott. A Fórumnak hála, azóta minden rendben.
-
atyec7
tag
válasz
tomcsi23 #1173 üzenetére
Köszönöm, nem is tudtam erről a gombról. Megnéztem/narancssárga látszott (eszerint le volt némítva), kikapcsoltam. Valahogy véletlen kapcsolás lehetett, mert tudatosan nem csináltam, hisz nem is tudtam mire jó. Nagyszerű, és köszi. Alig várom, hogy valaki hívjon, vagy valamiért jelezzen.
-
atyec7
tag
Gondom van a hangokkal. A "Hangok és haptikus jelzések"-nél ugyan be vannak állítva a különböző mintáknál, a különböző jelzések, de akármi is jön, semmire nem ad ki semmilyen hangot. Csak a hátsó fényfelvillanásokból lehet tudni (ha éppen figyel az ember, vagy a közelben van és látja), hogy valamilyen üzenet, vagy telefonhívás, e-mail, stb... érkezik. Nagyon rossz dolog, mert régebben ez működött. Csináljak egy rendszer visszaállítást, és utána újból egyenként állítsak be mindent, vagy csak valamilyen beállítás változtatás kellene?
-
Sir Gunar
aktív tag
Kipróbáltad már másik 5GHZ-es wifi-n? Addig kár is szvsz feleslegesen dolgozni vele. Ha azon sem jó akkor lehet pont most döglött be az 5GHz-ed v én akkor is szűzre húznám a vasat, majd tesztelném úgy is, ha változatlan akkor szerviz, esetleg még ha vissza lehet tenni a régebbi verziót amin ment akkor azzal is tennék egy kísérletet. Jelenleg ezek a lehetőségeid ahogy hirtelen végig gondoltam..
Ahol Telekomos a net ott többnyire külön vannak a frekik, legalábbis a régebbi routereken így volt, vagy kérdezz körbe, kinek van Mikrotik routere, azon is tutira látható winboxban, de talán akad olyan routere vkinek a körödben, akinek kikapcsolaható a pl a 2,4GHZ és akkor ugye csak az 5GHz megy. -
K e n y a
tag
Üdv!
Másnak nincs gondja az email-ekkel? Teljesen mindegy, hogy gmail, vagy céges, egyik sem jön meg. Pár hete vettem észre, de most már kezdek kicsit neheztelni rá… -
gaben88
őstag
válasz
CharlieDrop #1156 üzenetére
Ez tiszta sor. Ha fel van oldva a készülék, akkor van piros és zöld gomb és emlékeztető és üzenet. De ha nincs feloldva a készülék, akkor csak zöld csúszka van és emlékeztető, üzenetek nincs. Nem lehet sehogy elővarázsolni? Lehet régóta így van ez, de valamiért csak most tűnt fel... :S
Szerk.: Megvan, Beállítások - Face ID és Jelkód - elérés engedélyezése zárolásnál - Válasz üzenettel ki volt kapcsolva. Nem tudom miért, pedig szerintem eddig be volt!
-
gaben88
őstag
Jól látom, hogy nem tudom elutasítani a hívásokat üzenettel? Ha hív valaki, csak az emlékeztető és a csúszka jelenik meg a képernyőn. Ez feature?
iOS 16.2 -
Sir Gunar
aktív tag
Ha nincsen mentésed az előző állapotról, akkor is meg lehet próbálni a mostani helyzettel egy mentés és utána a szűz telepítés, ha megy az 5GHz akkor felrakod a mentést erről és ugrik a majom a vízbe. Vagy jó lesz és öröm és bódottáág, v dolgoztál vele kicsit feleslegesen, de legalább megpróbáltad. Persze előtte mindenképp tesztelj egy másik wifi-n ott megy-e az 5GHz. Ugye ha megy akkor más lesz a helyzetkép..
-
Sir Gunar
aktív tag
Akkor próbáld ki szerintem és ha azzal sem ok, egy teljes újra telepítéssel talán előrébb leszel, mint ha új készülék lenne. Ha az rendbe teszi, akkor told fel rá az előző IOS mentést, ha csináltál és lehet utána megjavul 16.2-vel is . Nekem is volt anno vmi hasonló hiba és kb ilyen "tortura" kellett hozzá, de rendbejött. Ha meg nem, akkor szervíz gondolom.
-
sitecom
újonc
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Én is frissítettem 16.2-re.
Azóta a telefon a híváslistában lévő kontaktokból kettőt-kettőt összevon, pl. x & y, ezeket beteszi előre, ha rányomok Face Time hívást indít a két összevont kontakt és köztem.
Mióta használom a telefont Face Time hívást sosem indítottam ill. az appot sem nyitottam meg soha.
Ez valamilyen hiba, vagy ilyennek kell lennie? -
lorcsi
veterán
Tegnap este frissíttem Ios 16.2-re
az 5 Ghz hálózatomat nem látja
muszáj vagyok a 2.4-et használni
restart megvolt, manuálisan beírtam az 5ghz hálózatot is..de nem látja
minden más eszköz látja a hálózatotszerintetek mi lehet a gond?
-
Sir Gunar
aktív tag
-
gaben88
őstag
Visszakaptam nagyon gyorsan eMAGtol a penzt (masnap ahogy betettem az EasyBoxba) es vegul rendeltem az Apple Store appon keresztul egy masik uj zold bortokot. Erdekes, ez is megjott par nap alatt es elsore tokeletes, minden gomb ugy mukodik ahogy kell! Nehezen akarom elhinni, hogy az eMAG nem eredetit kuldott volna, de az biztos, hogy amit toluk kaptam, nem volt tokeletes a hangero gomboknal…
-
perge666
veterán
Nekem megjelenés napján érkezett a telefon,és kb.10-11 hónapos koráig 100%-os akkukapacitást írt.
Azóta szépen lassan elkezdett lefelé menni ez a százalék,most 95%Szerintem is 2-3 évet bír az akkujuk ezeknek,bár ha valakit nem zavar hogy naponta 2X-3X is tölti akkor elkínozhatja 4-5-6 évet is.
-
Sir Gunar
aktív tag
Igaz nem iPhone, de a gyártójuk azonos, az Apple Watch 4-em amit 2020.05.12.-én vettem itt egy fórumtársunktól és azóta minden este töltőn van míg alszom, bárhogyan is áll a %, most 97%-on van az akku állapota, ami nem kicsit hihetetlen, de ez van. Ergo van jó akku is v valamit az óra jól csinál a töltéssel.
Csak mint érdekességet írtam le. -
atyec7
tag
-
-
hippo0315
senior tag
Köszönöm az válaszokat, megnyugodtam.
-
törölt tag
válasz
hippo0315 #1130 üzenetére
Normális. És nehogy úgy számold, hogy akkor a következő 8 hónapban is csak 1%-ot fog romlani.
Névleges kapacitás kb. 2440 mAh. (gsm arena szerint) Mivel mindegyik telep kicsit más, mázli aki kifog a névlegesnél kicsit nagyobb telepet. Mindenkinek mások a használati szokásai, így változó kinél milyen a romlás. Magasabbról indul a valós kapacitással számolva, azért mutatja sokáig 100%-nak.
Nem kell miatta aggódni, az a lényeg amikor már zavar az üzemidő és elhasználódott az akku, akkor hivatalos szervizben cserélni és kész. 80% battery health körül szokták általában, 2-3 év ez használattól függően.
Szerintem % jelzés helyett jobb lenne színekkel mutatni:
zöld, maximális minden rendben
sárga, közepes jó még az
piros, ideje cserélni
és akkor nem stresszelnének az emberek ennyit, hogy mikor hány %-ot esik mennyi idő alatt -
hippo0315
senior tag
Normálisnak tekinthető, egy 8 hónapos készüléknél az 1%-os akku romlás? Ez normális vagy túl gyors ritmus?
Még egy kérdés, a térképre vajon lesz traffipax jelzés mint a waze-nél? -
K e n y a
tag
válasz
domerator #1123 üzenetére
Üdv!
Esetleg ez? Nekem ilyen van, semmi bajom vele.
https://iglass.hu/tokok/ -
gaben88
őstag
Ma vissza is tettem EasyBoxba a tokot, vissza is inditottak a penzt. Ez azert korrekt szerintem az Emag reszerol. En nekem amugy pozitiv a tapasztalatom veluk, ha Emag a forgalmazo is.
Most rendelek egy ujat az Apple Store-bol az app-bol! Kivancsi leszek! :-) -
Sir Gunar
aktív tag
Akkor aki bőr tokot keres, jó vadászgatást: [link]
Én becsúsztatósat vettem már innen anno az XS-hez és a mostani 12 mini-mhez is és elég jó minőséget küldenek, persze nem gyári, de mindegyik kézműves cucc, jó anyagból. -
domerator
veterán
válasz
gaben88 #1119 üzenetére
Én is a gombok miatt vadászom a bőrtokot. 12 mini gyári bőrtok gombjai annyira tökéletesek voltak, mintha a telefon gombjait nyomkodtam volna. Viszont amíg azt nagyon jó áron sikerült behúzni, addig a 13 mini bőrtokok sehol sincsenek akciózva, szóval ebből foghúzásközeli fájdalom lesz...
Szerk: Mondjuk most néztem véletlenül, hogy a Samsung gyári tokok se olcsóság... nem mintha ez vigasztalna...
-
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1117 üzenetére
Pár éve vettem náluk a kisfiamnak egy Archos "ütés és vízálló" tabletet, na komoly asztal magasságról leesett és érintő törése lett. Csak rajtuk keresztül lehetett szervizelni, ami addig tartott, hogy letelt a 30 nap és nem volt eredménye, majd a telefon hívásomra azt hazudták ők küldtek árajánlatot emailben, na nem, utána kaptam de annyiról mint amennyibe a tablet került, ja nem pár ezerrel drágább lett volna, komplett kijelző csere, mert az érintő törésre szerintük nem vonatkozik a gari egy ütésálló tabletnél.
Rákerestem a neten és külön van kijelzőtől és pár ezer forintos tétel + a munkadíj, ergo tiszta lehúzás lett volna a részükről.
Ezután akartam változtatni az eredeti véleményezésemen a webshopjukban és ameddig az negatív volt, visszadobta a rendszer, hivatkozva mindenre, pedig egy ügyvéd sem fogalmazott volna kultúráltabban, mikor már nem volt sem negatív sem pozitív az írás érdekes az megfelelt.
Azóta van egy Samsung Active tab 2-je a gyereknek és repült már erre arra, de bírja, úszott a kádban is és jó, csak kicsit kevés a belső memója, a kártyával meg nem engedi összevonni.
NA azóta sok 100e Ft -ot szedtem el az emagtól, mert sokakat lebeszéltem a náluk vásárlásról, főleg nagyobb értékűek esetében esett jól. Tudom nekik csepp a tengerben, de legalább őket nem tudták sehogyan szivatni. -
gaben88
őstag
válasz
Sir Gunar #1116 üzenetére
Kis nyomogatas es sok ki/be helyezes utan most egesz jol sikerult eltalalnom a dolgot. Most minden gomb ok, egyedul a hangero le nyomaspontja nem 100%…
Hetfoig meglatom, hogy mit csinalok… lehet visszakuldom… ennyi penzert ez gaz! Csak a baj, hogy mashol nem nagyon latok gyari zold bortokot. -
gaben88
őstag
Talalkozott mar valaki olyannal, hogy a gyari bortok nem erintkezik megfeleloen az oldalso gombokkal? Annyira szerettem a bortokot a 12 Minin, hogy a 13 Minihez is ezt rendeltem Emagrol, de ez most eleg furi!
-
Laslow
senior tag
válasz
S.Csaba #1109 üzenetére
Hm, erre nem is gondoltam. Nekem van egy szomszédom, aki állandóan arra panaszkodik, hogy megszakadnak a hívásai, vagy belebeszélnek a vonalába ismeretlenek. Igaz, Androidos, de cserélt telefonkészüléket, de ugyanez van az új készülékkel is. Velem beszélve is gyakran megszakad a vonal (nekem senki mással nincs hasonló problémám, csak vele). Lehet, hogy a megoldást neki is egy SIM kártya csere jelentené?
-
sitecom
újonc
Sziasztok!
Nem vagyok nagy telefon használó semelyik oldalon sem állok, csak az őszinte véleményem írom le.
Iphone 6-ról váltottam 13 minire. Jó volt a 6 is, de mára már elég lassú, viszont nem akadozott, ill. a telefon hívásoknál voltak problémák - nem volt térerő, hívás közben is ki -ki maradt, többször csak sms értesítést kaptam, hogy valaki hívott volna.
Nos így váltottam a 13 minire amit az euronics-ben vásároltam.2 hete használom a minit, és sajnos itt is vannak problémák:
Telefon hívás közben többször tompa, morgó a hívó hangja alig értem mit mondanak, ill. szinte mindig recseg - zizeg a hangszóró (zene lejátszásnál max. hangerőn sincs gond).
Amióta használom a böngészőt és a youtub-ot kb 10x ha megnyitottam. Youtub-on megnézek 5-6 videót, utána nem akarja már a következőt betölteni vagy csak lassan, aztán magához tér és megint villám gyors, majd megint elfárad. Böngészés közben is hasonló, néha lassan, vagy be sem tölt, vagy akadozik.
Mellé tettem a tizenéves laptopom, nem e a wifi-vel van a gond, de az akadozás nélkül simán betöltötte azt aminek a telefonnal gondja akadt.
Értesítéseknél néha csak annyit ír hogy értesítés, telefon hívásnál, messenger üzenetnél egyaránt.
Szerintem egy új telefonnak nem így kellene működni, pláne hogy a 7 éves 6-os nál csak a hívásokkal volt probléma. -
törölt tag
válasz
manokaki #1099 üzenetére
Röviden: azon is felesleges aggódni.
Bővebben: a kisebb teljesítményűnél kevesebb hő, viszont nyilván tovább tart a töltés. Ha éjjel töltöd egyébként is, ráér az 5 W is vagy vezetéknélküli is. Ha az a szokásod reggeli készülődés közben töltöd, akkor gyorstöltővel érdemes. Az jó kérdés lehetne, hogy mi a jobb: lassú töltővel időben tovább, vagy gyorstöltő több hő viszont kevesebb ideig, viszont szerintem elhanyagolható a különbség. Mert gyorstöltővel is más tempóval megy, gyorsan 50%-ig, 50-80 között kicsit lassít, 80-100 lassan. A vezérlő is csökkenti, ha a hőmérséklet túl magas.
Szerintem a legegyszerűbb vásárláskor beleszámolni, hogy használati szokásoktól függően 2-3 év után cserélni kell az akkut és kész. Mindenféle töltési tipp és pátyolgatás annyit nem ér szerintem, mert kisméretű telep. Egy elektromos autónál amekkora akku, ott megéri pár szabályt betartani, mert van érdemi eredménye. Telefon kicsi akkujánál szinte biztos, hogy A user lelkesen tartja a 20-80% dolgot, csak 5 W, stb. tippek és B user ahogy éri összevissza, gyorstöltés, rátöltés, 100%-ig tokban töltve, töltés közben is használva stb. a végén 2,5-3 év után valószínűleg mindkettő akku cserére szorul. Lehetséges A user nyer 2-3 hónapot 2 év pátyolgatással, mégis mehet szervizbe B userrel, aki csak használta ahogy jól esett gondtalanul.
Akku élettartamára a használati szokások vannak nagyobb hatással. Betarthatsz te minden neten látott töltési és akku pátyolgatási tippet, ha mobilneten max fényerőn videózol gps navigálva autóstartóban napon és játszol is, előbb kampec lesz mint annak, aki wifi közepes fényerőn csak olvasgat és zenét hallgat, viszont összevissza tölti ahogy jól esik.
Én csak egy dologra próbálok figyelni: 20% alá ne essen, csak ha muszáj és töltés közben nem használom. Összevissza töltöm, egyszer éjjel, máskor napközben, néha wireless, ahogy éppen kijön a lépés. Gyári töltő. Más is jó, ha USB-PD szabványos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)