- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Dell asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Akciókamerák
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inarus
addikt
válasz
Matuka1990 #134 üzenetére
A WIFi only verzióban nincs GPS, szóval valószínűleg ez az oka a lemaradásnak.
-
Matuka1990
csendes tag
Latom halott a topic de azert egy probat meger .
vettem tegnap egy ipad 6 mini t 64 gb wifis
levittem a kocsiba a waze miatt , es fut rajta de nem mutatja egyidoben ahol jarok kb 3-4 mp kesik. A sebbeseget abszolut nem (km/o)
Ez alapbol ennyit tud vagy bealitas kerdese. ??
netet adtam neki (iphone 15 pro max) -
hegedus001
aktív tag
válasz
vinczetibor #23 üzenetére
Mikor jön el vagy mikortol számítjuk azt a néhány évet?
Mert 2,5 évvel később sincsenek még sehol. -
törölt tag
Sziasztok!
Miben jobb az iPad Air 5 a mini 6-tól?
-
Kérdésem, hogy képernyőfelvételt próbálta már valaki más is rajtam kívül?
Az a gondom hogy Microsoft Teams program alatt nincs hang rögzítés és nem értem mi lehet a gond. Pl. youtube-ról veszi a hangot is... -
-
arnd
senior tag
Hmmmm így még nem gondoltam rá, de nem rossz ötlet!
De már így is furán nézz rám az asszony, hogy háromszázért jött a mini 6, a ceruzát már nem is forszíroztam. Próbálom feltűnően az olcsó kínait használni itthon.
És akkor meg 500-600-ért meg veszek valami androidos nagyobb telefont meg egy 13 minit...
Szerintem ha kiderül akkor szorulok -
arnd
senior tag
Nekem is ez a kombó volt a terv, de még a mini 6 sorsán is gondolkodom. Ez az egész IOS téma nagyon túl van lihegve. kb mint egy elbaltázott android. Ha lenne 7"-8" környéki erős és minőségi droid tab, tuti nem maradna a háznál a mini 6 (de nincs).
Pedig nagyon tetszik a mini 13, mint hardver imádnám, de most így pár hónap használat után ez az IOS egy nagy cudarság. -
Luciano
tag
válasz
#31816946 #119 üzenetére
Szia nálam Mini 6 és 13 mini van használatban. Telefon telefonként használva, 2-3 nap elmegy egy töltéssel. A Mini 6 meg tartalomfogyasztással szintén annyit. 13 pro max árából lett egy számomra jobb kombináció. Igaz,hogy használok egy Note 20 Ultrát is, ha nagy képernyő kellene, és csak telefon van kéznél
-
törölt tag
Sziasztok!
iPad 9-et vagy iPad Mini 6-ot javasoltok, ha kb. 1-2 órát kézben tartva lenne használva?
-
Vladislav
tag
Megérkezett a 2. gen. Apple Pencil -em, és a papír hatású fóliám is. A fóliát még nem tettem fel a kijelzőre, a ceruzát viszont kipróbáltam. Most úgy látom nem fogom tudni kihasználni a benne rejlő lehetőségeket és egyre jobban az az érzésem, hogy nagyon túl van árazva. A mágneses csatlakoztatási lehetőség viszont valóban nagyon praktikus, esztétikus.
Jó lenne egy olyan naptár, melybe a tollal is lehetne bejegyzéseket írni, továbbá melyben közvetlenül hangjegyzeteket is fel lehetne mondani.
-
arnd
senior tag
Na azt hiszem megvan a bibi az olcsó cerkával. Nem működik a kézírás digitalizálás.
[Rajzolás a Jegyzetek segítségével]
Viszont nekem csak ilyenem van:
Vagyis hiányzik az "Alakzatokhoz igazítás" és a "Másolás szövegként".
-
arnd
senior tag
Megérkezett a ceruzám. Teljesen oks a működése. Kaptam hozzá még két pót hegyet is, meg egy tokot..
C-type-al tölthető, mágnesesen rögzíthető. Egyelőre nincs vele baj.
Nem rémlik, hogy bármiben jobb lett volna az eredeti cerka, jó persze a töltését leszámítva.Viszont nem találok kézírás felismerő megoldást. Úgy rémlik, hogy amikor próbáltam mintha lett volna ilyen opció az office 360-ban, de nekem nem működik.
Igaz csak ilyen sulis hozzáféréssel próbáltam.Szóval van valami jóféle jegyzet appja valakinek amit tud ajánlani?
-
arnd
senior tag
Magyar külső billentyűzettel egész okos (Természetesen oks-t akartam írni). Az “Íí” és a “§0” van felcserélődve, meg a “@“ van az ALT+Q-n az ALT+V helyett, de minden más a helyén. Persze néha sztohasztikusan bele-bele javít, de nem rossz.
Viszont már a harmadik HDMI átalakítót tesztelte, és nem tudok full screent kapcsolni a monitoron. Egy ilyen közel négyzet lesz az FHD monitoron a kép. Majd kipróbáltam, hogy mit lép egy 4K-s képernyőre, de gyanítom, hogy itt valami nem gömbölyű.
Namostnemműködikaspace
-
Márton
nagyúr
A Today view oldalt teljes egészében el lehet tüntetni? Ha balra húzom a home screent, ne történjen semmi.
Az aktuális wifi hálózat nevét meg lehet jelentetni valahogy a home screenen? Ne kelljen mindig a beállításokba mennem, hogy lássam éppen mire csatlakozom.
Valamint az kijelző auto fényerereje van még nagyon eldugva a beállításokban, erre is jó lenne vmi kapcsoló a főképernyőn.
Köszi ha van tipp -
arnd
senior tag
Ma frissített 15.4.1-re. Azóta nem tudok a hotspotjára csatlakozni.
Nem oszt IP-t...
Nektek van ilyen tapasztalat? -
Vladislav
tag
A kikapcsolási funkció nekem sem lett volna egyértelmű, ha először a tablethez mellékelt rövid leírást nem futom át.
Az appokkal kapcsolatos problémát én is tapasztaltam, és valóban bosszantó, hogy nem mindegyik kezeli a teljes kijelzőt. Kérdéses számomra, hogy valóban Apple hibázott-e, vagy csak egyszerűen az app elkészítője androidra optimalizálta eredetileg a programot.
A tablet hátlapja egyébként mennyire ellenálló a karcosodásnak? Vannak telefonok, melyek botrányosan e tekintetben. Tok vásárlásán gondolkodok, de elsősorban neopren vagy bőr anyagú táska jellegű tokban és nem műanyag vagy műbőr jellegű kemény fedeles mappában. De elvetem ez irányú tervem, ha nagyon sérülékeny az unibody ház.
-
arnd
senior tag
Teljesen off de rá kellett keresnem, hogy miként kell kikapcsolni...
A hotspot neve valóban csak az eszköz neve lehet?
Meg van egy rakat app ami nem kezeli le a teljes kijelzőt. Ez normális? De ilyen nem valami spéci hanem tök populárisak is... -
Vladislav
tag
Ez az első tabletem, melyet jegyzetelésre is szeretnék használni, így nincs tapasztalatom még arról, hogy a tollak mennyire karcolják a képernyőt. Mindenesetre elég gáz, ha a tollat és/vagy a kijelzőt, úgy gyártották le, hogy egymásnak sérülést okozhatnak. Én abból indultam ki, hogy az apple pencil olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezik (nyomás érzékelése stb), hogy a működését befolyásolhatja, ha a kijelző és a toll között fólia van. De nincs pecilem, így erről sincs tapasztalatom.
A papír hatású fóliáról még nem hallottam, de jó ötletnek tűnik, így szerintem kipróbálom.
-
arnd
senior tag
Van olyan fólia ami papír hatású, mármint az írás érzése olyan. Szerintem tuti nem zavar be.
Egyébként pont a ceruza miatt érzem sokkal esélyesebbnek a karcokat mint telefonnál. Annó még PDA-s korszakomban az egy tök normál jelenség volt, hogy a ceruzába beleragadó kvarc stb kemény kis részecskével karistoltad a kijelzőt.
Én most rendeltem valami olcsó kompatibilis ceruzát, kíváncsi leszek milyen lesz az eredetihez képest (azt már próbáltam). Ha nem lesz nagy komromisszum, akkor spóroltam 40 pár ezret, ha nem akkor meg majd elhasználom képernyő kalibráláshoz... vagy lufi nyélnek. -
Vladislav
tag
Megérkezett a mini-m. :-)
Szeretnék rendelni hozzá apple pencil-t.
Szerintetek a pencil működését befolyásolja, ha védőfóliát teszek a kijelzőre? Érdemes-e védőfóliával ellátni? (Nyilván nem olyan használatban van, mint egy telefon, elviekben kisebb az esély a karcosodásra.)
-
Márton
nagyúr
"egyszerűen a 60 Hz és az IPS ezt hozza"
Ez a két dolog miért jelentené azonnal a jelenség meglétét?
Monitoroknál pl. miért nincs akkor?A type-c csati most akkor 3.1-es vagy 2.0-ás sebességet jelent?
Nekem iszonyat tetszik az anti tükröződős bevonat kültéri használatnál.
Nem is találok ilyet androidos vonalon.Navigávióra akkor hogy használható a wifis modell? Egy bt-s gps modullal? El tudná látni ezt a feladatot egy Galaxy S6 teló is az autóban?
-
arnd
senior tag
Sziasztok,
valami nagyobb "telefont" szerettem volna, de nem akartam valami lassú vacakot stb.
A mostani már kicsi képernyőileg. Így választottam a 6-os minit.
Minden mást mint ami telefonálás, meg (mobil)fotózás, azt át szeretném helyezni a telefonomról a minire.
Persze ha belegondolok, hogy utoljára iphone 3gs-t használtam a gyártótól, kicsit beválalós talán az ötletem, de hát csak nem lehet ennyi pénzért átverésmeg miért nincs normális 7-8" androidos tablet??? Eleve android vonalon azért nem nagyon akarja egyik gyártó sem az izmosabb procijait belerakni a tableteibe. Szóval nem volt más választásom... persze itthon ezt nem igazán veszik be, de hát ez az igazság.
Szóval a kérdésem, a ceruza témában lenne.
Milyen alternatívát használtatok már? Vagy csak az eredeti méregdrága ceruza az igazi, és a többi csak szívás?
Jegyzetelni szeretnék vele, meg az elektronikai ötleteimet rögzíteni stb. és már gyűlölöm a rengeteg firkapapírt.Köszönöm a segítségeteket.
-
Vladislav
tag
Köszi az infót! Bementem ma este egy szaküzletbe, ahol megnéztem az air-t és a mini-t is, Nekem a mini jobban kézre áll, egy értekezleten, megbeszélésen sem olyan ,,feltűnő".
Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy mégis jobb az air 4 értékaránya - ha megvélelmezem, hogy egyformán erős mind a két gép. (Az árukeresőn található adatokból indultam ki: a mini: 194.890 Ft, míg az air4: 210.505 Ft. a legolcsóbb üzletben.)
Sokak szerint a mini ,,telefonnak nagy, számítógépnek kicsi". De szerintem számítógépnek ott van a laptopom.
-
válasz
Vladislav #101 üzenetére
Nem tudom hogy segítek-e a döntésben de:
Megmondom őszintén én minden előzetes Mini tapasztalat nélkül 'látatlanban' vettem meg, előtte 10"-os Samsung tabletjeim voltak és utólag azt mondom hogy igazán elfért volna az air 4-is a kezemben, azért annyira nem lett volna nagyobb macera, és egyébként a nagyobb kijelzőn tényleg minden jobb, így ma már az AIR4-et választanám. Van hogy nem áll kézre, 'ujjra' a mini max felbontás mellett néha túl kicsi a kényelmes használathoz.. -
Vladislav
tag
válasz
thomas77 #100 üzenetére
Csak (magyar) számlával tudom megvenni, így külföldi beszerzésre nincs lehetőségem. A Gravírozás nekem sem szempont, esetleg hosszabb időtartamú jótállásra, extra szoftveres támogatásra, kedvezményes tartozékvásárlásra stb. gondoltam egy apple.com-os rendelés esetén, de erről nincs semmilyen infó a gyártó oldalán, így valószínűleg nincs ilyen extra kedvezmény. (Megjegyzem, hogy androidos cuccaim vannak, így az apple eladói politikájával nem vagyok képben.)
Elsősorban a mini-t szeretném megvenni a hordozhatóság miatt, de úgy látom, hogy 210 k körül az air 4 is elérhető. Nyilván azt tudom, hogy annak jóval nagyobb a kijelzője, és 1-2 apróságban pl a kamera felbontásban eltér a mini-től, de egyébként teljesítményben, anyaghasználatban van lényegesebb különbség? Magyarul - ha nem lenne szempont a hordozhatóság - ár-értékarányban az air jobb vétel lenne? Természetesen összehasonlítottam a két készülék adatait, de nekem az például semmit nem mond, hogy az egyikben Apple A15 Bionic, míg a másikban Apple A14 Bionic proceszor van.
-
Luciano
tag
válasz
Vladislav #97 üzenetére
Én pontosan erre használom a Minit, hordozhatóság, időtállóság volt a fő cél. A kijelzőn függőleges görgetésnél észre fogod venni a képernyőfrissités egyenetlenségét(fórum olvasás közben pl.) de ezt tudtam a vásárlás előtt is. Visszintesen én nem érzékelem. Együtt tudok élni vele
-
Vladislav
tag
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen nem az a célom, hogy telefonáljak a készülékkel, de nem árt, ha fennáll az elvi lehetősége, emellett az sms fogadási képessége sem lett volna rossz.
Összegezve: ha jól értem hívásfogadásra, sms váltásra nem alkalmas a cellulár változat (sem). Van benne GPS modul, ami bár hasznos, de másodlagos funkció számomra. A sim foglalat pedig csak adatra van, a 4G, 5G modem a mobilnetre lenne jó. Elsősorban a mobilnetre van akkor kihegyezve a cellular.
Szerintem az alapmodell fogom választani. A 256-os változatot is el tudom engedni, mivel én sem akarok sok adatot tárolni a gépen. Főleg jegyzetelésre használnám a munkahelyemen, továbbá netezésre, a legfontosabb szempont számomra a könnyű hordozhatóság és tartósság. Az nem lenne rossz, ha elférne zsebben (kabátzsebben, zakózsebben).
-
thomas77
senior tag
válasz
Vladislav #94 üzenetére
Egy 7 éves mini 3-at cseréltem a mini 6-ra. 2-3 évig használtam simet benne, aztán évekig nem. Most 2 éve megint. Szerintem jó, ha van gsm modul. Nekem a memória nem annyira fontos. Nem tárolok az ipaden filmeket, zenéket, nagy marha fájlokat.
Telefonálni valóban nem fogsz vele. De legalább egy tisztességes modem van benne. -
Luciano
tag
válasz
Vladislav #94 üzenetére
Szia,én hasonló dilemmával küzdöttem mint te. De a Cellurar modellel sem fogsz tudni GSM hivásokat indítani tudomásom szerint. A SIM foglalat csk adatra van. En maradtam az alap változatnál,tartalomfogyasztás. Így a telfonom (Note 20 Ultra)csak 2 naponta kell töltenem
És hordozható is a Mini,főleg éjjeli műszakban veszem hasznát
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Ipad mini vásárlásán gondolkodok, de nem tudom, hogy ténylegesen, gyakorlati szempontból megéri-e a cellular változatra ráfizetni 50.000 Ft-ot vagy helyette jobb opció lenne-e, ha ennek a felárnak megfizetéséből inkább a 256 GB változat vásárolnám meg?
A cellular változatban van SIM kártya foglalat. Magyarul telefonálásra és mobilnetre is használhatnám a készüléket akár egy új előfizetéssel vagy a jelenlegi előfizetésemmel, e-sim kártya igénybe vételével?
Amennyiben internetet akarok az Ipad mini-re és nem a cellular-t választom, a wifi mellett van más lehetőség? Feltételezem, hogy a telefonomon lévő mobilnetet megtudnám osztani az ipad-dal.
-
válasz
Lalikiraly #85 üzenetére
Ezzel a telefonálni lehet vele dologgal mi lett?
Mondjuk érdekes, hogy ha nem lehet(ne) vele telefonálni, akkor pl a Telekom miért csak hang + mobilnet előfizetéssel adja..? (Ugye az alap hogy itt csak a sim kártyás, LTE verziók jöhetnek szóba)Biztos nem engedné a fogyasztóvédelem, hogy olyan szolgáltatást is (ez esetben hang) kifizettessen amit az ügyfél nem tud használni a biztosított eszközön..
Vagy mégis..?
-
thomas77
senior tag
Ma délután ezt sikerült mérnem:
-
thomas77
senior tag
Hétvégén felkeresek egy 5G tornyot a puszta közepén és mérek egyet. Kíváncsi vagyok, hogy egy terheletlen cellával mire megy...
-
-
IamTheDog
tag
Amúgy most éppen, ebben a percben van a Telekomnál készleten.
-
-
IamTheDog
tag
válasz
Lalikiraly #85 üzenetére
Ja, értem. Csak azt írtad, hogy leszedted egy ezeréves tabletetekre, ebből meg azt hittem, hogy te is letöltötted.
-
-
IamTheDog
tag
válasz
Lalikiraly #82 üzenetére
Honnan töltötted le? Én nem talalom az App Storeban.
-
Inarus
addikt
válasz
Lalikiraly #82 üzenetére
Meg fogom még ezt bánni, de: A Google Voice nem támogatott az USA-n kívül. Ahhoz, hogy regisztrálni tudj persze elég egy VPN és egy kamu acc, de vajon hogy telepíted az appstore-ban nem elérhető appot? Vagy az a terv, hogy kicselezed az Apple App Store-t is és USA régiós accal, VPN-nel használnád a tabot?
-
-
Inarus
addikt
válasz
Lalikiraly #80 üzenetére
Nem néztem meg a profilodat, de amúgy te hol laksz? Mert a Google Voice nem igazán elérhető szolgáltatás errefelé...
-
Godfather
aktív tag
válasz
Lalikiraly #78 üzenetére
A google voice nem telefon funkcio. Az ipadet nem tudod telefonkent hasznalni sehogy. 5g modem van benne ha jol tudom. De ennyi. Viber, skype, facetime es a tobbi hasonlo megy rajta, de ehhez nem kell a cellular.
-
Sziasztok!
Nekem is fáj rá a fogam, de még bemutató darab is alig van belőle. Készlet meg szinte nulla. Egy két helyen nehezen de el lehet csípni, de most karácsony miatt, szinte 007 esnek kell hozzá lenni kb. Nekem egy kérdésem lenne, hogy a cellular változat a VoLTE t támogatja vajon? Mert digimobilos sim et raknék bele, illetve olyan változatot vennék. Sok videóban mutatják, hogy sim kártyával és a google voice telepítésével telefonként is használható.
-
Godfather
aktív tag
Ahogy nézem, komoly hiány van az új miniből. Nekem tegnap sikerült kb az utolsó példányra lecsapnom. Szerdán még amazonról tudtam volna rendelni, tegnapra itt lett volna. De mivel a vezérhangya kicsit bizonytalan volt, nem rendeltem meg. Másnapra el is fogyott mind. Tegnap találtam egy darabot Genfben. Szerencsére nincs messze, el is mentem érte. Mini 4-et váltott. Szegény már lassú volt nagyon, 16 gigával már nem sokra mentem. Filmezni még lehet rajta, de másra nem nagyon alkalmas már.
Tokot rendeltem hozzá, nyilván nem eredetit, de ugyanolyan. -
z67
őstag
A Telenorban szeptember vége óta van az árlistán, azóta keresem. Online sosem volt, boltokban nem hallottak róla. Elvileg az Apple átcsoportosította az alkatrészeket, talán a processzort az iPhone gyártáshoz, így karacsony előtt valószínűleg esélytelen beszerezni. Nem hiszem, hogy kivezetik, egyszerűen nem tudnak gyártani (eleget, vagy semennyit).
-
IamTheDog
tag
-
Hitch
senior tag
válasz
Lalikiraly #68 üzenetére
Szia. A kijelző hibája amit több forumon is említenek mennyire feltűnő?
-
Nekem borzalmasan bejövős kis cucc és sok videót megnézve, hogy külső monitorra kötve egész jó gép lehet, igen erősen gondolkozok, hogy karácsonyra a laposom helyett megérkezzen. Persze kell hozzá egy type c elosztóállomásféleség.. De szépen megfogalmaztam ám. Viszont sok helyen videókon is azt mondják, hogy a hátlapi kamera optikai stabbal van szerelve. Szóval nekem 10/10 eddig. De majd természetesen valahol megnyomogatom
-
hallerlaller
addikt
válasz
pecccccccca #61 üzenetére
hehe
-
worxland
addikt
válasz
Spec a bekapcs ujjlenyomat megmaradt.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Ne izgulj, az új MacBookon lett notch
-
pecccccccca
őstag
Ehh… Hol marad egy jóravaló Lightning? Hol a face id? Bekapcs gombba épített ujjlenyomat olvasó?
Eléggé elkeserítő. Lassan mindent lecserélnek kommersz dolgokra akkor mi lesz az Apple egyediségével?
Sajnálattal olvasom, hogy ennyi mindent lecseréltek. -
Mr.Silkó
veterán
Szimpatikus ketyere, sokat utazó embereknek ideális lehet. Mondjuk ebben az árfekvésben én inkább az Air 4-et venném, bár én elengedtem egy ideje már a tablet vonalat, hiszen ha utazom, akkor gyakorlatilag mindig vezetek is, amihez elég az iPhone (navigálás, stb.), otthon meg ott a MacBook, amin kényelmesebb a tartalomfogyasztás és a szöveges bevitel is számomra, mint korábban az iPadeken. Volt egy ideig párhuzamosan Mac és iPad, utóbbit elő sem vettem semmihez, így meg is váltam tőle.
-
bnss
veterán
Szia!
A Multimédia oldalon az alábbi bekezdésben lévő kép hivatkozás hibás (végén van felesleg).
"A korábbi 7 megapixeles felbontás 12 megapixelre hízott, a minőség is láthatóan jobb, itt egy szelfi, ..."
-
janos68
aktív tag
A specifikációknál a méret nem igazán stimmel,mert ha harmin centi széles az nem igazán mini egy tabletnél.
-
hmb
aktív tag
en imadtam az ipad minim meretet,naponta 2 orat utazok legalabb,az alatt jobb mint a telefon,kenyelmesen elfer a kabatzsebben.es nekem munkahoz is boven eleg,igaz ez foleg uzenetvaltas,kepfile kuldes minimalis kepszerkesztes .meg netezes ha keresni kell hogy nez ki a az afrikai szeleszaju orrszarvu vagy a colt 45 mert a vevonek epp azt kell megvesni cimernek.nyilvan a forger- el nem ezen tervez az ember de ahoz sokszor az ipad air 2020 is kicsi.most erosen filzok hogy eladom az airt es veszek egy minit…
-
IamTheDog
tag
Ezt a jelly scrolling kesergést nem értem. Miért most vették észre ezt az emberek? Az összes tabletem csinálta, a most eladott Tab S6 is (látványosabban), pedig hát az milyen szuper kijelző ugye. Nekem az lenne a furcsa, ha nem csinálná, bár 120 hz-es kijelzős tabletem még nem volt, szóval ha egyszer lenne olyan, akkor már biztos zavarna.
-
Ádám16
addikt
válasz
janeszgol #46 üzenetére
Nekem van egy 9,7"-os iPadem, és mellé két céges egész korrekt noti is otthon.
Szinte sose kapcsolom be otthoni használatra utóbbiakat. Nekem kényelmetlen, ahogy fekszik az ölembe a notebook, az üzemidejük is jóval szarabb, aktív hűtés miatt terhelésnél hang is van, szövegbevitelre/scrollozásra is kényelmesebb az iPad fekve, + ott a tök jól működő hangalapú szövegbevitel is/voice command (bár, a Siri most már tényleg tudhatna magyarul is).
+ Egy alap 10,2" iPad, ami bőven jó mindenre szerintem, nem 2-300 közt van.
-
vakablak93
őstag
Remek kis gépecske lett.
Ez a méret szerintem is igazán pöpec, ahogy a felettem írók is írják ez még nem olyan kényelmetlen mint a nagyok ( igen volt már nagyobb tabetem), jó látni az usb-c csatlakozót is végre, egyedüli szívfájdalom az a továbbra is tök elégtelen ram mennyiség.
Ettől még pacsi az applenek - bár utálom őket - ha kis méretű cucc kell ahhoz értenek. -
Hallosz
senior tag
Háááát,,,,, telefonnak nagy, tabletnek kicsi.... szerintem.
-
janeszgol
félisten
válasz
adalbert1 #42 üzenetére
Én is azért szeretem ezt a méretet, mert könnyű vinni, mellette jobb játszani is rajta, mint a 6-6.5-6.7 colos telefonokon. Ha csak otthonra kellene valami mobilisabb cucc, akkor a nagyobbat (10 col) sem venném meg, hanem amennyibe ezek kerülnek (200-300k között), azért kapok már egy szép kijelzős laptopot is.
Otthoni sorozatra, meg ölbe venni az is jó (12-14 col között). -
m@xsys
senior tag
Amire nekem kell, arra tökéletes. Erre a méretre és az usb-c-re vártam már egy ideje. Nincs szükségem nagy telefonra, egyszerűen kompaktabb az iPhone 12 Mini. Mellé ez tényleg jobb sorozatnézésre is.
Jöhetnének most már hozzá a jobbnál jobb tokok.
-
adalbert1
veterán
válasz
markknight #39 üzenetére
Nálunk a mini 5 családi mindenes tablet, lakáson belül elég sokat van ide-oda hurcolászva, erről megy többek között néha erősítőre kötve a spotify, konyhában főzés közben valami sorozatnézés, a gyerek néha ezen néz mesét, stb.
Sokkal kényelmesebb ezt a méretet lakáson belül használnunk ezekkel a felhasználói szokásokkal, mint előtte az ipad6-ot volt, könnyebb neki helyet találni (pl. van, hogy konyhában a turmixgép tetejére van letéve), könnyebb ide-oda vinni, utazásnál a táskába bedobva kisebb helyet foglal, érezhetően kisebb a tömege, stb.
Ha csak egyedül használnám, és keveset mozgatnám, akkor inkább Air4 lenne a befutó a nagyobb kijelző miatt. -
freeknight
őstag
Hát persze hogy hasznos lenne. Tipikus apple-féle kapzsiság. Régen egyébként tudta a többfelhasználós módot az iPad os, aztán rájöttek Cupertinóban, hogy mindenki vegyen szépen saját tabletet a családban, ne csak mobilt.
Így én is vehettem saját iPadet az alkalmazottamnak, pedig elég lenne egy is, amire mi használjuk. -
DV
senior tag
Egy Nexus 7 - et (2013) leválthat otthon, hasonló méret, utazáshoz a 10" nagy.
-
markknight
veterán
Álló módban a négy oszlopos ikonsor nagyon csúnya, nagyobb iPadeken jobban fáj nézegetni. Most ahogy nézem a képeket meg videókat, álló módban az egész rendszer rosszul néz ki rajta, elég csak a beállításokat megnézni. Mintha letudták volna az egészet az iOS reszponzivitásával és kb ennyi, rossz ránézni, hogy ilyen UI-t kienged a kezéből az Apple, látszik, hogy Ive lelépett. (rage off)
Maga a készülék rendben van, de nem igazán tudom ki itt a célközönség, kinek jó ezért kipengetni X összeget, sőt inkább másképpen fogalmazok, nem tudok olyan élethelyzetet ahol az iPad túl nagy az iPhone pedig túl kicsi a feladathoz. Talán gyerekeknek YouTube-ozni? Nem tudom tényleg.
-
Ezek (iPadek általában) kezelnek több felhasználói fiókot? Úgy értem, mint pl. a desktop OS-ek. Ha igen, lehet, hogy ledobnék egyet a nappaliba, "aki kapja, marja" használatra...
-
Ádám16
addikt
válasz
freeknight #24 üzenetére
A MM egész Apple standján, ahol minden ki van pakolva, lényegében az iPad mini mellett idoztem a legtöbbet. Egy 13 mini mellé számomra álom. :)
-
bajnokpityu
félisten
GPS csak modemes verzióban... Szarragas rulz. Marad az eggyel ezelőtti típus felaron. Meg Jack is van. Stb..
-
PDA_FAN
tag
Köszi, értem. Néztem a videót, de nekem ez nem tűnik akkora gondnak. Szöveget nem akarok görgetés közben olvasni, és hogy görgetés közben nem egyenletes a képfrissítés, az is inkább csak esztétikai élményt rontó jelentség, mintsem funkcionális probléma.
Persze 200 ropiért egy tablet már ne csináljon ilyet, ennyiben jogos a felháborodás. -
Tuib
aktív tag
Az első kép nem működik (nginx 404) illetve ez még szembe jött:
"Az 5.0-s Bluetooth korrketül működik" -
PDA_FAN
tag
Mi ez a "Jelly Scroll Effect"?
-
Noukoum
veterán
válasz
freeknight #24 üzenetére
Van akinek a 10 inch tablet nagy hordozni, viszont egy pro maxnál mégis nagyobbat szeretne.
-
freeknight
őstag
Nem igazán értem, miért választaná ezt bárki az iPad 2021 helyett, hacsak nem valami speciális munkára kell, ahova követelmény ez a képarány. Oké, ott van a type-c meg az A15 chipset, de igazából mindenre ugyanannyira elég az A13 is. A jelly scroll viszont iszonyatosan nagy blama, volt szerencsém élőben tapasztalni, tényleg azonnal feltűnik (pedig akkor még nem is tudtam róla), és szöveg olvasásánál nagyon zavaró. Nem ilyennek képzel el az ember egy 2 kilónál többe kerülő eszközt, de igazából ez a 40ezer ft alatti dzsunka kategóriában is szalonképtelen lenne.
Ha a 10 collos iPad meg nagy, akkor ott vannak az okostelefonok, plusz 1-2 collért szerintem felesleges plusz egy eszközt venni. Ezt akkor tartanám életképes ajánlatnak, ha pár tizessel az iPad alá lőnék be, de a jelly scroll még akkor is ott van. -
vinczetibor
aktív tag
Persze, de ha a tudást és a belerakott technológiát nézzük, akkor jogosnak tűnik az árkülönbség.
Az emberek nem veszik észre, hogy a hajlítható kijelzős eszközök közül a nagyobbak, a mini tabletek egy újabb generációja és azok leváltására hozták létre őket. Összehajtva telefon széthajtva tablet. Már pár éve velünk vannak, de még fel sem ismerjük, hogy mit látunk. A YouTube-on már láttam olyan videót, ahol a Fold 3-at 2021 legjobb tabletjének nevezik.
Néhány év múlva nagyon kemény konkurenciával fognak szembe nézni a csúcs mobilok is a hajlítható kijelzős eszközök miatt. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
vinczetibor #21 üzenetére
700k vs 200k
-
vinczetibor
aktív tag
Konkurenciának a Samsung Fold 3? Az is egy mini tablet (is).
-
worxland
addikt
válasz
moleculez #13 üzenetére
Megjelenés napjától használom, a jelly scroll-t nem vettem észre és nem is akarom, mert ha direkt próbálgatnám és látnám, akkor utána biztos zavarna. Így viszont csak használom és élvezem.
Mini 1 és 2 után váltottam Galaxy Tab S5e-re, de a méret miatt visszatértem a Mini 6-hoz, a Galaxy nehéz és kényelmetlen egy kézzel tartani. -
Bog
HÁZIGAZDA
-
HardRic
addikt
Megragadom az alkalmat, hogy itt is leírjam, hogy nem 4, hanem csak 2 hangszóró van benne. Igen, 4 rács van, de csak két hangszóró van belül, így állítva nem lesz sztereo mint pl. a valóban 4 hangszórós Prók.
Egyébként élőben nagyon kiábrándító volt nekem a kijelző, mind fényerőben, mind minőségre. A 60Hz pedig nagyon látványos volt, nem az a bőven elviselhető kategória mint az oled iphone-okon.
-
Navaren
aktív tag
Köszi a tesztet.
A kütyü maga nekem is tetszik, de csak a fenti kommenteket tudom visszhangzani: nekem tabletnek ez pici lenne. -
moleculez
veterán
Ez érdekes, mert tele van vele a net, plusz a helyi iPad topic is. Próbáltátok reprodukálni a problémát, vagy nem is kerestétek? Egy bekezdést hiányoltam megerősítendő/cáfolandó.
A gép amúgy nagyon el lett találva, nagyot fog menni. Igaz, nem én vagyok a célközönsége, nekem kicsi lenne, az Air 4 mérete tökéletes számomra.
-
joey04
titán
Ez a méret nekem nem, de amúgy jó cucc lett.
-
-
sefan67
aktív tag
Megjelenés napján megkaptuk, nagyon jó cucc, szerelem volt első használatra..
Aztán elkezdtünk rajta olvasni is, 2-2 perc múlva émelyegtünk, elég komolyan elszédültünk... 10 perc kutakodás után kiderült hogy mit is jelent a Jelly scroll nevű jelenség. Vissza is küldtük. -
bostone
addikt
A négy hangszórót több helyen is említik, valószínűleg tévesen, mert a hivatalos leírásban is kettő szerepel, de lehet, csak félregépeltek valamit.
A kijelző panel tökéletesen működött, a Jelly Scroll Effect nem jelentkezett?
-
törölt tag
-
resu8823
tag
Nem pont témához. Hol van a iPhone 13 Pro Max teszt?
-
Solten
őstag
"otthoni tabletnek inkább egy nagyobbat választanék, komoly munkához kicsi a kijelző"
Ennyi, 10" es feletti tablet mar hasznalhato, az alatt a telefonjat gyotri az ember. Ennek ellenere popec kis keszulek, megtalalja a celcsoportjat. Vegre kepes az Apple Type-C csatlakozot hasznalni.
-
sherlock82
senior tag
Köszönöm a tesztet, nagyon jó lett. A készülék pedig még jobban tetszene.
-
zozzo72
aktív tag
Kifejezetten jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Boox note Air4 C
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged