- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Euromail
aktív tag
Áh saját tapasztalatból tudom ez a turbós izé hülyeség sajnos nem lehet semmit kezdeni vele.
Nekem is non k van most a gépben viszont csak benchmarkoknál számít ott nagyon elhúznak.
Érdekes módon játékoknál nézve nem olyan sok a különbég azt túlélem az én 4770-em vs barátom 3770K fullra húzottja között és tesóm 6700K kimaxolt gépét nézve persze ez az állítás csak 1080p full hd-n igazIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
hobizoli
nagyúr
jo alap... hagyjuk mar, 2-3eves cucc a felet se eri az ujkori aranak
neha vicces mennyiert aruljak hasznaltan, annyiert aktualisbol ugyanolyan gyors tokujat veszelennyi erovel mindent lehet cserelni idovel a gepben, a VGA-t meg a CPU-t is, nem notebook
de a fenti példánál maradva, amikor +140k-ert +12fps van csak vmiben, es az nem 50% diffi, hanem ennek a toredeke, akkor az nem az a kategoria, ami ugymond "megeri" arrasokan meg ma is az izom CPU-tol varjak a jobb jatekteljesítményt, pedig a jobb VGA miatt lesz gyorsabb legtöbbször, van par kivetel, de 90%-ban ez eleg jól bejon meg ma is
azert akarhogy szépítjük, +140k-t eleg sok minden értelmesebbre is el lehet tapsolni egy gépnelszerintem abban vagytok eltevedve, hogy 99% nem ugy csinal senki gepet, hogy mindenbol az aktualis legjobbat szorja bele, mert akkor ~600k alatt nincs PC... sot meg 700k alatt se nagyon valoszinu, hogy megallna a tortenet, amikor mindenbol zsirujat veszel
azert kivi lennek egy stat-ra. hogy a juzerek mennyi %-a is ul egy aktualis "mindentvivo" highend desktop gep elott, meg a boltok mennyi ilyen 6-700k-s komplett uj konfigot adnak el per ho... vagy akar par evnem innen-onnan okosba' osszehalaszva, hanem be, ez meg az kell, lerakod a 700k-t a pultra es rendes AFA-s szamlaval kapod a technikát
mindenre jo gep az szimplan rohadt draga lesz, azt eleg kevesen engedhetik meg maguknakegyebkent csomoan azt se tudjak mit vesznek mire, csak mert azt mondtak neki, megveszi mert azzal majd jo lesz, veszik az overkill gepeket atlagos felhasznalasra
regen is igy ment ez, meg ma is sokszor igy van
net-re meg letolteni 8core gep vmi istenfasza alaplappal, 16GB RAM, 512GB-s SSD, a VGA meg egy repa GF750 benne... jatszani nem jatszik, de akkor meg az se kene bele igazabol
net meg a legegyszerubb 20/5Mbps-s, a tok alapcsomag az ISP-nel
wow
amikor meg mondod neki, hogy +200k-t kiszort a semmiert, mert egy gothedek alap Pentiummal is ugyanigy menne ez a tortenet, akkor meg jon duma, hogy a jozsi haverja mondta, aki IT-s, es siman gyorsabban tolt le
aha, de
hat hooooogyne
a 20Mbps-s netet gyorsitja a 8core lete, meg a 80k-s alaplap es az 512GB -s SSD
jól atb@sztak kb ot istöbb drón kell ;P
-
Euromail
aktív tag
A 7700K tuningolt a 7700 alapórajele 3.6
i7 7700 92.000ft
i7 7700K 107.000ft
Azt a 15.000ft különbözetet meg megéri az hogy se drága lap se extrahűtés ne kelljen majd[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
hokuszpk
nagyúr
"7700 alá elég egy 18 K -s deszka is"
most tekintsunk el attol, hogy a 100KJMF-es cpu es a ~100KJMF -es gtx 1070 mellett a 18KJMF -es alaplapon sporolunk.
tippre 18K -ert ddr3 -as lapot kapsz, szoval engem az erdekelne mert-e valaki olyat, hogy mekkora teljesitmenykulonbseg van a 7700/ddr3L ( mer oda az kell ) es a 7700/ddr4 kombok kozott ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
pipo112
őstag
ok a 2 proci között van az r5 javára15k difi játékban kb 5%al lassabb max fps-eket nézve az 1600, az r5 1600nál nincs melegedés kiszáradó paszta stb.. amivel többet tud az i7 7700 max a magasabb fps de minimum fps-ben semmivel nem tud többet és ezért jobban megéri az i7 mert ugye az már nem 100%on hajtja meg a gtx 1070-et ha nem 110en
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
szerintem a tenyleges profit a lenyeg mindig, nem a GM
hiaba van magas GM egy luxusautón, ha csak par szaz/ezer megy el belole egy evben
a kis varosi cirkalobol meg ugyanannyi ido alatt elmegy szazezer db
melyikbol lesz tobb kp-d?
piacnyeres is fontos, nem csak a GM
hiaba magas a GM, ha piac 8-10%-n van csak jelen, emiatt nem fejleszetenek ra annyi sw-t, mert nincs kinek
ha kisebb GM-l, de kozben 20-25%- reszesedest is eler, akkor a konkurens ceg, mar csak 3-4x akkora piacot fog, es nem 10-12x akkorat
arra mar megeri sw-t fejleszteni, mert az mar egy lathato felhasznaloi kor
es ezzel megtobb leendo juzert lehet elerni, hogy van ra sw isAMD-nek ez mindig csak ugy ment, hogy kb 20%-l az intel arai alatt van, vmi tokos, franko dologgal
akkor volt jo a piaci reszesedesuk is csak a K7-l
ha mar szar a cucc, mint az FX volt, vagy "dragan" adja, mint az A64-t, akkor cumi a tortenet egybolnyilvan van egy helyes arany, ahol a GM se tul alacsony, meg no a piacuk, azt kell(ene) eltalalni
de szerintem, most ez a Ryzen "draga"
lehet itt magyarazni, hogy de az 1800X-hez kepest a 6950K az akarmennyiszer tobbe kerul, de olyat mennyien vesznek? kb minden otezredik eladott (se) lesz az
a legtobb i3 meg R3 lesz itt is, ott is, ott meg kb ugyanaz az ar jon ki anyulap+procira
intel kicsit magasabb orajelet tud meg most is, kicsit magasabb IPC mellett is, meg kevesbe szopos is perpill, nem kell BIOS-kkal keccsolni, meg semmi, csak osszedobod, es megy
azert ez is nyom a latba sokatvan ez a tipikus elso rush az elso 2 honapban a megjelenese utan, aztán ha az lefut, az mutatja meg mit er valojaban a porteka, van-e ra folyamatosan tovabb novekvo kereslet ra, vagy el kezd stagnalni.... vagy csokken a kezdeti eladasi lendulete
több drón kell ;P
-
Yutani
nagyúr
Biztos nem értek hozzá. Az iparág, ahol én dolgozom, 33% GM esetén a seggét a földhöz veri, de hát mi nem processzort gyártunk. Ezért nem is érthetek hozzá.
Egyébként nem tudom, mennyire reális 50% GM-t elvárni az AMD-től, amikor a reputációja a béka segge alatt van, és az árképzésnél csodát nem lehet tenni.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
33%-os gross margin nem rossz. Ennyit csinált most az AMD.
#tarcsad
-
Valójában a részvények azért estek, mert a Q2-re és éves szinten nem prognosztizáltak nagy növekedést, csak szerény kétszámjegyűt - semmi köze hozzá az eddigi eladásoknak, amik megjegyzem, meglehetősen jól sikerültek. Ahogy Yutani mondja: a sok spekuláns azonnal elkezdte árulni az AMD-s papírjait, ami lenyomta az árfolyamot, miközben a cég elindult felfelé.
https://www.coreinfinity.tech
-
FeRkE
őstag
Mondjuk azt nem ertem, ha ennyire tele lennenek a raktarak, miert kell itt Angliaban egy hetet varjak, hogy megkapjam a Ryzen 1600-at Amazontol... Azokbol a cuccokbol amikbol van nekik, azt masnap kiszallitjak.
Jelenleg is azt irja az 1600-asra hogy majus 9-en lesz keszleten, az 1700-as meg csak 14-en.[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Abu szerint az alaplaphiány miatt beragadt készletet akarják így kiszórni, és csak a "készlet erejéig" lesz ez az ár. Talán az is lehet mögötte, hogy inkább az 1700-akat vették az emberek, az 1800-nak a leggyengébb a teljesítmény/ár mutatója.
Mindenképp kétlem hogy az Intel hónapok múlva esetékes termékei miatt lenne, ráérnek még amiatt árat vágni. -
nkmedve
őstag
Az árakkal nem tudom mi a helyzet, gondolom egyes kereskedők akciózhatnak egyes procikat és benyelhetik a veszteséget ha akarják, vagy talán az Intellel van valami speciális megállapodásuk és így olcsóbban kaphatják a procikat mint mások.
Amilyen árakat irtam azok nagyjából megfelelnek az MSRP-nek, aszerint is például 7600K ~=.1600X.Én nem gondolom, hogy az i5 kuka lenne, bár én mostmár nem vennék 4 szálas procit magamnak. Olyat használtam majd egy évtizedig, mostmár hogyha kapok hasonló áron 6/12-es procit akkor nem kérdés, hogy melyik veszem. Ideje lenne már Intelnél is fennebb lépni magszámban és akkor talán a játékfejlesztők is inkább kezdenének mozgolódni a több mag kihasználása felé. Még mindíg ott tartunk, hogy a játékokban alig van értékelhető fizika, pedig a játékélményen inkább az javítana, nem a csicsás grafika (A Red Faction Guerilla óta várok más játékokra amikben van valódi rombolhatóság, de valahogy nem tudják/akarják megoldani).
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Ha csak az átlag FPS-t nézzük akkor egy Pentium is elég kéne legyen mindenkinek, valójában viszont egyáltalán nem az. Egy kevés magos/szálas proci modern játékokban képes elég ingadozó frame-time-okat produkálni amiből a user zavaró mikroakadásokat lát, közben pedig az FPS számláló szép magas értékeket mutat. Ugyan igy a minimum FPS sem igazán mod sokat, mivel az csak pillanatnyi érték.
Játékélmény szempontjából a frame time-ok lennének érdekesek, viszont azt nem olyan könnyű kimérni és számszerűsíteni tesztekben, aki viszont vette a fáradságot és kimérte, azok szerint a 6-8 magos Ryzen-ek sokkal kiegyensúlyozottabb teljesitményt nyújtanak mint a 4 szálas i5 vagy akár a 8 szálas i7 is, még ha az átlag FPS-ük valamivel alacsonyabb is.Amúgy ahol én szoktam vásárolni (román EMAG, ahol ténylegesen van készlet és az árakat sem szokták hibásan kiírni ellentétben más helyekkel), ott valahogy igy néz ki a dolog:
i7 7700K (113k)
R7 1700 (108k)
i7 7700 (101k)
i5 7600K (89k)
R5 1600X (88k)
i5 7600 (77k)
R5 1600 (76k)
R5 1500X (67k)
i5 7500 (63k)
i5 7400 (59k)
R5 1400 (58k)Nem igazán látom a gondot az árakban. Talán az 1500X és 1400 lehetne egy kicsit olcsóbb, de az 1600, 1600x és 1700 abszolút teljesitmény/ár bajnokok jelenleg, főleg az 1600 ha az ember kicsit tuningol is.
Ahogy már máshol is írtam, valószinűleg azért kerül ennyibe az 1400-1500X, mert drága a gyártásuk (ugye a 8 magos proci kb. fele le van tiltva), és az AMD inkább a drágább modellek felé akarja terelni a népet. Majd ha kijön az 1 CCX-es APU akkor valószinűleg jóval lennebb lehet menni árban.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Az általad elsőnek linkelt Tomb Raiderben Techpowerupon FHD-n az 1500X végzett elől. Köztudott, hogy a BIOS-ok még finoman szólva sincsenek top állapotban, így anélkül, hogy megnéztem volna a 2 tesztgépet, meggyőződésem, hogy egyikük x, másikuk y alaplappal tesztelt, netalán még a RAM-ok is különbözőek voltak, amik nagyban befolyásolják az fps-t.
GTA5:
TPowerup minimum fps-ek:
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Átlag gémernek lehet, hogy a G4560 is elég lenne, azzal nem tud versenyezni egy drágább Intel vagy AMD, mert nem ad annyival többet a 4 valós mag. Pláne, hogy az átlag gémer legfeljebb 480/1060 vagy annak megfelelő szintű régebbi VGA-val rendelkezi (ne adj' Isten gyengébbel), akkor meg pláne elég a G4560.
Szerencsére azért vannak, akik majd megveszik a Ryzeneket és i5-től az Inteleket, nem mindenkit elégt ki egy Pentium vagy i3.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Nem rólam van szó, hanem egy olyan "vitáról" ahol az egyik fél semmi szín alatt nem hajlandó elfogadni a másik oldal érveit, mert akkor sem. Ez nem racionális vita, hanem fanboy-szintű vélemény nyilvánítás (de ezzel nem fanboyoztalak le, vedd figyelembe).
Ha két termék egyforma áron egyforma teljesítményt nyújt játékokban, ugyanakkor az egyik jövőállóbb a több magnak/szálnak köszönhetően, miért kellene a többet nyújtó terméknek 20%-kal olcsóbbnak lenni?
Inkább annak kéne örülni, hogy van alternatíva minden szinten az Intellel szemben. Ez sem elég? Nemrég még arról beszéltünk, hogy már annak örülünk majd, ha a Sandy IPC-jét hozza a Zen. Erre sokkal jobb lett, és most piti kis százalékos teljesítmény különbségen lovagol a kék tábor.
Egyébként esélyes, hogy G4560-at fogok venni, mert tudja, ami nekem kell és olcsó, ráadásul RX 470 mellé felesleges jóval drágább proci. A használt Haswell i3-ak is elmehetnek a búsba a 20-30k közötti árukkal. Szóval ennyi a "persze, neked akkor is, mindenképpen"-ről.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
-
BReal
addikt
Érdekes, Iponon arról volt szó ma, hogy "februárban volt egy globális Intel árcsökkentés". Most akkor volt vagy nem volt, ha volt akkor merő jópofaságból csökkent az ára, vagy mert úton volt a Ryzen....
Maradjunk annyiban, hogy aki még nem váltott Intel rendszerre, annak tökéletes alternatíva a Ryzen.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
De mégis mennyivel kéne olcsóbban adnia, amire azt mondod, hogy oké? Ne felejtsd el, hogy az alsóbb kategóriában ott van az i3 vagy AMD oldalról az FX. Esetleg arra gondoltál, hogy FX8320 árban fog jönni az 1500X? 10-15$-ral olcsóbb az 1500X a 7600K-nál úgy, hogy előbbihez elég a B alaplap húzáshoz, utóbbihoz kell a drágább Z, és emellett +4 szálat kínál az 1500X, így multithread, multitask feladatokra is jobb. Én is szeretném, ha nem 70e alatti ára lenne, hanem mondjuk 50000e körüli, de ez csak álomvilág.
-
BReal
addikt
1. Az szerinted nem meggyőző, hogy a TPowerup 17 játék tesztjéből átlagolva a 7700K-hoz képest a grafikonon szereplő CPU-k 10%-on belül vannak?
2. A Ryzeneket is húzhatod 4-4,1 GHz-ig tudtommal.
3. A Ryzen 1500X nincs 5%-kal elmaradva a 7600K-tól, Alza-n (olyan helyen mondom, ahol mindkettő kapható) előbbi 70000, utóbbi 85000. Itthon 68000 Ft körül lesz a nyitóára.
4. Tudtommal az i5-höz kell a Z alaplap. Ha jól tudom, az AMD-t lehet a B-ben is tuningolni. Ha rosszul tudom, majd kijavítanak.
Értem én, hogy vannak olyanok, akik az AMD-ről próbálnak tudomást sem venni, de az AMD játékokban is nagyon közel ért az Intelhez, multitaskban pedig szépen veri. Az Intelnek a következő generációban mutatni kell valamit, mert a generációnkénti pár százalékos fejlődés (ha volt egyáltalán, mert volt olyan eset, amikor az előző szériás CPU gyorsabb volt bizonyos játékokban) nem lenne túl meggyőző újra. Nyilván a pénzmag és a tudás adott náluk. Lehet bizonyítani. Inkább örülnének az Intel fanok is, mert ezzel talán ez megvalósul.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Itt vannak tesztek: [link]
Export-nál azért a 6-8-10 fizikai magnak szép előnye van ha nem ütközik sávszéll-limitbe (pl. 6850K vs 7700K). Itt a Ryzen is szépen megelőzte a 7700K-t, pedig csak 2400-as RAM-ok voltak mellette. 3200-as RAM-mal valószinűleg sokkal közelebb lenne a HEDT-hez.
A többi tesztben inkább az egyszálas teljesitmény számit, ott a 7700K vezet még a HEDT-vel szemben is. -
ROBOTER
addikt
Ez egy két évvel ezelőtti teszt. És ahhoz képest a 4 mag vs. 8 mag eléggé látványos.
Azóta volt egy rakás szoftverfrissítés, elérhető az NVMe SSD és számíts hozzá az éppen szárnyait bontogató A-XMP-t RAM oldalon.
Ha én olyan intenzitással fotóznék, mint 5 éve, tutira nem vennék 4 magos procit (figyelembe véve, hogy legalább 3 évig nem szeretnék cserélni)
-
nkmedve
őstag
Ahogy nézem olyan 10-12 magig viszonylag jól skálázódik, gondolom azon túl már az SSD és RAM megfogja.
Nálam a R7-en olyan 70-75%-os átlag CPU terhelést mutat egy Lightroom export (viszonylag lassú SSD-vel és 2667-es memóriával). Érdekes lenne megnézni mit tud egy jobb SSD-vel és mondjuk 3200-as rammal.
-
MZperX75
addikt
Váltáskor,soha nem a legújabbat veszem ,hanem 1-2 éveset, annak beállt az ára,és kiforrottabb szoftveresen és(bios)stb...Játék nem szempont(mivel már nem játszom,ingerenciám sincs)
Bár néha megszáll az ihlet ,visszamegyek a régi rendszerre nyomni egy GTA4-et legutóbb karácsonykor toltam 1 órát projektoron.2011-es vason(ami 2009-es kiadású)nyomom,bár nekem felhasználói szinten ez gép is teljesen jó ,talán 5x volt kikapcsolva vagy újra indítva a win7 azóta 24/7-ben megy,meg is néztem alul feszelve 1.6Ghz-en(2014-ben új rendszer került alá ,mert vettem SSD-t) a régi is megmaradt a HDD-n.
Photoshop-on kívül,net torrent,film,1-2-3 kijelző amire kell.....
Sry hosszúra nyúlt ,de már elment a komment,azóta megbántam[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Én ha csak játékra kéne, és most kéne vennem, a 7700k-t választanám az 1700-al szemben. Ebben nem tudom mi a meglepő különben, mindenféle szemüveg nélkül. Ha egész nap videót kódolnék, vagy cpu-val renderelnék akkor meg r7-et. Egyik felhasználásra pocsék az ár/érték aránya, másikra meg kimagasló. (ps: a 7700k ár/érték aránya is pocsék játékra, csak kevésbé). Nem lett rossz gurítás a ryzen, de ennek is nagyobb a füstje mint a lángja. Q2-es eladási adatokra kíváncsi leszek
-
wwenigma
Jómunkásember
Igazából inkább itt az derül ki , ki próbál kék ködöt leplezni...Minden áron...
Szóval mostmár inkább a 4 magos Ryzennel hasonlítjuk a 7700k-t, az ár nem számít! Tudod, korrektség...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
BReal
addikt
Ezért írtam azt, amit... A bemutatón csak a CPU-ról beszéltek, semmit a VGA-ról, ezért is logikus, hogy ezt CPU terheléssel streamelték. Így igen, CPU terheléssel egy 6700K, 7700K kifulladna ha streamelni is annak kéne. Mellesleg ha nem DOTA, hanem valami komolyabb VGA zabáló játék menne, akkor gondolom a 970 nem lenne elég, akkor meg már megint ott vagyunk, hogy drága VGA mellé miért is lenne olcsóbb CPU.
Lehet ezt a végtelenségig ragozni, ez a CPU család egyelőre jól sikerült, nagyon jó mix eredményekkel. Aki csak játszik, annak semmi sem szól mellette, különösen úgy, ha nem régen cserélt platformot. Aki viszont egy i7 7700K-ban gondolkodik, annak egy r7 1700 teljesen reális alternatíva, míg ha minden másodperc számít a pénztárca visszafogása mellett, akkor egy 1800X a több magos i7-ekkel szemben. Ez lehet fáj egyeseknek, ettől még tény marad.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
1700 egy árban van vele és semmi perc alatt 1800x-re pattinthato, ne gyere 4 magos Ryzennel ami jóval olcsóbb lesz mint a 7700k. Így akarsz korrekt lenni? Majd akkor is ezt szeretném olvasni, hogy ugyanúgy fexik meg 60k-ert mint ez 110k-ért.
Senki nem "harcol" a Ryzen mellett, pusztán tényeket kell leírni...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha ennek ellenére a fentit leírtad, akkor meg csak annyit mondanék, van neked is topikod, nem kell intelt bevédned itt. Hiszen úgysincs miért, nem?
Másrészt pedig már unalmas hogy a jelenlegi bugokkal teli állapotban mert par százalékos lemaradást hogy kiemelik egyesek...Sehol sem dobbant akkorát már most sem a 7700k, hogy egy kis mosolynal többet aldozzak rá, és amúgy meg nem ez ellen jött. Csak itt is odavert.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
wwenigma
Jómunkásember
Maradjunk abban hogy neked semmit se mond az OBS, vagy a VCE/QS/SP. Minőségi streamet jelenleg szoftveresen tudsz előállítani vagy dedikált streamer hardverrel, a GPU-s megoldások minősége ingadozó.
És igen, megfektetheti a drága 4magos intelt ha nem csak 1 dologgal kell foglalkoznia.
A 7700k egy fostalicska, azon a pályán amin a Ryzen focizik és az is marad. Minden másban pedig csak kicsit van előrébb. Jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
wwenigma
Jómunkásember
Valahogy a képet adatfolyammá kell varázsolni...
-
fejesprf
csendes tag
Igen értettem a minimumos dolgot, de hagy ne keljen mindenkinek külön elmagyarázni hogy mire gondoltam ez egy hozzászólás volt csak a fórumban nem egy komplett cikket írtam nem írtam hozzá semmilyen okfejtést.
pont azért mert ez csak 1 a sok hozzászólás közül.Attól lesz gémer egy PC szerinted hogy döcögnek a játékok és fut minimum grafikán akár még 1080p-ben
Jó játékot hozzá.
Igenis 2-3x annyiért kell a vga egy i7 minimum megérdemel egy 1080-ast én így gondolom.
mert akkor nem lesz, vagy nem kell kompromisszumokat kötni.De ha neked mindegy is, akkor meg miért kell kötekedni??
[ Szerkesztve ]
fejesprf
-
fejesprf
csendes tag
lol lol és lol
Nem találom az ellentmondást.
Érdekes hogy vannak olyan emberek hogy csak akkor érzik magukat jól ha kötekedhetnek egy kis szöveget kiragadni és más kontextusba helyezni ez boldogít.
ha látsz 60 fps-t akkor azt a szem simának folytonosnak érzi de ha az drasztikusan leesik mondjuk 20-ra akkor van gebasz mert döcögősnek fogjuk látni.
fejesprf
-
Raymond
félisten
Ennyi thread szam mellett ez mar nem ilyen egyszeru, mert nem minden szal egyenerteku. Siman lehet hogy a CPU nem eleg ala ha a fontosabb thread-ek nem mennek eleg gyorsan. Attol meg lesz ott tobb kicsi kisebb kihasznalassal es az osszterheles a CPU-nal nincs 100%, de ettol meg CPU limites a helyzet.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Joshi
titán
De azért azt ne feledd hogy a 6950 már nem mai darab ellenben a Ryzennel. Szóval megközelíthetjük onnan is a témát, hogy a 6950 már rég lehetett volna olcsóbb is mert már nem új, csak hogy egy csúcsprocit nem szoktak leárazni ha nem muszáj.
Ahogy korábban is írtam az 1600x-re leszek kíváncsi, ha jobb lesz mint egy 6700K akkor beszélhetünk versenyről. -
Joshi
titán
Mert nem játékra való, a sokmagos proci még mindig nem játékra való. Ahogy a Ryzen 1700 v 1800 sem. Attól nem lesz jó vétel hogy talán a jövőben kihasználhatom a sok magot renderelésre vagy egyébre.
Egyébként itt is látszik hogy az AMD megint nem tudja mit csináljon. A napnál is világosabb hogy a szintetikus tesztekben mutatkoztak be ami nagyon látványos csak éppen az átlag felhasználót hagyja hidegen. Vagyis bedől neki.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Mit nem értesz? Egyszerűen senkit nem érdekel az 1000 mag ennyi. Egy asztali processzor játékra kell, az emberek 90%-a nem renderel és nem is akar renderelni. Tetszik érteni?
Egy 6950 azért kerül ennyibe mert eddig ez volt a leggyorsabb proci, a régebbi csúcsprocik is olcsóbbak lettek ha jött egy gyorsabb megoldás. Nincs ezen semmi meglepő. -
Joshi
titán
Jó, de ez egy asztali processzor. Hol érdekli a pórnépet a renderelés? Azért én kíváncsi leszek arra hogy a 4 magos AMD mit fog virítani. Az nagyon nem jó ha hozza egy 4790K teljesítményét játékban, a 4790k "ezer" éves architektúra nem lehet ellenfél. Simán porig kellene aláznia az 1600X-nek.
(#2405) nkmedve hosszútávra? Megjelent a Ryzen aztán egyből mindenki hosszútávra gondolkozik. Kicsit viccesen hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Röviden a lényeg:
Miért nem lesz lényegesen magasabb órajele a 4-6 magos Ryzen verzióknak?
Mert így vannak kitalálva 3.6GHz-hez elég 1.25V, 4.1GHz-hez meg már kell 1,4625V (ezzel már dúrván hatványozódik a hőtermelés) Tehát ennyit bír az architektúra... (Ez a jelenség h pár MHz-ért cserébe aránytalanul nagy feszültséget kell adni neki a régi procikban is ugyanúgy megvan) -
törölt tag
"A Ryzen felsőbb modelljeiben lévő tuning tartalék meglehetősen kevés. Erre számítani lehetett a gyárilag viszonylag magas órajel-frekvencia, magas-sűrűségűre tervezettsége és az alacsony energia limitet megcélzó gyártási folyamat miatt amit a Zeppelin lapka gyártásához használtak. (Samsung 14nm LPP)."
"Ahogy a Vmin-Fmax grafikonon látható a Zeppelin feszültsége teljesen lineárisan skálázódik 3.3GHz-ig (25mV 100MHz-enként). Az első eltérés ("Critical 1") ettől a lineáris viselkedéstől 3.3 GHz-nél látható. A második és egyben végső eltérés ("Critical 2") 3.5 GHz-nél látható. Ezen ponton túl nem csak nem lineáris, de még meg sem közelíti azt, a CPU-nak egyre nagyobb többlet feszültségre van szüksége a (az órajelben) tovább skálázódáshoz."
"Az ideális órajelfrekvencia tartomány ezen processzoroknak illetve architektúrának 2.1 és 3.3 GHz közötti tartomány tűnik (25mV per 100 MHz). Efelett (>= 3.3 GHz) a skálázódás fokozatosan leromlik és további 40 - 100mV feszültséget igényel minden +100 MHz órajel elérése."
"Ez azt jelenti, hogy nagyjából 3.8 GHz környékén efölé tornázni az órajelet meglehetősen költséges energia-igény / hőmérséklet-termelés szempontjából."
"A felsőbb-szegmensbe pozicionált modellek aktuális (effektív) feszültsége (3.6 GHz az 1800X esetében) bármi lehet 1.200 és 1.300V között. Eközben az aktuális (effektív) feszültség a legmagasabb egy-magos órajel számára - amit a megemelt PState biztosít (XFR, pl 4.1 GHz) - akár 1.47500V is lehet."
"A tesztelt példány aktuális alap feszültsége az alap órajelfrekvenciához (P0, 3.6 GHz) 1.2500V körül volt, míg a legmagasabb egymagos boost állapothoz (XFR, 4.1 GHz) 1.4625V feszültség állt be."
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
lehet nem ez a celkozonseg, de AMD-nek akkor ment a szekere jól, amikor a "jatekos" vasarlo kategóriának csinalt jo CPU-t
szaladt a K7 volt piaci reszesedes is 20% felettamikor szerver meg workstation vonalat akarta eroltetni a draga Opteronnal az akkor se jott be
A64 is azert nem terjedt el jól, mert dragan adtaktöbb drón kell ;P
-
-
Malachi
addikt
az 1600X valószínűleg nagyon kevéssel marad el FHD-ban játékok alatt a mostai csúcstól, (1700X, 1800X) és ezekből is szeretnének eladni néhányat addig. nem tudom egyébként.
az 1000+ hsz. között (velem együtt) talán öten írták, hogy az lesz majd a fontos próba, az 1600X és társai. én azt látom, hogy az architektúra elég jól sikerült, nagyon jó az alap, ebből még nagyon jó dolgok sülhetnek ki. nem kell, hogy megverje az Intelt. nem kell megvernie senkit és semmit. arányosan olcsóbban adjon az Intel megoldásával megegyező teljesítményt. aki azt mondja a mostani tesztek alapján, hogy ez esélytelen és bukta az egész Ryzen vonal, az szerintem téved.
ha ez a nap bolondokháza volt, figyeld meg mi lesz, amikor kijön az 1600X szegmens. világvége. fogadni mernék rá.
-
Dare2Live
félisten
pl lehet profitmaximalizálás egyik módja.
NV is először hozza 1070/1080at maaaajd 1060at.
de ezen felűl is sok oka lehet.Ha ilyen beképzeled dolgaid vannak sztem menj el orvoshoz....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Tin
veterán
és el is kezdik majd venni őket a cégek kisebb szervereknek, meg talán az apple is rábukik a macekhez, mert az a legerősebb, és olcsóbb is. de nem most: most kivárnak, hogy reagál a piac, mennyire stabil az új proci, milyen optimalizálások következnek stb.
az amd-nek most sok vásárló, jó review-k kellenének. ezek csak részben fognak teljesülni. -
BReal
addikt
Huszadjára is szívesen leírom, hogy 200e Ft-os CPU-val nem 1080P-ben fog játszani az ember (merem feltételezni), 1440P-n és 4K-n pedig szépen összezárnak az i7-ek és a Ryze.
A Battlefield 1 DX11, Witcher 3, Crysis 3 FHD eredmények mutatják, hogy ha kellően ki van használva az összes mag, akkor nagyon közel vannak egymáshoz a CPU-k, a BF1 DX12 és Gears of War DX12 eredmények pedig mutatják, hogy pl. DX12 alatt nagyon nem okés jelenleg valami.1272 lacafaca: Én egy szóval nem mondtam, hogy nem produkál érdekes eredményeket FHD-n több játékban. Viszont én konkrétan tojok rá, ha valami 100-zal vagy 130-cal megy, miközben magasabb felbontáson hozza az i7-eket.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Akkor a 6900k es 6950x is az a g*ci magas arukkal, igaz?
Helyen kell kezelni a dolgot. A 1700(x), 1800x-nek a 6900k es 6950x az ellenfele, amit kb tud is hozni majdnem mindenhol olcsobban. Jatekos szempontbol majd az ez utan erkezo procik lesznek erdekesek. 1200x, 1400x es 1600x. Ezeknek lesz a 6700k, 7700k es tarsai az ellenfele (olcsobban).iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
-
->Raizen<-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Külpolitika
- Facebook és Messenger
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest