- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
válasz pipo112 #3384 üzenetére
Ja mindenkinek lehet.
Igy meg nekem is csak egy szálon majdnem duplát tud mint a tied.
8 szálon meg ua mint nektek 16 szál.
Témát zártam.
Mert ez büdös nagy kamu.
Nem valós teljesitmény.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Euromail
aktív tag
válasz pipo112 #3342 üzenetére
Hmm hát izé hogyne nagyon köll a sok mag mint 2008-ban az volt a díva hogy 4-magosat vegyél legalább aztán még a core2duo is sok volt akkoriban mert örültek ha 1 maggal megírtak egy programot.
2010-ig a két magos kihasználtságot a játékok többsége nem használta ki rendesen de a tömegek azok hangoztatták már 8magot vegyél meg ájemdé aztán még mindig hol tart az egész gyerekcipőcske.
(E8400)(2014-ig gond nélkül használtam ami megfogta az a Bf4 volt de a Gta5 no problem)Ha meg az fx-el te is ilyen szépen elvagy akkor meg minek kellene még több mikor megnézheted az hol van minek ide 80.000ft-os cpu meg drágább teljes platform csere
Teljesen jó megoldás az is ha megtartod a régi ramokat eladod a cpu-t meg lapod kb 15.000 és költesz egy
használt i7 re vagy vmi i5-re tokkal vonóval együtt kb 60.000ft-ot
Minthogy veszel egy ryzen konfigot tokkal vonóval együtt kb 120.000ft környékén És ugyan ott vagy teljesítménybenIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
hobizoli
nagyúr
válasz pipo112 #3342 üzenetére
es mennyit mondjak, ami meg nem hasznalja ki? 30 eleg lesz?
hiaba volt 2/3-a IPC-ben az FX, ha 2x annyi core van benne, akkor -elvileg- siman gyorsabb lehetett volna ennek ellenere is
de nem irtak ra ilyen sw-t 6 ev alatt se eleget, amivel ez kijott volna-----
annak idejen nemetek poenbol csinaltak egy 5db 1.8GHz-s Duron CPU-s renderelo celgepet,
a 3GHz-s P4 egymagaban nyilvan siman gyorsabb volt egy Duron-nal, de az 5 Duron egyutt mar 4x gyorsabb volt a P4-nel
ebben a felhasznalasbantöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz pipo112 #3340 üzenetére
tobb mag/szal-ra 6 eve ott az FX a piacon, aztán 4 core CPU-k megis koroket vertek ra
azt se hasznaltak ki, meg most is csak alig van game mindenki manias peldaja BF-n kivulmiert pont most valtozna meg ez hirtelen?
10 eve van 4 core desktop CPU, es siman jottek ki ebben a 10 evben olyan sw-k, amik 2 szalon futnak
több drón kell ;P
-
Euromail
aktív tag
válasz pipo112 #3338 üzenetére
És Hol itt a különbség meg a részletes beállítások meg a minimum fps???
Ez nem túl hiteles de elfogadom én is olvastam sok helyen de a konklúzió az hogy ugyan azt tudják
Szóval nincs különbség csak az árban.+Igen és pluszban ki van hagyva hogy ehhez a teljesítményhez a ryzennek elég drága memóriákra van szüksége az oc miatt szóval legalább egy 3000+MHz-s memóriát kell venned hozzá
Kingston Technology HyperX Predator Black 16GB 3200MHz
Price: $182.78~52.000ftDe igazából engem személy szerint nem érdekel +-10fps az ugyan az nem fog falhoz vágni
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
válasz pipo112 #3329 üzenetére
Hát adj nekem egy 7700K-t én szívesem beleteszem nem érdekel
Ha kell kalapáccsal beleverem a haswellembe is há ingyé wót hátha működikJah meg ez a több szál több mag marketing nem uncsi? Ezt hallani fx óta is ott meg 8mag+ 16szál miért nem veszel fx nulldózert és még olcsóbba is kerülne
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
hobizoli
nagyúr
válasz pipo112 #3329 üzenetére
+2core csak akkor er vmit, ha ki is hasznalja a sw
magasabb orajel es a magasabb IPC meg kb minden esetben jobb
itt meg arakhogy nézzük, van egy +10% IPC elony is azonos orajelen intelnel, de meg az orajele is magasabb melle 2-300MHZ-l
Z-s lapban akar 7-800MHz loero diffi is lehettöbb drón kell ;P
-
Tiensin
csendes tag
válasz pipo112 #3318 üzenetére
Sajnos nem jól fogalmaztam ,mert alapvetően a Ks procikra gondoltam, akár tuning nélkül, a magas órajelük miatt.
Teljesen igazad van ,hogy számos szempont van ,ami a Ryzen mellett szól, és az i7 7700 K nem lesz annyival gyorsabb, mint amennyivel többe kerül, de nyers fpsben még mindig előrébb van, és ez egy erős gpu mellett mutatkozik meg.
Ettől függetlenül jövőre legkésőbb én is szeretnék egy 1070-et ,vagy egy egyenértékű AMD-t a Ryzen mellé
-
félisten
válasz pipo112 #3322 üzenetére
nem így értettem.Erre válaszoltam.
" szóval nem éri meg i7-et dobni egy gtx 1070 mellé "
I7 -t nem éri meg, de 1600 at igen.?
A 2 processzor egy kategóriába tartozik, felsőbe, mind árazásban mind teljesítményben. 7700 alá elég egy 18 K -s deszka is, abban is 4.2 GHz a boost,olcsóbb ram is megteszi, és nem 15K-t fogsz a dolgon. de ez mellékes.
Ahova az egyiket nem éri meg oda a másikat sem akkor, vagy pedig mindkettőt megéri megvenni, egyéni preferencia, , gépalap függvényében.( amúgy érdekes, hogy most hirtelen nem számít az IGP, eddig fontos volt, most hirtelen mellékes az átlag FPS meg a maximum, csak a minimum fontos, meg nem számít drágább ram szükséglet, mikor csillagászati árban van és mindenkinek 6- és 8 mag kell 12-16 szállal mert a 4/ 8 már nem elég semmire.
Mindenkinek kiszárad a paszta természetesen a 7700 ban és forró a proci. és a 80 K-s processzor már olcsónak számít )[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
opr
nagyúr
válasz pipo112 #2495 üzenetére
Szerintem meg a flame-keltes gusztustalan, tokmindegy, melyik oldalrol jon, ilyen modon az En szememben pl a Te hsz-ed is az.
Hozza kell tenni, eleinte En is rohogtem, de ha rohogni akarsz, menj vissza az elso hsz-hez, es olvass. Semmi szukseg ra, hogy 2500hsz utan, mikor vegre kicsit csendesebb a forum es egy fokkal kozelebb kerultunk egy erdemleges szakmai diskurzushuz, jojjon meg egy ember, tok mindegy melyik taborbol, es ujrakezdje."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Crytek
nagyúr
válasz pipo112 #2214 üzenetére
1700x valamivel jobb mint a 7700k. Mutass kérlek ilyen game tesztet mert eddig csak intel győzelmeset láttam.
"Viszont ahogy elnézem az ár verseny hol lesz azt jelen esetben nem látom" Én látom ugyanis kb 20-30 ezret esett a 7700k ára az elmúlt 2-3 hétben..
Next PC Upgrade: 2022
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest