Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
nagyúr
udimm ecc működik, de nincs validálva a konzumer szegmensben. naplesben már lesz rdimm.
volt egy ama redditen, ott szóba került ez is, ha érdekel, ott utánanézhetsz.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
még jobban "balfsz húzás volna az AMD-től( gazdaságilag )" ha a teljes értékű, sértetlen 1800xeket lenne kénytelen átmatricázni, és 4 meg 6magos prociként eladni. hidd el, nincs akkora selejtszám, hogy abból ezt huzamosabb ideig meg tudják csinálni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
ránézésre is nagyon egyszerűen ki lehet deríteni, melyik a többszálas, és melyik nem. ahol az 5960x megveri a konzumer i7eket, azok biztosan kihasználják a sok magot/szálat. ahol meg az i3 leveri a sokszázezres intel xeont és hedt-ket, na az meg egyszálas, frekivel jól skálázódó cucc.
szóval john the ripper, ttsiod, az egyik graphicsmagick, linux kernel fordítás, cray, smallpt, openssl, a 3 darktable, és blender, utóbbi úgy tűnik magokkal és frekivel is skálázódik.
ebből az 1800x vs 5960x meccs eredménye 7:3, blenderrel 8:3.
ezek alapján az 5960x-szel szemben mindenképpen megéri az 1800xes ryzent venni, mert az erősen multithread benchmarkokban vagy megveri, vagy a nyakán van, (a többiben meg úgy általában előtte, bár ezeket nem néztem szisztematikusan végig,) az ára meg kb. a kétharmada.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
az a 26 fok idle nálam nem tartozik a hihető kategóriába, pláne, hogy diszkréten elfelejtik megemlíteni, hány fok is volt a szobában, de azért beszóltak, hogy az fx hűtötte. a p95ből pedig bizonyos tesztek nem adnak megfelelő terhelést az inteles prociknak - nyilván ilyenkor melegedni sem fognak.
de mivel említik, hogy problémás volt a hűtő felfogatása, és kb 10 fokkal mértek többet a reálisnál idleben egy valószínűleg 20 fokos vagy inkább még hidegebb szobában, ezért vagy valamelyik bios ad vissza rossz értéket, vagy egyszerűen nem illeszkedett jól a hűtő az am4re. utóbbi eset ugye a turbót és az xfr-t is befolyásolja, tehát a teljesítménygrafikonokat is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
de, arról volt szó. ugyan szerver-uarch alapokon, de gamer cpu-t akartak csinálni, és így elsőre, a kiforratlan, bugos deszkákkal ez még nem sikerült. azért is lett ez most hard launch, mert állítólag ez a proci inkább szól a diy rétegnek, mint az oemeknek.
de munkára viszont elsőre úgy néz ki, hogy beválik, legalábbis aki arra akarja használni, az itt a fórumon is örült neki.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hackeeeee #236 üzenetére
amit még elfelejtettem írni, hogy ez a mit vegyek azért nagyban függ attól is, mi mellé veszed, azaz, hogy hol van az a bizonyos gpu-limit. egy 1070 (és alatta) mellé szerintem már most meg lehet venni, a pascal titanok mellé nem, 1080 pedig véleményes.
és úgy nézem, az smt is nagyon érdekes, 5-10%ok tudnak bentmaradni a ryzenben, ha aktív.
-
nagyúr
válasz hackeeeee #191 üzenetére
ja, viszont ezt most még nem lehet megjósolni. potenciál van benne, mert a szinti benchmarkokban jól megy a proci.
ha bejön, akkor jó lehet az intellel szemben, mert a platform (proci+deszka) olcsóbb (bár ez most még erősen kérdőjeles, mert nem tudni, hová állnak be az árak?), a forrasztott kupak és az xfr miatt pedig jobban hűthető. a fogyasztása egyébként meg úgy tűnik, hogy rendben van.az viszont tuti, hogy ezt most ki kellett adni, a hw van olyan szinten, az alaplapgyártók meg a szoftveres srácok meg talán jobban fogják csipkedni így magukat.
a részemről ez egyelőre egy nem, de nagy köszi az amdnek, hogy rávette az intelt egy árcsökkentésre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hackeeeee #149 üzenetére
ez van. én elhiszem, hogy most ilyen körülmények között ennyire volt idő.
ami a procit illeti, nagyon sokan panaszkodnak bugokra, ráadásul ezek eltérőek is a kapott alaplap függvényében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest