- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Dare2Live #2859 üzenetére
Nem sokkal olcsóbb, mert a "tök fölösleges" GPU sokba kerül, kb a die felét kiteszi. De amúgy egy cpu-nál a die gyártási költségre elhanyagolható minden máshoz képest. A 6800k kicsit nagyobb a Ryzennél (tízmagost tiltják), a 7700k pedig kicsit kisebb (a gpu miatt nő nagyra).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
devast
addikt
-
Tin
veterán
válasz Dare2Live #2588 üzenetére
értelek, de ha ez munkaproci, az amd miért demózta annyit az OC-t? kiadás után meg miért jön olyan videókkal, hogy ez valójában nem a gamerek procija?
ugyan, te is tudod, hogy kidobtak egy procit, és az a rengeteg, évek óta az amd visszatérésére váró ember, aki az életben nem költött volna ennyi pénzt procira, meg fogja venni - aztán benne lesz, hogy a szomszéd "tava" gyorsabb, és emiatt morcos lesz.
az intel meg csak kussol. mondjuk, szerintem ebben az esetben ez a legjobb, amit tehet. még mindig a lake-ek vannak game-ben a csúcson, és egyelőre maradnak is, a hedt procik árát pedig lassan majd csökkenteni fogja, vagy kiad egy kaby lake generációs, heréltebb többmagost. a következő generációnál meg felzárkózik.
én még mindig azt mondom, egyenesebb lett volna, ha az amd szétküld 1600X sample-ket is a tesztelőknek, még akkor is, ha azok csak mondjuk Q2 végén jönnek. de mivel nem tette, gyaníthatóan valahol a Core i5K alatt lesznek árban és teljesítményben is.
(#2589) smc: és mit tanul? megharagszik? bemész a boltba mikrót venni, rádsózzák a csúcsmodellt, ami tényleg frankó, millió funkciója van, csak egyrészt többet fogyaszt, másrészt a kedvenc poharad nem fér bele, cserébe ami belefér, abban mindig túlforralja a vizet.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Dare2Live #2585 üzenetére
és újra visszajutunk ugyanoda, az elejére: valójában azok az eddigi ryzen lineup célcsoportja, akik munkára akarják használni a processzort, de valahogy mégis mindenhol azzal kínlódnak a review-kban és a youtube-on, hogyan lehetne több fps-t kihozni belőle. ez egy marhaság, de erről viszont az amd tehet, mert szerintem nem pozicionálta eléggé egyértelműen azokat a processzorokat.
az intel sem azzal akarja eladni a 6800K és afeletti procijait, hogy vegyék a gémerek, mer arra zsír a hatnyóctízmag mer úde odaver. az amd meg jótékonyan inkább nem hangoskodik erről, vegyék csak a parasztok a hedt procikat, amiken nagyobb a marzs, aztán majd kiszórják a "budget gamer" lineupot is a maradéknak.
szóval én azért nem csodálkozom, ha cseppet morcosak az emberek. és ezért ne hibáztasd őket.
[ Szerkesztve ]
-
Baltazár123
senior tag
válasz Dare2Live #2561 üzenetére
"komoly munka", nem azt állítom, hogy én pontosan tudom, de ezek a trollok egészen biztosan teljesen fogalmatlanok, hogy mi is az a komoly munka, amire szerinte xeon kell, pláne otthonra.
Atyaég, de tényleg, hogy itt egyesek hogy el vannak szakadva a valóságtól. Mintha egy processzor vásárlása az intelligencia kérdése lenne, nagyjából ilyen vehemensen jönnek az intelesek ide. Mikor utoljára vettem processzort, akkor éppen intelt, de nem rémlik, hogy mondták volna, hogy ezzel megnövekedett az intelligencia szintem is ahogyan itt páran próbálják beállítani az intel processzor vásárlását.
Az meg, hogy játékban kihajcsa van nem hajcsa ki, szép kérdés. Nyilván -5, -10 vagy -15 FPS óriási probléma, a legfontosabb, főleg, hogy a kritizálók nagy részének egészen biztosan nem 7700k lapul a számítógépházában.
Ezek a Ryzen processzorok teljesen vállalhatóak és valahol belőtték a munkára erősebb és játékban meg minden igényt kielégít, kivéve egy tényleg vékony extrém gamer réteget, akik képesek +5FPS-ért azonnal dVGA-t cserélni de processzorból is mindig a legjobb kell tuninggal. Van ilyen is, de ezek a srácok gyakorlatilag égetik a pénzt ezzel. Már nem jut eszembe a magyar srác neve, pedig eléggé fikázták sokan, aki képes volt a crysis 3 miatt konfigot cserélni, de ott röhögtek rajta, mert még úgy is beszaggatott neki.
A verseny meg már nagyon kellett a processzorok területén is. Kíváncsi leszek, ha mégis olcsóbban jut a zintel processzorához, akkor gondol-e arra, hogy ez miért történt vagy úgy fogja fel, hogy ez neki jár és köpi az epét az AMD-re továbbra is.
Nekem nagyon szimpatikusak a Ryzen processzorok. A nyáron tervezek váltást i5-2400-ról és egy 1600x vagy amit jobban szeretnék egy 1700 lesz a befutó. Játékban nekem bőven lehozza a szintet már most is, ami nekem kell, minden egyébre meg kiváló választás a nyers ereje miatt. A különbség egy inteles trollhoz képest, hogy én nem gondolom magam attól intel-lig-ensnek, mert meg tudok venni egy processzort. Ez egy sima vásárlás, meggyőzött az ereje, nekem megfelelő és ez lesz az első sok magos/szálas processzorom, már nagyon várom. Fölösleges ebbe többet belemagyarázni, egy vásárlási aktus, oszt csókolom az intelesek nagyon okos kobakját.
-
Jack@l
veterán
válasz Dare2Live #2561 üzenetére
Nem tudom hogy most csak hülyéskedsz, vagy tényleg komolyan gondolod...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
válasz Dare2Live #1389 üzenetére
"Szuper. És hány gépben láttál 6900/6950et?"
Grazban az összes tartomány által támogatott, állami költségvetési résszel bíró, a megújult energiát kutató / fejlesztő labor és kísérleti központok ( több is van belőle ) kizárólag 6950-el vannak szerelve. A kísérleti faluban is a mintaházak analitikáját ezzel ( is ) végzik. -
törölt tag
válasz Dare2Live #1373 üzenetére
Jártam már pár nagy és közepes cégnél,akár még a portán tovább jutva is. Igen kevés helyen volt AMD-s munkagép, annál több Intel, Alma / Intel kombó. Szerintem el kellene rugaszkodni erről a munkaállomásos érvbe való bevételi szempontos görcsös belekapaszkodásba, mert ha ezen múlik az AMD jövője, akkor az nem lesz senkinek sem jó
-
félisten
válasz Dare2Live #1326 üzenetére
Én azt gondolom, hogy azért mert ez az a kategória , ahol valóban brutálisan túlárazott az Intel és a leglátványosabb launchot lehetett így csinálni. Valószínűleg ahogy megyünk lefele, ez a Ryzen előny elolvad..persze ha jó áron lesz akkor ez mindegy is.
Ez egy hatalmas marketing fogás én úgy gondolom. Tudták, hogy jó lesz a proci többszálas teljesítményben, és azt is hogy ennél nagyobb marketing nem kell, mint hogy hozza a csúcsot féláron.(most milyen lett volna, hogy 80 ezerért hozza a 100 ezres proci teljesítményét, mindenki csak örült volna meg tapsikolt volna egy kicsit, Intel 2 hét alatt leviszi az árakat azt jól van. Most meg erről beszél az egész sajtó a világon , itt is rekord kattintás meg komment stb.
Igazából az Intelt a saját lapátjával verték képen, de nagyon. Zseniális húzás volt ez mind marketing, mind pedig hype téren, nagyot nőtt a szememben az AMD.Az orvosos mondatodat nem értem., de mindegy is , nincs kedvem személyeskedni.valószínűleg te se tudod az okát, ezért kb ez az én teóriám és az előzetes leaked diák az 1600x ről ezt igazolják.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Óra topik
- Suzuki topik
- Path of Exile 2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ryzen 5 1600x six core am4
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest